Új hozzászólás Aktív témák
-
KPepe
senior tag
Üdv!
Jelenleg az 1.6.9.1451-es ATT-t használom (ez volt az első verzió, ami jól működött win7 alatt, és mást is hagyott működni).
2D-ben 150:400-on kegyet a kártya, 3D-ben visszaáll a gyári 750:900-ra.
Csak egy problémám van: a legutolsó Adobe Flash frissítés óta ha teljes képernyőre teszek egy youtube, vagy bármi hasonló videót, akkor felkapcsol 3D üzemmódba. Addig nem. Nem tudja véletlenül valaki, hogy mit kell hozzáadni a kivételekhez, hogy ne váltson fel 3D-be?
Meg mondjuk érdekes, hogy teljes képernyőn egyes ilyen oldalakon nem lehet a keresősávban sem kattintani (na jó azt lehet, csak marhára nem reagál rá semmit) - youtube az pont működik.
-
katt777
félisten
-
zsole84
senior tag
-
Colos1
őstag
Alighanem a 3D profilban valami képjavító dolog rontja a teljesítményt. Ha megy az ATT, akkor megy képjavító cucc, ha nem, akkor alapon megy a kártya. Ha pl. valamilyen játék beépített benchmark -al próbálnád, lehet hogy fel is tűnne, hogy szebb a kép. Próbáld meg ATT -vel, hogy a 3D beállításoknál mindent lehúzol minimumra - pl. mipmap- és textúra részletesség - , úgy elvileg ugyanannyit, vagy többet kellene kapnod.
zsole84: A 64 bites windows *32 -vel jelzi, hogy az érinett program 32 bites.
-
emre
veterán
Mondjál nekem valami okosságot arra, hogy miért kapok 3D06-ban közel 1000 pontal kevesebbet ha fenn az ATT?
Természetesen semmi változtatás nem csinálok. Elég annyi hogy kikapcsolom az ATT egyből 15xxx pötty felett lesz. Azzal meg 14100-14200 körül.
Sok éve használom, de most kicsit elbizonytalanodtam, hogy finoman fogalmazzak. -
katt777
félisten
Ez sajna így van, mindenképpen jobb az ATT. A Megjelenítő beállításainál egyébként van képeltolási/nyújtási funkció a TV fülön, megnéztem.
zsole84: Nem ismeri fel az MSI OC kártyát vsz. Használd a szoftveres módot a túlhajtásra, az erre van kitalálva. Ha már telepítetted, nem kell újra, írd át az ini-ben 1-re.
-
zsole84
senior tag
Az a gondom ( xp-n is ez volt), hogy feltelepítem az ATT-t, tálcán jobb gomb az ikonjára-Hardver-Túlhajtás beállításai. Na ekkor nem csinál semmit. Ha ezután újra rákattintok a tálcán, akkor már nem hozza be az előző menüt sem. Start menüből indítva szintén semmi. Legújabb driver van fennt CCC nincs. Feladatkezelőben megnéztem és megy az ATT, de semmit nem csinál. Mi lehet a gond?
-
amdni
aktív tag
Üdv!
Tud valaki választ adni arra, hogy az ati tray tools-ban hogyan lehet a tv kimenetet úgy beállítani (ati radeon x1950pro) hogy a képet teljesen szét húzza? A catalyst cc-ben tudom hogy kell de ebben a programban nem találom. A megjelenítés opció hiányzik belőle így sem a monitort sem a tv-vel kapcsolatos dolgokat nem tudom állítani benne.
-
Santiagain
őstag
B. meg! Funkcionális analfabéta vagyok. Hogy a fenébe tudtam a fölött átsiklani amit írtál? Mondjuk eszembe sem jutott, hogy egy program ami simán futott dx9 alatt, annak gondja lehet egy "friss" dx11-el.
Lényeg a lényeg: megoldódott dx frissítéssel.
Kösz a segítséget.
Santi -
Colos1
őstag
Amikor a DX -es probléma volt, még semmilyen játék nem volt a gépen, csak a furmark, és az Unigine. Amikor futott az ATT, az unigin 3D -be váltáskor lefagyott. Az ATT nélkül ment. Arra tudok gondolni, hogy a win7 -ben lévő alap, régebbi DX-el voltak problémái. Amúgy Dx11 -ben volt, nem próbáltam ki dx10 és dx9 -ben, pedig érdekes lett volna, hogy azokkal is ezt csinálta volna-e.
-
aclandiae
senior tag
Üdv!
Hol kell beállítani az ATT-ban, hogy kiírja a VGA hőmérsékletet a tálcára?
(egyszerűen nem találom meg) -
Santiagain
őstag
Játékokkal még nem teszteltem, de az ATT saját 3D rendere működik. A Mozilla alól nem megy a Flash, de pl. az Avastban is van Flash-es grafika, ami műxik.
-
katt777
félisten
A 64 bites rendszerre nem feltétlenül jók az x86 beállítások, jó példa erre a felügyeleti grafikon. x64-re célszerű ugyanúgy beállítani mindent.
Az könnyen lehet, hogy valamelyik DX fájl sérült volt (van játék, amely vmiféle DX devkit-et telepít pl.), és ezt a hibát kijavította az új DX telepítése.Santiagain: Én úgy gondolom, hogy az ATT beállításaid nem jók. Pl. ha nem állítottad be a 3D módnak a magasabb feszt, de az órajeleket igen, akkor abban a pillanatban, hogy 3D-be lépsz, lefagyhat a gép. GPU-Z-nél nyilván nem ez a hiba oka, csak arra célzok, hogy ATT-ban elég egy apróságot kihagyni v. elbarmolni, rögtön megtorolja, nem annyira bolondbiztos, mit a CCC (igaz, teljesen az sem).
-
Santiagain
őstag
Uninstall ATT - reboot.
Uninstall Catalyst - reboot.
Reinstall Catalyst, msconfigban mindent lelő - reboot.
Reinstall ATT, msconfig engedélyezések - reboot.
Defense+ kivételek megadása, Gpuz indítás, ATT indítás, Gpuz halál. -
Colos1
őstag
válasz
Santiagain #675 üzenetére
írtad, hogy már fut a low level driver, meg hogy próbáltad az avast kikapcsolását. Ugye az Avast kikapcsolása után újratelepítetted az ATT-t ?
Van még egy ötletem:
Az új Adobe Flash Player hardveres gyorsítást alkalmaz. Nálam, ha nem fut az ATT, akkor az órajeleket felviszi 400/900 -ra (UVD), viszont ha megy az "auto 2D/3D" -vel, akkor marad 157/300-on. Viszont ez nálam nem okoz gondot. Ha húzod a kártyát, akkor kapcsold ki a húzást, de ha nem, akkor is nézd meg valamilyen progival, pl. everesttel, hogy az ATT-vel, és anélkül változik-e az órajel flash videó lejátszás esetén. Ha a kártyának az UVD gyorsítás használata közben nem tetszik az órajel, elméletileg fagyhat.Más ötletem nincs
-
Colos1
őstag
válasz
Santiagain #673 üzenetére
Szerintem arra gondol, hogy nem maga az ATT kavar be, hanem - mint nálam látható volt - az ATT -nek kavar be valami más program, és ez okoz hibát. (Szép ok-okozat, nálam a NAV tiltotta a drivert, így az ATT nem ment rendesen, ezért a Furmark nem tudta 3D -be kapcsolni a kártyát, és kifagyott.
Arra, hogy az Unigine vs. ATT kontra DX hibát mi okozta, szívesen várom az ötleteket
)
-
Colos1
őstag
32 bites rendszeren nem voltak ilyen gondok a felsorolt programokkal, ez szerintem a 64 bites rendszer miatt volt. (Talán kompatibilitás?). A beállítások ugyanazok voltak, mint az előző 32 bites rendszeren, viszont most már minden ugyanolyan jól működik. A DX -et meg én sem értem, hogy miért zavarta a 3D üzemmódba lépést
-
katt777
félisten
Van, ha gyorsítani akarsz a megjelenítésen. Némi képminőség-romlás árán drasztikusan nőhet a megjelenítési sebesség. Igényes user nem kapcsolja be.
infectedmann: Nem szerencsés a 2 együtt, és én olyat még nem hallottam, hogy vmi hiányolná a CCC-t.
kizcar: Rossz tanácsot ne adj! Ha mind2 progi fent van, az aktuális mindig felülvezérli a másikat, úgyhogy frankón meg lehet ezzel borítani a grafikát!!!
Santiagain: Nálam mind megy gond nélkül, szóval nem az ATT a ludas. XFire-rel van komp. probléma, olyan progikhoz saját profilt kell csinálni. Önmagában ATT-nak még rendszergazdi telepítés sem kell.
Colos1: GPU-Z, Furmark, és tsaik is gond nélkül mennek ATT-szal. NAV és más szarságok okozhatnak gondot. Viszont ha rosszak a 3D beállítások, lehet baj. Elméletileg DX sem zavarhat be, nálam sosem tette.
-
Santiagain
őstag
Ja, és próbáltam a Driver Signature Enforcement Overrider-t is. Régebbi ATT-vel is.
A low level driver már fut, de ugyanúgy kinyírja a Flash lejátszót mint korábban.
-
Colos1
őstag
válasz
Santiagain #667 üzenetére
Akkor csak ott lehet a gond, esetleg nézz bele az Avast naplójába, hátha tiltotta, de nem jelzett. Esetleg próbáld meg, hogy auto protectből - nem tom az Avast hogyan hívja, a valós idejű védelemre gondolok - kizárod ezt: "c:/windows/sysem32/drivers/driver_bin64". Magát a fájlt amúgy nem találtam meg, kitallózni nem tudtam. Vagy ha találsz valami letiltott dolgot, ami ezzel összefügg, azt vedd ki. Az aláíratlanság nem hiszem hogy probléma, de megpróbálhatod újratelepíteni az ATT -t, hogy akkor szórakozik-e. Amúgy az első ATT telepítéskor a Norton egy másik fájlt is letiltott (valami "attrest"), de azt visszaállítottam a karanténból, azóta nem bántja.
-
Santiagain
őstag
Mindenből a legújabb van fönt. (új rendszer) Rendszergazdaként lett telepítve. Tűzfalnál kivételek beállítva. Avast nem sír.
Egyszer dobott föl a Win7 egy olyan ablakot, hogy nincs digitálisan aláírva az illesztőprogram, de ezt azóta nem tudtam reprodukálni. A low level driver installálva van, de nem tudom elindítani.
???
-
Colos1
őstag
válasz
Santiagain #664 üzenetére
Most jutott eszembe!
Miután eljátszottam az eddig leírtakat, még mindig szemétkedett, de akkor már csak az Unigine -el. (Játékok még nem voltak fent, azzal nem tudtam próbálni.) Amikor az ATT nem ment, minden jó volt, de amikor az ATT -t elindítottam, 3D -be váltáskor a program szétfagyott. Frissítettem a DirectX -et a legfrissebb Júniusira, és akkor javult meg rendesen. -
Colos1
őstag
válasz
Santiagain #664 üzenetére
Gondolom a legújabb verziót használod, ha nem, akkor próbáld ki azzal (2010.05.01). Amúgy maga az ATT nálam is rendesen ment - többnyire -, csak ha valamilyen videokártyát jobban kihasználó alkalmazást indítottam - furmark, Unigine, stb -, akkor azonnal fagyott a program.
Próbálj meg egy low level drivel installation -t, a start menü mappájában van egy ilyen funkció. Én amúgy akkor jöttem rá, hogy ez a probléma, mert amikor ezt el akartam indítani, elkezdte a telepítést, és azonnal fogta a a driver_bin64 -et, indítani már nem is tudta. Meg néha kiírta az ATT indulásakor, hogy "Can not connect to low level driver ". -
Colos1
őstag
válasz
Santiagain #662 üzenetére
Nálam volt ilyen, de miután a Norton Antivírusnak megmondtam, hogy hagyja békén az ATT egyik összetevőjét, fasza lett. Néhány hozzászólással korábban megtalálod.
-
Santiagain
őstag
Sziasztok!
Tapasztalt már olyat valaki, hogy Win7 x64 alatt az ATT kinyír más programokat?
Nálam elég új a rendszer, eddig két olyat találtam, ami nem hajlandó futni, míg le nem lövöm az ATT-t:
Gpuz
Adobe flash plugin Firefox-al. -
kizcar
tag
válasz
infectedmann #659 üzenetére
Nekem volt egyszerre fent a két program, és nem volt semmi probléma belőle, kivéve az ami alant le van írva.
Ha egyszerre fent van a kettő, vagy már volt fent a Catalyst, akkor összemosódik az OpenGL és a D3D fül a grafikai profilok beállításánál. Ezt az alábbi módon kapcsolhatjuk ki: Finomhangolás -> Fejlett finomhangolás -> CCC Mode Switch -> Enable Merge 3D mode : kikapcsol
-
infectedmann
őstag
Sziasztok!
Anno megpróbáltam az ATT-t viszont volt olyan alkalmazás ami hiányolta a CCC-t. Ha most esetleg megint megpróbálkoznék az ATT-al, akkor esetleg erre van valami megoldás? Mert konkrétan az az alkalmazás amiatt el sem akart indulni.
-
-
Colos1
őstag
A 64 bites rendszeren nem tudom működésre bírni az ATT -t. A legújabbat használnám, az attloadert is próbáltam.
Valami ötlet?
-
RpPRO
őstag
Van valami ertelme a D3D / optimizationsben kipipalni az anisotropic / trilinear filtering optimalizaciot?
-
Rocko007
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni, mert nem működik megfelelően az ATT. Egy Dell Studio XPS laptop tulajdonosa vagyok, HD4670-es VGA-val. Rivatunerral működik az oc, de az ATT nem állítja be az órajeleket. Van valakinek ötlete, hogy is lehetne ezt megoldani? A 2D profilt szeretném kisebb órajeleken, kisebb fesszel járatni, meg egy oc-s 3d profilt szeretnék létrehozni.
Köszönöm!
-
Colos1
őstag
A lap miatt nem aggódom annyira, csak nem nagyon értettem, hogy miért melegszik jobban, de ma asszem rájöttem. A déli híd pont a kártya alá került (pontosabban a kártya került a déli híd fölé...), emiatt a hő nem tud felfelé áramlani. A régi alaplapom is emiatt melegedett, akkor beraktam a gép oldalába egy ventit, és utána fasza lett. Valamint az előző kártyám ebben a lapban éppen eddig ért el, és az nem volt dupla vastagságú, illetve pont itt fújta ki a levegőt.
Egyelőre hagyom a hűtés úgy ahogy van, már 1 hete játszom 850/1250-el, de eddig még nem volt gond. Majd meglátjuk ezen a héten a 25...30 fokos szobában -
katt777
félisten
Hát, akkor kell egy hűtés a lapra. Szerencsére az én ASRock lapom elvan a HAF932-ben 30-34°C körül (pedig az i7/X58 fűt rendesen), az ASUS ebben is képes volt 45°C-ra hevülni, szóval azon is múlik, mit raktak a lapra. ASUS-on volt egy design-os kis borda, amelyre a PCI-E TV-tuner miatt nem lehetett ventit tenni, ASRockon meg van egy szép nagy, hőcsöves rézblokk. Szóval érdemes megnézni ezt is lapvásárlás előtt, persze egy lapnak sem gond a 40°C-os hőmérséklet (4GHz-en az enyém is felmegy addig).
RivaTuner nem bonyolult (legalábbis a hűtés-vezérlés, órajelekkel lehet vacakolni tényleg, főleg, hogy 2D-fesz. mód sincs), ahhoz is találsz leírást a honlapomon v. logoutomon. Régebben olyan kártyákat is vezérelt rendesen, amelyeket amúgy fel sem ismert, noha az tény, hogy talán már 1 éves is van a legutóbbi verziója.
Az Afterburner lényegében egy RivaTuner egyébként.Ha végképp nem megy a hűtésvezérlés módosítása (esetleg még bios-mod), marad a fesz- és órajel-csökkentés.
-
Colos1
őstag
A többi alkatrésszel nincs ilyen probléma, sőt, épp ellenkezőleg, amióta ez a kari van, a proc és a HDD-k átlagban 5 fokkal hidegebbek - mert a kari a házból kifele nyomja a levegőt - , viszont az alaplap felmegy 38...40 fokra, ez viszont 8...10 fokos melegedés.
Amúgy már úgy is feladtam az auto vezérlés változtatását, ugyan is az ATT -ből direkt vették ki a vezérlési táblát 5850 -nél, a RivaTuner -re azt mondták piszok bonyolult beállítani és valszeg nem kompatibilis, az Afterburner meg úgy hülye, ahogy van. Legalább is nálam, másnál működik rendesen -
katt777
félisten
Gyári speckók szerint az rendben van, 120°C-ig elméletileg nem hibásodhat meg a kari. Az persze más kérdés, mennyire szereti a PC többi része a 100°C-os kazánt a közepében. Bios-ban éppen azért 105°C a vészhelyzeti lekapcsolás határa (ahol van, 10. a bios editorban), mert ott a MemIO már határérték felett lehet. Ergo ahol nagyobb a különbség, az a kari könnyen meghal, de az vsz. eleve hibás is volt. Egyébként házfüggő is a dolog, egy HAF932-ben pl. sokkal hűvösebb a VGA, mint egy kis noname midi házban.
-
Colos1
őstag
A VRM -eket nálam is jelzi, a GPU-Z mind a hármat is tudja. Gyors megnéztem a naplóimat, az egyes részegységek hőmérséklete között még 10 fok sincs, és mindig a MemIO a legmelegebb...néha 90 fok...komolyan mondom, a ref kiépítésű 5850 ventivezérlése hülye. Az előbb említett hőmérsékletnél csak 33% -on megy, és egyszer furmark-al sikerült 40% -ra felpörgetnem, asszem 98 fokos volt...
-
katt777
félisten
970?
Az druva. Stabil? Vagy elírtad?
Colos1: Mind a GPU-ban van! (Azért I(nput/)O(utput) pl.) Némelyik Sapphire ref. kari jelzi a VRM-ek hőmérsékletét is, de RAM-okét csak mintha vmelyik spéci kártyán jelezné, nem tudom már, melyiken. Ja, és persze azért haláloznak el könnyen azok a kártyák, amelyeknél pl. 20°C van az egyes részek között. Anno az első HD4870-em produkált ilyet (75°C GPU, 97°C MemIO), aztán egyszer csak elvesztette a fele sávszélességet. Na, tartott is 3 hónapig a gar, már a gyárból cserélték ki a végén.
-
ROLI22
tag
vki nem tudja véletlenül h az RV790XT-nek mennyi az alapfesze?
azért kérdezem mert ha a túlhajtásnál 850-re teszem a GPU órajelét és rányomok az alkalmaz gombra lefagy a gép
-
Zolás
addikt
Telibe világoskék lesz a képernyő. Játék közben nem fut semmi program.
Amikor felraktam az ATT akkor csináltam egy játékprofilt benne a Battlefieldnek. Most hogy töröltem ezt a profilt elmult a kék képernyő kilépéskor. Valószinüleg nem jól állítottam be valamit és azért csinálta.
Mindenesetre köszi a segitséget ha mégis ujra előjön akkor jövök megint okosodni -
katt777
félisten
Hát, ha mindent lepucoltál, mégis fenn áll a hiba, akkor nagy eséllyel csak ez lesz a megoldás. A kék képernyő csak kék képet jelent, vagy kék halált (a restart miatt gondolom)? Előbbi esetben lehet VGA/meghajtó hiba, utóbbiban a rendszerben állítódott el valami. Mi van, ha az ATT-t nem engeded futni, és csak a driver működik? W7 alap meghajtóját is hagyhatnád esetleg visszaállítani, hogy pusztán azzal is marad-e a hibajelenség (ez számos ATI hibát ki szokott ütni, aztán lehet friss drivert telepíteni). Játék közben nem futtattál valami más progit, ami miatt a driver visszaválthatott 2D-be?
-
katt777
félisten
válasz
hfrankee #624 üzenetére
Gyakorlatilag kizárt, hogy ne legyen hibád egy driver-avultatásnál. Le kellene pucolnod rendesen, és akkor jónak kell lennie.
Zolás: Én frissítettem 10.5-re, ATT-ból ki sem léptem, mégis rendben megy minden. Vsz. eltoltál valamit a driver telepítésével (főleg, ha CCC-t is pakoltál). Neked is a fentieket tudom javasolni.
-
-
aclandiae
senior tag
Sziasztok!
Van egy Sapphire 4850 1 GB Vapor-X VGA-m.
Szeretném hozzá a hűtést beállítani, valamint a feszültséget módosítani, hogy minél energiatakarékosabb és halkabb legyen 2D/3D profilban.
A hűtésnél mennyi %-okkal kezdhetem a hőm. függvényében?
Feszültséget mennyire vehetem le 2D-ben? -
Zolás
addikt
Üdv urak kis gondom lenne.
Felraktam a 105öt catalysttal együtt és egyfolytában lekapcsolta a vidkarit 2d-re játék közben. Ettől ideges lettem letöröltem az egészet a francba és felraktam az ATT progit a 10.5ös driverrel. Rögtön jó lett minden hiba nélkül megy minden külön állítgatás nélkül. Most viszont ha kilépek egy játékból kék lesz a képernyő teljesen és csak a restart segit. Tudja valaki hogy mi a probléma? Vagy szedjem le a 10.5ös drivert és tegyem fel a régebbit? -
hfrankee
senior tag
Hali!
Ez történt velem és vissza raktam a 10.3-as drivert.Nem indult el az ATT.Letöröltem,vissza raktam erre meg ezt produkálja.Valami okosság van erre?!
Üdv -
katt777
félisten
Nos, akkor az egyedi hibának tűnik, de sztem akkor is vmi hardveres oka lehetett.
Nálad még külön is mérhetők a VRM-ek? 1-2°C eltérés normális, hiszen pl. a GPU-ban mért hőmérsékletek egymástól pár mm-re is akár 10°C-kal különbözhetnek.ATT-t nem kell leszedned driver-cserekor, max. deaktiválod a restart erejéig, de ha nem, akkor is csak beszól 1x, hogy nem talál drivert (pucolás utáni restartkor), utána rendben indulni fog.
DS után futtasd +1x, és a talált fájlokat töröld ki kézzel, mert 5-6 fájlt ott hagy! Reg-ben is maradnak ATI technologies bejegyzések.
-
Colos1
őstag
Megnéztem, valóban ott van...
Akkor tudok feszt állítani. Úgy vettem észre a hibát, hogy 157/300 -on 70 fokos volt a 40..50 helyett, és 29% -on ment a venti a 21-22 helyett. Így biztos hogy több feszt kapott. Azóta amúgy nem fordult elő hiba, és a GPU-Z összeomlása után kezdődött. Még akkor visszalapozgattam az UPS "load" infóit, és az eseménynaplót, a GPU-Z összeomlásának pillanatában a load megnőtt 27-ről 32%-ra, ez kb. 30W. A fesz 1,6V, az áramerősség kb 17A volt =27,2W. Ez stimmel. De mindegy, azóta figyelem csinál-e még hülyeségeket. Lehet hogy leszedek mindent driver sweeper -el, és újrarakom az egészet, lehet hogy a CCC maradványai miatt hülyült meg.
Azt kellett volna megnéznem az utána elindított GPU-Z -ben, hogy a 3 VRM hőmérséklete egyezik-e...Ha jól tudom a 3 párhuzamosan dolgozik, azonos teljesítményt adnak le. Alapesetben az egyik mindig 1 fokkal melegebb, de ez sztem normális.Még annyit szeretnék, hogy ha megjelenik egy új driver, akkor azt kicserélhetem-e az ATT alatt, vagy telepítsem azt is újra, állítsam le stb
-
katt777
félisten
Hát, több ilyesféle progit nem szerencsés használni.
Az sem biztos, hogy 1.6V-ot kapott a cucc, szoftveres hiba is lehetett.
GPU-Z hibázni nem nagyon szokott, és mivel az monitorozó progi, nem nagyon akad össze ATT-szal. Nagyobb az esélye, hogy a VGA bakizott valamit, és a GPU-Z ettől akadt ki, vmint ez okozza a másik hibát, esetleg meghibásodhatott az egyik VRM, de nem az ATT-tól, nagyobb esélyes a táp, főleg, ha esetleg molex-ről van átkötve a kari áramellátása (de ez sem biztos, túl sok a hibalehetőség). Ezért mondtam, hogy figyeld a cuccodat, nem ugrik-e elő még az a probléma, vagy valami más.
Pedig de, ott van a leírásban a legördülős fesz-állítás is. Csak el kell olvasni.Még az is ott van, hogyan lehet több feszültséget is beállítani.
Game Hunter: Mivel másnál nem bukkant fel ez a hiba, nem látok sok esélyt arra, hogy az ATT okozná.
Naná, hogy több mindent be tudsz állítani, és nem csalja ki a szemed, mint a CCC, amelyben a méretéből ítélve kb. 150MB a csalás (és ez is lassítja).(Pl. OGL tripla buffert beállítva volt játék, amelyik hibásan jelent meg, CCC-vel ugyanazt beállítva meg nem, ergo utóbbi lazán letiltotta a tripla buffert, hogy leplezze a driver hibáját.)
-
Game Hunter
csendes tag
Ja, a szarul megírt program.
Nincs codec csomag, meg más se. Nálam Szerintem az akadozást a rosszul megírt program okozta. Ha a fenyerő gondra gondolsz, akkor azt én sem tudom most jelenleg. Úgy csináltam, hogy eszközkezelő indít, új driver feltelepeít, gép restart, majd ATT telepítés, gép restart, ATT beállít. Ha változtatnék a beállításokon és esetleg nem jegyezné meg, akkor gép restart után helyre áll. Szerintem azért egész jó az Ati Tray Tools 1.6.9.1486. Megnézem majd megint játékok alatt is, hogy mit tud, vagy mit nem, de úgy néz ki, hogy több mindent be tudok állítani benne, mint a CCC-ben win 7 64bit alatt. Ami még jó az ATT-ban, hogy kevesebb ramot zabál, mint a CCC. Meg nincs az a gond, mint CCC-nél mikor unistallálod stb.
-
Colos1
őstag
Az órajelet csak Ati Overdrive -al módosítottam, magával az ATT -vel nem, meg a feszt sem néztem, de szerintem nem tudja szabályozni, mert a túlhajtás opcióban nincs feszültség fül. Az órajelnél csak azt néztem, hogy meddig engedi húzni a GPU-t, de nem állítottam be. A csúszka csak 600 MHz-ig megy (alapóraajel=725 MHz), de nem állítottam be a korlátokat, azok alapon maradtak (20 és 50%), gondolom ezért. Itt van egy olyan opció is ami a leírásban nincs, egy legördülő menüben tudom állítani hogy 0,95 vagy 1,088 V legyen a fesz.
A kari ventije szabályozható, csak nem tetszik, hogy alapból 80...85 fokig felengedi, és 90...95 foknál éri el a 40% -ot. Valóban volt CCC, azt letakarítottam, és felnyomtam az ATT -t. Amúgy gigabyte 5850 ref.A lényeg, hogy az működik amiért feltettem: az alkalmazás elindításakor betölti a megadott profilt, meg tudok trilineáris, anizotrópikus mintaoptimalizálást, negatív részletességi szintet, meg ilyen hülyeségeket állítgatni
(NV elkényeztetett ilyen szempontból
)
Mivel már több órája fent volt az ATT, és több reboot -on voltam túl - mind tervezett volt
- nagyon valószínű, hogy a GPU-Z összeomlása okozta a hibát. Arra gondolok, hogy nem ütközött-e a kettő. Majd próbálgatom, hogy újra előjön-e. Arra gondolok, mi lett volna, ha nem veszem észre, és 1,6 voltra ráindítok egy 3D alkalmazás, ami az órajelet felviszi 775 MHz -re
-
katt777
félisten
A szoftveres módot, mint linkelted is, nem magát a hűtést. Kártyától függ, hogy működik, v. sem. Sajnos sokféle kártyát adtak ki, és nem mindegyiket ismeri fel az ATT, figyelni kell az újabb verziókat. Az órajeleket és a feszt amúgy képes szabályozni? A karid ventije amúgy szabályozható, vagy fix?
VRM az a fesz.-szabályozó. Nem tudom, lehet-e köze az ATT-hoz, max. ha túlemelted a GPU feszültségét, de én még nem láttam, hogy ilyen hibát okozott volna (attól persze lehet). Ha most telepítetted az ATT-t, nyilván volt fent CCC, az sem szerencsés.
Mindenesetre figyeld a karidat, mit csinál. -
Colos1
őstag
Igen, a leírásban benne van. 8 hőm. - fan speed értéket lehet párosítani, még kép is van. De nekem nem látható az "Automata Fan vezérlési tábla". "belaazallat" hasonló gondokkal küzd(ött) egy 5770 -el. Írtad neki, hogy ini fájlból be kell kapcsolni...vagy valami ilyesmi...LINK
A leírást végigolvastam, de nem találtam ilyent. (Ha egy cikkről beszélünk...
)
Más: szerinted ennek a hibának lehet köze az ATT -hez? Én nem feltételezném, de érdekes, hogy 1 hónapja van meg a kártya, és csak most fordult elő, miután telepítettem.
-
katt777
félisten
válasz
Game Hunter #614 üzenetére
Ott erősen valami más dolgozik a háttérben. Nincs valami codec csomag feltelepítve a gépedre. Őszintén megmondom, ilyen hibával még nem találkoztam.
Colos1: Mégis mire gondolsz? Nem kell ini fájl, a túlhajtás profilokban minden állítható, benne van a cikkben.
-
Colos1
őstag
Hali!
olvastam, hogy .INI fájlból be lehet kapcsolni, hogy tudjam állítani a ventivezérlést. Azt viszont nem, hogy hogyan és hol.
valaki?
-
katt777
félisten
válasz
Game Hunter #612 üzenetére
Pont nem jön elő minden játéknál, csak az optimalizálatlanoknál, ahol a készítők már tojnak azokra, akik nem tudnak erőművet venni. Attól persze még lehet alkalmazás/driver hiba is, esetleg hibás tuning (pl. teszt-stabil, de nem 100%-osan gyors).
-
Game Hunter
csendes tag
Igen azt tudom, de akkor minden programnál előjönne, de viszont az arma 2, nba2k10, pes 2010, STALKER Call of Pripyat, GTR 2, GTR Evolution, rFactor, GT Legends nem volt gond. Gondoltam Ati Tray Tools-al hátha... de szerintem a sbk x szar konzolátírat, mint anno a gta 4.
-
katt777
félisten
válasz
szakalistvan #609 üzenetére
W7 tutira nem tesz fel CCC-t.
Ikonok megjelenítésénél kapcsold fixre az ATT-t, vagy mindent. Én utóbbit szoktam, ne a háttérben fószeroljon valami a rendszerben.Game Hunter: Az ilyen beakadozást általában RAM (lapozófájl) v. cache (1-2MB) okozza.
-
katt777
félisten
válasz
szakalistvan #607 üzenetére
Mert fent volt/van a CCC. CCC-kompatibilitási módot ki kell kapcsolni. Egyébiránt a 3D menüben találhatóak az OGL opciók.
Játék-profilban választhatsz kényszerített frissítési módot, amúgy még az általad belinkelt képen is ott van.Ha nem látod, mi van a képernyőn...
Amúgy Megjelenítés tulajdonságai behozza a Win képbeállítást, ott is állíthatod.
Biztos, hogy FPS=MHz?Nálam VSync OFF sincsen csíkozódás semmiben.
-
szakalistvan
senior tag
Üdv!
Windows 7 kontra ATT,szerintetek miért nincs OpenGL a menüben? A V-sync-et kellene bekapcsolnom de nem tudom hogy melyik menüpontban van.
Van ugye egy 3D-Függőleges szinkronizálás,de ha azt bekapcsolom 30fps a max és így is csíkozódik a kép...Na látom másnak is van gondja a V-sync-kel
Nekem meglenne a 60 fps,még a 75 is... -
katt777
félisten
válasz
Game Hunter #605 üzenetére
Ha a játék nem fut annyi FPS-szel, hogyan legyen VSync? Amúgy ha profilt készítesz a játékokhoz, ott is be lehet állítani a VSync-et, vagy játékban. Ha a játék felülvezérli a beállításokat, akkor hiába állítasz mást ATT-ban. Amennyiben kényszerített módot akarsz használni, akkor Catalyst AI kell, lehetőleg magas, de játéka válogatja, melyikben működik.
-
Game Hunter
csendes tag
válasz
Game Hunter #604 üzenetére
Sajnos megmaradt ez a hiba az ATT-nál is, meg bővult is, mivel már hiába állítom be a játékban és a win aztalnál a 60Hz-et, vsync nincs.
A fényerőt, amit beállítottam az ATT-ban, a játékban nem alkalmazza. Van valami megoldás ezekre a problémákra?
-
Game Hunter
csendes tag
válasz
Game Hunter #603 üzenetére
Azt elfelejtettem még írni, hogy a CCC win7 64 bit alatt, csak akkor van függőleges szinkronizálás, ha 60 hz-en indítom a programot, meg a win asztal is 60 Hz-re van beállítva. ATT-ben megoldható, hogy 75 Hz-en is legyen vsync?
-
Game Hunter
csendes tag
Helló!
Be lehet állítani a ATT 1.6.9.1486 v-ban, hogy milyen legyen a képarány a játékokban? Pl: 4:3, 5:4 stb.
-
katt777
félisten
válasz
jaffa 2843 #601 üzenetére
Vedd ki a pipát az "application decide" mellől.
-
sziasztok
lenne egy kérdésem ATT-szal kapcsolatban. feltettem a 10.4a drivert, feltettem mellé az ATT-t és a "video overlay" menü alatt minden szürke. nemtudom állítani a videók képét. driverböl feltettem az avivo-t
hogy lehetne működésre bírni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Aki ki akarja hozni a maximumot ATI VGA kártyájából, az itt helyben megtalálja ennek az...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Felújított laptopok / PC-k Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost! 05.03
- AKCIÓ! MSI B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- Intel Core i7-13700K Processzor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest