- Computex 2025: apró AI szuperszámítógép az ASUS-nál
- Computex 2025: sok kilowattos táp a Seasonic standján
- Computex 2025: alulról karcolja a 15 GB/s-ot a Phison SSD-vezérlője
- Computex 2025: az űrben is megállja a helyét a Kingston Fury család
- Computex 2025: három új szerverprocesszort mutatott be az Intel
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrSealRD
veterán
Ez egyébként régi beidegződés. Régen úgy volt, hogy az emberek tanultak valamit, aztán dolgoztak...és dolgoztak...majd egyszer csak nyugdíj. Aztán amit a melóban felszedtek az rajtuk ragadt, de explicite mint továbbképzés vagy autodidakta tanulás...az nagyon kis százalékban volt jellemző. Ez mostani generációkba is továbbment, csak van pár olyan terület aminél ez nem működik.
-
ddekany
veterán
A "jobb felsőoktatás" definíciójától függően lehet tetszőlegesen hatékony...
A 4 hónap mondjuk nyilván kevés, de ahol 1 éves a "gyorstalpaló" ott simán el tudom képzelni, hogy lenyomják azt a 3+1 éves főiskolát, amit anno elszenvedtem. Főleg mert gondolom ezeknél megfizetik az oktatókat, meg motiválóbb lehet nekik a környezet... Már eleve az, hogy az összes "diák" akar is (gondolom, hiszen pont ezt akarták tanulni, és pont ebből akarnak megélni). Fősulin a legtöbb tanárból finoman szólva nem sugárzott a lelkesedés.
"az emberek már nem akarnak tanulni"
Nem tudom, lehet, de én ezt nem tudom felmérni. De ha így van, miért? Sokkal motiválóbb a környezet a tanulásra, mint mikor én voltam gyerek. Kb. bármi amire Te a leginkább kíváncsi vagy karnyújtásnyira ott van az Interneten. Az is sokkal látványosabb és korlátlanabb, amit manapság hobbi szinten csinálhat az ember... főleg ami a számítógépeket illeti. Ja, és akkor én és a korosztályom még szockós idők végén volt (kis)gyerek, amikor még egyáltalán nem volt benne a levegőbe ez a "nyugati" karrier építés meg önmegvalósítás, mint most. Ennek ellenére mi voltunk érdeklődőbbek? Nagyon furcsa ha így van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Karcmentes Apple iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium 1OO% !! még 2 Hó nemzetközi APPLE GaranciA
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- ÚJ Bontatlan Apple Watch Ultra 2 TiTanium 49mm !! aktiválástól 1ÉV Nemzetközi APPLE GaranciáVAL
- XPS 15 9520 15.6" 4K+ IPS érintő i7-12700H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Lenovo Thinkpad USB-C dokkoló
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BANKMENTES , KAMATMENTES részletfizetés Asus Rog Strix G814J Gaming
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest