Az AMD megmutatta a Kabini APU felét

Hirdetés

Az AMD Jaguar kódnevű processzormagjáról nyár végén számoltunk be először. A technikai paraméterek nagyon impozánsak, és a CES-en a további részletek csak felcsigázták a Brazos platform leváltójára vonatkozó érdeklődést. Az ISSCC során a vállalat végre lerántotta a leplet a Kabini APU feléről, ami lényegében csak a processzormagokra vonatkozik, de ez így is több mint a semmi.

Négy darab AMD Jaguar mag a Kabini APU-ban
Négy darab AMD Jaguar mag a Kabini APU-ban

A képen láthatók az igen apró, mindössze 3,1 mm²-es kiterjedésű Jaguar magok, a melyekhez megosztott 2 MB-os L2 gyorsítótár tartozik négy 512 kB-os részre felszelve. A technikai oldalt tekintve nem sok újdonság derült ki. Persze a Jaguar magról lényegében szinte minden ismert, így ez nem okozott meglepetést. Az AMD azonban megjegyezte, hogy az igazi finomságok az integrált grafikus vezérlőben jönnek, vagyis a Kabini APU egyelőre titkolt felén keresendők, de erről csak később beszélnek.

Persze az IGP szempontjából kiderült már, hogy a GCN architektúrára épít a cég, de a CU-k száma még mindig rejtély, pedig ez lenne a Kabini APU legfontosabb paramétere. Valószínűleg az AMD nem véletlenül titkolja ennyire a konkrét számokat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés