Új hozzászólás Aktív témák
-
SkyLine3000
addikt
Ez mekkora epic fail!
-
E770
aktív tag
már nagyon halványak az emlékeim, de amikor még jellemző volt a videókártyákon analóg bemenet - nyilván a digitalizálás minősége ezekkel nem volt kimagasló, de archiválási, dokumentálási célra anno megfelelő volt szvsz
persze készülékbe épített megoldás sokkal jobb lenne (gondolom ma már minimális az igény, bár e cikk tárgya pont az ellenkezőjét mutatja)
-
Rive
veterán
..de filléres dolog..
Izé. Olyan, amivel már érdemes is digitalizálni, messze nem filléres dolog
Sajna a jelforrás (VHS lejátszó) rendelkezik néhány olyan tulajdonsággal, amit utólag PC-n problémás kikompenzálni, már ha valaki egyenletes, megfelelő minőségű produktumot akar.
Ha viszont a megfelelő cuccot eleve beépitenék egy efféle feladatra épülő lejátszóba, akkor ugyanez ~ triviális. -
Piftuka
veterán
válasz
Steve1207 #22 üzenetére
Én immár jó ideje szeretnék egy olyan gyári új VHS recorder-t vásárolni, amelyet a számítógépemmel össze tudok kötni (digitalizálás céljából).
Nagy kár, hogy egyetlen cég sem gyárt már ilyet. (Az LG VHS-DVD lejátszó kombó, a maga ~70.000+ forintos árával nem nyerő.)
Sajnos nem 1-2, hanem kb. 50 videokazetta várja itthon, hogy elmentsem digitális formában. Emiatt a digitalizáló szolgáltatás - 1.500-2.000 ft/db áron - nem alternatíva számomra, mert - sajnos - nem vagyok milliomos.
A használt videorecorder sem szimpatikus. Egyszer már megjártam egy ilyennel. 5.000-6.000 forintért vettem egy készüléket, de nem sokat tudtam használni, mert egyszer kigyulladt a tápegysége. (Szerencse, hogy időben tudtam áramtalanítani.)
Így ez is csak kidobott pénz volt.Ezek után hogyan bízhatnék meg bármelyik használt termékben?
Persze, ha valaki tud nekem olyan használt, digitalizálást is lehetővé tevő VHS recorder-t, ami garantáltan nem volt mókolva, szerelgetve, megkímélt, tiszta, és minden szempontból kifogástalan, hibátlan, akkor köszönettel fogadom a javaslatokat.
Az általad említett Star Wars Trilógia nekem is megvan, de az nem az "eredeti" szinkront tartalmazza. Sajnos a mozi változat(ok), illetve a régi, karácsonyi, TV-ben vetített változat beszerezhetetlen!
-
Lomha 8V
addikt
Ebből rengeteg fog fogyni. Mint a DVD visszatekerőből. Poénból megveszik a pihent agyú amcsik a haverjuknak.
-
bepken
veterán
a termék (valószínűsíthető) története:
"legyünk bátrak! legyünk bevállalósak! legyünk az ELSŐK! mi elhozzuk az embereknek, amire szükségük van!!! ....öhm....izé...várjatok! mi a f@&#* ez? videomagnó??? de hát nem erről volt szó! hogy miii??? 100.000 darab? ebből???....mindegy hagyd...hagyjad most már, tök mindegy....p*csába..."
-
Cheesy
őstag
Szerintem ez a technika még nem ért meg arra, hogy retró legyen és 2x olyan áron lehessen eladni a répanadrágos, kócoshajú hipsztereknek, mint a saját korában
-
P00By
nagyúr
Kicsit rám tőrt a nosztalgia, pedig nem vagyok túl öreg
-
Én egy ilyennel digizem a régi kazikat.
JVC HR-S9850 S-VHS
-
Ez nem egy 90'-s évekbeli hír?
-
ghost364
senior tag
Ááá, csak fölmegyek a padlásra, oszt' ott van kettő AKAI
-
MarQs
senior tag
"...emiatt pedig már a '80-as évek közepén is mindenhol körberöhögték volna."
-
BlackSoft
addikt
-
M@trixfan
addikt
válasz
BlackSoft #40 üzenetére
Ilyen olcsón lehet venni stúdió minőségű eszközöket? Azt hiszem akkor én is venni fogok egyet. Van családi emlék VHS-en szép számmal amit a lehető legjobb minőségben szeretnék dogitalizálni. Mindig attól félek, hogy ha elviszem valahova akkor ott nekem valami generál minőségben csináljak meg és valami tömörített formátumot kapok vissza, mert az milyen felhasználóbarát...
-
Márton
nagyúr
faternak épp most romlott el,
már azt hittem nem gyártanak -
-
bepken
veterán
"...legalábbis ez járhatott a hazánkban kevéssé ismert japán Sansui döntéshozóinak a fejében..."
egy ilyen ötlet után még van olyan, aki meg akar ismerkedni a márkával?
és vajon ezért az árért már kapunk scart csatlakoztatási lehetőséget is.... vagy marad a mezei rca?
-
BlackSoft
addikt
Nem rég vettem 20e körül használtan egy VHS-t. Azt hiszem ezzel jobban jártam, ha digitalizálni akarok
De egy ilyen sem kerül már többe, mint 40ezer forint, pedig ez dvcam, amit még használnak is:
Szerintem ez a kazettás dolog már nagyon kifújt... -
atala
addikt
Azt hiszem ezek után előveszem a 6 fejes panát. A gyerekek még úgy sem láttak ilyet. Szerintem 10 éve nem volt bekapcsolva.
Ahogy mi nem értettük annak idején, hogyan képes rögzíteni a CD-re a zenét, valószínűleg Ők nem fogják érteni, hogy kerül a film a szalagra. -
kriszpontaz
veterán
Gondolom ezt is telepakolták műanyag mechanikával hogy 2 évet se bírjon ki és lehessen a kukába dobni, mint az AIWA videónkat anno amit vagy 2 évig tudtunk használni. -.-"
-
csapee
őstag
Nem lehet hogy Hdmi-s mert lassan scart sincs a tv-n?
-
Bjørgersson
félisten
Fúj, ez úgy néz ki, mint az Xbox One.
-
bteebi
veterán
Ez most komoly?
Április 1-je még messze van... Azt még el tudom képzelni, hogy minimális létjogosultsága legyen a VHS-nek (de gyakorlatilag csak a régebbi kazetták miatt), viszont ilyen sok pénzért egy ennyire gagyi lejátszónak semmi értelme sincs. Erre már azt se mondanám, hogy nevetséges ebben a formában, mert rosszabb attól.
-
Tomy Yayo
senior tag
M$ perelhet, lopják az X1 dizájnt!!!4!!
-
Cyberpunk
félisten
Hiánypótló, hol is lehet rendelni?
Egyébként lehet valakinek sok a VHS-e családi videók annak jól jöhet, ha már unja az 1000 éves lestrapált használt lejátszókat.
Persze lehet digitalizálni.
-
Sic transit gloria mundi. Par evtizede meg ilyeneket gyartottak.
-
-
Hát nem tudom, nekünk van itthon egy 6 fejes sony és már nem is emlékszem, hogy mikor volt utoljára bekapcsolva szegényem. Néha fater használta, hogy vegyen fel pár tv műsort amit nem tud megnézni, de ennyi. A minősége a mai világban már nagyon rossz, még a 240p-s youtube videót is jobb nézni mint egy vhs-t. Pláne, hogy felvételre is rossz használni, mert csak a kazik használódnak a minőség rovására, pláne hogy idővel is romlik a minőségük a szalag bomlása miatt elvileg. Belegondolva, hogy ez a cucc felvenni sem tud és 150 dodó, a japánok jobban jártak volna, hogyha indítanak egy tv-s jósda vonalat, az is baromság, de legalább jövedelmez.
-
sad_Vamp
őstag
megérteném az árat ha legalább upscalinget, vagy valamit tudna
-
mickemoto
őstag
2-3 ezerért nyolc fejes hiper-szupert lehet venni használtan
-
Agyzuzo
addikt
Ha lenne rajta USB kimenet és lehetne direktbe PC-re kötni és digizni a videókat vele akkor azt mondom még el is gondolkodnék rajta, mert kiváló archiválási eszköz lehetne pl. régi kamerás utazásos/családi felvételekhez, vagy retró filmek eredeti szinkronjának behúzásához. De így...
-
glutamin
őstag
Hatalmas biznisz ez 150$-ért, amikor használt, jó állapotú 4-6 fejes videók hegyekben állnak 4-5000 Ft-ért.
-
Steve1207
veterán
Troll On: jól mutatna az Xbox One mellett
Szerk: fenébe, wolf beelőzött
Troll Off: szerintem még lenne felhasználója az ilyeneknek, nem azt mondom, hogy rengeteg, de sokaknak porosodik otthon rengeteg kirándulás, utazás VHS-en. A digitalizálóval egybeépített változatért +1 szintén, nem kellene mindenképp elkallódni hagyni ezeket. Nekem pl megvan az origi StarWars még eredeti hanggal díszdobozban, de még a fel nem újítottnál is belenyúltak a hangsávba. Ökörség, de ezért nem is néztem az új förmedvényeket azóta.
-
banhammer
veterán
Az LPvel vagy mi a franccal rogzitett kazettakat kezeli?
-
sixpak
nagyúr
Erről jut eszembe, hogy valahol a kacatok között van nekem egy JVC 6fejes, sztereó vhs playerem, amit valami horror áron vettem annak idején. Nekem azzal és egy Onkyo pro logic erősítővel kezdődött a házimozi. Szerettem nagyon, de aztán a 2000 évek elején jött a dívídí, pár éve a blúréj....és a régi cuccokat lassan elfelejtjük....
-
wolfman
veterán
De ahhoz semelyik szegmensben!
-
Depression
veterán
Ez szánalmas. Kinek támadt ilyen ötlete?
-
sultansmith
senior tag
Gyakorlatilag nincs vetélytársa! Ez igen, így kell terméket pozicionálni!
-
Rive
veterán
Hááááát, ezt igazából csak valami digitalizálóval egybevarrt módon tudnám piacképesnek elképzelni
-
E770
aktív tag
várjuk a konkurencia válaszait
(tippek a további fejlesztési irányokra: valami jó kis kazettás deck, ami csak lejátszani tud; walkman, telex, ...) -
Angel1981
veterán
Jó a cím!
-
Daywalker
addikt
Azt azért hozzá kell tenni, hogy ez egy japán készülék, amit elsősorban oda, arra a piacra szánnak. Japánban pedig meglehetősen nagy volt a VHS kultusz (ha lehet így mondani), egyes felmérések szerint egy jó pár évvel ezelőtt még mindig sokkal elterjedtebb volt, mint a DVD, hát még a Blu-ray (eléggé meglepő, de í]y van), szóval ott van értelme ilyesminek - és ott az árak is mások, jóval drágább minden.
-
Tazsam01
tag
Azt hiszem erre szokták mondani, hogy tulajdonképpen a kategóriájában verhetetlen.
-
Ha valakinek vannak családi videói, amit mással nem tud megnézni, akkor biztosan ráharap erre.
150 dodó az emlékekért nem sok.
Mozi filmek digitalizálására inkább a torrent boltot érdemes használni. -
törölt tag
Ez qrvajó
150 dodó? Az fincsi hehehhe
-
Fryskitt
addikt
Aki teheti digitalizálja a kazettáit. Max. a nagyszülőknek tudom elképzelni, akik megszokták ezt a fajta filmnézést.
-
r0ach
tag
pedig még közel sincs április 1.
-
wolfman
veterán
Ezt most nem tudom hova tenni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Doshisha RVP-100 csak a szalagok lejátszására képes.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Túra és kirándulás topic
- Autós topik
- Politika
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Projektor topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mégsem lesz divat az atomerőműre kötött adatközpont?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest