- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Akciókamerák
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
- SSD kibeszélő
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Scuf Envision Pro kontroller teszt
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ennyit már csak ki tudsz várni a fermire.
Egyébként tényleg remek lett ez a topik. Mintha sokunkban a múltá lett azok az idők, mikor a bejelentett népkártyát, HD4770 nem lehetett venni, mert az áemdé rákente a tsmcre, h nem tudnak gyártani, pedig csak az amd nem volt képes normális gput összetákolni. ööö...vagy ez akkor mégsem így történt?
Azóta persze sokat fejlődött a tsmc is (ahogy azt olvasni a cikkben), viszont most megint megállhatott egy szinten, és az arány olyan amilyen (ezt is olvasni a cikkben, csak én nem érzem az ellentmondást? mert itt volt akiben felmerült a 2 idézet eltérése...)De komolyan ennyire nem tudtok a hátsótok nyugton maradni? egyből fórumtrollkodni kell, mert akkor okosabbak lesztek? Legalább volt aki bevallotta, hogy laikus, volt aki közvetetten (igen, beleszól a fizika)
Nem egész 2 hét, és kiderül minden a papírsárkányról. Addig felesleges szájkaratézni, alig hiszem, hogy van itt bárki, aki már probálta a kártyákat.
De nagyon remélem, hogy ugyanezen emberek, mikor megjelenik a kártya és az első teszt itt az oldalon, akkor ugyanők, ugyanitt a fórumon ugyenezeket elmondhatják, és örülve a fejüknek, hogy ők bizony megmondták, mert ők már akkor is értettek hozzá, hát még most. És boldogan veszik majd tudomásul, hogy az amd kártyák ára sem ment lejebb, de boldogan megvásárolhatják, mert ez már 23143223345235235425év óta dx11es, és annyimindenből kimaradtak a mocskos NV miatt, hogy a világ összedőlt közben kétszer, és most emiatt 2hónap alatt kell végigtolniuk minden DX11es játékot, és nincs rá fél évük, és most szét kell kockulniuk az agyukat, ráadásul mindezt ilyen árak mellett.egyébként viccesnek tartom azt is, amikor ezen újdivatamdfan sokaság nagyokat nevetett, hogy az nv szerint kalap trágyát ér a dx10.1, és hogy hahaha azér mer lowlámacsicskák és nem tudnak gyártani semmit, max kulcstartót...aztán rá megjelentek az első 40nm es dx10.1 kártyák...és hogy haha, már azt se tudják mit beszélnek, meg amúgy is, késtek vele kb 231431242342évet...vagy lehet csak a win7 ready miatt adták ki...ki tudja?... lehet vannak emberek, akik azt nézik, hogy van-e ien logó rajta, mert akkor húdeimbaszuperjó..és vannak...
Tegnap még működött...
-
simonzé
addikt
Egyszerű a képlet. Basicben így festene:
10 GOTO GLOBAL_FOUNDRIES
20 ENDI don't fit in. I fit out.
-
Oliverda
félisten
Karácsonyra de akkor is csak előrendelésre.
Nem baj, Jen-Hsun már tavaly novemberben a jól megszokott nagyarccal kijelentette, hogy kell a francnak a Globalfoundries ők csak a TSMC-re alapoznák, hát tessék...
"Globalfoundries is an AMD fab, right?" he said. "Globalfoundries is AMD's fab. Our strategy is TSMC."
Aztán ha igazak a híresztelések akkor a Fermi-nek is alaposan be fog tenni a TSMC szerencsétlenkedése. Mondjuk ekkora lapkát szerintem még soha nem gyártott a TSMC mint amekkora a Fermi lesz, és erre még rájön az hogy a 40nm-es csíkszélességgel még az átlagosnál is sokkal többet szenvedtek eddig.
Mondjuk gyanítom hogy szokás szerint valami csoda folytán meg fog változni az nV véleménye ha a GF-nek jól sikerülne a 28nm...
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
darkarthur
senior tag
Az a baj, olyan érzésem van még tovább csúsznak most. Ezt pedig feldobták már most, hogy legyen mire fogni. Persze megértem én, hogy gyengélkednek a gyártósorok, de akkor is.. szóval szívesen látnám már azt a címet, hogy Az nVidia feltámadása, vagy hasonlók
Samsung S23 Ultra 5G
-
CSiMi_
tag
Ráadásul én Nvidia fun voltam. De most, elkezdte nagyon pofátlan módon kitúrni a konkurenst a piacról PL ez a PhysX. Ez szerintem kezd olyanná válni mint a jó és a rossz csatája és a jó kezd felülkerekedni...
Én is már töröm a fejem h lecserélem a GTX 260ast egy 5850-re
EP45 DS3, E8400 E0 (3,78 GHz), OCZ reaper 4GB kit (5-5-5-12 (1120 MHz)), Zotac GTX 260, OCZ 500W-táp Razer DeathAdder v2 (3500dpi), Logitech G35, LG flatron 22' 1080p .
-
CSiMi_
tag
Én emléxem, annak idelyén valami buz3ráns azt nyilatkozta az Nvidiától, hogy a DX 11 nem dobná meg az eladást... Hát én már akkor röhögve fogadtam.... Mindíg van egy réteg (nagy réteg) akiknek tutira kell a csúcstech, meg ha nem is a legerősebb kari, de a legújabb DX pl mint én... De én 100%ig biztos vagyok benne, hogy ha a win7 megjelenése előtt fél évvel, de legalább 1 hónappal lett volna DX11 mindenki rákattant volna. Az ati rekordokat döntöget... Na vajon miért? Mert ott van az a "kbsztt" DIRECTX 11. És amíg nem dobja ki az NV a sajátját, addig ne is várjon semmi előrelépést.
EP45 DS3, E8400 E0 (3,78 GHz), OCZ reaper 4GB kit (5-5-5-12 (1120 MHz)), Zotac GTX 260, OCZ 500W-táp Razer DeathAdder v2 (3500dpi), Logitech G35, LG flatron 22' 1080p .
-
Hunter2
addikt
mármint az AMD/ATI-nak lettek volna jobbak az eredményei?
-
moha21
veterán
válasz Mr.Csizmás #39 üzenetére
HEhe ez jó nagyon.
Sőt a robbantások is az NV számlájára írhatók.Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
veterán
válasz Mr.Csizmás #39 üzenetére
és azért nem látod, mert 40nm a kijelző is
-
TomiLi
addikt
válasz Angel1981 #38 üzenetére
Nekem is az a sejtelmem laikusként. Szerintem ez a technológia erősen a határait feszegeti, a gyártók meg elszámolták magukat és így egyre "kevesebb" ( a tervezetthez képest) lesz a profit. Egy kicsit most a fagyi vissza nyal.
Persze azért könnyeket nem fogok ejteniBár azt nem értem, hogy a processzoroknál meg minden rendben? Az is 40nm. Sőt ott már 32-nél tartanak.
Arról mondjuk fogalmam sincsen, hogy egy gpu, és egy cpu gyártása között mi a különbség, de nem hiszem, hogy egy cpu-t könnyebb gyártani.Mr.Csizmás: szerintem az nv vezetői előzetesben vannak gyanús szerződés miatt, mert a BKV HÉV kijelzőihez ők szállították a VGA-kat
A Fermi meg a bkv érdekeltségek miatt csúszik. A várható megjelenés azonos a négyes metróéval 2033....Akkor nem is egy játékról, hanem egy dátumról van szó..
[ Szerkesztve ]
Bogyorisz
-
Mr.Csizmás
titán
válasz antikomcsi #37 üzenetére
szerintem az nv vezetői előzetesben vannak gyanús szerződés miatt, mert a BKV HÉV kijelzőihez ők szállították a VGA-kat
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Angel1981
veterán
Csodálkoznék, ha mindezek után a 28 nm-en nem lennének problémák.....
Vajon ez a 40 nm egy "rendkívüli" eset, vagy már tényleg egyre gyakrabban szól bele az elemi fizika... -
antikomcsi
veterán
Még bele kellett volna fűzni valami olyasmit, hogy rendőrkézen az nv góré, mert bombával fenyegetőzött, és akkor lenne totál érdemtelen egy szakmai forumhoz ez a topik, így olyan 90%-os.
Tudatlanság...............boldogság.
-
huskydog17
addikt
-
TomiLi
addikt
Javítás: (kivéve a már említett vga, de szerintem ott magával a vga lehet gond )
(#29) proci985:
Hát kíváncsi leszek a végére! Már nem egészen két hét és elvileg lehull a lepel a Fermiről.
Szeretném azt hinni, hogy csak altatja a népet az NV. De szerintem amiről előbb beszéltünk az közelebb áll az igazsághoz.[ Szerkesztve ]
Bogyorisz
-
gfefe
őstag
Elképzelem, hogy a kis ferdeszemü munkás befigyel a gyártásba és megállítja a gyártósort a TSMC-hogy az ati jobban forogjon
Amúgy jó buli lenne bejutni abba a gyárba... szivesen körbenéznék...
DOWNLOAD ██████████████ 105%
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Hivatalosan nem jelentették be az EOL-t.
Egyébként én sem gyártanám. Jobb ez így, hogy a GTX 200 kártyák vesztesége nem rondít bele a pénzügyi eredményekbe.Annyira nem volt rossz ez a negyed év, sőt szerintem marha jó volt, persze az igaz, hogy az elemzők többet vártak.
huskydog17: Ezt gondolom Charlie írásából dobták össze. Nem a leghitelesebb forrás, ha NV-ről van szó, de mostanában sokszor igaza lett. Ettől függetlenül nem venném készpénznek minden mondandóját.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
huskydog17
addikt
Találtam egy nagyon érdekes pletykáról szóló cikket:
GTX 480 Problemen?Abu, mit gondolsz erről, mennyi lehet igaz belőle?
Bocs az Off-olásért!
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
proci985
MODERÁTOR
a GTX200 nem lett OOP végül? rossz nyelvek szerint egyébként a TSMCnek köze nincs a dologhoz, annál inkább, hogy az NV nem gyártja őket.
40en sem annyira jó még a kihozatal, bár pontos adatok nincsenek.
főleg, hogy tegnap már olyat is pletykáltak egyes helyeken, hogy lemegy 9000 wafernyi Fermi (ez jelent olyan pártízezer kártyát), aztán amennyi abból jó, az megy kártyának (600/1200as clock mellett, 512es nem lesz, 448as igen), többet meg nem csinálnak belőlük mert bukó a katasztrofális kihozatal miatt (jelenleg 500usds gyártásról van szó chipenként, miközben a megnyirbált clockok miatt már az 5870 és 5970között van a sebessége).
aztán lehet, csak valakire rá akarták húzni a vizes lepedőt, amiért gyengén sikerült a negyedév
ceaser: pedig nagyon úgy néz ki, hogy telibetaláltál. jönnek a hírek, hogy az 512es GTX480 nem lesz, legalábbis startra nem, revízió a problémákon nem segít (itt jön a képbe a mennyit szívott az ATI az RV740el, mire rendes kihozatal lett... 40en más problémák vannak, mint eddig), komplett steppingváltás meg fél év. ami talán azt jelenti, hogy 2010re egy versenyképes Fermi utód még kijöhet.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
TomiLi
addikt
Lehet az NV kezdetben nem mer kiadni sok vga-t, mert annyira rizikós a új technológia.
Főleg a csúcs GTX480-asból lesz hiány. hmmm - nem akarnak úgy járni, mint amd a 5970-nel?!Csak gonoszkodom De rosszul látom, hogy az ati 5xxx széria gyártásával semmi gond?
(kivéve a már említett vga, de szerintem ott nem a )Persze nem azonos a két gyártó megoldása.
Nem lehet az a gond, hogy ezek a termékek már nagyon pengeélen táncoló technológiára épülnek, és nem tudják letesztelni megfelelően, vagy már nincs rá elég idő.
Csak találgatok, mi a véleményetek?
Bogyorisz
-
atti_2010
nagyúr
-
MODERÁTOR
válasz Depression #25 üzenetére
Ja upsz, sorry, azt most így hirtelen nem figyeltem, hogy a múlt negyedévről van szó. Akkor tény, hogy az AMD szekere is akadozott. Viszont ez akkor is amolyan mutogassunk valakire dolog az nv részéről szerintem
Everybody lies.
-
Depression
veterán
válasz Barthezz2 #21 üzenetére
Csak olvass vissza (cikkekben) egy kicsit, és meglátod, hogy az AMD-nek sem tudtak gyártani. Lényeg, hogy nem most kell nézni az ellátást, hisz a lezárt negyedévről beszélünk, azaz karácsony előtti szezonról. Akkor ténylegesen elég nagy mértékben előfordultak hiányok, elméletileg mindkét oldalon. Igen, ez pont az az időszak, amikor az AMD kártyákat ajánlott fogyasztói ár felett adták jóval, hála a TSMC-nek.
Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
lsc
nagyúr
Mindenesetre a vállalat meg is dicsérte a bérgyártót, mivel jelentősen javított a kihozatalon,
az NVIDIA képviselőjét, aki elmondta, hogy a 40 nm-es lapkákat érintő alacsony gyártókapacitás az év első felében nem fog változni,Nekem ez a két dolog nem áll össze, egyébként nem téged hibáztatlak, csak az egyik nv vezető ezt a másik azt nyilatkozza.
Az élet kegyetlen .
-
MODERÁTOR
Apucii, ők a rosszbácsik, meg kell őket büntetni..
Ha az AMD-nek tudtak gyártani, akkor az NV-nek mért ne tudtak volna? Érdekes ez. Viszont arra már marhára kíváncsi vagyok, mikor fogunk végre látni valamit abból a fermiből..Everybody lies.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Silentfrog #18 üzenetére
Én is szétnéztem magyarhonban és hasonlóan látom. Vannak kártyák. De a külföldi ellátást nem tudom ellenőrizni. Lényegében hivatalos álláspont szóval csak tudják mit beszélnek.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Silentfrog
veterán
mindegyik "uj" kártyájukbol 3 millo féle van a nagykerekben. Én nem látok nagy hiányt semmiből.
-
Spr1nG
tag
Szerintem sincs benne részrehajlás. Egyszerűen egy elavult lapkát akartak piacon tartani, ami persze nem csak a DX11 hiánya miatt nem fogyott, hanem a gyengélkedő gyártósor miatt is. Ettől függetlenül, nem hiszem, hogy sokan vettek volna dx10.1-es kártyát amikor hasonló összegért fejlettebb is rendelkezésre áll
http://www.spring-gas.hu
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Depression #13 üzenetére
Nem hiszem, hogy a TSMC érdekében állna az egyik legnagyobb megrendelőjüket hátráltatni. Őket nem érdekli, hogy ki a megrendelő, ahogy a képességeik engedik teljesítik az megrendelést.
-
Depression
veterán
Pedig ha én tervezek valamit, és egy sz@rul működő gyártósor nem képes legyártani, akkor igenis a gyártósor a hibás. Bár azt nem értem, hogy a TSMC hogy volt képes hírtelelen 5k-es szériából legyártani 2 milliót pluszba. Szerintem ott inkább az volt, hogy kaptak egy kis borravalót, hogy ez kell, az nV-t pedig hanyagoljuk egy kicsit.
Ez nem flame, tapasztalat.Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
odorgg
addikt
Nv-nek pont az a baja, hogy amire megfelelő darabszámot tudott produkálni a TSMC, arra majdhogynem, a kutyának sem kell a dx10.1-es 40nm-es grafikus processzoruk, mert Amd-éknál már javában viszik a DX11-eseket. Ilyen szempontból, meglehet őket érteni.
Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
Ren Hoek
veterán
Akkor a Fermit most mikor láthatjuk úgy igazán a boltok polcain?
-
Spr1nG
tag
Nem kell a TSMC-re fogni, hogy a szar karikat senki nem veszi Az nvidia-nak az a baja, hogy a TSMC nem gyártotta bele a GPU-kba a DX11 támogatást
[ Szerkesztve ]
http://www.spring-gas.hu
-
Chosen
addikt
Azért én nem tettem volna ilyen kijelentést az NV helyében. Ha még több 40nm GPU készült volna, akkor csak nagyobb veszteségük lett volna, mert abból is az AMD profitálhatott volna az 5k szériával, GTX-et és GT2xx-et pedig még annyian sem vettek volna.
-
odorgg
addikt
Hát azért ez nem eggy egyszerű technológia, és hiába van beígért elméleti legyártható darabszám, ha a gyakorlatban legyártható, nem aszt igazolja Mindíg aza baj hogy többet ígérnek, mint amennyit tudnak, de ez természetes az elektronikai iparban. Sajnos sosem számolnak, a gyártás közben felmerülő problémákkal, és töbnyire amit papíron meglehet csinálni, az gyakorlatban kivitelezhetetlen.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Tudja a tököm már mi van. Én nem láttam, hogy a magyar kereskedők problémáztak volna a DX10.1-es GeForce-ok ellátásán. Persze ez nem jelent semmit, külföldön simán lehet hiány. GTX 200-as szériás GeForce-ot is lehet nálunk venni, de amcsiban már a legtöbb helyen out of stock. Ha az NV aszongya, hogy hiány van én elhiszem nekik, csak jobban tudják.
Egyébként valószínű, hogy nem sok gyártósoron megy a munka, mert csak most lettek ténylegesen megoldva a problémák. Aztán nem tudjuk, hogy milyen az NV 40 nm-es lapkáinak a kihozatala. Sok az ismeretlen az egyenletben.
Manbal: Az azért túlzás. December végéig kétmillió lett leszállítva.
[ Szerkesztve ]
-
nixx-21
őstag
nem olvastam el de a címből:
"apa kezdődik"
Ati VGA tulajok baráti klubja topik. Dєsιɢnєd ву Λρρʟє ιn Cαʟιғoяnια.(*) powered by: Nvidia
-
Manbal
senior tag
ahhoz képest az Ati lapkái már fél éve gond nélkül készülnek millió számra, ugyan úgy 40nm-en, érdekes... valakire rá kell fogni a xar lapka hátulütőit kellett nekik gigantikus chipet tervezni!
-
lsc
nagyúr
Nem értem ezt a gyártókapacitás hiányt, nem tudják hogy mennyit képes gyártani a TSMC, nem beszéltek velük? Vagy előre magyaráznak valamit, mondjuk mégsem olyan jó a kihozatal ?
Az élet kegyetlen .
-
odorgg
addikt
Valakire rákellett fogni eszt a sok bénázást
Persze hogy a csúcskategóriás fermivel nemlessz gond, mert gondolom aranyárban fogják mérni, és azon keveseket, akik megtudják fizetni, nemlessz nehéz ellátni[ Szerkesztve ]