Hirdetés
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen scannert vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
Április óta nincs új driver a VGA-mhoz. Minden játék hibátlanul fut. Nem kell ATT, az órajeleket és a feszt játék közben is leveszi, ha lehet. A kártya VMod-os tuninggal is 80°C alatt marad. Minden VGA-problémám megoldódott a váltással. Kövessetek!
-
olbaidhun
őstag
Sziasztok!
Nemrégiben gyakorivá vált, hogy a sapphire 4870 (512) VGA kártyám merev képet produkálva fagyást okozott. Csak gyanítom, hogy ő volt a hunyó, mert azóta kitakarítottam, újrapasztáztam és porszívóztam a gépemet. Jelenleg nincs fagyi, de úgy érzem (tapintva), hogy elég forró a fém keret (ami a gyári hűtést összefogja).
Kérdésem a következő lenne: mit javasoltok, hogyan tudnám rávenni a rendszert, hogy huzamosabb ideig használva se legyen melegedés, illetve probléma?
Starcraft 2-t szoktunk időnként játszani, 3v3, vagy 7+ fővel, gondolom ez már elég számításigényes feladat a rendszernek és ezért jött elő épp akkor a hiba, de ez elkerülhető a jövőben?
Olvastam az ATi Tray Tools-ról.. [link], újabb driver esetén is megfelelőek a korábbi beállítások, esetleg kérhetek néhány álltalános tanácsot a programmal kapcsolatban (rém sok beállítás van, gőzöm sincs, mihez fogjak először..)?
Várom megtisztelő válaszotokat amit előre is köszönök!
-
oz82
senior tag
Sziasztok!
Valszeg téma volt már de sajna nincs időm keresgélni bocsánat érte!
Win 7 64 bit alatt felraktam az ATi tray tools, és az indításakor kék halál fogad. (11.6 os Ati driver van fenn CCC nélkül). A neten keresgéltem és azt írták h mivel nincs digitálisan aláírva a legújabb beta az okozhatja a problémát. Elég sokaknál láttam, de alig volt akin segített hogy vmi segédprogrammal kikapcsolták az aláírás ellenőrzést.
(Elég bosszantó mert eddig ezt a kis progit használtam és nagyon jól bevált)Valakinek valami megoldás?
-
BullZeye
veterán
Kis túlzással 50 millió éve volt fent utoljára CCC, ilyeneket be lehet állítani, hogy 2D és 3D profil feszültséggel és órajellel? Vagy hogy a ventillátor szabályozás hány fokon hány % legyen? Vagy hogy hotkeyhez órajel profilt társítsunk?
Esetleg az t, hogy OSD-n kiírja, hogy aktuális játék hány %GPU-t használ?
-
gortys
csendes tag
Sziasztok!
Nekem olyan gondom van, hogy BSPlayer-ben nem működik a fényerő és kontraszt állítás. Ha felteszem a CCC-t, és az "Avivo Video / Basic Color" ablakban pipálom a "use application setting"-et, akkor utána szépen működik, csak hát ez a rakás sz*r CCC belassítja a gépet és szemeteli az eseménynaplót, ezért le is szedtem.
Feltettem helyette az ATT-t, de ezzel meg nem megy a BSPlayer fényerő állítás, hiába van az ATT-ben kipipálva a "Video & Colors / Video Overlay" ablakban az "application decide".
De ha kiveszem innen a pipát, akkor az ATT-ben sem lehet állítani.Van valakinek ötlete, hogy mi lehet a gond?
HD4650-es kártya, már több drivert is próbáltam, de egyikkel se jó... -
Ádyka
őstag
Sziasztok.
Catalyst 11.3-ról váltottam 11.6-ra. Azóta hülyén viselkedik az ATT.
Simán az emelt órajeles profil megy 2D-ben. Hiába van neki megadva külön a 2D/3D váltás profiljai.Van erre valami megoldás? Esetleg más órajel/feszkó/ventillátor bizergáló alternatíva ATT helyett?
11.3 visszarakva, megint hibátlanul működik. Mindez egy HD4830-cal.
Köszi
-
Colos1
őstag
Szia!
A NAV beállításainál, a kizárásoknál tedd kivételbe a "SecurityRisk.Atsiv" azonosítót, így nem fogja letiltani indításkor. Az UAC -ot meg kapcsold ki - ha még nem tetted meg -, mert az is nyavajog az ATT drivere miatt.
Amúgy az MSI Afterburner is tud feszt és órajeleket állítani.
-
Lacpac
őstag
Sziasztok,
Van mások progi, ami így bele tud nyúlni a radeonok lelkébe? Kimondottan a feszültségállításra vagyok kíváncsi.
Sajna az ATT nem fér meg a NORTON AV-val.Megpróbálok másik alternatívát keresni, ha nincs akkor megy a levesbe a NAV.
-
zoltanz
nagyúr
Néhány proginál nem megy az FPS kijelzés, felpörög aztán beragad.
-
Bali27
addikt
Szerintem kéne egy összegzést irni, hogy egy átlag (azaz én)
felhasználó amikor felteszi mire figyeljen, és mit érdemes és kell bekapcsolni hogy ne ábránduljon ki azonnal ebből a nagyszerű kis progiból.. Mert én is sokat szivtam vele..és most CCC van.. De szivesen visszatenném hogy ha flottul menne minden.. De valoszinü nem az uj fajta Catalystra csinálták még őket..
-
AtHoS
nagyúr
ATI Tray Tools 1.7.9.1564 Beta
"Updates in SharedMemory"
-
BullZeye
veterán
Használja, de be van rakva 3D kivételnek, így nem is vált 3D-re már, viszont az FPSt így is mutatja. Ami érdekes, hogy FF6 is GPU gyorsítást használ, ott mégsem mutatja.
Ami igazán zavaró, hogy sok windowsos ablakban is mutatja emiatt az FPS-t, ha csak IEben mutatná nem érdekelne.
OSDnek lehet megadni programkivételeket?
-
AtHoS
nagyúr
válasz
BullZeye #980 üzenetére
Helló!
Gondolom az IE9 GPU gyorsítást használ és nálad ATT-ben be van kapcsolva az OSD. Teendő: tedd az IE9-et kivételek közé ATT-ben.
Az órajelváltásos mókára nincs ötletem. Legalábbis a megoldásra. Szerintem az újraírt driverre (11.4, 11.5) még nincs felkészítve a program.
Errefelé hallathatod hangodat: ATI Tray Tools Public Beta Section
-
BullZeye
veterán
válasz
BullZeye #979 üzenetére
Időközben kiszűrtem a hiba forrását.
AMD Catalyst 11.4-től felfele mind2 drivertől meghülyül a legújabb 1560-as és 1557-es ATT.
Amikor profilt váltok, és azzal DDR5 memória órajele is változik, pl 200 > 600, akkor ugrik a kép, ez normális!
Régi driverrel 200 > 200 -ra váltásnál nem ugrik a kép, azaz nem vált fölöslegesen bios-default órajelre (1000mhz).
Viszont az új driverrel ha 600 > 600 váltok, azaz 2x nyomom meg a medium profil hotkey-ét, akkor valójában 600 > 1000 >600 történik, így mindig ugrál.
Csak akkor nem ugrál mikor 1000 > 1000-re váltok, mert biosban 1000 a default órajel, így valójában 1000 > 1000 > 1000 történik.A baj csak azzal van, hogy W7 mindenáron telepíteni akarta az IE9-et, és az 1551-es ATT (mert az utolsó működő AMD driver a 11.3-as csak ezzel indul el) mutatja az FPS-t az ablakokban amit a W7 jelenít meg, vagy valami köze is van IE9-hez.
Úgyhogy kérnék egy kis segítséget, hogy ismertek e egy aktívabb, és hozzáértőbb fórumot, ahol erről érdeklődhetek, mert az nem egy hosszútávú megoldás, hogy uninstallom ie9-t, és míg megvan a HD4890oc, addig 11.3-as drivert használok 1151-es ATTvel. :\
Összegezve
AMD 11.3 + 1.7.9.1551 -> IE9 van FPS, de 600->600nál nem ugrál a kép
AMD 11.4 vagy 11.5 + 1.7.9.1560 -> IE9 nincs FPS, de 600->600nál ugrál a képÉs én ezt szeretném:
AMD 11.5 + 1.7.9.1560 -> IE9 nincs FPS, de 600->600nál nem ugrál a kép, azaz nem vált bios-default órajelre arra az 1 századmásodpercre, 2 órajel között. És nyugodtan nyomkodhassam a CTRL+PgDwn -t, hogy lássam tette e fölöslegesen 3D-be valami a VGA-t. -
BullZeye
veterán
ATTnek van valami komolyabb fóruma?
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
Az a megoldás a célszerű, hogy CCC-ben beállítod az Overscan-t, aztán kimented registry-ből ezt az opciót, majd leszeded az egész kakacsomagot. Utána bármikor mehet az ATT, os-t meg benyomod reg-ből.
Mondjuk vmi nekem is jól jönne az új moncsimhoz, mert a régivel ellentétben ez nem nyújtja teljesre a képet, így F1C csak a monitor közepén van. -
Dtomka
veterán
ati tray toolsban nem lehet állítani a képméretet? Olyat keresek mint ami a CCC-ben van Overscan a neve...
-
RpPRO
őstag
Javaslom az 1. linket: teljesitmenybeli es kepminosegbeli teszt.
Most is csutkara feltolhatod, ha nem eleg neked az FPS, akkor lejjebb veszed, ennyi.
Azert 6850-en fullHD-s felbontasban ha meggebedsz, sem latsz kulonbseget ilyen-olyan AA kozott (plane jatek kozben) ... -
-
Bali27
addikt
Sziasztok. Na meg van az uj rendszerem feltetem az uj Att ot..
Mipmap részletezésnél és Textúra minőségnél, Előrenderelés korlátozásnál mit érdemes beállítani? Hogy jol is nézzen ki a gama de gyors is legyen.. Remélem nem nagyon idióta kérdés..
A mási meg hogy a MorphologicalAA kell -e.. MErt alapbol az van bekapcsolva. -
BullZeye
veterán
ATT-t nem kell piszkálni, ha ügyes vagy, akkor telepíteni sem kell, sőt windows újrarakásnál is megvan minden, ha kimented.
Egyébként 11.3tól fölfelé az AMD driverek picit hibásak, értem ez alatt, hogy AC2-ben pl nincs textúra, vagy PS-ben szürkeség van csak...legalábbis az én PS cs5-mben.
Úgyhogy 11.2 az utsó ami működik még nálam rendesen.
-
Bali27
addikt
Ja.. A 11.4 et ujrairták.. AZ Att ezzel is müködik?
És ha drivert cserélek akkor az Att-ot le kell szedni? Vagy driver uninstall és az uj fel, de az Att marad? -
Bali27
addikt
Csont uj rendszernél az Att megint szarakodik.. raphook.dll vagy mit nem talál...
-
Bali27
addikt
Sziasztok. Na meg van az uj rendszerem feltetem az uj Att ot..
Mipmap részletezésnél és Textúra minőségnél, Előrenderelés korlátozásnál mit érdemes beállítani? Hogy jol is nézzen ki a gama de gyors is legyen.. Remélem nem nagyon idióta kérdés..
A mási meg hogy a MorphologicalAA kell -e.. MErt alapbol az van bekapcsolva. -
BullZeye
veterán
Üdv
hd4890-em van DDR5 memóriával, aminek ugye egy hátránya, hogy memóriaórajel váltáskor ugrik egyet a kép. Hotkeyen van nekem Low-Medium-High-OC profil. Egyszerűség kedvéért legyen
Win+1 ->Low
Win+2 ->Medium
Win+3 ->High
Win+4 ->OCTegnap újraraktam W7-t, és maradt minden a régi, azaz registry bejegyzés és minden egyéb, csak pár apró változtatás volt, de előző w7en működött úgy ahogy kell.
Eddig úgy működött, hogy ha megnyomtam Win+1-et átment Low profilba, és ugrott 1et a kép, aztán ha még1x megnyomtam akkor nem történt semmi, és ez így volt jól.
Viszont most akárhányszor megnyomom Win+1-et mindig ugrik a kép, és ez nagyon zavaró, mert eddig onnan tudtam, hogy valóban átment automatikusan medium profilba (ez a 3D), hogy megnyomtam Win+2-t és ha nem történt semmi, és nem ugrott a kép, akkor helyesen működik.
Ötlet, hogy mit állítottam el? Legújabb és régebbi ATTkel is ezt csinálja.
-
AtHoS
nagyúr
-
katt777
félisten
Összeállt a kép, mi?
Aztán erre mondják majd C topicban, hogy összeesküvés elmélet.
Egyébként nem "rebesgetik", az AMD maga deklarálta a dolgot.
Egyébként is megfigyelhető volt, hogy ATT-ban a jobb minőségi beállításokkal (eleve több mindent tudsz rátenni, mint CC-ben) nem olyan frankó a sebesség, pedig pár éve még én is azt tapasztaltam minden tesztben, hogy az ATI (nem AMD!) kártyák magasabb minőségi beállításokkal húznak el nV-tól, pl. éppen azért adtam el a 8800GT-met, mert a 8.5 (végre jó, csak ezzel nem ment már a CF a lapomban) driverrel, maxi minőségben a 3870 már jobb volt. És még a HD4870 is közeledett a jobb nV kártyákhoz. Az persze Karácsonykor elment a jó kis gépemmel együtt, így azóta csak a neten figyelem a képmentéseket és a híreket az AMD meghajtóiról. Amúgy tök jó, hogy az egyik oldalon leírják, nem is észrevehető a képromlás, a másikon meg, hogy nézzük csak meg, erre ugyanazok a képek, és bizony mindegyiknél látszik az AMD hátránya, leginkább az árnyékolásnál, ill. az apró részletek elmosásánál. Hát nekem ne csalással legyen gyors egy VGA.
Amúgy CCC-ben is ki lehet kapcsolni az optimalizálást, csak hát akkor mi a francnak rakta fel az ember az egész hóbelevancot? -
Colos1
őstag
A "tömény szemét" a CCC sok "optimalizálása"
Többször figyeltem azt, hogy megjelent egy új driver, és a neten minden tesztben lehetett látni, hogy ennyivel meg annyival gyorsult. Feltettem. Ugyanazokkal a játékokkal, ugyanazokkal a beállításokkal, pl. a neten olvasott +10...15% helyett csak kb. 2% gyorsulást tapasztaltam, ami nem releváns.
Én meg nem értettem, hogy miért.Most asszem leesett, azért mert nem teszem fel a szemetet, így nem tudja elcsalni a képet
Ez a jelenség csak az utóbbi 3..4 hónapban tapasztalható, ha jól emlékszem, kb. ennyi ideje kezdték el rebesgetni, hogy az AMD csal a megjelenítésnél és így tesz szert teljesítménytöbbletre.
-
katt777
félisten
Hát nekem nem mondtál újat a fenti adatokkal!
Én eleve az individual csomagokat szoktam leszedni, természetesen mindegyikbe belerakják a telepítőt (még az amúgy pár 100kB-os AVIVO-ba is), így az aztán a mobilnetem 5-6 napi adatforgalmát vitte el, főleg, hogy XP-re és W7-re is kellett.
A "tömény szemét" a CCC sok "optimalizálása", amit én egyszerűen csalásnak hívok, ugyanis a grafika - állítólag nem látható - butításával gyorsítják a megjelenítést (ezért sem lesz mostanában AMD kártyám, ez már rég nem ATI), de attól én még tudom, hogy csalnak, és képmentéseken is észrevehető, ha odafigyel rá az ember. Nem szeretem, ha becsapnak, na.
Én is - többek között - a minőség miatt tértem át ATI-ra anno, akkor tényleg durván csalt az nV, ez tény. Csakhogy, mint fentebb írtam, ez már nem ATI, hanem AMD!
Egyáltalán nem szimpatikus, amit tettek az ATI-val, főleg az, hogy minél újabb egy driver, annál jobban bugzik a megjelenítés egy régebbi kártyával. De ezt csinálják a többi cuccukkal is, AMD-s konfigomat azért adtam el, mert már sehogy nem működött normálisan, pedig csúcs-lapot vettem csúcs-procival. Végül már a CF sem ment benne, ha meg régebbi drivert tettem fel, 20%-kal lassabb lett a VGA (ez volt az ominózus 3870-mizéria, amikor 1 évvel a kari megjelenése után csináltak hozzá használható meghajtót). Aztán, ha nV kártyát rax a gépbe, AMD-s lapban "érthetetlen módon" több játék is faszán belassul, és még sorolhatnám. Ráadásul az AVIVO-t is faszán megszüntetik, nagy gratula nekik. Tudják, mi kell az igényes vevők elvesztéséhez.
Egyedül az ATT hiányzik.
Hát, a Foobar-os probléma érdekes, de nekem már azóta nem volt hangkari a gépemben, hogy a P3-hoz még kellett egy SB Live!. ASUS lapjaim voltak, jó integrált hanggal, és az ASRock is jó volt, legalábbis a hi-fin szépen szólt mindegyik, minimális zajjal. Hogy sok 1000 Ft-ot kiadjak egy hangkarira azért, hogy még szívjak is vele, nálam nem játszott soha.
-
Colos1
őstag
A Catalyst biztos nem zavar be, mert ez a win7 telepítésem - 2010.10.06. -i - még életében nem látott Catalyst -ot, de még CIM -et sem
Driver frissítéskor csak a DisplayDrivert szedem le, amelynek kicsomagolás után cancel -t nyomok, és eszközkezelőből telepítem a drivert.Csak érdekességképpen: 91 MB a telepítő (11.2), ebből maga a driver 47,4 MB!
De mondok jobbat! AMD AHCI telepítő (11.3) 125,2 MB, míg maga a driver 126,3 Kb, azaz 0,123 Mb !!! Magyarul tartalmaz 125 megabájtnyi tömény szemetet! Azért mondom, hogy szemét, mert sosem tettem fel, és mégis megy a gépem!Emiatt a drivereket 1 kivétellel csak eszközkezelőből teszem fel. (Az Asus Xonar DS kivétel, bár ezt már nem frissítem, mert elbaszták az ASIO -t, és nem tudja a hangokat keverni. Ha megy a Foobar2000, akkor amíg be nem zárom, addig más nem tud hangot adni, mert állítólag megújították a szabványt, és ha megy az ASIO, akkor más nem kaphat elérést a hangártyához
)
Igazából az előző frissítéseknél én sem szedtem le az ATT -t, lehet hogy most az volt a gond, hogy valamiért uninstalláltam előtte
Majd kipróbálom, legfeljebb megnézem milyen rendszerképet visszaállítani, úgy is mindig havonta mentek egyet
"AMD minőségi csalásaitól"
Amíg nV -s voltam, mindenki basztatott, hogy "hja, az nVidia csalja a képet..." veszek ATi -t, erre mit kapok?!?
-
katt777
félisten
Nyilván volt fent valami szarság, amiről nem tudtál, esetleg win frissítés. Én nem véletlenül telepítek csak SP-eket. Az uninstallos móka csak CCC-re kell (és még úgy is gázos), én az ATT-t mindig rátelepítettem a régebbire, gond nélkül. Mi több, driver frissítéskor sem szedtem le.
Semmi gondja nem volt. Értelemszerűen, megfelelő VGA híján, az újabbakról nem tudok nyilatkozni. Vsz. úgyis mindenképpen nV lesz, mert max. egy Q8400-as konfigra jön össze (jó az szerény 3.2GGHz-en), akkor meg már számolja a GPU a fizikát, ne a proci egyik magja. No és az AMD minőségi csalásaitól sem kell tartanom. Persze, ha lesz is gép, először mindenképpen lapi X4500-zal, csak később jut kártyára, de legalább van tartalék "VGA", ami ráadásul nincs belekapcsolva a prociba.
-
Colos1
őstag
Nem volt rendszerpucolás, és ez az álvírusos után jött ki.
Ha lesz lelki erőm, akkor megpróbálok egy rátelepítéses frissítést.
Valaki azt is javasolta, hogy ATT uninstall, driver le, rendszerpucolás, driver fel, majd ATT fel. Minden lépés között újraindítás van.Az az érdekes, hogy amikor a jelenleg fent lévő verziót telepítettem, akkor nem ment. Viszont miután visszamásoltam a rendszervisszaállításból ugyanazokat a fájlokat, akkor már jó volt
-
katt777
félisten
válasz
Gaberking #945 üzenetére
Comodo zavarhat, legalábbis némelyik tűzfal betesz az ATT-nak. Nálam AVG és ZoneAlarm mellett nem volt gondja. Meg kéne nézned Comodo-t letiltva, vagy, ha lehet, kivételbe tenni, mert kizárásos alapon csak az okozhatja a hibát (persze, ha nem valami gányolt W7 van fent).
-
-
Gaberking
senior tag
Sziasztok!
Win7 64 oprendszer van a gépemen. Mobility Radeon HD 5650 vga, a legújabb Catalyst telepítve. Az ATI Tray Tools telepítése közben kék képernyő lesz. Mi lehet a gond?
Köszönöm előre is! -
Colos1
őstag
Ezen eset óta nem merem cseszegetni.
Még azt sem tudtam visszatenni, ami előtte volt fent. Úgy sikerült megoldanom, hogy egy biztonsági mentésből visszamásoltam a programkönyvtár tartalmát.Nem tudom mi lehetett, de biztosan nem az UAC és nem is a vírusirtó, mert egyrészt kivételbe tettem az egész programmappát, másrészt próbáltam kikapcsolva is.
-
Colos1
őstag
A 1545 -höz képest nem ír benne semmi újat:
1.7.9.xxxx
[-] Force RefreshRate option has been removed
[+] Updated support for HD5xxx series. New AA modes have been included. Please recreate your 3D profiles if you have HD5xxx video board
[+] Implemented support for HD6870/HD6850
[+] Improved support for some HD5xxx boards
[+] Support for for new AI modes has been implemented for HD5xxx/HD6xxx
[+] Implemented high granularity for LOD adjustment
[F] Fixed bug when LOD value doesn't applied when you load profile from main menu
[F] Fixed bug when value of FlipQueueSize doesn't properly restored
[+] Included delay option before applying colors for game profile
[+] Implemened support for HD6970/HD6950
[+] Implemented support for AA Enchanced Quality introduced in new Catalyst driversAmúgy én Universal Extractorral szoktam kicsomagolni, és ott van egy whats new.
-
AtHoS
nagyúr
-
katt777
félisten
Nem profil kell neki, hanem a plugin-conatiner.exe-t kivételbe tenni, ha jól rémlik.
Szerinted mit kéne tennem, miután egyre több szoftveres foldozgatással dolgozik az AMD, és már az új platformjuk is szoftveresen fog menni, ráadásul hiányosan, ha vmit nem az AMD gyárt a konfigodba. Ez kb. annyira szimpatikus, mint az Apple meg a Google, amelyeknek a mobilos OS-eik pl. szabadon hagyják garázdálkodni az anyacéget a TE mobilodon, a TE pénzeden megvásárolt szoftverek között. Baszki, összerakom a hardvert, feltelepítem az Intel drivert, aztán megy minden pöpecül, nem ám újabb szoftverekkel! No meg a mostanában a sebességet grafikai csalásokkal elérő AMD driverek sem nyerték el a tetszésemet. Anno ezért (is) váltottam nV-ról, erre most az AMD csinálja uazt? Na, erről van szó, AMD, ez már rég nem ATI.Látom, Colos már megírta a választ, de kissé gagyi ez a lekorlátozott mobil net.
Colos1: Azért jóval több van, amit az ATT tud, elég csak a grafikonozásra, és a sok-sok finombeállításra, utasítások letilthatóságára gondolni, stb.
-
Colos1
őstag
Nem a flash az, mert megfigyeltem, hogy akárhova állítom a HKP -t, amíg el nem indul egy profillal rendelkező alkalmazás, addig az is felnyomja az órajeleket, ha pl. megnyitom az eseménynaplót.
Én kipróbáltam a Radeont, tetszett, de szerintem csak azért, mert GT9600 után vettem egy 5850 -et. Valamiért van egy olyan érzésem, hogy a Geforce jobban hangolható, annál pl. sokkal nagyobb különbség van a 4x és a 16x AF között, mindig erőltethető volt a vertical sync, érzékenyebb a minőség-teljesítmény beállításokra, a különféle optimalizálásokra, stbstbstb... és valamiért részletesebbnek tűnnek vele a textúrák.
És ne beszéljünk arról, hogy ahhoz nVidia Control Panel jár, a Radeonhoz meg catalyst control center... Az nVidia CPL annyival tud kevesebbet az ATT -nál, hogy nem lehet vele tuningolni - alapból - , és nincsen benne finomhangolás.(#931) Bali27: A kivételekhez hozzáadod a Plugin-Container.exe -t. Így a flash hw gyorsítása miatt nem fogja b@szogatni az órajeleket. (A plugin-container a FF könyvtárában van.) Vagy a FF -nak létrehozol egy profilt, és akkor az nem fogja engedni az órajeleket csesztetni.
-
katt777
félisten
Flash szokta basztatni az ATT-t, gondolom, amióta 3D-ben dolgozik, még inkább. Le kell tiltani, vagy profilt csinálni neki külön (fox). Viszont az az érzésem, ha lesz is gépem, GTX560 lesz benne, a 6970 erejével- Annyit visz tuningban, anélkül meg 6950, aminél még mindig 10k-val olcsóbb, és tudja a PhysX-et, ami NÉLKÜL hasonlítják össze a kártyákat tesztekben. Mekkora parasztvakítás, a Porsche turbót sem úgy hasonlítjuk össze az Audi R8-cal, hogy kikapcsoljuk a turbót.
Ide meg benézek nosztalgiázni.
-
AtHoS
nagyúr
A Softpediat is emberek frissítik. Látszik is, hogy hibáztak. Egyrészt elírták a dátumot, másrészt a verziószámot is, vagy csak úgy maradt.
Ha nem ott találkoztál vele akkor máshol is hibáznak az emberek
Az 1.7.9.1519-es verzió 2010. november 13-án lett publikálva. 2011. március 5-én nem tudom mi jelenhetett meg, mert az 1.7.9.1549-es verziót február 26-án tette közzé Ray és ez a tegnap publikált 1.7.9.1551 előtti legutolsó publikált verzió.
-
RpPRO
őstag
Utolso hsz ota 2 ujabb verzio.
What's new in ATI Tray Tools 1.7.9.1519 Beta:
March 5th, 2011· Enabled new A.I. functionality for HD5xxx series
· Radeon HD 6000 Series are now supportedTegnap kijott ATI Tray Tools 1.7.9.1551. Akit erdekel, guglizzon.
-
Colos1
őstag
Ott mindent üresen hagytam.
A VGA -nál a VGA BIOS -ban meghatározott értékek között váltogatja az órajeleket.
Az alacsonyabb órajeleket ettől függetlenül be fogod tudni állítani, csak ha megy a HKP, akkor néha meg fogja emelni.
Nálam az auto 2D/3D működik rendesen, ha van pipa, ha nincs.Viszont most ismét emelgette az órajeleket reboot után, így hajlok arrafelé, hogy nem kezeli rendesen.
De mindegy, lesz@rom, így marad és kész. A FF visszakapta a 160/300 -as órajeleket, és a dolog el van intézve
-
Bali27
addikt
No erre válaszoljon valaki.. Ettől most teljesen elbizonytalanodtam
Akkor nem ugy váltogatja mint a procinál? Mert ott 0 és 100% között ugy használja a procit ahogy éppen terhelve van.. Elméletileg a Hotkey pollernek ezt kéne csinálnia ha jól veszem ki az írásodból.. De nem ezt csinálja....
Mert elméletileg 2Dre én is akarok egy csökkentett órajelet, de akkor most lehet -e vagy rosszul kezeli vagy a tököm tudja már???:
Innen mit jelöltél be?
[link] -
Colos1
őstag
Na, én mos qrvára összezavarodtam...
Auto 2D/3D -t használok, 157/300 - 850/1250 MHz értékekkel.
Az új firefoxnál megfigyeltem, hogy indítás után baszogatja az órajeleket 157/300, 550/1000 és 725/1000 között, a hardveres gyorsítás miatt. De ha indítok valamit, ami a 2D/3D túlhajtás miatt egyszer órajelet vált, akkor utána már nem csinálja. Mondom mi a f@sz ez, mikor a Hotkey Poller kikapcsolása be van pipálva. Ekkor szöget vert a fejembe a zárójeles szöveg: (pipa nélkül, ha nem kell). Ha mi nem kell? Nem kell a hotkey poller, vagy ha nem kell kikapcsolni a hotkey pollert?
Na, kivettem a pipát, de bepipálva maradt a "minden indításkor így járjon el" szöveg. Azóta rendszerindítás után 157/300 és 850/1250 között váltogatja az órajeleket, ahogy az autó túlhajtásban be van állítva. Ha beletettem kivételbe akkor megint 725/1000 -re ment. Viszont tegnap megfigyeltem, hogy ha létrehoztam neki egy profilt, amibe az alap 2D órajeleket kézi túlhajtásra beállítottam, akkor is 157/300...550/1000...725/1000 között ugrált. Ezt úgy kellett kijátszanom, hogy egy 160/300 -as profilt hoztam neki létre. Most ismét az alap 2D -vel van beállítva, és stabilan 157/300 -on megy.
Most akkor mi van? Így van kikapcsolva, hogy nincs pipa
Vagy azt tudom rosszul, hogy a Hotkey poller vezérli a driverből az órajeleket? -
AtHoS
nagyúr
Igazából az alap CCC-hez képest többet kell matatni benne, de összességében több CCC hiányosságot ki lehet vele küszöbölni. Aki nem szeret matatni csak "katt ide katt oda", annak az ATT túl bonyolult.
A másik oldal meg feltehetőleg nem csak a szgép bekapcsoló gombját ismeri, így picit bátrabb, ezáltal kísérletezőbb is.
Az ATT-ről katt777 nagyon szép összeszedett ismertetőt tett közzé, aminek köszönhetően az alapvető dolgokat megtalálja a programmal ismerkedő kísérletező.
Van ennek a programnak is hiányossága, de mint minden más hasonlóan lelkesedésből készített programnál elég hamar javítva vannak a problémák. Bár azért az utóbbi időben már nem olyan sűrűn jelenik meg új verzió belőle.
-
Bali27
addikt
Úgy lesz... ahogy javasoltad..
Bár elég kihalt ez a fórum..
Ilyen tökéletes az Att vagy ilyen kevesen használják??? -
katt777
félisten
Igen. (Heh, nethez jutottam picit.
)
Csinálj 2D profilt, a jobb videolejátszok abban is visznek mindent. Ha mégsem, akkor egy minimálisan ehhez képest megemelt órajelű elég lesz. Aztán igénytelenebb játékokhoz lehet csökkentett 3D-t készíteni, igényesekhez meg normált, esetleg tuningot. Így lesz a legtakarékosabb, leghalkabb, leghűvösebb a karid.
Egy valamiben vagyok biztos amúgy: az ATT-ban mindig (minden körülmények között) kevesebb hiba lesz, mint a CCC-ben.
-
Bali27
addikt
Ki fogom kapcsolni.. Jövö héten esedékes az uj Oprendszer felrakása, és akkor fogom feltenni az Attot is..
Még 1 kérdés.. Remélem nem nagy hülyeség..
Mivel az OpenCl driver külön van a vga drivertől, .....szóval Att alatt is ugyan ugy fogja tenni a dolgát mint amikor Catalyst van fent? -
AtHoS
nagyúr
ATT-ban kapcsold be az ATI Hotkey Poller kilövését, ha az ATT-vel kívánod vezérelni a kártyád órajeleit.
Amíg ezt nem teszed meg, addig ne csodálkozz, ha a driver vezérli és video lejátszáskor a megemelt órajelek miatt felpörög a venti.
Ha a kmplayerhez csinálsz egy profilt, akkor annak elindításakor a beállított órajelek-ventifordulatok lesznek érvényesek (fentiek figyelembevételével)
Amúgy pedig teszteld ki, hogy 2D órajeleken stabilan játssza-e le a videókat. Ha úgy véled, hogy stabil és semmi gond nincs lejátszáskor, akkor tedd kivételek közé a lejátszódat (Automatikus túlhajtás ablakban van hozzá egy fül), így nem kell külön profil sem hozzá, mivel egyszerűen nem fogja megemelni az órajelet ezután, ha elindítod a lejátszót.
A kártya adatait szépen meg tudod nézni GPU-Z progival
-
Bali27
addikt
Na mind1. Ez rejtély marad.. ÉS azt lehet tudni hogy video lejátszásakor.. Pl egy sima avi.. pl 300 megás poresz
a példa kedvéért.. Akkor mennyin megy a gpu, memória és hány V-ot eszik?
-
RpPRO
őstag
Ha jol latom, nem 'nem szabvanyos' 4870-esed van..
Tweakforce-hoz nem tudok hozzaszolni, mar leszoktam arrol, h mindent felrakok es kiprobalok, plane az en oskovulet VGAmmal. Ugyanez vonatkozik a kulonbozo csapatok altal modositgatott driverekre: semmit nem tudnak csinalni azon tul, h az ini file-okban allitgatnak ezt-azt.
Filmnezes: passz, miert porog fel, az en gepem joval gyengebb es ez is elboldogul barmivel. Kenyszerisd szaballyal a kmplayerre a frekiket, amit akarsz.
-
Bali27
addikt
Igen elolvastam..
És választ adott meg minden..
De ha ilyen piciből "meg lehet úszni" Akkor minek az a bazi nagy erőforrást evő stb Catalyst?
Ja tweakforce driverekről mi a véleményetek? Érhet valamit? Vagy csak simán Ati driver + tools?
És kiszurtam egy olyan dolgot a leirásban hogy játékprofilok...
Ha ide a játékprofilokhoz megadom a kmplayer.exe-t és csinálok rá egy profilt akkor gondolom a filmnézés is azok alapján történik.. Már csak az a kérdés hogy a filmnézésre milyen beélítás javasolt.. Mert a venti felpörgéséből hallom hogy fullon üzemel a kari..
[link] -
Bali27
addikt
MOndjuk egész türhető.. Ahogy egyre jobban megsokom egyre jobban tetszik..
Bár tény és való hogy a Catalystot beálitom 1X és szinte többet hozzá se kell nyulni..Itt van 2 profilom.. egy 2D és egy 3D-s..
Ha pl gamát inditok akkor automatikusan átvált 3Dre? És arra az érétkre ami 3D profilként meg van adva? -
AtHoS
nagyúr
A régebbi játékokkal van olyan gond, ha nem írták meg a játékban rendesen a OpenGL kiterjesztés lekérdezésre érkező válasz lekezelését, akkor leállhat a játék hibaüzenettel, mivel a 10.5-ös catalyst-tól kezdve kiegészítésre került az OpenGL utasítások száma.
Az új 11.2-es catában bevezettek egy mesterséges korlátozást, ami úgymond "hazudik" a játék felé a kiterjesztések számát illetően, hogy az hajlandó legyen elindulni. Na most az, hogy mikor kell "átverni" és mikor nem azt nem tudom miként/hogyan kezelik le a calatyst-ban.
-
RpPRO
őstag
A forraskodra vonatkozo infot (azaz, h a forraskodot mas nem ismerheti) Abu85 mondta a catalyst temaban, az opengl problema meg annyi, h felmegoldaskent csinaltak egy opengl kiterjesztes limitet, igy regebbi opengl-es jatekok is mennek a legujbabb opengl-es meghajtoval AI mellett (szinten catalyst topik)
-
AtHoS
nagyúr
-
Drakoo
tag
Valaki tud segíteni? Enchanche 400W os táp használtan mennyit érhet? Mert nem akarok hülyeségbe beleugrani
Válasz jöhet PÜ
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 16GB RAM 512GB SSD FHD 120Hz Gar.: 2026
- MSI RX 580 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- MSI GTX 1060 3GB GDDR5 192bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 512GB FHD 144Hz
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 256GB FHD 144Hz
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- Akció! Hordozható GAMER Monitor! MSI MAG162V ! 15.6 1920x1080 FULLHD! Bolti ár fele!
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- Akció! Sérült! Corsair Icue 5000X RGB Számítógépház! Olvass leírást!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest