Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • bambano

  titán

  válasz Gargouille #225 üzenetére

  "Amit nem nagyon értek pár hívő részéről, hogy miért fáj az, hogy a Windowsba Linux is kerül": mert soha a büdös életben egyszer se fordult elő, hogy az ms valamit belerakott a windowsba és nem volt vele semmi mocskos hátsó gondolata.
  például miért nem lehetett úgy megcsinálni az ad-t, hogy abban szabványos ldap meg szabványos kerberos van csak? miért kellett úgy meghekkelni, hogy ne lehessen szabad szoftverrel támogatni?
  ugyanez az smb-re.
  a c# például úgy született, hogy volt a szabad szoftver jáva, amit az ms "magáévá tett", majd belerakott egy csomó "kiterjesztést", azzal a céllal, hogy ha a windows fejlesztők elkezdik használni az ms féle jáva verziót, akkor majd ők fogják dominálni a jávát. ebből per lett, amit az ms annak rendje és módja szerint elveszített, akkor csinálták mérgükben a c#-t.
  például miért nem tudtak rendes tcp implementációt rakni az xp-be?
  például miért kardoskodtak amellett, hogy legyen a html szabványban egy olyan tag, ami azt mondja, hogy ezt az oldalt szabványosan kell renderelni?

  bármi, amit eddig az ms adoptált, kizárólag azt a célt szolgálta, hogy lenyúlja a technológiát, a többieket kiszorítsa a piacról és hegemóniát érjen el. nagy meglepetésemre szolgált, hogy például a böngészők terén az ms végül beismerte ezügyben a vereségét, és bekrómozta az edge-t. a többi technológiával mi lesz, amit az ms tönkretett? miért nem lehetett beállni a sorba és használni azt, ami mindenki másnak is jó volt?

  a legtöbb kárt az ms okozta az informatikának. ez elég nyilvánvaló tény.

  Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

Hozzászólok Aktív témák