Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- ZIDOO médialejátszók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Egér probléma
- Bluetooth hangszórók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pikkolo^^
addikt
válasz
killerjohn #158 üzenetére
Odament a gyerek a szoborhoz, kézben volt a gép, lőttél 20 képet amiből egy művészi lett és megmutattad nekünk. Ki mit ért lehúzás alatt, neked már az is az ha azt mondják jók a képek.
A képek amiket én csinálok egyik sem olyanok, mint az általad készítettek. Nem keresem a pozíciót honnan lesznek a legjobbak a fények, a csillogás, a beállítás stb... Nem érdekelnek a hidas képek és a hosszú záridős képek sem hoznak lázba.
-
PRO-peller
senior tag
válasz
Talán annyi lehet a tanulság (számomra), h a témaválasztás már-már kimerülőben. Tehát van az a pont amikor a Travel Channel Kőbányán forgat... Ez ellen egy megoldás van: mégpedig nem (nézünk TV-t) netezünk túl sokat és legfőképp a magunk szórakoztatásával törődünk, nem másokéval. Már most túl sokat neteztem!
-
válasz
killerjohn #165 üzenetére
Szigszalag, meg vontatókötél van a kocsiban... és ha ez nem elég, végső mentsvár a kerékkulcs...
-
Freddy76
addikt
válasz
killerjohn #161 üzenetére
A megmondóemberek általában azok, akik vagy semmivel jobb képet nem tudnak mutatni, vagy semmilyen képet nem tudnak mutatni.
Ropit kifejezetten szeretjük, pláne, mert ő mindig értelmesen és türelmesen válaszol, kivéve, ha azt kérem tőle, hogy a Yongnuo vakuk előnyeit fejtse ki
Persze, megyek Füredre, csak én a Nikonos autóban fogok ülni
. Hűbammeg, kb. 2000000 kérdésem van, amit ott egyszerre felteszek az okosoknak
.
-
Freddy76
addikt
válasz
A digitális fotózás elterjedésével, egyszerűbbé és olcsóbbá válásával egyenes arányban nő a fotózók száma, és a sok emberből - statisztikailag - sok a hülye, sok az okos, sok a megmondó. Múltkor én is feltettem egy képemet, hogy kérdezzek valamit a világításról, mire jött 10 válasz, egy a kérdésemre, a többi 9 pedig közölte, hogy alapvetően nem rossz kép, de amolyan tizenkettőegytucat, meg elvezetiaszemetazazizé, meg mértazaháttérami, és különben is, ez egy közömbös emlékkép, semmi több.
Én meg értetlenül álltam, és gondolkodtam, hogy visszaírjak a sokokosnak, hogy persze, b.meg, ez a kislányom két hetesen, és igen, egy emlékkép. De nekem a te gyereked képe lesz közömbös, ez nem az. Meg különben is, csak a világításról kérdeztem valamit, és bocs, hogy én, a kisfittypöcs senki mertem drágább gépet venni, mint amilyen neki van, miközben nem is tudok fotózni.
Persze a legfaszább az volt, amikor közölte velem valamelyik okos, hogy jobb lenne, nem aludna. Egy két hetes csecsemő, vazz
Igen, valóban bebizonyítottad, hogy sehova sem vezet a topic
De szerintem ezt már az elején tudtad, nem is kellett volna bizonyítani
-
killerjohn
addikt
válasz
Pikkolo^^ #152 üzenetére
látod, ezt pofáztam, mindig van legalább 1 lehúzás
a kutyás kép: ha te az én fiamat bárhová beállítod, akkor a vendégem vagy egy rekesz sörre
a macskámra szintén. mit gondolsz, megkértem hogy feküdjön oda?
a többi pedig egy utazás emlékeitucatképek. ugye-ugye. gyorsan mutassál már egy képet amit te csináltál, aztán nézzünk körbe flickr-en, hogy van-e 18.000.000 tök ugyanolyan. Ennyi erővel most ebben a pillanatban mindenki lehetetné a fényképező gépét. Csaj? Kutya? Macska? Tengerpart? Hold? Nap? Delfin? Szobor? Híd? hosszú expó? rövid expó? makró? portré? étel? tárgy? ne idegelj már fel a tucatfotós okosságoddal...
azt hiszem, ezzel bebizonyítottam, hogy ez a topic sehová sem vezet
-
Stauffenberg
nagyúr
Nem mondtam, hogy nem érthető az analóg fotó hanyatlása, csak pusztán sajnálom a dolgot, mert én még mindig szeretem és tisztelem.
Persze a digitális nagyon praktikus, de ebben ki is merül azon tulajdonságok sora amennyiben lekörözi az analógot.
Nekem is van néhány analóg gépem, melyeket egyre ritkábban tudok elővenni, mert egyre drágább mulatság. Középformátumú rollfilmet már alig kapni kis kiszerelésben. Egy 10-es csomag alsó hangon kerül 15.000 Ft-ba, ráadásul Budapesten is egyre több labor küld a másikhoz, mert sorra szűnik meg a rollfilm hívás. És akkor ha még szkennelést is kérsz akkor azzal főleg feladod a leckét (én nem is szórakozok ezzel, majd egyszer talán lesz egy ilyen formátumot kezelni tudó szkennerem). És ott tartasz, hogy nem nehéz elkölteni 12 képkockányi fotóra több ezer forintot (akkor is ha magadnak hívsz). Kisfilm esetében valamivel jobb a helyzet, de az sem olcsó. Na meg én a középformátumú 6x6-ért vagyok oda.
Na nembaj. Ez nem "digitális fikázás" volt. Csak sajnálom, hogy ilyen hirtelen tűnt el az analóg. Gyakorlatilag már csak a fanatikusok és a régi vágású fotósok azok akik még használják a digitális mellett (és a visszaeső kereslet miatt rohadt drága lett), pedig alig pár éve még szinte nem is létezett a digitális (a konzumer kategóriában).
-
whitezo88
nagyúr
ácsi. én nem azt mondtam h irigylem, vagy sajnálom a drága gépeket olyanoktól akik tömegképeket lőnek százszámra. sem azt, hogy én értenék a fotózáshoz, mert nem. a tárhely meg legyen a facebook gondja. csak attól se lesz valaki raliversenyző, hogy vesz egy Subarut WRX Sti-t, vagy egy Lancert, akkor sem, ha úgy viselkednek. ennyi...
de attól még sok a képszemét. mikor valakinek van 824 képe facebookon, aminek 98%-a ugyanarról szól (pózolj tükörben, cicit villantva, haverokkal, vagy valami random effektezett tájkép.)
Leszedtem Instagramot is de sosem használtam mert nem látom értelmét. Én minek osszak meg ismeretlenekkel képeket, másé meg nem érdekel, ennyi, ez szigorúan szvsz.
Hogy ki mire költi hobbiból a pénzét, ő dolga. csak ne tolja az arcomba igaz nézni se muszáj
. Van fotós ismerősöm (egy hírportálnak lő képeket) na ő marha jó képeket csinál. A sajtófotó pályázaton is dobogós lett.
-
maross
nagyúr
Ilyesmire gondoltam:
"The Compact Disc was invented by Sony and Philips in 1981 in order to serve as a high-quality compact audio storage device which allowed for direct access to digital sound tracks. It was officially launched in October 1982. In 1984, the Compact Disc's specifications were extended (with the publication of the Yellow Book) so that it could store digital data."
-
Pikkolo^^
addikt
válasz
killerjohn #140 üzenetére
Szerintetek ezek jó képek, vagy digitális szemét? 1 2 3 4 5 6 7 8 Nos elmondom, hogy már egy közepes fotós szemében is az utóbbi kategória. Szóval tessék óvatosan dobálózni, mert minden szubjektív - ami a ti szemetetekben digitális szemét, az más szemében a tökéletes kép lehet.
A kutyás és a macskás nagyon beállított, az autópálya tipikus új fényképező próbakép, mondhatni tucatképek. A többire pedig akár egy utazás emlékei is ráhúzható. A képek amúgy jók.
-
killerjohn
addikt
-
fattyu
veterán
mint látod én is.
Amugy viccet félretéve kirántotta a gyufát hogy jön a megmondóember aki közli fölösleges hogy a béna usernek ekkora felbontású meg tudású gépe legyen. Még jó hogy nem kell engedélyt kérni rá ugye? Ha örömét leli benne és megteheti akkor hogy jön pár troll a fórumon ahhoz hogy azt mondja felesleges baromság vétek a kezébe. A képnek van egy olyan kellemes tulajdonsága hogy aktívan keresni és nézni kell. Nem olyan mint a szomszéd zenéje hogy nehéz ott tartani, hanem ha nem vagy rá kíváncsi ki tudod zárni. Javasolnám eme szabadság gyakorlását az itteni megmondóembereknek...
Hihetetlen hogy emberek csak azért mert neki nem kell/tetszik simán el is venné a lehetőséget másoktól. Pofám leszakad.
-
killerjohn
addikt
válasz
whitezo88 #134 üzenetére
dehogynem!
komolyra fordítva: fene se akar fotós lenni, van nekem elég bajom. de attól még vezérelhet a vágy, hogy jó képeket csinálják. nem értem, miért kell mindenkinek fotósnak lennie ahhoz hogy képeket csináljon.
tök röhej (szerintem), hogy az emberek mindig megtalálják, hogy mit fikázzanak.
itt egy csomó ember acsarkodik, hogy a digitális szemét, meg a tükörbefotózás, miközben a 90%-uk szintén kereken 0 tudással bír a fotózással kapcsolatban. Aztán vannak akik konyítanak hozzá, ők rögtön el vannak maguktól szállva (lásd feljebb az egyik kollega), hogy fotózni csak megfelelő felszereléssel és tudással lehet (miközben egy vérprofi fotós egy törött üvegcseréppel jobb fotót csinál mint ő), aztán vannak a "profi" fotósok (ugyebár profi csak az lehet, aki ebből él, míg a nála jobb, de nem ebből élő csak hobbi fotós lehet cím szerint...), akik egy ilyen topikba be sem dugják az orrukat, mert minek.kíváncsi lennék, hogy az itt hozzá szóló, nem "profi fotósok" hány százaléka tudna felmutatni 1 db olyan fotót, amit bedobva a "digitális fényképeim" topicba nem kap legalább 2 lehúzást, miszerint rosszul van vágva, hogy "elvezeti a szemet XYZ a képen", stb. Aztán akkor szépen rá lehet jönni, hogy az emberek 99.999999%-a digitális szemetet állít elő, kivéve pár kiválasztott szakember. Naccerű
Szerintetek ezek jó képek, vagy digitális szemét? 1 2 3 4 5 6 7 8 Nos elmondom, hogy már egy közepes fotós szemében is az utóbbi kategória. Szóval tessék óvatosan dobálózni, mert minden szubjektív - ami a ti szemetetekben digitális szemét, az más szemében a tökéletes kép lehet.
fattyu: teljesen igazad van!
-
fattyu
veterán
-
Sir Riccio
addikt
válasz
killerjohn #132 üzenetére
Drága lett a MkIII, december óta boldog tulajdoosa vagyok egy MKII-nek, és az árcédulát látva nem érzem a késztetést hogy rohanjak becserélni.
-
whitezo88
nagyúr
válasz
killerjohn #132 üzenetére
apropó:
"attól, hogy drága tükörreflexes géped van és fosod a képeket, nem leszel fotós"
no offense, csak ezt is gyakran látom -
törölt tag
válasz
PRO-peller #128 üzenetére
A Lényeg benne van
-
aram01
nagyúr
válasz
PRO-peller #128 üzenetére
digitális szemetet-
Lassan eljönnek a digitális szemétdombok,mindent beterít,belefulladunk
-
whitezo88
nagyúr
pózolj tükörben önkioldó nélkül Canon EOS 5D-vel. (lehetőleg 21 Mpixellel)
vagy 64 GB-os Iphoneal. -
PRO-peller
senior tag
A fölösleges file méretek is csak a digitális szemetet gyarapítják. Még ha olcsóbb is a memória mint régebben és egyre olcsóbb. Sok kicsi sokra megy.
A tömeges képhalom az egyénnek sem előny 1 ponton túl, mert megszűnik az érdeklődés és egyre ritkább a visszanézés. A kevesebb néha több.
-
Dany007
veterán
válasz
Stauffenberg #125 üzenetére
De azért szerintem teljesen érthető.
A számítógépek rohamos terjedésével meg amúgyis az átlagember számára sokkal könnyebb egyszerűbb digitális géppel fotózni, mint régi hagyományossal.
Az átlagembernek aki nem akar profi fényképeket készíteni profi minőségben. Családi fotózásra, utazás során készített képekre meg jóval egyszerűbb egy digit gépet használni. Képeket lehet számítógépen, CD-n később DvD-n tárolni.
Ha egy kép rosszul sikerült akkor egyszerűen kitörli az ember és csinál másikat. Nem veszik kárba a tekercs. Nem kell előhívni ahhoz, hogy meglehessen nézni.Szóval abszolút érthető az a bizonyos hanyatlás. Arról nem is beszélve, hogy azért valamivel korábban még igencsak drága volt maga a fotózás. A gép, a film, az előhívás.
Nekünk speciel több száz, ha nem több ezer előhívott fotónk van a szűkebb családban. De leginkább azért, mert nagymamám a 40-es 50-es évek óta fotós, egészen a 90-es évek elejéig csinálta. Ez akkor tudatosult bennem, mikor a 2000-es évek elején egyik b.nőm mutogatta a családi képeket. Alig volt nekik 1-2 albumnyi.Ma meg már tényleg nem kell hozzá pénz, hogy valaki megörökítsen egy pillanatot. Jó, a profi fotókhoz igen, de arra az emberek túlnyomó többségének nincs igénye.
-
weiss
addikt
Én régebben azt olvastam, hogy a festékanyag, ami a CD-n van egy bizonyos sebességre van kalibrálva, és ha lassabban írod ki, akkor az erdemény rosszab lesz, mint ha közepes sebességen írod.
-
Stauffenberg
nagyúr
Szomorú látni a 2000-es évek elejénél azt a meredek szakadékot amelybe az analóg fotó zuhan éppen.
-
peti_s
addikt
A Yamaha azt hiszem tud 1x-t, a Plextor adatlapján nem találtam meg.
(#108) Speed(R), azért én a Philips lemezeivel is meg vagyok elégedve, amennyiben 4x sebességgel írom ki. Volt már olyan, hogy a telepítés megállt, (természetesen Linux disztróról van szó
), hogy ezt meg ezt a fájlt nem találja, és ki kellett két évvel később ezért újra írnom. Ez a lemez még 40x vagy a feletti sebességgel készült, nem tudtam akkoriban, hogy a lassabb tempó tartósabb lemezt eredményez.
-
bmollszeptim
aktív tag
megdöbbentő adat,ez érdekes volt
-
madstunt
addikt
a picasa kisebb mint az instagram ? nehezen hinném....
-
SylverR
senior tag
Emiatt is. De ha nem kéne heti szinten 4 újabb 2 terás hdd-t bekötni, éves szinten nem 1 millió darab hdd-t vásárolna a facebook, szóval több jutna az otthoni felhasználónak, kevésbé drasztikus áremeléssel.
Én szorgalmaznám az összes népszerű oldalnál, hogy limitálják az adott felhasználó napi szintű adatméretét. Akkor legalább leszokna a sok kis tinicsipa arról, hogy napi szinten csináljon mellvillantós képet, amiken mindig ugyanaz látható, és semmivel sem jobb mint az előző száz. -
.:LoMAX:.
aktív tag
Wow, nem kevés mennyiség
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Szép mennyiség.
-
moha21
veterán
Videókba nem fulladunk bele? Nézem sokszor többszáz órás YT-s idióta loop-ok.
-
törölt tag
válasz
killerjohn #98 üzenetére
jaja... arcz kapitány után a platós zilen vinnék a pofiját, de az már indulás után az udvaron lerohad.
-
Alchemist
addikt
Valószínűleg erősen lerontom a népességi átlagot azzal, hogy az utóbbi évben kb. 10 kattintás volt a rovásomra írható és az előző években sem sokkal több.
Ha éppen jól elvagyok, nincs nagy kedvem előcibálni a gépet/telót, inkább a pillanat átélésével "exponálok"
Bezzeg az idősödő szüleim minden alkalommal szinte kényszeresen fotóznak, filmeznek... ilyenkor azt szoktam kérdezni, hogy az utóbbi évek termését egyáltalán elővettétek megnézésre az utóbbi időben? -
SylverR
senior tag
És a DeviantArt hol van?
A napi 100 millió db normál, és napi 1 millió "akt" képével? -
Pikkolo^^
addikt
válasz
PRO-peller #95 üzenetére
Vagy másik közelítésből nézd meg a hobbifotósok kollekcióját: kocsim, kajám, nőm, fgépem, néhány makró, Bp. hídjai.
Ez nagyon igaz!
-
PRO-peller
senior tag
válasz
stargazerhu #39 üzenetére
Bár imádom, ha kapásból más véleményen vannak a fórumtársak, azon meggyőződéssel, h vmit nagyon nem jól látok, de egy szabadon kiválasztott nyaralóhelyet nézz meg a neten pl. Kár elutazni, h én is lőjek egy képet ugyanabból a szögből. Egyszerűbb letölteni. Enyhe túlzás van a dologban, de ha beugrott az érzés, akkor már vmi kezd meghalni... Vagy másik közelítésből nézd meg a hobbifotósok kollekcióját: kocsim, kajám, nőm, fgépem, néhány makró, Bp. hídjai. Tisztelet a kivételnek!
Az irdatlan nagy számok szerintem is a nem törölt szemétből adódik főleg. Ismerősöm semmit sem töröl. Nekem nem fáj. De én eldobom a szemetet.
-
Zso2
őstag
Mi a szar ez facebook rekélám? Tuti,hogy facebook fizette szar hír.....
Ez egy baromság, hogy a facebook a legnagyobb tároló.....
Ph ne dőlj be ,meg ne add el magad minden kakinak.... -
Speed®
titán
Mai napig olvashatók azok a Philips/Verba lemezek, amit anno a 2xes SCSI Teac írómmal írtam meg, amikor még nem 2Ft volt egy lemez/író..a mai lemezek többsége 6x tempóval megvésve sem igazán minőségi, több olyan 2-3 éves Verbám van, ami már necces..átálltam a vinyón tárolásra, a 4. 2TBos után viszont elkezdtem használni a Shift+Del kombót...idővel rájön az ember, hogy nincs mindenre szükség..amire meg mégis, arra ott a net..ritka kivételektől eltekintve minden elérhető.
A préselt CDk más tészta, az elviekben addig olvasható, amíg forgatható
A tárolás tényleg nagyon fontos egyébként..fénytől védve, páramentesen -
peti_s
addikt
Nem tudom mennyit érhet, este felteszem a fotókat.
MLaca, valóban, ezek gyári CD-k, de megkeresem az itthoni legrégebbi írott CD-met, és kipróbálom akkor azt is.
Egy időben egy-két hét alatt elvesztettem hamisított TDK-król az adatot, de úgy emlékszem a többivel (Philips, Verbatim, TDK) még nem volt problémám.
-
aram01
nagyúr
válasz
Sir Riccio #85 üzenetére
elveszel a részletekben
-
peti_s
addikt
Ez van a tok hátuljára írva, csak hogy növeljem 1-el az elkészült fotók számát, este lefotózom, egyébként Tchaikovsky Diótörője, és a Swan Lake van rajta.
(#80) MLaca, neked is ezt tudom mondani, ám most néztem meg, ezt a CD-t még biztos h nem hallgattam meg, ugyanis bontatlan. Ajándékba kaptam ezeket a CD-ket, a 80-s 90-s években lettek vásárolva az USA-ban, de való igaz, megnéztem a többit is, a többségen 88-90-94-s év van feltüntetve.
De, ez a szépség bizony 1984-s dátummal rendelkezik.
-
MZperX75
addikt
Ahogy fejlődik a technika,biztos találnak megoldást a hosszútávú digitális tárolásra(50+év) nem csak a fotókra gondolok,mert az csak az egyik része ennek a problémának,a minőség romlás persze mindkét technikát érinti,de valahogy a digitális nekem nem tűnik hosszú életűnek.
1984 CDaz szép! Kíváncsi lennék mennyit bírnak a CD-k?
1X írás tényleg jobb . Ez az én tapasztalatom is.
Ha bár jól van tárolva a CD lemez ,akkor nem lehet túl sok gond vele, csak legyen 50év múlva eszköz amin lejátszod!
De gondolom 1984-es zene CD? -
Ez nekem is szembe jutott már régen. Elnézem a képfeltöltő oldalakat olyan *******k vannak feltöltve, hogy hihetetlen aztán meg valamikor ugyan az zsinorban többször is. Valahol ezt a sok szemetet tárolni kell.
-
peti_s
addikt
Azért a digitális sem pár évet bír ki.
Egy példát említve, van 1984-s CD-m, és még elég sok ebből az időszakból, és egytől egyig hibátlanul olvashatók.
Szerintem, ha a legalacsonyabb írási sebességgel írunk CD-t, DVD-t, jó minőségű lemezre (én a Verbatim AZO sorozatát részesítem előnyben), és fénytől, hőtől elzárva tartjuk, akkor az is nagyon sokáig olvasható marad. És mint megemlítettem, ezt gond nélkül sokszorosíthatom. A megapixel dolog a digitális gépeknél szerintem ha nem is a legfontosabb dolog, de nekem számít. Egy nagyobb jó minőségű képet megvághatok, nagyíthatok anélkül, hogy minőségbeli romlás lenne. De, igaz ami igaz, analóg gépeknél semmi jelentősége nincs, ott még nem is hallottam megapixelekről.
Való igaz, az analóg fotók sokkal jobban nagyíthatóak, mint a digitális társaik. A tárolásra visszamenőleg, u. annyi dia fizikai helyén, sokkal több CD-s, vagy DVD-s kép fér el, nem beszélve arról ha HDD-re is mentünk adatot. Utóbbiban nincs töretlen bizalmam azt azért megjegyzem.
-
Angel1981
veterán
Ebbe még bele sem gondoltam, de tényleg durva, amit a cikkben írnak!
-
banhammer
veterán
Igen az valahogy kimaradt a felsorolásból.
Inkább a fényképezés anyagi oldalára koncentráltam.
Amíg anno egy darab fénykép előállítási költsége fajlagosan kb. 70-80 Forintba került (negatív film és az előhívás költsége), mostanra egy gyakorlatilag a nullára redukálódott.Nem tudom mit szólnának hozzá az amatőr fotósok ha minden ellőtt kép után be kéne dobni a készülékbe 50 Forintot, hogy megnézhesse a képet amit csinált.
Azonnal beindulna a fogtechnika. -
MZperX75
addikt
Nem ez a lényeg,egyébként a negatív(előzőleg erre gondoltam de "diát"írtam sry
az viszont nagyítható előhívható, és nem csak 2-Mpixeles képre.
A tatóság nálad mit jelent?
1975-ben születtem van róla dia,nyomtatott kép,és negatív,nagymamámról is van kép,és itt szerintem ,hogy mi hány megapixeles az senkit sem érdekel!
Egyébként ez a megapixel dömping nem nagyon izgat.
Ha gondosan tároljuk ,akkor akár 100+ évet is kibírhat az analóg technika,a digitális pár évével
szemben. -
peti_s
addikt
Ki, de én a cikkben semmien hivatkozást nem látok erre vonatkozólag. Vmivel alá kéne támasztani az állításokat benne, és akkor azt mondok h ok. De, így ez szvsz nem állja meg a helyét. A mostani digitális képek korszakában pedig szintén nem okos ötlet a képmegosztókon megtalálható képek mennyiségét számolni, mert nekem a PC-men 5584 db kép van amit a fényképezőgépemmel készítettem, és ebből jó ha 100 db meg lett osztva valamelyik közösségi oldalon.
(#69) MZperX75, nem, a nyomtatott fotó szvsz semmiképp sem tartósabb. Azzal hogy kinyomtatod, már egy csomót veszít a minőségéből, hiszen egy jó minőségű 9*13-s méretű papírképhez elég egy 2 Mpixeles fénykép bőven. Ha a fényképeződ meg 10 Mpixelest készít, akkor alapban vesztettél ennyit. Én a képeimet DVD-n, mobilHDD-n, és a PC-ben lévő HDD-ken is tárolom. 3 helyen van így meg, ha bármelyik tönkremegy, kiesik a működésből, akkor amit beteszek a helyére, arra újra ráteszem a képeket.
szerk: Most látom, hogy az analóg tekercset írtad, és nem a papírképet, hát nézd, sérülékenyebb a digitális adat, de ezt gond nélkül másolod, és különböző módokon tárolhatod. Ha egy versenyt akarnál, hogy 36 képet hogyan őrzünk meg tovább, szerintem a digitális megoldással (több helyre mentéssel, és folyamatos adatellenőrzéssel) tovább bírná.
-
MZperX75
addikt
Az is érdekes ebben a témában,hogy egy digitális fotó nagyon nagyon kis százaléka kerül nyomtatott formában,magamból kiindulva talán 1000db-ból 2-3db!
A többi merevlemezen(mások talán CD,DVD-n tárolják)vagy persze , a maradék internetre az az különböző tárhelyekre kerülnek.
De ez meddig fog élni,?A netes tárhelyek meddig működnek? Meddig tudjuk tárolni képeinket?
5évig? 10évig? Vagy max 20évig?Azért még mindig tartósabb az "analóg" tekercs(film) nem?A nyomtatott fotó....
Lassan elér minket a digitális szemét(hulladék) dömping szintje,már gépeinken is min 50%
digitális szemetet tárolunk,valahol ez a civilizációnk,pazarló életmódjára enged nálam következtetni!,no de mindegy ebbe ne mennyünk bele! -
Picasa?
Nehogymár ennyire nagy szeméttároló legyen a facebook... -
Xirtam
veterán
Azta.
-
dkekesi
tag
válasz
killerjohn #56 üzenetére
Amit te csinálsz, azt portfólió építésnek is lehet nevezni: szelektálsz, hogy mi az ami érdekes, és mi az ami tucat. Ez az, ahova az emberek többsége sosem jut el, pedig fontos lenne. Amikor ismerősök mutatják a Picasa oldalukat 300 képpel egy 15 napos tengerparti utazásról, őszintén szólva a tizedik képnél elunom magam, mert mind egyforma. Lehet, hogy NEKI fontos az, hogy a kutyája hogyan pancsol a parton, de engem nem nagyon köt le a 2. kép után. Jobb esetben nem személyesen mutatják, csak linket küldenek, így 2 perc alatt végignézem a 300 képet, amiben nagyon jó esetben van 4-5 említésre méltó, de inkább csak 1-2. Az egészben az a legszebb, hogy az illető az utazáson összesen 300 képet készített és MINDET feltette, válogatás nélkül.
A tavalyi 12 napos utazáson 1100-szor exponáltam. Ebből összesen 120 darab képet tartottam meg "mutogatásra" és ezen felül 48-at, ami az "emlékkép" kategóriába esik, azaz nem mutogatom mindenkinek, mert csak az utazáson résztvevők számára bír jelentőséggel. A fenti 120 darabból 24-et rakok ki a személyes oldalamra. Egyszerűen nekem fontos, hogy akik a képeimet nézik, azok ne unják el magukat. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy mindenkinek minden kép tetszeni fog, de nem is ez a cél.
A digitális képkészítés elterjedésével sajnos megszűnt az igényesség, amit az analóg világban a nyersanyag árak erősen megköveteltek, de legalábbis nem engedték, hogy a tucatfotósok ezrével ontsák tucat képeiket. Ugyanakkor mai formájában az emberi igénytelenség mércéje is a digitális képkészítés. Soha ennyire egyszerű nem volt megtanulni fényképezni, mint most: lenyomod a gombot, és azonnal látod az eredményt. Ingyen van lehetőség a kísérletezésre: kipróbálni a fotózást, ami más, mint full auto módban f/8-as rekesz mellett képet készíteni, új beállításokat próbálni, új nézőpontokat keresni. Ezt pedig csak elenyészően kevesen csinálják, pedig a lehetőség szó szerint az orruk előtt van. -
törölt tag
Abból a 332 mil. digitális fotóból menyit néztek vissza 2-nél többször
És ebből hányat lehet még előkeríteni -
MongolZ
addikt
Pff... szerintem meg a legnagyobb tárolóhely az az egyes emberek saját számítógépe... fészbuksin van rólam vagy 8 kép, a számítógépen meg kb. 4-5000. Ezek a kutatáson és becslésen alapuló statisztikák egyszerűen nevetségesek. Ilyen baromságokat én is ki tudok találni.
-
Sir Riccio
addikt
Annyiban egészíteném ki azt amit leírtál, hogy szerintem a baj ott kezdődik amikor az általatok emlegetett amatőrök hiányos vagy alkalmatlan és hiányos felszereléssel, technikailag felkészületlenül, meggondolatlanul nekiszaladnak elvállalni valamit amire alkalmatlanok. Ne adj' Isten profiként hirdetik magukat egy bizonyos szolgáltatáskörben, esetleg még ki is hangsúlyozzák, hogy a nagyok árainak tizedét kérik, sőt esetleg meg is indokolják, hogy azért mert Ők nem költenek reklámra, és az általuk hirdetett szolgáltatás ugyanaz mint a "drága" szolgáltatóknál.
-
dkekesi
tag
válasz
banhammer #45 üzenetére
Ezt még annyival kiegészíteném, hogy nem csak a film beszerzése és az előhívás miatt kellett utazni, hanem azért is, hogy a képeidet megmutasd. A képfeltöltő oldalak terjedésének oka IMHO, hogy az emberek alapvetően exhibicionisták és szeretik mutogatni magukat és a velük történt dolgokat, ami az analóg világban elég nehézkes volt.
-
dkekesi
tag
válasz
killerjohn #57 üzenetére
Ez a hasonlat abban sántít, hogy a rántottát meg paprikás krumplit nem küldöm el postán a 1 mrd embernek kóstolás céljából, míg a fotósok nagy része egész világ elé kirakja a tucatképeket.
Ugyanakkor ezért nem hibáztathatóak, mert a képek célja az, hogy nézzék őket, és eljuttatni valakihez (esetleg egy szélesebb közönséghez) a FB-on és képfeltöltő oldalakon keresztül a legegyszerűbb. Nem várható el mindenkitől, hogy web designer legyen és saját oldalt készítsen, ami a mai FB/Picasa/Panoramio világban őszintén szólva csak a profiknak fontos, hogy megkülönböztessék magukat az átlagtól (de ők is a FB-on reklámoznak).
Attól viszont már ki tudok akadni, hogy valaki a full amatőr tucatképeitől el van szállva és ha kritizálják, akkor vérig sértődik, hogy neki ne mondják meg, mit fotózzon. Ha közszemlére teszi az alkotásait, akkor tudja kezelni a hideget és meleget is. -
aram01
nagyúr
azt a betyár nem gondoltam volna hogy ennyi kép készült idáig,pofám leszakad
-
Egy-két ember nem hitte el, hogy a kamerás mobil megváltoztatta a világot. Tessék!
Nokia 808 egy igazán nyertes tipus, és jön majd win alá is.. Szerintem tarolni fog a gép.
-
killerjohn
addikt
igen? akkor te holnapól kérlek ne főzzél (se a családod, párod senkid), mert azonnal mondok neked olyan szakembert, aki szerint a főzés nem ott kezdődik, hogy rántottát meg paprikás krumplit csinálsz a tescós bevásárlás után, hanem azzal hogy elmész felkutatni a legjobb piac legjobb kereskedőjét és kézzel kiválogatod a krumplit, húst, stb... nesze, most akkor egál? -.- ja és a konyhádat minimum 2 millából szereld fel kérlek mielőtt egyáltalán arra mernél gondolni hogy csinálsz.egy rántottát. imádom az is okos hozzászólásokat...
-
killerjohn
addikt
én most jutottam el fotózásbban oda, hogy van kb 25.000 képem az elmúlt 2.5 évből, és elhatároztam, hogy addig fogok törölni, amíg max 2500 lesz, és nem lesz minden macskám 8 irányból 70 sorozatban tök egyforma képeken.
azt viszont tényleg nem értem, mit vannak oda maguktól a megmondó emberek, hogy hűdehúde szar minden kép amit nem a top 5000 fotós csinált a világon. ennyi erővel jöhetnének a mesterszakácsok is, hogy basszus naponta 15milliárd középszerű és semmitmondó, enyhén égett pirítós készül a világon. Aki fotós, és ebből él, vagy rengeteg ideje van és ráér hétvégente kimenni egy rétre házibarkácsolt obival makrózni és a végén csinálni 5 db (szuper) képet, az elképzelni sem tudja szerintem, hogy a többi 7mrd embernek a földön igenis van igénye megörökíteni az emlékeit, nincs még 100.000 ft-ja sem egy kompaktra, örül a telója kamerájának mint maci a málnásban, és nem, a buli közepén nem hogy ideje nincs komponálni, meg tervezni, meg fényt mérni, meg az embereket megkérni hogy maradjanak egy helyben, meg utólag lightroomozni, vágni, kereteztetni, stb, hanem az emberek jól érezni akarják magukat. Tessék már megérteni, hogy az emberek 99.99%-a soha az életben nem fog tudni technikai tudást, vagy megfelelő eszközt szerezni. Marad a xeon vakus teló, és a képek minősége akkor fog javulni, amikor a telók kamerája javul. A tartalma meg nem nagyon fog, addig amíg dúrva tudás kell ahhoz hogy valaki.értékelhető képet csináljon pl egy buliban, ahol nincs fény (ja, meg egy jó AF, meg fényerős nagylátó, meg bazi magas ISO, VAGY vaku, de ugyebár az.szintén további tudást igényel, hogy ne pofánkavuzós kép legyen belőle).
-
törölt tag
ha már fikázol képügyletben, akkor legközelebb arra ügyelj, h a sajátod ne kerüljön már a képbe, mert kurva égő, ha kb. ugyanakkora tucatsemmitmondó fotóalbumaid vannak fent, mint az összes többi, általad leszólt és átlagszarnak titulált...de gondolom legalább nem hoki digitális géppel csináltad....
-
winhate
őstag
Itt a fotozasrol volt szo nem a hoki fAsZbuuk rol .
Igencsak felhigult a fotozas ,nezd csak meg a Panoramiot mi tortent az utobbi par ev alatt.
Egyre tobb es egyre szarabb kepek kerulnek fel mindenhova.
Olyan emberek is hasznalnak fenykepezot vagy hoki digitalis keszulkbe agyazott fenykepezonek titulalt valamit akinek nem valo a kezebe.
A fenykepezes nem ott kezdodik hogy van egy hordozhato eszkozom (pda , mobile , tablet) es lovok par fotot es tok buszke vagyok hogy milyen szep lett.
Megfelelo eszkoz es tudas szukseges a jol sikerult kepekhez.
-
_robi_
csendes tag
ja, ha megfigyeled az azsiai embereket, azok minden szarrol fotot keszitenek, es valoszinuleg fel is teszik valahova...
-
Meridian
senior tag
A becslés messze nem pontos... egy képet nem töltöttem fel még a Facebookra ami az enyém volna, mivel nem is vagyok fenn. Pedig több tízezer képem van...
-
banhammer
veterán
Most nézzük egy kicsit az anyagi oldalát a fényképezésnek.
Annó ha fényképet akartál készíteni és azt megnézni a következőkre volt szükséged a fényképezőgépen kívül pénzre méghozzá nem is kevésre és szabadidőre!
Miért?
Meg kellett venned a negatív filmet a gépbe.
(mászkálás a negatív film után és pénz kiadás a filmre)
Ellőtted a képeket és reménykedtél, hogy jól sikerültek.
(optimális esetben a képek 85% jó lett)
Elmentél egy fotós boltba és előhivattad a fényképeket.
(újra mászkálás és pénz kiadás)Na most ahogy megjelentek a digitális gépek ebből a műveletsorból azonnal kiesett szinte az összes lépés.
Megvetted a kamerát, telefont, megvetted az elemeket és már fotózhattál.
A képeket azonnal látod.
Ha van a közeledben számítógép akkor azonnal meg tudod osztani a képeket.Ezek után nincs min csodálkozni, hogy robbanásszerűen nőtt a fényképek száma.
A dolgokat kicsit sarkítottam, nem vettem bele a közösségi oldalakat, stb, stb, stb.
Inkább a lényegre koncentráltam. -
peti_s
addikt
Nem értek egyet a cikk alap feltételezésével. Régen is készítettek az emberek, nem is kevés képet, nem tudom mi alapján számolták össze, hogy akkoriban mennyi kép készült. (Hozzáteszem, aki ezt az elemzést csinálta, annak arról sem lehet halvány lila gőze sem, hogy jelenleg mennyi kép készül, ugyanis, csak az online tárhelyeken megosztott képeket tudja számításba venni. )
-
stargazerhu
aktív tag
válasz
PRO-peller #7 üzenetére
Én a 48MRD analóg fotón csodálkozom....az még mindig 7 fotó fejenként évente minden embernek....ha tippelne kellett volna, mint ahogy nem
sokkal jobban eltolt arányt mondtam volna a digitális képek irányába....mondjuk 1:100...ehhez képest még jól áll az analóg...
-
stifi
senior tag
válasz
Sir Riccio #38 üzenetére
a hirdetésekről jut eszembe, most hogy magyarították a youtubeot irgalmatlan mennyiségű reklám van rajta, bannerek, videó közben felugró boxok. stb..
ez még nem is lenne zavaró, na de a lejátszani kívánt videó előtti 5-15 másodperces egyéb témájú videó bejátszása már kiverte nálam a biztosítékot, ilyet csak kisebb és népszerűtlenebb videómegsoztókon láttam eddig.. azt hittem a youtube más, de nemés ez lesz a facebookkal is, előbb utóbb átesnek a ló túloldalára. a kérdés csak az mikor, meddig bírják...
-
stargazerhu
aktív tag
válasz
PRO-peller #7 üzenetére
Szerintem nézz utána a nagy számok törvényének....
-
Sir Riccio
addikt
Alaposan átrendeződtek dolgok az biztos. Érdekes lenne valamilyen algoritmussal hozzávetőleg meghatározni a felvett mozgóképekké összerakott állóképek számát, és hozzáadni a fent említett számhoz, elvégre valahol azok is fotók.
Facebook: Sajnos kevesen tudják igazán a helyén kezelni, és arra használni amire igazán való, és amire igazán használható. Pedig igazán jó marketingeszköz és ezt egyre többen fel is ismerik.Elég csak a hirdetések célozhatóságára gondolni.
-
Tikakukac
titán
500 képet szoktunk ellőni egy buli alkalmával. Plusz van eddig 10 giga az 5 év gépház építésemről eddig. Meg kitudja még mennyi még mennyi minden a többi vinyómon. Szóval teszek a fulladáshoz rendesen
-
JColee
őstag
válasz
donjohnson #31 üzenetére
Kár erre szót vesztegetni, azóta át is lett írva a kép. De nem azt mondtam, hogy nem igaz. Olvasd el mégegyszer.
-
stifi
senior tag
én kvázi a neten nőttem fel, fórumokon, msn-en, e-mail listákon, weboldalakon.. a facebook valahogy mind-az-egyben számomra, így azoknak az ismerőseimnek a FB viselkedése akiket tényleg ismerek egyáltalán nem érdekel, ezzel a részével nem is foglalkozom..
az érdekesebb része az, akiket kevéssé ismerek de ismerősöm fb-on munka, haver haverja stb alapon, hiszen a róluk alkotott kép a FB alapján fogalmazódik meg bennem is, de mivel ismerem magamat annyira hogy én minek használom ezt a helyet, így nem is ítélek el senkit az ottani megjelenése alapján.. mondjuk alapból nincsenek olyan ismerőseim akikkel soha nem találkoztam még, ezért a véleményemet próbálom inkább a személyes kapcsolat alapján megalkotni, és elvonatkoztatni a FB-tól.. (persze ha mondjuk itt derül ki valakiről, hogy rasszista, állatkínzó stbstb, az más..)
-
kNG
senior tag
A cikkemben erről is akartam írni...illetve akarok majd...egyébként nem hobbim az, hogy ismeretlen emberekről állást foglaljak fb-n keresztül...inkább azt figyeltem meg, hogy a saját ismeretségi körömben (!) akiket tényleg ismerek milyen változásokat észleltem az élő énhez és a faces énhez között...elég érdekes volt sok esetben ez az összevetés...csak ezért a dologért is el lehetne küldeni a sunyiba, de minden embernek szabad joga az, hogy állást foglaljon, véleményt formáljon...én a véleményemet nem akasztom rá mások orrára, igyekszek mindenkit egyenlőként kezelni, de mondjuk úgy hogy a face egy tökéletes szűrő nekem, és kiderül hogy ki az akivel érdemes időt töltenem, és ki az, akit másképp ismertem meg, és kösz, de inkább nem...
-
stifi
senior tag
ha az én facebookos viselkedésemből bármilyen következtetést levonnál a személyemet illetően, majdnem biztos vagyok benne hogy nem lenne helytálló...
az is igaz, hogy csalódtam már kellemesen személyiségelemző tesztben, de hogy a facebookos énem és köztem hiteles, helytálló párhuzamokat lehessen felállítani, azt kétlem -
Apika
addikt
A digitális fotók térnyerése mellett 2005 körül mennyire elkezdett hanyatlani az analóg fotók száma. Tavaly már közel százszor annyi digitális képet készítettek, mint analógot...
-
banhammer
veterán
És ebből a mennyiségből mennyi a pornográf képek száma?
-
Srodney
senior tag
ki kel választanod a legjobbakat,mert sok szemét van.már ha meg nem sértelek bocs.emlékez vissza nagyszüleidről hány kép van?!...talán egyszer le vanak fotózva a házsaságkötés után.na az nagyon értékes.de amikor egy gyerekről egy kiránduláson 1000kép összejön,az nem érték,hanem szeméthalom.ugy már nem lesz 300gb az tuti...
-
kNG
senior tag
válasz
bencee1996 #15 üzenetére
Egyszer rászánom magam, időpontot nem ígérek, (szerintem leghamarabb március vége, de inkább a nyár eleje sanszos) mert össze kéne szedni jobban a gondolataimat, meg felkészülni a kommentáradatra (egyik bejegyzésemnél ilyet már kaptam, és ha már írtam egy bejegyzést, akkor az esetleges véleménynyilvánításokra illetve kérdésekre illett válaszolnom is).. egyébként én pont azt vettem észre, hogy OTT mutatkozik meg az emberek valódi személyisége, és nem ott játsszák meg magukat...milyen érdekesen működik ez a dolog, pár ember még mindig sebezhetetlennek érzi magát az internet, illetve a gép mögött...vagy legalábbis azt hiszi, hogy nem kiismerhető, vagy azon tevékenységei alapján nem ítélik meg, amiket ott végez...nagyon érdekes és mély téma ez, hiszen nem csak a hétköznapok emberei, de a cégek is levonnak következtetéseket az alapján, amit a facebookon művel a potenciális munkaerő...
Úgy gondolom, lesz miről írnom...
-
kNG
senior tag
"TE NEM VAGY EMBER"
Egyébként valahol szörnyű hogy mindenkit mennyire benyelt...és azok is regisztrálnak(tak) akik egyébként nem maga mutogatóak nincs feltűnési viszketegségük stb., mert az információ is itt terjed a leggyorsabban - pl. diákok körében -. Pont terveztem írni egy bejegyzést egyébként a Facebookról, és annak hatásairól, számomra olyan, mint egy leleplező oldal, itt mindenkiről kiderül hogy milyen is valójában...legalábbis a kiírásokról ill. az oldalon történő viselkedésről ált. lehet következtetni a személyiségre, illetve az IQ-EQ-ra...még nem jutottam el odáig hogy ezt megtegyem, mert nagy lenne a közfelháborodás, attól tartok...
pedig be tartanék tükröt a nép elé
-
lujó55
addikt
Mi az a Facebook?
-
bencee1996
csendes tag
Eléggé vicces, hogy a képfeltöltõoldalakat ki kell nagyítani, hogy látszódjanak a facebook mellet
-
Borisz76
nagyúr
Nem tudom ,hogy van e gyermeked ......
Én 2004-ben léptem be a digitális képek világába. Akkor az újdonság varázsa miatt lövöldöztem szinte folyamatosan....
2006-tól második felvonás mert megszületett a fiam.
És tényleg nagyon könnyen összejön 4-8 GB , mondjuk sokszor videó módban használom a gépet.
Kb 250 - 300 GB-nál járok összesen.
-
tibz03
őstag
"B = Billió, azaz milliárd". Tehát a cikkíró (vagy bárki is készítette ezt a grafikont) szerint a billió és a milliárd ugyanaz.
Az oké, hogy az angol "billion" magyarul "millliárd"-ot jelent, de itt magyarul van írva a "billió".
-
PRO-peller
senior tag
A nagy számok törvénye alapján egyre több a hasonló témájú fotó. A hobbifotóst nézve egyre nehezebb új témát találni. Bár mindegyik kép egyedinek tekinthető, köztük igen ritka az eredeti.
Ugyanakkor a fotóművészetet egyszerűen elmossa a dömping. Az újszülöttnek minden kép új. Mégis aki érdeklődő, annak gyorsan jöhet a kiégés.
-
mpierre
veterán
Kezdem magam dinoszaurusznak érezni az analóg fotózással...
-
válasz
donjohnson #2 üzenetére
A pózolj magadról fotók lenyomják a picasa-t.
-
donjohnson
addikt
a picasa nem is tartozik a legnagyobbak közé?
pedig azt hittem. -
Az utolsó ábra nagyon szemléletes
. Visszatérünk a vizualitáshoz, lehet lassan oktatás terén is. Egy ideig még a "kép" virágkorát fogja élni.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- ZIDOO médialejátszók
- Battlefield 6
- Debreceni gyorsétkezdék, éttermek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Sorozatok
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 1TB 5500M 8GB garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest