Új hozzászólás Aktív témák
-
peti_s
addikt
válasz
Ł-IceRocK-Ł #48 üzenetére
Kb. egy szint, nem veri.
-
stratova
veterán
Jelenleg a kisebbik gyártó van abban a helyzetben, hogy a kínálatából az egyik legkisebb változat is kapjon szorzózármentes modellt (A6-5400K). Októberre remélhetőleg kiéleződik a verseny a 2/4-es APU-k között. Core i3 és i5 viszonyára fenntartom a korábbi meglátásomat.
Ł-IceRocK-Ł Azért ne általánosítsunk(3.6-3.7-et a Phenom II-k java megfutja, i3-2320 árában pedig már kapsz egy 965-öt)
-
stratova
veterán
válasz
Trebron09 #36 üzenetére
Ha Intel csinálna i3-ból K verziót, azzal részben veszélyeztetné a natív négy magos, de szorzózáras és alacsonyabb órajelű i5-ök-et.
(#27) Dagidög Core i3-3225 vs. A10-5700 jó kis meccs lesz
Bár HD 7660G összetettben verte már HD Graphics 4000-et, utóbbi az asztalival szinte azonos felállásban üzemel; előbbi pedig 497 MHz-ről 760-800 MHz-re gyorsul kiviteltől függően.
CPU teljesítményben Intel lehet valamivel jobb c2c.(#35) M.A.X HTPC-be valóban a legpotensebb Intel APU.
.mf Biztos jobban lehet rajtuk keresni mobil APU-ként.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Ł-IceRocK-Ł #19 üzenetére
Ha meg nem dontotted el, azaz nem vettel, akkor szerintem ivy. mire eldontod, addigra mar csak az lesz :-)
-
jilian
addikt
válasz
csucsbicep #38 üzenetére
Hát ez az.
Lassan Q3 -at írunk.
Nomeg hol marad a többi?!?ITX rendszert akarok összerakni IB -ből, de kezd nagyon tele lenni vele a monyom!
-
jilian
addikt
És az i5 -ös IB-k mikorra várhatóak?
-
Trebron09
őstag
i3-ból miért nincs K-s verzió?
Bejelentette az Intel tavaly az i3-2120K-t.. na azóta is érkezik..
-
törölt tag
Ezek közül számomra csak az i3-3225 lehet érdekes, HD4000 miatt.
-
peti_s
addikt
Drága. 2-3 éve ennyiért már majdnem Quad volt, ami azonos órajelen meg elveri ezt. Kb. 1 éve meg a 45 nm-s PhenomX4, X6 volt hatalmas akcióban, azok is elverik ezt, az X6 nem is kicsit. Ezen felül semmi tuning lehetőség, ez a CPU 20k-ért volna reális vétel 2012-ben úgy gondolom. Ez szomorú tény mind2 gyártó részére h így van. Egy személyes példa. 2006 decemberében 19000 Ft volt az 524-s P4 CPU-m. 2009 decemberében 9900 Ft volt az E3200. Ez a CPU 3x erősebb kb. mint a P4 volt, 3 év alatt féláron. Most megnézem, mit kapok ~9900 Ft-ért, a Celeron G530 a válasz, (az egymagos SB Celeron meg egy vicc) de annak a teljesítményét hozza az E3200 kicsit feljebb állítva, sőt... Én úgy veszem észre, hogy az alsóbb árfekvésű processzoroknál közel nem nőtt a teljesítmény annyira, ahogy az várható lett, lehetett volna.
-
MZperX75
addikt
Jó kis teszt ,de sántít egy kicsit Az Intel megoldása alig 1 éves összehasonlítva az AMD 3-4 éves megoldásával.
A tesztek GPU gyorsítást használó alkalmazásokkal talán egy Llano-t kellene hozzá mérni az I3-2100-hez(tudom volt egy kis csúszás az AMD táján,de akkor is nem jó már,vagyis már nem aktuális ez a teszt.)
Mint fogyasztásban mint GPU-ban sokat fejlődött a technológia.
45nm aránya 32nm-hez.
Gpu-ban viszont 5x verte rá azóta az AMD intel I3-as megoldásaira+még a támogatottság,manapság már netezést gpu gyorsítja,ugyan úgy mint a CS4-5-is. -
törölt tag
Én viszont úgy látom, hogy alap processzorhoz képest nagyon is szépen teljesítenek, legalábbis az előző generációs i3 alapján ezt merem feltételezni.
A 4 mag és a tuning hiányát ne a szerencsétlen i3-akon kérd számon, hanem vegyél egy i5-öt vagy valamilyen AMD-t és letudtad a problémát.
-
mghltm
addikt
-
pilu85
őstag
2 mag...felejtős...k-szériás i3 megint nincs. szégyen.
-
.mf
veterán
A 3225 jónak néz ki, de szerintem a felállásba beleférhetett volna egy 4000 IGPs -T proci (35W).
Persze az árazáson és a Trinity sebességén még sok múlhat. -
Dagidög
senior tag
Valamit összekevertem.
(#16) Abu85: Szép anyag, át is futottam, köszönöm. Viszont egyre kevésbé tudom hogy milyen lejátszót lenne érdemes használni - melyik használ fejlettebb algoritmusokat, jobb a minősége, terheli a rendszert kevésbé. Régen nagy VLC-s voltam, mert lejátszik mindent és ingyenes, a Splash Pro-ban viszont a kezelőfelület nagyon nyerő és van beépítve FPS interpolációs fícsör (vagy mi a szösz).
(#19) Ł-IceRocK-Ł: Én meg Ivy és Trinity között gondolkodom, már mindkettőnek egész jó GPU-s teljesítménye van. Sandynek sajna még nem meggyőző. Így utólag látom, hogy neked meg pont ez lényegtelen.
-
MongolZ
addikt
válasz
Ł-IceRocK-Ł #22 üzenetére
Szerintem akkor SB, CPU teljesítményben és fogyasztásban is minimális különbségek vannak. De az áraázs döntő lehet (amiről semmit nem tudunk).
-
Mister_X
nagyúr
Az a Pentium G2100T felkeltette az érdeklôdésem. Mire elkezdôdik az iskolaszezon, addigra meg lesz rá (és a többi kacatra) a pénz.
-
banhammer
veterán
válasz
Ł-IceRocK-Ł #19 üzenetére
Inkább Ivy-t.
Sandy-ről Ivy-ra váltani csak akkor érdemes ha a pénz nem számít.
-
peti_s
addikt
Örülök a hírnek, az Ivy Celeron miatt. A félévi CPU eladási statisztikák elérhetőek, vagy csak év végén majd?
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Még nem sikerült eldönteni milyet vegyek. Sandy, vagy Ivy.
-
Lacces
őstag
Hmm... szerintem a Trinity-knek szánják ellenfélnek (ha csak az AMD nem késlekedik). Ezek a procik tényleg jobbak egy energiatakarékos Irodai/Netezős gépeknek, mint az AMD APU-k. De szerintem nem fog jobb alternatívát nyújtani játékok terénél, mint az AMD procik.
HTPC terén, meg nem tudom. Ha nem kell nagy multimédia, akkor Intel, ha kell a gpu ereje, akkor talán AMD.
A 35 wattos nekem is tetszik
Egy ilyen proci, kitud hajtani egy AMD 6850-es szintű vga kártyát? Felesleges a beszéd, majd teszteljétek ha megjönnek
tesztek kellenek
-
Móci
addikt
Nem tudom, hogy az új driverek milyen szinten vannak, de az a 35W-os i3 nagyon csábító egy HTPC alapnak...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Linket nem, mert még védett az anyag. A VLC csak később engedi a kiadását. De az ehhez kapcsolódó részek itt vannak:
A DiRT 3-ra volt reakció. [link] - DirectCompute-on keresztül gyorsítható a víz és a zászló mozgása. Persze ezek működnek e nélkül is, csak nem olyan szépen. De a fizikai elemek, DX11-ben tesszelláció és DirectCompute mellett gyorsíthatók GPU-val, ezért mondható rá, hogy GPU-val gyorsított fizika. Ma viszont még minden fizika csak a látványra hat. A játékmenetet befolyásoló dolgokat nem lehet bevetni, mert az befolyásolja az élményt is. Még holnap sem lesz bevetve. Egyszerűen a fizika gyorsítása látványelem marad egy darabig.
Konkrét címekről nem beszélnek a fejlesztők, de itt a Nixxes előadásáról a diasor. [link]
Voltak többen is kint egyébként. A Square Enix, a Codemasters és a Faraxis. Mindenki tartott valami érdekesebb előadást.(#15) DemonDani: Az OpenCL-es anyagokat a developer rendezvényekről. A böngészős és a multimédiás részt tudni kell, mert ez egy újságíró dolga.
-
MongolZ
addikt
Nem hinném, hogy hatalmas előrelépést tapasztalnál akármilyen szempontból is, az SB i3-ak jók lettek. Sőt, alapvetően annyira jól sikerültek, hogy még meg is értem az Intelt, hogy eddig nem adta ki az IB-s i3-akat. A nagy előrelépés az IGP terén van, sokan fanyalogtak miatta (köztük én is), én azt mondom, hogy ez az új technológiák terjedésével egyre nagyobb előnyére válik.
-
DemonDani
addikt
Ide a i3-3240T-vel azonnal
-
Dagidög
senior tag
Lehet, hogy valamiről lemaradtam, de miért is marad ki az i3-ból a Turbo Boost?
(#6) Abu85: Erről az OpenCL skálázásról tudsz nekem linkelni/küldeni valami linket?
(#10) Abu85: Vannak konkrét címek? Kissé szkeptikus vagyok, mert már a Dirt valamelyik részéről volt beharangozva, hogy fizikai gyorsításokra használja a GPU-t, közben meg konkrétan egy fejlesztő jelentette ki, hogy nincs szó semmi ilyesmiről.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Attól függ, hogy mire használod.
Játékban lehet, hogy lesz értelme a cserének, mert az új IGP OpenCL képes. 2013-ban már lesznek olyan játékok, ahol ez előnyt jelenthet. Bár egyelőre Nixxes HSA támogatásról beszél, aminek az Intel nem része, de ezt úgyis OpenCL, vagy C++ AMP kódon keresztül csinálják meg, vagyis lehet írni az Ivy Bridge-re külön támogatás. Majd jövőre eldől. -
X3B6O0X
aktív tag
Hmm, csak nekem tűnik úgy, hogy a Pentium procik azok Hyper-Threading nélküli, előző generációs (Sandy Bridge) i3 procik?
-
Destructo
senior tag
Egy i3-3225-ös re benevezek ha lesz értelme az SB i3-2120 cseréjének.
Szerintetek?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Tud 23,976 Hz-et és YCbCr-t már, és a DXVA is rendben van. Szóval a filmezéssel nem hiszem, hogy gond lehet. Talán a VLC is támogatni fogja egyszer az Intel IGP-ket az OpenCL-es skálázáshoz, de ha natív felbontáson nézel hozzá illő filmet, akkor erre nincs szükség. A Win8-as új UVD API pedig a DX11-es futószalagba ékelődik be. Szóval ennek a támogatása driver kérdése.
A web az inkább drivertől függ, mint hardvertől. Az Intel máig nem szentel figyelmet ennek. Az Opera 12-ben a VESA gyorsítás azért nem aktív alapból, mert az Intel driverek nem állnak készen rá. Inkább lassítanak, mint gyorsítanak. Ez nem hardveres gond, hanem szoftveres. Ha az Intel végre rájön, hogy ez egy fontos dolog, akkor a gyorsítható webes felületekre is jó lesz az IGP, mert a hardver tudása megvan hozzá. Nyilván az sem ártana, ha a drivereket OpenGL irányba is fejlesztenék, mert az rendben van, hogy fókuszt kap a DX, csak jelenleg a WebGL OpenGL ES-re épül. Ezt PC-n legegyszerűbb OpenGL ES-ből, vagy OpenGL-ből támogatni. A másik megoldás az ANGLE, ami DX-en keresztül támogatja, csak ezek a dolgok lassabbak, mint a natív támogatás. Persze megértem a Google-t, az OpenGL ES 2.0-t egyedül az AMD támogatja PC-n, OpenGL-ben pedig gyenge az Intel, így marad a DX és az ANGLE, még ha ez az összes hardveren lassulást okoz akkor is. Az Opera 12-nek is tervben van az ANGLE, de egyelőre maradt az OpenGL. Ez viszont csak AMD és NV hardveren megy jelenleg jól. Persze manuálisan kell bekapcsolni, de egyelőre semmi gondot nem észlelek, pedig nyúzom egy ideje. -
djculture
félisten
Érdekes mert úgy volt még év elején hogy celeron és pentium ebben a generációban nem lesz.
-
mghltm
addikt
akkor az sb-vel ellentetben, ib eseten a teljes paletta ( core ix/pentium/celeron ) alapbol 1600mhz-en jaratja majd a ramokat?
-
MZperX75
addikt
jól hangzik a 35W ! nem rossz,de ez az IGP(HD2500) ez jó?
-
franc0
őstag
Asztaliba 35W-os proci. Szép.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Extraként két Pentium processzor is befut, míg a Celeronok csak később jönnek.
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest