- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen alaplapot vegyek?
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Házimozi haladó szinten
- Apple asztali gépek
Új hozzászólás Aktív témák
-
AtHoS
nagyúr
válasz
katt777 #1024 üzenetére
Igazából 4830-al használtam utoljára ATT-t.
5850-hez nem raktam fel, egész jó volt az energiagazdálkodási kialakítása még úgy is, hogy CCC-t nem tettem hozzá. Most a 6950-hez sem tettem fel, bár most már azért a CCC is felkúszott. Ha kijön Ray egy az új catára kihegyezett verzióval biztos ki fogom majd próbálni.
Addig viszont marad a próbálkozás a szabadidő növeléséreAmúgy új verzsön jött a progiból:
1.7.9.1571 Test build for HD67xx -
AtHoS
nagyúr
válasz
katt777 #1022 üzenetére
Régebben én is
Mostanában meg nincs időm gamelni, pedig rákészültem már hardverileg csak időügyileg nem jön össze
Az új VGA-hoz már nem is tettem fel az ATT-t, mivel valószínűleg az új cata kialakítása miatt kicsit problémás. Bár most is csak mobil vga bsod-t javított ray és nem találkoztam sehol (igaz gőzerővel nem is kerestem) olyasmi infóval, hogy készülne az új catara való optimalizáció. Bár ezt csak gondolom, hogy kellene
-
ricsy888
senior tag
válasz
katt777 #1018 üzenetére
100MHz 0,968V, ez az ahol még stabil. Memória maradt 600MHz-en, nem tudom alacsonyabb értékre stabilan beállítani.
Amúgy az újabb ATT-okba nem lehet már állítani a memória feszt? Úgy emlékszem régebben lehetett és most nézem az írásodban is még külön kis fülön lehetett állítani mindent.
Amúgy hasznos kis írás, már el is felejtettem, hogyan kellett a programot használni. -
BullZeye
veterán
válasz
katt777 #1013 üzenetére
Ez a szétnyújtás nekem is szemet szúrt, sőt ami engem még nagyon zavar, hogy induláskor kiírja minden előtt bal felül 3-5 másodpercre milyen VGA, milyen bios stb, AMD nem csinál ilyet. A többiről nem tudok nyilatkozni, mert ha beállítom, hogy force 8xAA, akkor a játékok 100%ban szarnak rá, ha alapból nincs benne beállítások között, ugyanez van V-sync-el, beállítom, de ignorálja minden teljesen, ha nem állítom be játékban külön, viszont azt hiszem AC2-ben okozott textúra hibákat és egyéb nyalánkságokat, ha force 8xAA volt beállítva, meg 16xAAF, úgyhogy jah, ezek szarok.
Battlefield meg nem Vram defekt, mert más játékban nem csinálja, és más is írta, hogy van ilyen baja, külföldi fórumokon dettó.
Viszont valszeg a gigabyte kártyával volt valami bajod, mert Sapphire 4890OC-vel, 150/200on stabilon fut 2 éve már lassan. De biost sose matattam, mert ha valami baja lenne, gariztatásnál még baj is lehet belőle, így csak ATT.
Ami nekem nagyon nem tetszik, a 4890OC-be, hogy DDR5 memória miatt, ha memória órajele változik egyet ugrik a kép -.- és ez májusi driverek óta még rosszabb, mert eddig ha 150/200->150/200ba váltottam (leellenőriztem, hogy 2Dbe van e hotkeyyel) akkor nem történt semmi, és tudtam hogy 2D-ben volt (1 java-s progi miatt felváltott 3Dbe néha -.-), május óta viszont 150/200->15/200 valójában 150/200->900/1000->150/200, így memória váltás miatt ugrik a kép.
GTX570 alól viszont hiányolom ATT-t, mert ami van hozzá az MSI afterburner, hát finoman szólva is túlcsicsázott, de kevés.
Sajna tökéletes kártyával még nem találkoztam, talán a kövi széria, addig használatra marad 4890oc nekem.
-
BullZeye
veterán
-
BullZeye
veterán
válasz
katt777 #1008 üzenetére
Tesztbe Fable 2-t vedd bele mindenképpen, mert nekem GTX570nél 3ghz-re húzott q6600-nál 18 FPS re is lement ha magasabbról az egész várost néztem
Itt nagyon csúnyán proci limitbe ütköztem ^^ emiatt is marad meg inkább 4890OC egy darabig
nem tudom kihasználni úgy igazából.
VGA ilyenkor olyan 50%on járt, aztán lehet csak portolási hiba, mert Proci se ment 80-90% fölé.
-
Colos1
őstag
A "tömény szemét" a CCC sok "optimalizálása"
Többször figyeltem azt, hogy megjelent egy új driver, és a neten minden tesztben lehetett látni, hogy ennyivel meg annyival gyorsult. Feltettem. Ugyanazokkal a játékokkal, ugyanazokkal a beállításokkal, pl. a neten olvasott +10...15% helyett csak kb. 2% gyorsulást tapasztaltam, ami nem releváns.
Én meg nem értettem, hogy miért.Most asszem leesett, azért mert nem teszem fel a szemetet, így nem tudja elcsalni a képet
Ez a jelenség csak az utóbbi 3..4 hónapban tapasztalható, ha jól emlékszem, kb. ennyi ideje kezdték el rebesgetni, hogy az AMD csal a megjelenítésnél és így tesz szert teljesítménytöbbletre.
-
Colos1
őstag
A Catalyst biztos nem zavar be, mert ez a win7 telepítésem - 2010.10.06. -i - még életében nem látott Catalyst -ot, de még CIM -et sem
Driver frissítéskor csak a DisplayDrivert szedem le, amelynek kicsomagolás után cancel -t nyomok, és eszközkezelőből telepítem a drivert.Csak érdekességképpen: 91 MB a telepítő (11.2), ebből maga a driver 47,4 MB!
De mondok jobbat! AMD AHCI telepítő (11.3) 125,2 MB, míg maga a driver 126,3 Kb, azaz 0,123 Mb !!! Magyarul tartalmaz 125 megabájtnyi tömény szemetet! Azért mondom, hogy szemét, mert sosem tettem fel, és mégis megy a gépem!Emiatt a drivereket 1 kivétellel csak eszközkezelőből teszem fel. (Az Asus Xonar DS kivétel, bár ezt már nem frissítem, mert elbaszták az ASIO -t, és nem tudja a hangokat keverni. Ha megy a Foobar2000, akkor amíg be nem zárom, addig más nem tud hangot adni, mert állítólag megújították a szabványt, és ha megy az ASIO, akkor más nem kaphat elérést a hangártyához
)
Igazából az előző frissítéseknél én sem szedtem le az ATT -t, lehet hogy most az volt a gond, hogy valamiért uninstalláltam előtte
Majd kipróbálom, legfeljebb megnézem milyen rendszerképet visszaállítani, úgy is mindig havonta mentek egyet
"AMD minőségi csalásaitól"
Amíg nV -s voltam, mindenki basztatott, hogy "hja, az nVidia csalja a képet..." veszek ATi -t, erre mit kapok?!?
-
Colos1
őstag
Nem volt rendszerpucolás, és ez az álvírusos után jött ki.
Ha lesz lelki erőm, akkor megpróbálok egy rátelepítéses frissítést.
Valaki azt is javasolta, hogy ATT uninstall, driver le, rendszerpucolás, driver fel, majd ATT fel. Minden lépés között újraindítás van.Az az érdekes, hogy amikor a jelenleg fent lévő verziót telepítettem, akkor nem ment. Viszont miután visszamásoltam a rendszervisszaállításból ugyanazokat a fájlokat, akkor már jó volt
-
Colos1
őstag
Ezen eset óta nem merem cseszegetni.
Még azt sem tudtam visszatenni, ami előtte volt fent. Úgy sikerült megoldanom, hogy egy biztonsági mentésből visszamásoltam a programkönyvtár tartalmát.Nem tudom mi lehetett, de biztosan nem az UAC és nem is a vírusirtó, mert egyrészt kivételbe tettem az egész programmappát, másrészt próbáltam kikapcsolva is.
-
Colos1
őstag
Nem a flash az, mert megfigyeltem, hogy akárhova állítom a HKP -t, amíg el nem indul egy profillal rendelkező alkalmazás, addig az is felnyomja az órajeleket, ha pl. megnyitom az eseménynaplót.
Én kipróbáltam a Radeont, tetszett, de szerintem csak azért, mert GT9600 után vettem egy 5850 -et. Valamiért van egy olyan érzésem, hogy a Geforce jobban hangolható, annál pl. sokkal nagyobb különbség van a 4x és a 16x AF között, mindig erőltethető volt a vertical sync, érzékenyebb a minőség-teljesítmény beállításokra, a különféle optimalizálásokra, stbstbstb... és valamiért részletesebbnek tűnnek vele a textúrák.
És ne beszéljünk arról, hogy ahhoz nVidia Control Panel jár, a Radeonhoz meg catalyst control center... Az nVidia CPL annyival tud kevesebbet az ATT -nál, hogy nem lehet vele tuningolni - alapból - , és nincsen benne finomhangolás.(#931) Bali27: A kivételekhez hozzáadod a Plugin-Container.exe -t. Így a flash hw gyorsítása miatt nem fogja b@szogatni az órajeleket. (A plugin-container a FF könyvtárában van.) Vagy a FF -nak létrehozol egy profilt, és akkor az nem fogja engedni az órajeleket csesztetni.
-
-
kizcar
tag
Én úgy tudtam, hogy a legmagasabbra kell állítani az AI-t és akkor ír felül mindent. Köszi a tippet, megpróbáltam, de nálam nem akar működni kikapcsolt AI-val sem.
Legalábbis azt hiszem kikapcsoltam, mert az új Ati Tray-ben már azt is Magas minőség/Minőség/Teljesítmény -ként osztályozza. Gondolom a Teljesítmény lehet a kikapcs. -
kizcar
tag
Test Drive Unlimitednél nekem is elcseszödött a kép ha be volt kapcsolva a HDR és az Alternate Pixel Center. Szerintem e kettő nem csípi egymást. Viszont amikor már kikapcsoltam, akkor működött. Azóta már új videokártyám van és már HDR bekapcsolás mellett is működik a dolog, csak látni egy halvány elválasztóvonalat a monitor közepén.
Azt azért nem tudom, hogy ez tesz e rosszat a videokártyának, eddig nekem nem volt bajom.Majd még a MipMap szűrőről rakok fel képet. Ugyanazt tudja mint mínuszon a LOD.
-
Colos1
őstag
Köszi. A 1528 -as ATT van fent, ez félig magyar félig angol
Próbálkoztam velük, de a leglátványosabb az volt, amikor eltűnt az összes textúra, és egy nagy üres térben álltam.A másik problémám, hogy volt olyan, hogy nem láttam semmi különbséget, mert nem tudtam, hogy mit kell figyelni. Tudom, az átlagembernél, ha nem tűnik fel, akkor nem is számít. De én nem vagyok átlagember
-
AtHoS
nagyúr
Épp olvasgatok HD témában különböző logout-os írásokat.
Ott találkoztam egy régebben már olvasott, de időközben x264-re történő kódolással is kiegészített írással. Ebben említik az .mkv és .ts fájlokat is.Mily meglepő, hogy a jó öreg Virtualdub-ot használják a konvertáláshoz
No itt is a link a konvertálási oldalhoz: Filmjeink átkonvertálása x264-el, VirtualDubban
-
AtHoS
nagyúr
Igazából a fentebb linkelt két progit szoktam utóbbi időben használni (win7 forever
), ha video átalakításra van szükség ill. még a fairuse wizard-ot, de azt csak DVD to AVI irányzatban ugye.
TS-el még nem dolgoztam, csak láttam, hogy a támogatott formátumok között van. Igazából HD anyaggal nincs tapasztalatom, mivel nem volt még rá igény, haveri körben, hogy foglalkozzam vele
Na persze HD wmv-ből már kellett avi-kat készítenem, azt a super rendben elvégezte, csak macerás volt kiválogatni az azonos felbontású video-kat, hogy csoportosan lehessen őket konvertálni. A MediaCoder-t talán ha kétszer használtam eddig. Akkor megfelelően dolgozott az is. ts-t sajnos nem olvastam, hogy támogatja.
Viszont, ha pl. az FFDShow támogatja a dekódolásra a .ts fájlt, akkor ezzel és az avisynth-tel egy megfelelő GUI-val simán konvertálható.
-
AtHoS
nagyúr
Super Input Video format:
3gp/3g2, amv, asf, avi, dat, dvr-ms, flc, fli, flv, m2ts, mkv, mov, mpg, mtv, m4v, mp4, nsv, ogg, ogm, qt, ram, rm(vb), str, swf, tmf, trp, ts, ty(+), viv, vob, wmv, wtv ..ATI Tray Tools 1.7.9.1531 Beta changelog
[F] Fixed bug when value of FlipQueueSize doesn't properly restored
[+] Included delay option before applying colors for game profile
Also FlashOSD values like temperature and so on now have fixed digits
-
AXisBOLD
addikt
egy hosszabb videót akar belőlük csinálni az illető. erre az egyik legjobb alap program a Movie Maker(xp). de nem ismeri fel az MP4-et(samsung d900i-al van felvéve, más formátumot nem lehet beállítani benne). nálam 7-en meg felismeri.
(#809) emre: nem ismerem, köszi kipróbálom.
(#815) AtHoS: köszönöm, ezeket is kipróbálom.
-
Colos1
őstag
Amúgy ha megfigyeled, sok minden fordítva van. Pl. én még mindig rendszeresen szívom az alsó-felső túlhajtási határt, amit felső-alsó sorrendben kell megadni, valamint a multi thread support -nál is a MIN-MAX MAX-MIN -ként van feltüntetve.
Szerintem ezt Ray direkt csinálja
-
AXisBOLD
addikt
leadtek-el felvettre megvan a megoldás. Xcoder amit mondtál
, azóta használom is és faszául működik.
ez egy másik probléma/feladat: telefonnal felvett agyagból kellene filmet csinálni. MP4-ben vesz fel, de se a movie maker(xp alatt), se az xcoder nem ismeri fel. fizetőset ezét meg nem használok. az eddig ajánlott ingyenesek, meg vagy szintén nem ismerik fel, vagy rosszul konvertálnak. mondjuk eddig 2-t próbáltam: Vdubmod, TMPGEnc
-
bazsi83vp
senior tag
volt egy olyan sorom:
Idézet a leírásból:
Az 1.6.9.1374 verziótól Vista alatt installálva már nincs szükség a Ready Driver + programra.tehát én elolvastam, csak brahiból feltettem: Neked meg értelmező olvasást kéne tanulni.
A vírusírtó kavart be, amint leszedtem jó lett. Az UAC eleve ki volt lőve és rendszergazdaként van a fiók - hogy miért ezekre hivatkozott, gőzöm nincs.
-
kranazoli
senior tag
Hi!
Olvastam a választ. Majd csak este leszek a gépem közelében, így most nem tudom, hogy mi is akar lenni ez a kivételek rész, ahol ezt be kellene állítani.
Tulajdonképp csak a böngészőket szeretném tiltani; vagy ami ahhoz kell, hogy flash-es teljes képernyős videóknál ne legyen GPU gyorsítás ill. WMP-HC-t. Ennyi egyelőre.
-
Colos1
őstag
Ok, a pipákat kiveszem.
És egy buta kérdés, de az MT -nél hogy kell megadni?
A minimum working threads-hoz 1-et, a max -hoz meg 4-et, vagy mindkettőhöz 4-et? Ez olyasmi mint az nVidiánál az "összefűzött optimalizálás", ami megpróbálja ráerőltetni, és kiegyenlíteni 4 magon a szálakat?
-
Colos1
őstag
Asszem megtaláltam, a fejlett finomhangolásban.
Enable MT support.
Alatta a min meg max értékek 0-n vannak.
Itt mit állítsak?És itt van a "New AA and AF methods"
Van itt olyan, hogy
Disable support for adaptive AA és Disable support for high quality AF.Ki merjem venni a pipát? Mi történhet?
Erről a részről - a fejlett finomhangolásról - csak annyit írtál a cikkedben, hogy jobb nem cseszegetni...eddig be sem mertem lépni...
Meg ha nem ismerem egy programnál, hogy mit csinálnak a különféle beállítások, attól még simán szoktam cseszegetni - megnézem mit művel -, kivéve, ha a program figyelmeztet rá, hogy ezt nem kéne...az ATT meg szólt, amikor beléptem ide...Sok minden van itt. Látom még CCC -t is lehet emulálni
-
Colos1
őstag
Majd ha kipróbálom, leírom tapasztalataimat.
Csak annyit szeretnék kérdezni, hogy - mivel pont 6 hónapja használom az ATT -t, és még nem kellett frissíteni - :
1. rátelepíthetem-e a mostanira
2. ha nem, akkor uninstall után megtartja-e azt a rengeteg beállítást amit adtam neki? (leginkább a játékprofilok érdekelnének.) Pl. nVCPL -el valamikor megmaradt, de ha túl sok volt a változás, akkor nem.Vagy érdemesebb legyúrni az egészet, és újra fél órát tölteni a beállításaimmal.
-
HUNNIA1920
őstag
-
KPepe
senior tag
Na akkor tán kipróbálom azt. Annyit még elárulsz, hogy melyik ATI driver van fent neked?
A betöltésben szerintem igazad van, furcsa, mert mindig ott az ikon, és szabályoz is, mert váltogat órajelet 2D/3D között és hallani simán a ventillátoron is a változásokat. No mindegy.
-
MrCsiT
addikt
711-es hsz-ben ezt írtad:
"ATT-ban MINDEN szükséges apróság be van állítva (kezdve a HKP kilövésétől)?"713-ban: "HKP-nek meg még mindig ON-nak kell lennie, ha ATT-szal akarod vezérelni a karit"
..hát csoda-e, ha zavart vagyok ?!
..adataimnál látszik, hogy a hol Dual-slot-ként, hol Sapphire Edition-nak nevezett Sapphire 4850 -em van. Szerintem, ez nem valami túl spec kártya.
Ami érdekes: a Win7/64 bit alatt, ahol használom, az előzőekben írt registry takarítást követően, már megy a "repülős" teszt, ami korábban error-t dobott, így lesz igazság abban, amit írtál, hogy nálam nem volt valami rendben.
HKP-t akkor most bekapcsolom, és megnézem, a kis drága ATT fog-e dolgozni?..tanácsodra kikapcsoltam az órajel-túlhúzást %-osan maximáló opciót, így a 242/378 helyett már be tudtam állítani a 160/250-et, de "alkalmaz"-ra remegő csíkosan megállt a kártya; ..érdekesség: az "alapértékek" -re (ez a gyári default-ot töltené be) is ezt a hülyeséget(242/378) találja meg az ATT
más furcsaság: a ventisebességre a GPU-Z-től eltérő (magasabb) értéket jelez
-
MrCsiT
addikt
ATT-ben most a HKP-t kikapcsoltam, mást még nem állítottam át.
CCC nincs fent a gépen, tiszta 10.5.HF driver van.
ATT induláskor a túlhajtási beállításoknál egyből 242/378-al indít, a 160/249 2D érték helyett.
Innentől nem látom, mit tudnék másképp csinálni, azonban a hibás értékek nem vetítik előre a későbbi megfelelő működést.
Tegnap ATT-t szoftveres módban tettem fel, akkor "látta" a 160/249-et. (majd ma letöröltem, regisrty-ből is, és így próbáltam újra feltenni. UAC-ot kikapcsoltam)
Mit tegyek
-
törölt tag
Próbálkoztam mindkettővel.
Ha a frekiket visszaveszem - akármilyen alacsony értékre is - a melegedés nem csökken, vagyis nyilván az áramfelvétel sem. (legalábbis nem említésre méltóan csökkenhet az áram)
A program pedig fesz csökkentésére nem adott lehetőséget, csak az emelésére. Pedig sztem az lenne a megoldás, ha 2D-ben pl 200MHz-nél be tudnám lőni meddig mehetek le a fesszel, hogy stabil maradjon. -
emre
veterán
Mondjál nekem valami okosságot arra, hogy miért kapok 3D06-ban közel 1000 pontal kevesebbet ha fenn az ATT?
Természetesen semmi változtatás nem csinálok. Elég annyi hogy kikapcsolom az ATT egyből 15xxx pötty felett lesz. Azzal meg 14100-14200 körül.
Sok éve használom, de most kicsit elbizonytalanodtam, hogy finoman fogalmazzak. -
Colos1
őstag
Amikor a DX -es probléma volt, még semmilyen játék nem volt a gépen, csak a furmark, és az Unigine. Amikor futott az ATT, az unigin 3D -be váltáskor lefagyott. Az ATT nélkül ment. Arra tudok gondolni, hogy a win7 -ben lévő alap, régebbi DX-el voltak problémái. Amúgy Dx11 -ben volt, nem próbáltam ki dx10 és dx9 -ben, pedig érdekes lett volna, hogy azokkal is ezt csinálta volna-e.
-
Colos1
őstag
32 bites rendszeren nem voltak ilyen gondok a felsorolt programokkal, ez szerintem a 64 bites rendszer miatt volt. (Talán kompatibilitás?). A beállítások ugyanazok voltak, mint az előző 32 bites rendszeren, viszont most már minden ugyanolyan jól működik. A DX -et meg én sem értem, hogy miért zavarta a 3D üzemmódba lépést
-
Colos1
őstag
A lap miatt nem aggódom annyira, csak nem nagyon értettem, hogy miért melegszik jobban, de ma asszem rájöttem. A déli híd pont a kártya alá került (pontosabban a kártya került a déli híd fölé...), emiatt a hő nem tud felfelé áramlani. A régi alaplapom is emiatt melegedett, akkor beraktam a gép oldalába egy ventit, és utána fasza lett. Valamint az előző kártyám ebben a lapban éppen eddig ért el, és az nem volt dupla vastagságú, illetve pont itt fújta ki a levegőt.
Egyelőre hagyom a hűtés úgy ahogy van, már 1 hete játszom 850/1250-el, de eddig még nem volt gond. Majd meglátjuk ezen a héten a 25...30 fokos szobában -
Colos1
őstag
A többi alkatrésszel nincs ilyen probléma, sőt, épp ellenkezőleg, amióta ez a kari van, a proc és a HDD-k átlagban 5 fokkal hidegebbek - mert a kari a házból kifele nyomja a levegőt - , viszont az alaplap felmegy 38...40 fokra, ez viszont 8...10 fokos melegedés.
Amúgy már úgy is feladtam az auto vezérlés változtatását, ugyan is az ATT -ből direkt vették ki a vezérlési táblát 5850 -nél, a RivaTuner -re azt mondták piszok bonyolult beállítani és valszeg nem kompatibilis, az Afterburner meg úgy hülye, ahogy van. Legalább is nálam, másnál működik rendesen -
Colos1
őstag
A VRM -eket nálam is jelzi, a GPU-Z mind a hármat is tudja. Gyors megnéztem a naplóimat, az egyes részegységek hőmérséklete között még 10 fok sincs, és mindig a MemIO a legmelegebb...néha 90 fok...komolyan mondom, a ref kiépítésű 5850 ventivezérlése hülye. Az előbb említett hőmérsékletnél csak 33% -on megy, és egyszer furmark-al sikerült 40% -ra felpörgetnem, asszem 98 fokos volt...
-
Zolás
addikt
Telibe világoskék lesz a képernyő. Játék közben nem fut semmi program.
Amikor felraktam az ATT akkor csináltam egy játékprofilt benne a Battlefieldnek. Most hogy töröltem ezt a profilt elmult a kék képernyő kilépéskor. Valószinüleg nem jól állítottam be valamit és azért csinálta.
Mindenesetre köszi a segitséget ha mégis ujra előjön akkor jövök megint okosodni -
Colos1
őstag
Megnéztem, valóban ott van...
Akkor tudok feszt állítani. Úgy vettem észre a hibát, hogy 157/300 -on 70 fokos volt a 40..50 helyett, és 29% -on ment a venti a 21-22 helyett. Így biztos hogy több feszt kapott. Azóta amúgy nem fordult elő hiba, és a GPU-Z összeomlása után kezdődött. Még akkor visszalapozgattam az UPS "load" infóit, és az eseménynaplót, a GPU-Z összeomlásának pillanatában a load megnőtt 27-ről 32%-ra, ez kb. 30W. A fesz 1,6V, az áramerősség kb 17A volt =27,2W. Ez stimmel. De mindegy, azóta figyelem csinál-e még hülyeségeket. Lehet hogy leszedek mindent driver sweeper -el, és újrarakom az egészet, lehet hogy a CCC maradványai miatt hülyült meg.
Azt kellett volna megnéznem az utána elindított GPU-Z -ben, hogy a 3 VRM hőmérséklete egyezik-e...Ha jól tudom a 3 párhuzamosan dolgozik, azonos teljesítményt adnak le. Alapesetben az egyik mindig 1 fokkal melegebb, de ez sztem normális.Még annyit szeretnék, hogy ha megjelenik egy új driver, akkor azt kicserélhetem-e az ATT alatt, vagy telepítsem azt is újra, állítsam le stb
-
Game Hunter
csendes tag
Ja, a szarul megírt program.
Nincs codec csomag, meg más se. Nálam Szerintem az akadozást a rosszul megírt program okozta. Ha a fenyerő gondra gondolsz, akkor azt én sem tudom most jelenleg. Úgy csináltam, hogy eszközkezelő indít, új driver feltelepeít, gép restart, majd ATT telepítés, gép restart, ATT beállít. Ha változtatnék a beállításokon és esetleg nem jegyezné meg, akkor gép restart után helyre áll. Szerintem azért egész jó az Ati Tray Tools 1.6.9.1486. Megnézem majd megint játékok alatt is, hogy mit tud, vagy mit nem, de úgy néz ki, hogy több mindent be tudok állítani benne, mint a CCC-ben win 7 64bit alatt. Ami még jó az ATT-ban, hogy kevesebb ramot zabál, mint a CCC. Meg nincs az a gond, mint CCC-nél mikor unistallálod stb.
-
Colos1
őstag
Az órajelet csak Ati Overdrive -al módosítottam, magával az ATT -vel nem, meg a feszt sem néztem, de szerintem nem tudja szabályozni, mert a túlhajtás opcióban nincs feszültség fül. Az órajelnél csak azt néztem, hogy meddig engedi húzni a GPU-t, de nem állítottam be. A csúszka csak 600 MHz-ig megy (alapóraajel=725 MHz), de nem állítottam be a korlátokat, azok alapon maradtak (20 és 50%), gondolom ezért. Itt van egy olyan opció is ami a leírásban nincs, egy legördülő menüben tudom állítani hogy 0,95 vagy 1,088 V legyen a fesz.
A kari ventije szabályozható, csak nem tetszik, hogy alapból 80...85 fokig felengedi, és 90...95 foknál éri el a 40% -ot. Valóban volt CCC, azt letakarítottam, és felnyomtam az ATT -t. Amúgy gigabyte 5850 ref.A lényeg, hogy az működik amiért feltettem: az alkalmazás elindításakor betölti a megadott profilt, meg tudok trilineáris, anizotrópikus mintaoptimalizálást, negatív részletességi szintet, meg ilyen hülyeségeket állítgatni
(NV elkényeztetett ilyen szempontból
)
Mivel már több órája fent volt az ATT, és több reboot -on voltam túl - mind tervezett volt
- nagyon valószínű, hogy a GPU-Z összeomlása okozta a hibát. Arra gondolok, hogy nem ütközött-e a kettő. Majd próbálgatom, hogy újra előjön-e. Arra gondolok, mi lett volna, ha nem veszem észre, és 1,6 voltra ráindítok egy 3D alkalmazás, ami az órajelet felviszi 775 MHz -re
-
Colos1
őstag
Igen, a leírásban benne van. 8 hőm. - fan speed értéket lehet párosítani, még kép is van. De nekem nem látható az "Automata Fan vezérlési tábla". "belaazallat" hasonló gondokkal küzd(ött) egy 5770 -el. Írtad neki, hogy ini fájlból be kell kapcsolni...vagy valami ilyesmi...LINK
A leírást végigolvastam, de nem találtam ilyent. (Ha egy cikkről beszélünk...
)
Más: szerinted ennek a hibának lehet köze az ATT -hez? Én nem feltételezném, de érdekes, hogy 1 hónapja van meg a kártya, és csak most fordult elő, miután telepítettem.
-
Game Hunter
csendes tag
Igen azt tudom, de akkor minden programnál előjönne, de viszont az arma 2, nba2k10, pes 2010, STALKER Call of Pripyat, GTR 2, GTR Evolution, rFactor, GT Legends nem volt gond. Gondoltam Ati Tray Tools-al hátha... de szerintem a sbk x szar konzolátírat, mint anno a gta 4.
-
#PeTeY#
aktív tag
"HD3-as tulajok már rég cserélgetik a meghajtókat új és régi progikhoz, HD4-gyel is ez lesz"
Hát remek kilátások mondhatom.
CCC-s szívásokat már látom én is. Semmivel sem tudnának már rávenni, hogy telepítsem valaha azt a f*s-t.
Egyébként MPC-HC-t használok, ehhez sem kell külön kodek, ráadásul portable a cucc, nem telepít semmit. AVIVO fent van persze. Nekem is úgy néz ki, hogy a hotfixes 9.12 vált be eddig a legjobban. Az, hogy van egy két film, amivel nem tud lejátszani rendesen az úgy néz ki, hogy nem egyedi probléma. Neten valami L5.1-es kódolást vagy mit emlegetnek, hogy azzal az ati nem tud megbirkózni. Én ehhez nem értek, végfelhasználóként csak azt látom, hogy nem tudok úgy filmet nézni a "szipiszupi" gépemmel, ahogy én akarok.
Erre a 10.4-re viszont rápróbálok, mert ahogy olvasgatom elég sok helyen dicsérik. -
#PeTeY#
aktív tag
Jól van, akkor tényleg nem én vagyok a hülye.
De ennek mi értelme van? Mert ha pont nyúlnák le at ATT megoldásait, akkor oké, de, hogy direkt elkúrni....
Én meg éppen driverekkel szívok már... hát konkrétan mióta ati kártyám van, kb 6-7 hónapja. Nem sok mindent csinálok a gépen, néha játék ha időm engedi (most éppen Borderland multira vagyok rákattanva) és hd videózás. Nézek mondjuk A, B, C, D videót, sorozatot. 9.12 driver: A,B,C megy minden gond nélkül, D egyáltalán nem. Fórumokon írják, ati ilyen, még ezt a kódolást nem támogatja, majd a köv. driver. 10.1 driver, végre tényleg megy D is, de mind a négy kideó meg meg röccen, fél-egy másodperce. Igazából nem zavaró, de ha eddig jó volt, mi romolhatott el. Játékban néha pici hiba, kilépés, majd vissza általában megoldotta. Na mindegy, majd a következő driver. 10.2 D már megint nem megy, és most már C sem, viszont már csak az A röccen be. 10.3 A csak ablakban hajlandó menni, teljes képernyőn szétesik és bezöldül a kép. B megy, de a 20 perces epizód nem 1-2x röccen be, hanem 6-7x, C ugyanez, de a röccenésnél néha a kép is bekockásodik, D továbbra sem megy. Ráadásul Borderlandban is karakter kezében a fegyver és a víz néha becsíkozódik. Szóval vissza 9.12, amivel D-n kívül minden hibátlan, de időközben az a sorozat amúgy is véget ért. Azt már csak halkan jegyzem meg, hogy az irodai gépen (celeron dual-core, 1gb ram, 9400gt) az nvidiával minden megy, mint az álom. -
#PeTeY#
aktív tag
Win frissítésre még nem gondoltam. Majd átnézem. Az új ATT-t meg csak most vettem észre. Igazából egész jól megvagyok nélküle, csak egy játék miatt volt fent, amit már hónapok óta el sem indítottam, de kipróbálom.
Off: Hogy ez a CCC mekkora egy f*s. Kipróbáltam miután kidöglött az att, hogy milyen és sikerült úgy tönkre vágni az egész rendszert, pontosabban a directx-et, hogy dxva-s film indításánál lefagyott az egész. Ideje lenne atiéknál megtanulni programot és drivert írni.
-
-
--Disztroj--
senior tag
nem olvastam a cikket, mivel a legalapvetőbb dolgokat vágom a progival kapcsolatban, csak ez a cucc nincs meg, hogy egy konkrét progihoz (crysis) hozzárendeljek egy profilt.
Mi az hogy jó file? avi annak számít?
mkv, avi mpeg, tökmind1 3d-s órjeleket nyomat ha vidi megy, de én nem akarom ezt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Aki ki akarja hozni a maximumot ATI VGA kártyájából, az itt helyben megtalálja ennek az...
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iPhone topik
- World of Tanks - MMO
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Spórolós topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- LG 27 Odyssey 144Hz Gamer monitor
- 27% Számlával! HP Gaming! 16.1" IPS 144Hz / 7640HS / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 512GB NVMe! BeszámítOK
- Samsung Galaxy S24 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad L13 Yoga Gen4 X360 Érintős! Ryzen 7 Pro 7730U 16GB RAM / 256GB SSD Magyar
- Asus ROG Strix XG27ACDNG - Újszerű
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Ryzen 7 CPU-k
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest