Aktív témák

• dark100

aktív tag

Hehe, latom megy a szteretipiaharc kemenyen. Lassan minden tema feljon ami elofordul a szokasos flamewar-ban.

Par megjegyzes azert:
    - Az olpc azert bukott meg, mert nem volt mogotte toke. Tudjatok penz beszel kutya ugat. Szegeny orszag ide vagy oda a politikusokat ott is meg kell venni, meg ha kevesebbe is kerulnek. En egyszer olvastam egy cikket arrol, hogy mi mindent vettek figyelembe a tervezesnel a celkozonseg miatt, mind erdekes volt, de egy politikust ez nem erdekli. Amugy a Sugar felulet abszolut nem sugarzott semmi Linux feelinget. Pl ott nincsenek file-ok hanem valami uj van helyette. Es a fo cel a megosztas, tehat hogy a kolkok a muveiket egymas kozott megoszthassak. Barmi is legyen a mu, egy kep, egy szoveg, egy programkod vagy akarmi.

- Az ooxml-el en csak egy problemat latok, hogy az iso elfogadta. A szabvany szep, implementalja aki akarja, ugyan miert ne? De pusztan uzleti erdekbol megvenni egy szabvanyhivatalt az gaz, de ezekrol mar sokszor elmondtam a velemenyem.

- Az "ingyenes" ms programok valojaban nem ingyenesek, mert windowst igenyelnek. Tudod, ingyen van a szallas meg a kaja es a kilatas, csak a repuloutert kell fizetni 3x-os arat. Nezopont kerdese.

- Meg a codeplex vagy mi (gyatra sourceforge utanzat) hasznalati szerzodeseben is ki van kotve, hogy csak windows alatt futo programok kerulhetnek oda.

- Az Apple sem jobb az ms-nel, ok is csinalnak randa huzasokat rendesen. Es azt sem latom, hogy az osx-tol miert kene elajulni. Nem jobb mint barmelyik masik felulet.

- Nem latom Moon fo erveleset, miszerint az ms programok annyival jobbak mint a masok. Nekem ugyanannyi gondom szokott veluk lenni mint a nyilt forraskodu programokkal.

- A nyilt forrasu programok nekem a szabadsagot jelentik, szamos alkalommal segitettek mar nekem, hogy megoldjak egy problemat. A zart eszkozoknel szep az elet mindaddig, amig nekem pont azok a funkciok kellenek amiket ad, de ha nekem egy pici csavarra lenne szuksegem, akkor meghaltam veluk. A nyilt eszkozok problemaorientaltak, az a celjuk, hogy reszuk legyenek egy nagyobb dolognak, mig a zartak monolitikus megkozelitest takarnak, mindent magukba akarnak zarni, es ez korlat szamomra.

Kb mint az utopisztikus filmekben, ahol az emberiseg egy resze elzart golyokban lakik, ahol az elet tokeletes, mig odakinn csak a pusztasag van. Persze utana kiderul, hogy a pusztasag nem is olyan puszta, es tobb lehetoseget takar, mint odabennrol azt valaha is gondolnank, mindossze az elso nehany napot kell tulelni. (Hm talan az ergo proxy-t ajanlom)

Aktív témák