Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• dark100

aktív tag

válasz szlx #184 üzenetére

és akiknek itt fel akarod nyitni a szemét, azok nem szereplők sehol, tehát ne vesztegesd rájuk az időd!

Hahaha :DD Ha te tudnad en miket fejlesztek munkaidoben. Bizony, olyan programokban van kodom amiket most epp te is hasznalsz.

• dark100

aktív tag

válasz moonman #181 üzenetére

Latom hogy szeretned magad semleges statuszba helyezni, de a hozzaszolasaid alapjan nem vagy semleges. Gyakorlatilag nem is lehetsz, ez csak egy kenyelmes illuzio.

talán annyit magamra vállalhatok, hogy elmondom, szerintem miért nem az

A "szerinted" a szo a velemennyilvanitasra utal, vagyis allaspontot tukroz. A semleges velemeny amugy magaban foglalja a negativ velemenyt is. Nem csak az olyat, hogy "igen van amivel nem ertek egyet" hanem azt is, konkretan megmondod, hogy ezert vagy azert.

Amugy elismerem, az elmult par ev soran a semleges irany fele mozdultal el, de oszintem szolva azert meg messze vagy tole.

Az "MS szar es hulladek" dolgot sem ertem. Itt az ms mint monopolium, vagy a windows/office-t mint termeket erted az "ms" szocska alatt? Amugy egy negativ velemeny ilyen vagy olyan funkciojarol egy programnak onmagaban nem teszi az egeszet "hulladek"-nak, viszont zart kod eseten legyozhetetlen problemanak bizonyolhat. En a multkoraban win alatt akartam usb csomagokat elkapni, talaltam is ra egy aranyos programot, ami mindenfele szepet es jot tudott, magatol elemzett egy csomo mindent, csak eppen nekem nem az kellett. Az altala kimentett file viszont alkalmatlan volt elemzesre, tul bonyolult lett volna rajonni hogy nez ki. Tehat a feladat szempontjabol "hulladeknak" bizonyult a program, holott valosyinuleg nem volt az. Ilyenekbe nem szoktam nyilt forraskod eseten belefutni.

• dark100

aktív tag

válasz moonman #174 üzenetére

Eh... voltakeppen te akkor mivel ervelsz? Vagy nem ervelsz semmivel, csak "bizonygatod" a ferditeseket? Az nem veletlenul bujtatott erveles? Es mi az, amivel egyetertesz? Mert olyant nemigen latok toled. Csak olyan mindenki hulye stilusu beszolasokat. Bocsi, de igy nem tudlak vitapartnernek tekinteni, mert nem latok semmi allaspontot toled.

• dark100

aktív tag

válasz rii #175 üzenetére

Pedig telleg nagyon jo beszolas volt :)

• dark100

aktív tag

Hehe, latom megy a szteretipiaharc kemenyen. Lassan minden tema feljon ami elofordul a szokasos flamewar-ban.

Par megjegyzes azert:
    - Az olpc azert bukott meg, mert nem volt mogotte toke. Tudjatok penz beszel kutya ugat. Szegeny orszag ide vagy oda a politikusokat ott is meg kell venni, meg ha kevesebbe is kerulnek. En egyszer olvastam egy cikket arrol, hogy mi mindent vettek figyelembe a tervezesnel a celkozonseg miatt, mind erdekes volt, de egy politikust ez nem erdekli. Amugy a Sugar felulet abszolut nem sugarzott semmi Linux feelinget. Pl ott nincsenek file-ok hanem valami uj van helyette. Es a fo cel a megosztas, tehat hogy a kolkok a muveiket egymas kozott megoszthassak. Barmi is legyen a mu, egy kep, egy szoveg, egy programkod vagy akarmi.

- Az ooxml-el en csak egy problemat latok, hogy az iso elfogadta. A szabvany szep, implementalja aki akarja, ugyan miert ne? De pusztan uzleti erdekbol megvenni egy szabvanyhivatalt az gaz, de ezekrol mar sokszor elmondtam a velemenyem.

- Az "ingyenes" ms programok valojaban nem ingyenesek, mert windowst igenyelnek. Tudod, ingyen van a szallas meg a kaja es a kilatas, csak a repuloutert kell fizetni 3x-os arat. Nezopont kerdese.

- Meg a codeplex vagy mi (gyatra sourceforge utanzat) hasznalati szerzodeseben is ki van kotve, hogy csak windows alatt futo programok kerulhetnek oda.

- Az Apple sem jobb az ms-nel, ok is csinalnak randa huzasokat rendesen. Es azt sem latom, hogy az osx-tol miert kene elajulni. Nem jobb mint barmelyik masik felulet.

- Nem latom Moon fo erveleset, miszerint az ms programok annyival jobbak mint a masok. Nekem ugyanannyi gondom szokott veluk lenni mint a nyilt forraskodu programokkal.

- A nyilt forrasu programok nekem a szabadsagot jelentik, szamos alkalommal segitettek mar nekem, hogy megoldjak egy problemat. A zart eszkozoknel szep az elet mindaddig, amig nekem pont azok a funkciok kellenek amiket ad, de ha nekem egy pici csavarra lenne szuksegem, akkor meghaltam veluk. A nyilt eszkozok problemaorientaltak, az a celjuk, hogy reszuk legyenek egy nagyobb dolognak, mig a zartak monolitikus megkozelitest takarnak, mindent magukba akarnak zarni, es ez korlat szamomra.

Kb mint az utopisztikus filmekben, ahol az emberiseg egy resze elzart golyokban lakik, ahol az elet tokeletes, mig odakinn csak a pusztasag van. Persze utana kiderul, hogy a pusztasag nem is olyan puszta, es tobb lehetoseget takar, mint odabennrol azt valaha is gondolnank, mindossze az elso nehany napot kell tulelni. (Hm talan az ergo proxy-t ajanlom)

• dark100

aktív tag

válasz moonman #127 üzenetére

Szegeny Moon, te tenyleg nem latod, hogy azert cukkolnak hogy utana rajtag rohogjenek?

Amugy nem azert utaljuk az ms-t, mert penzert arulja a cuccait, tudod en is penzert dolgozom. Hanem mert monopoliumkent viselkedik, ami mindent megprobal eltaposni ami nem az ove. Hallottal mar az "extend embrace extinguish" kifelyezest? Ha nem, keress utana, asszem az ms-nek is van web-keresoje de gozom nincs hogy hivjak.

• dark100

aktív tag

válasz bambano #51 üzenetére

Nyugi. Ne huzd fel magad.

A Linux nem termek hanem filozofia, a Linux tud barhogy kinezni, es mindenkinek megfelelo lenni. Ebbol kovetkezik, hogy ha szembetalalod magad egyel, akkor az a keszitojenek celjait tukrozi, nem feltetlenul a tiedet, nezz korul mashol. A windows meg egy termek, lehet rajta vitatkozni, hogy tetszik vagy nem, attol egy fele van belole es pont. Ezert nem birja oket senki osszehasonlitani. Kb mintha az autot (fogalom) hasonlitanam a trabanthoz (egy termek).

Ebbol kovetkezik, hogy az olyan beszolas, mint a kuka nem mukodik a linux alatt ertelmetlen. Kb mintha azt mondanam hogy legzsak nincs az autoban.

Tanacsom mindenkinek, akit picit erdekel a Linux, de nemvolt meg mersze hozzafogni, hogy eloszor googlizzen korbe disztrib osszehasonlito cikkeket, pro-kontraakkal, es a sajat izlesenek megfelelovel kezdje.

A Linux nem olyan mint a csalad, hogy ez van ezt koll szeretni, hanem olyan mint egy no, azt valasztod amelyiket akarod, de attol meg mellefoghatsz vele rendesen :D

• dark100

aktív tag

válasz Depression #36 üzenetére

Minden ami uj az elsore sokkolo. Pont. Ha eletedben nem hasznaltal Linuxot, es leulsz egy ele, akkor semmit sem fogsz tudni vele kezdeni, ez igy van, de hidd el, a bongeszot meg fogod talalni, es utana mar minden fog menni. Tudod google a baratunk. Ja es ne ugy ulj le ele, hogy ki akarom probalni, mert akkor csak negativ tapasztalataid lesznek, mert nem ugy vannak a dolgok mint a picipuha termekeiben. Tuzz ki magad ele feladatokat, pl akarsz valami olyat mint egy winamp, vagy dvdt akarsz lejatszani, vagy akarmi. Tenyleg nehez lesz elsore, mert informaciok ozonot kapod, de hamar rajossz, hogy az elso nehezsegek utan az informaciok elkezdenek ismetlodni, es mar csak az extrat kell tanulni. Azutan ra fogsz erezni a bajara, es akkor mar nehez lesz megszabadulni tole. Amugy ma mar versenyelonyt jelent allaskeresesnel ha szabad szoftveres tudasod is van, es ezt nem szabad elhanyagolni.

• dark100

aktív tag

válasz Vladi #5 üzenetére

Azert ez a top 5 kerdeses, ugyanis az angol nyelvi tamogatas igencsak hianyos ebben az ALT linuxban, legalabbis ezt olvastam egy tesztben. Szoval jelenlegi formajaban nem lesz vilaghodito, de a jovo meg barmi lehet. Egyebkent erdekes, hogy az oroszok radobbentek, hogy inkabb a hazait penzelik, azt visszaszedik adoba, a maradekot meg helyben koltik el es nem viszik ki az orszagbol.

Aktív témák