Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- OLED TV topic
- Amazon Fire TV stick/box
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
De az AMD-nél a platformra épülő gépekkel
teljesíteni kell az AllDay specifikációkat....Lesz...rom, hogy 10 óráig megy a gép, feltalálták már a konnektort/autós töltőt... 4-5 óra valós körülmények között bőven elég. Viszont legyen erős bármilyen adódó feladat elvégzésére ÉS legyen kicsi. (=<14") Erre tökéletes lenne egy ulv trinity, 4-6cellás akksival.
#44: +1.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
stratova
veterán
Elnézést a paprikás hangvételért csak kissé kiakasztott a 15,6" + 25 W APU párosítás, "már megint.." érzésem támadt tőle. Harapjon nagyot az a Jaguar és kapjon legalább olyan értelmes "otthont", amilyen 722 és 522, de leginkább az X120e volt E-350-nek (ill. C-50/C-60-nak).
[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
Feltételezem AMD Pumori platformja teljesítette a saját követelményeit. Ott még bizalomgerjesztő 14"-os házú (Vostro 3500) matt kijelzős testben dual 1600 MHz-es RAM-okkal várta a kihívásokat A10-4600M. Maga a gyártó mutatta meg milyennek kellene lennie egy potens Trinity-s vagy bármilyen AMD-s notinak (ne feledjük a szép emlékű itthon E-350-nel beszerezhetetlen X120e-t).
Az "értelmes" korfigurációk szülik az ehhez[L] hasonló "user experience"-t.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
De az AMD-nél a platformra épülő gépekkel teljesíteni kell az AllDay specifikációkat. Jelen esetben ez a kijelölt tesztben minimum 8 órás üzemidőt jelent (2013-ban ez 10 órára növekszik az új platformokkal, bár ez nincs véglegesítve, mert a Kabininél 13 órás minimumot akarnak). Esélytelen subnotiban 35 wattos procival.
Az Intelnek nincs ilyen speckója. Ott, ha 5 óra, akkor 5 óra.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
stratova
veterán
válasz darealkilla #34 üzenetére
A bánatot lenne túl nagy már elnézést. Eddig is létezett subnotebook kategória 12-13"-on a bökkenő annyi, hogy nagyon kevés kivétellel a gyártók a drága presztízs modellekbe Intelt az olcsóbbakba AMD-t szánnak. Egy olcsó géphez mérten lenne drága nekik egy Trinitynek megfelelő alaplap. Nézd még mivel szerelnek egy Thinkpad X230-at 12,5" i7-3520M 35 W!. Akár két szinttel lejebb is megnézheted pl 11,6" Edge 130 vs. 135 (i3-2367M vs. Brazos) vagy 13,3" Edge E330 és E335 processzorkinálatát (i3-3110M 35 W! Vs. Brazos).
S mibe kerül az A10-4655 (25 W) vagy A8-4555 (19 W)? Ha szerencséje van műanyag házas 14"-os Samsung notiba, ha nincs 15,6"-os gépekbe. Ez sem fogyasztással sem komplexitással nem magyarázható ki a konkurens termékpalettát elnézve, szimpla üzletpolitika. Egy azaz egy komoly gép van 15,6 alatt ami A10-4600M-et kapott, a 6475b. Ja, hogy csak külföldön elérhető ilyen konfigurációban? Sajnáljuk a kasszánál rendezheti az A6-4400M-es (1 modul 2 szál) példánya árát.
-
Mercutio_
félisten
válasz darealkilla #34 üzenetére
Nem biztos, hogy akkora érvágás a single-ch a konkurenciához képest
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Elrood
őstag
(#29) daa-raa
Sajna sok dolog csak a CPU-ra támaszkodik ma is. Pl. míg egy .NET frissítés felmegy, az több óra (optimalizáció végigfutását nézve).
(#32) t72killer
Való igaz, hogy Diablo 3-nál ütköztem istenes cpu limitbe. Régebbi játékok meg egész jól mentek. Portal 2-vel teszteltem még, az is egész szépen ment.
--
Egy másik oldalon is megnéztem mit írnak a jövevényről, és örömmel látom, hogy az AMD nem csak annyit csinál, hogy 2 helyett mostantól 4 mag lesz, hanem a magokat is okosítja és az 1 szálas teljesítményre is kicsit gyúr.
Brazossal volt olyan gondom, hogy van egy kódom, NV12-ból készített ARGB képet. MMX és SSE2 utasításkészlettel megoldva, ugyanaz az algoritmus. Csak annyi a különbség, hogy MMX 64 bitenként dolgozik, SSE2 pedig 128 bitenként.
NV12->ARGB, MMX és SSE2, teljesen ugyanaz az eredmény sebesség tekintetében.
YUY2->ARGB SSE2-vel még lassabb, mint MMX-szel...
AMD Phenom II-vel, Core2 Duoval ugyanez a kód szépen gyorsult (még az Atom is, bár ott mérsékeltebb a gyorsulás).Van valami turpisság a brazos SSE2 implementációjában?
''The spice exists on only one planet in the entire universe. A desolate, dry planet with vast deserts. The planet is Arrakis, also known as DUNE.''
-
letepem
aktív tag
Azért vannak még itt finomságok, tudom nem új a dolog, de látszik, hogy az AMD hova fog koncentrálni!Valamint a gyártók is felfoghatnák, hogy értelmes tabletek/hibridek belsejében nem ér semmit az atom... Turbo dock
Mellesleg, ha bejön nekik nagyot is szakíthatnának a temash-sal mert azért egy mw2 vagy dirt 3 nem piskóta tableten
[ Szerkesztve ]
látok, hallok, érzek és gondolkodom.
-
Mercutio_
félisten
14"-nál kisebb gépben nem is láttam még azt a procit, a jóval használhatóbb 3217U-ból is csak az Acer pakolt 11,6"-os méretű nem ultrabook-szerű gépbe (V5-171)
Azt továbbra se értem miért nem jött ki ULV Trinity-vel egyetlen 11,6-12,5" közötti méretű cucc sem
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
t72killer
titán
4 combosabb Jaguar mag már elég lehet valamire. Kérdés, hogy mennyire van párhuzamosítva a feladat . Ilyen gépeken pl szivesen játszik az ember régebbi játékokkal, amit a Brazos grafika simán elvisz, viszont 1 CPU szálon futnak...
#31-hez ennyit találtam, Adott fogyasztás mellett elvileg Jaguar kb=Bobcat+20-25% CPU fronton. Soványka, ahhoz képest, hogy a GPU kb duplázni fog. Persze ha kijön 20W alatt a 4x2GHz-es Kabini...
-
Enxtheone
tag
Remélem lesz majd asztali alaplapra integrálva. És akkor 8 évre meglesz a filmezös/letöltös gép
-
darealkilla
aktív tag
volt már info, hogy 128 shader lesz, az 2 db CU-nak felel meg
én vagyok az ördög
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A 4 CU bár lehetséges, azért ebben nem hiszek. 2-3 CU amit valószínűbbnek tartok. A 2 felé hajlok. Ez még így is háromszor gyorsabb lenne, mint a Brazos IGP-je. 4 CU-val hatszoros tempót is lehet hozni.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Elrood
őstag
Remélem AMD nem lő túl a célon.
Brazossal is leginkább az a bajom, hogy nagyon CPU limites mindenhol. Egy "erős" GPU-hoz pedig felesleges gyenge CPU-t társítani.
''The spice exists on only one planet in the entire universe. A desolate, dry planet with vast deserts. The planet is Arrakis, also known as DUNE.''
-
Mercutio_
félisten
válasz Plazmacucci #21 üzenetére
Szerintem lesz továbbra is
Sokan erre a hírre alapozva gondolják, hogy "netbook game over", holott - tudtommal - arról van szó, hogy a 2 cég netbook alatt a 7-10" közötti eszközöket érti, a 11,6-12,1-12,5"-os modellek továbbra is megmaradnak a kínálatban az náluk már nem netbookEladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
félisten
-
Mercutio_
félisten
válasz Plazmacucci #19 üzenetére
Acer 725 79.900 volt legolcsóbban, de amikor mindenhol volt (karácsony körül) akkor se volt több 84-nél és ezért 2 év garit 4GB ram-ot, 500-as vinyót kaptál.
Most fura módon alig van valahol, pedig 1,5 hónapja még tele volt vele minden számtek bolt, most viszont helyettük az Intel butított szandimagos cuccokat nyomják (Celeron 847, Pentium 987) amik procierőben simán lenyomják a brazot, de az IGP-jük még mindig gyengébb.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
félisten
válasz Mercutio_ #18 üzenetére
igaz, de az aruk sosem volt netbook kategoria. Nekem a szar atomos eee pc a netbook, es nem er tobbet 80 ropinal. Abban az arban meg a c50 versenyzett ami kb ugyanakkora vicc egyebkent amiket felsoroltal azokkal csak a legritkabb esetben talalkoztam boltokban, hirdetesekben es akkor sajna win nelkul 130 ezret csapdostak.
[ Szerkesztve ]
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
Mercutio_
félisten
válasz Plazmacucci #17 üzenetére
A nem gyártják erős túlzás: Asus 1225B, Acer Aspire One 722, 725, Lenovo E-125, e-135, S205, S206
A brazos 14"-15,6"-os gépekbe rakása pedig szvsz elhibázott döntés. Sok user ugyanis a méretet és súly miatt azt a teljesítményt várja el mint a "normál" procis gépektől, ők biztos, hogy az ilyen gépeket áruló gyártókat a belépő kategóriában leírják. Rosszabbik esetben nem (csak) a gyártót, hanem az AMD-t mint procigyártót is.
Ugyanakkor a netbook-oknál ugyanezen brazos procik a kellemes meglepetés kategóriát jelentették az atom-okhoz képest, miközben a kis méret/súly, hosszú üzemidő paramétereket is biztosították.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
félisten
válasz Mercutio_ #15 üzenetére
Szerintem mivel mar alig gyartanak netbookot nem nagyon lesz 11colos termek, plane nem itthon. Max behoznak valahonnan, de annak sem netbook ara lesz. Ahogy a Brazos is inkabb 15colos gepekben terjedt el, ez is ott fog. Abu megmondta, abba epitik bele amire nagy az igeny. Es ez a 15 col. Senkit sem erdekel, hogy a teljesitmenye nem oda illik, es hogy a arazasa sem megfelelo, csak minket. Sajnalom, mert jol jonne most egy netbook ilyen belsovel. Htpc, meg fileszerver egyben egy szunetmentes tapon
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
lenox
veterán
Valószínűleg az AMD nem véletlenül titkolja ennyire a konkrét számokat.
Nem tudom, milyen oka lehet azon kivul, hogy a reklamkampanyt akarjak megfelelo durranassal eloadni. Amugy meg nyilvan 4 cu lesz benne. Ha jaguar magok a valos eletben megfeleloen teljesitenek, akkor ez igen utos lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz Plazmacucci #5 üzenetére
Ez a brazost váltja, nem a trinity utódja, így elvileg a 11,6"-12,1"-os netbookokba érkezik.
-
t72killer
titán
Hiába, minden gyártó 600$/€ fölött szeretné eladni a cuccát. A Brazos az egyetlen komoly játékos a mezőnyben - az atomok felejtősek, ha nem menne az intel gorilla-marketing, sehol sem lennének az atomos szutykok. Sajna a legtöbb bolt polcain is a brazos gyengébb verzióival találkozni. Alig akad E2-1800-as, 2000-es termék, nehogy túlságosan ráigérjenek az atomra
-
gianni85
veterán
hát a remény hal meg utoljára... ezt a brazos utódjának szánják, tehát kiadhatnának megint jó kis 10-12" gépeket. Bár manapság a netbook halott és a tapizós ultrabook a menő...sajnos
-
t72killer
titán
-
t72killer
titán
Vajon meddig kell még várni rá, míg konrét választék lesz ilyennel szerelt ~12-14"-os gépekből? Eredetileg Kaveri subnotit szerettem volna, de az idén reménytelen, különben is, erőgépnek van otthon egy i7-es konfi.
#5: hja, nevetséges a mai felhozatal. Ha már 15", akkor veszek egy dhibrid grafikás megoldást, i7 négymagossal, ami CPU-vonalon agyagbadöngöli az összes AMD procit (ok, talán a legújabb asztaliakat nem). Mellette meg ketyeghet egy jóféle mobil Radeon játékra, filmezésre, egyéb, gpu-gyorsított dologra.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Így van, lehet még várni az "olcsó és jó" gépekre
-
darealkilla
aktív tag
128?
én vagyok az ördög
-
félisten
-
gianni85
veterán
ejjj de várom már. Miatta halogatom a notebook vásárlást. Remélem építenek rá pár hosszú üzemidejű multimédia gépet
-
t72killer
titán
Vajon kb mennyit fog tudni a Richlandhez képest?
-
seolwon
tag
válasz fatallerror #1 üzenetére
32 cu? Az egy 7970 nem? Azt nem "hajcsák" ki a jaguár procimagok.
-
fatallerror
addikt
32 cu? az jó lenne
don't tell me what i can't do!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Ryzen 5 3600
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest