- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jongbjon
csendes tag
Szép. És azt tudja valaki, hol lehet ezt jelenleg Mo.-on kapni? Keresgélem az interneten mindenfelé, de ha látok is Nexus tápokat egy-két árlistán ez a típus véletlenül sincs köztük.
-
Dyno
veterán
Húú még csak most volt idő elolvasni a hírt, de nagyon kiváncsi leszek az árára.
-
Gyuri27
félisten
Jó ez a táp. De mikor lesz már egy 380-400-s moduláris táp olcsóért?
A liberty nem az. -
Cs_Laci
senior tag
Én inkább EZT a Delta belsőt látnám szívesen valami tápban.. 250W, közel 90%-os átlag hatásfok...
-
Hani
aktív tag
Egy hülye kérdésem van, általánosságban: szervertápoknál nem ritka a 90-92%-os hatásfok (~50%-os terhelés esetén). Asztali gépeknél ilyet nem láttam, mert:
- ritka?
- nem figyeltem eléggé?
- drága, mint.. passz, mint valami, ami nagyon drága?
- egyéb -
Traxx
őstag
válasz
#19617792 #10 üzenetére
Azzal tisztában vagyok, hogy a 12V-ok egy tőről fakadnak, csak azt nem értem, miért kellett négyfelé ágaztatni, amikor ezt a 33A-es kombinált maximumot vidáman kihozhatták volna kettőből is...
A külön szabályozás meg valóban nem igazán sanszos, legfeljebb a szervertápoknál van olyan.
A szabványt meg pár nevesebb gyártó is nagy ívben letojja, lásd Corsair vagy Enermax
-
törölt tag
Nem hinném, hogy ezek a tápok valóban 4 ágra lennének bontva, gondolom ennek a 4 ágnak a vezérlése közös, és csak a vezérlés után ágaznak el a vezetékek, és nincs külön-külön vezérlése a 4 ágnak. Ezt megtévesztően nevezhetik 4 ágnak, a legtöbb táp valójában 1 db 12V körrel rendelkezik, és csak ezután mennek külön a vezetékek, amit "ágnak" hívnak. Mindezt csak azért teszik, hogy látszólag megfeleljen egyes ATX szabványoknak. De ettől függetlenül jó tápnak ígérkezik ez a kis Nexus, kíváncsi vagyok ki adja hozzá a belsőt.
Csak akkor miért nem fekete festésű a táp, narancs ventivel, ahogy a többi Nexus is?
Ezt valamelyik tápos topikban olvastam.
-
törölt tag
válasz
Depression #8 üzenetére
Vannak ilyenek jelenleg is. Csak tipikusan TFX vagy SFX formátumúak, nem ATX-ek.
-
Depression
veterán
Már kezdtem megörülni, hogy kiadnak egy normális tápot egy atom alaplaphoz. Jól jönnének az ultraalacsony fogyasztást megcélzó, jóhatásfokú, minőségi tápok is.
-
Traxx
őstag
A 12V-os ágak kombinált terhelhetősége a 396W. Magyarán ez azt jelenti, hogy ha az első ágon kirántod a 20A-t, tehát a maximumot, akkor a másik 3 ágon csak 13-at fogsz tudni kiszedni.
De hogy miért van 4 ág, amikor 2 is elég lett volna untig egy ilyen tápnak, azt passzolom...elsőre értelmetlen hülyeségnek tűnik...
A zajszintje alapján jó lesz ez, az Enermax pro és modu82-esei is valahol 25 dB(A) környékén vannak padlógázon. Ha meg jó áron is lesz, és jófajtás bél is lesz benne (amire van is esély, tekintve, hogy az eddigi Nexus-ok FSP-k voltak...viszont azok nem ilyen halkak, tehát passz
), szóval akkor a Corsair CX400 mellett ismét lesz egy maximálisan ajánlható, viszonylag olcsó és halk táp
Az előző hsz-odra: az ágak terheléselosztását nagyrészt nem te fogod meghatározni, kivéve a moduláris tápoknál, mert ott megvan jópárszor, hogy melyik csatihely melyik ágról veszi fel a kraftot emlékeim szerint. A proci kap egy ágat a legtöbb tápban, ennyi fix, a többi meg a többit, de olvastam valahol, hogy talán a vidkari is kap egyet a 2-nél több ágas tápokban, de erre nem merek megesküdni
-
t-shirt
veterán
4X20A 12V-on egy 430-as tápban?
Rosszul emlékszem vagy P = U x I? Mert ha igen akkor ez a táp vagy nem tud ennyit, vagy nem 430W-os.
-
PeppErKorN
tag
Már azt hittem, hogy a szemem káprázik, de ez tényleg kisebb, mint egy normál ATX.
-
NoLF
veterán
végre egy újabb megfelelő alternatíva a kodegányfélék mellett, igényesen, és remélhetőleg nem túl drágán.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A vállalat magas hatásfokkal dolgozó terméket mutatott be.
- Politika
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Milyen légkondit a lakásba?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Honor 200 Pro - Moonlight White - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest