Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Daczy
aktív tag
válasz
lionhearted #50 üzenetére
na ott a pont, meg az ész is
-
leviske
veterán
válasz
Depression #13 üzenetére
Azon kívül, amit Abu írt, nem hiszem, hogy bármi áron a két nagy megrendelőjük közül azt választanák, amelyiknek köszönhetik az egyik legveszélyesebb konkurensük megalakulását.
Arról nem is beszélve, hogy valószínűleg az AMD, amint tud, úgy fog átpártolni a GF mellé, mint a szél. Tehát az egyetlen biztosnak mondható pont az "életükben" az nVIDIA.
(#107) paprika: Jogos. Bár egy 100k környékére belőtt Fermi igencsak beindíthat egy árlavinát (ugye amiatt, hogy a Cypress jóval olcsóbban gyártható), ami bár egyik cégnek sem volna ínyére a válság után, de az nVIDIA azért ebben jobban érintett, mert mondjuk egy 65k-s HD5870 ellen nem tudnának mit indítani.
-
paprika
aktív tag
Sokan itt lökik a sügeret h megfizethetetlen lesz a Fermi . Hát 5870 is megfizethetetlen (nekem) 95-100ezer márkától függően. Namármost ha van 100rongyod ilyenre vagy kettőre akkor nehogy a Fermi legyen sokba .
-
Kr/\toS
senior tag
válasz
lionhearted #50 üzenetére
Ehehe. Itt az igazság. Egyébként kb az alfelemet kitörölhettem a DX10.1el a 10.0hoz viszonyítva annyira nem számított.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
freelancer #77 üzenetére
Nem szabad így állni a dologhoz, mint te teszed. ATi és nV részéről is vannak ballépések. Előbbinél a mostani szürkehalál, tény, hogy igen zavaró és kellemetlen. Nem minden konfigban jelentkezik, és elismerte a gyártó. Gőzerővel dolgoznak a megoldáson.
A másik oldalról ott a 8600 mobil GPU széria- és tervezési hibásan. Emlékeim szerint az a gyártó egész másképp állt a problémához. Az átnevezéseket meg hivatalosan csakis mellébeszélésekkel kommentálták.
Sehol sem tökéletesek a mérnökök, mindenhol felléphet nem várt probléma. Az a nem mindegy, hogy kezelik. Lesz a szürkehalálra is megoldás, ahogy a sokkal nehezebben reprodukálható TLB bugra is lett.
HGyu
-
Köszönöm a kiegészítést.
Másrészt: én sosem mondtam, hogy jó dolog, ha a fejlesztő csak az egyik oldalra elzárkózik. De azt sem tartom jó ötletnek, ha a két gyár elzárkózik a játékfejlesztőktől. Valóban az lenne az ideális, ha mindkét oldal benyújthatná saját rutinjaikat, de az is furcsa lenne, ha 2 különböző grafikai motor futna, attól függően, hogy mien gpu fut a gépben. Persze az még nem elképzelhetetlen, hogy egy alap (tegyük fel DX11es) motor van, és ezekhez bekapcsolható néhány plusz rutin, attól függően, hogy a gpu támogatja-e. De ezt is úgy kell nézni, hogy ami megy, az áldás, ami nem megy az NEM hiány. A physx használata nélkül is lehet élvezni a játékot, más kérdés, hogy aki megteheti, az plusz élményben részesül. Ettől még az amdseknek ez nem csökkent az élményből, mert máshol más körülmények között máshogy fut. Vagy igaz ez a QAAra is.
de ez sem ok a másik oldaltól való elzárkózásra, az amdnek meg kell oldania, hogy az ő rutinjaikat, vagy legalább párat implentáljanak, és akkor majd az nvsek lesznek felháborodva, h "nem fut maxon a játék wazze!'.és fordítva is, az amdnél se fut maxon
szóval nincs olyan rendszer ahol minden beállítást be lehetne kapcsolni..furcsa lenne, és mind2 oldal háborodna
(csak jelenleg az nv a nagyobb oldal, szal rosszabb, ha ők háborodnak...persze ebből az adódik, h elméletben az amd sose lehetne nagyobb, ha azt vessszük, hogy az emberek többsége nem vesz oan karit, ami elméletben sem képes a maxra
)
Én magától a DXtől is minél jobban távolítanám magam, és több pénzt és energiát tenni a nyílt forráskódba (openGL és openCL), ne csak az m$től függjön minden...ezt az utat már lassan megkezdik, bár az amd egyrészről nyílt forráskód kedvelő, másrészről viszont nagyon rákattant a dx11re. : /
Egyébként 1el kevesebbet kell aludni a fermi megjelenéséig.
és magamat is kiegészíteném: nermég írtam az átnevezésekről és a GT2xx GT3xx széria átnevezésről...átgondolva a dx10 és a dx10.1 miatt rossz ötlett volt a gt2xx-as széria neve...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen házat vegyek?
- Battlefield 6
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Milyen monitort vegyek?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
- iKing.Hu -Xiaomi 14T Pro Titan Gray Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest