- Milyen asztali médialejátszót?
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Androidos tablet topic
- Milyen monitort vegyek?
- KODI (ex-XBMC) Android alapokon, Androidos media-boxok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Killing
addikt
Jó kis noti, de az üzemidőre lenne mit gyúrni, az én AMD-n K50AB sem megy többet ennél.
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
psylocke
csendes tag
Én ezt így, ahogy van kérem, egy monitor hátuljára.
-
adamka16
őstag
-
Killing
addikt
Azért is vettem AMD notit mert egyrészt AMD fan vagyok, másrészt nagyon jó ár/érték aránnyal rendelkezett, de a teljesítmény ügyileg nincs rá panaszom.
A következő notimban Intel proci lesz, AMD grafikus kárytával.Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
bartucc
addikt
Hát igen, de ezek már inkább egy asztali kiváltására született notebook-ok, ott kevésbé számít az akkuidő, előnye a hordozhatóság, de olyan helyen használják úgy is általában, ahol van áramforrás is.
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
z00li
senior tag
Nekem tetszik. Egy kétmagos procival simán elfogadnám (asztali gépet kiváltani pont jó lenne szerintem). Mondjuk a kijelző felbontása tényleg lehetne nagyobb.
-
Boxi88
őstag
egyáltalán nem tett ki magáért az Asus... se kinézet se hardver ügyileg nem erőltette meg magát most, ennél tudnának ők jobbat is hasonló árban...
A cikk amúgy jó lett, grat az írónak!
-
nagyúr
-
adamka16
őstag
válasz Napfénysüti #13 üzenetére
aha. én is jobban örülnék egy szép nagyfelbontású de kis méretű kijelzőnek, egy kicsi de erős procinak, na meg az akkukat is minél nagyobb kapacitásra tervezni. és hogy nagyobb akku ne csak a drágább gépek kiváltsága legyen. sztem ma az emberek többsége a 150e ft környéki notikat keresi, azért ennyi pénzért adhatnának picit többet is manapság
-
pengegyerek
aktív tag
Jó tesz volt és nekem tetszik a gép csak az üzemidő a bibi.
De attól még jó és elég erős is."Aki pálinkát iszik a temetőbe kiviszik ki pálinkát nem iszik azt is oda temetik."
-
HyP3b0y
senior tag
Memóriatesztek 2 X 2 GB DDR3-13333
Ezt mekkora fesszel csináltátok?
"ez a 3d olyan mint az űrverseny volt a hidegháborúban: sokba kerül, problémás, de muszáj csinálni, mert a versenytársak is csinálják" by JoeYi :)
-
Oliverda
félisten
Nem tudom hogy feltűnt-e hogy ebben a gépben egy 45W TDP-s proci van... Amennyiben igen akkor nem igazán értem hogy mit kell annyit sírni az üzemidőn.
"Mi a helyzet a fogyasztással? Ezen a téren a 45 wattos TDP érték mellett a 47 Wh-s akkumulátor sem jó ómen."
"Az akkumulátoros üzemidőkből és a telep méretéből arra jutottunk, hogy a nálunk járt, Phenom II N830 processzorral és Mobility Radeon HD 5470-nel fémjelzett Asus K52Dr nyugalmi állapotban 22,4 wattot, videózás közben alig többet, 26,3 wattot, teljes terhelésnél viszont 67 wattot fogyasztott. Sajnos Core i processzoros notebook még nem járt nálunk ilyen kiszereléssel, de a Core i5-430M processzorral szerelt Acer TimelineX 4820T videolejátszásra a jóval komolyabb Mobility Radeon HD 5650-et használva is picivel 20 watt alatt maradt. Teljes terhelésen pedig 54 wattot kért, tehát ezen a téren még van mit fejlődnie az AMD-nek."
A 2. oldalon ott a táblázat. Abban van 25W-os négymagos is.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Joachim21
őstag
4 mag 25W, csak ott meg az órajel elég sovány. Aki használja az meg csak tudja hogy miért sír az üzemidő miatt, az a 100 perc bőven kevés annak aki pl. szegedről jár (vonattal) Bp-re, és útközben gépezne.
Várjuk a Llano-t, hátha nagyot szól majd mobilvonalon!Aki kérdez az hülye, de aki nem kérdez az is marad.
-
Ren Hoek
veterán
Jah hát ez kimarad nálam. Kedvelem az AMD-t... De volt a kezem alatt egy i3-as noti, és baromi gyors... renderelésre is. Szinte nem is hallani a ventit. Üzemidőt nemtudok, de itt most az Intel magas főlényben van.
Llano-t várjuk szeretettel! Szerintem egy olyan tablet lesz a kövi mobilgépem.
-
-
Oliverda
félisten
válasz Joachim21 #19 üzenetére
Lehet hogy alacsonyabb az órajele de több szálon (4) tud annyit mint ez a hárommagos és 20 wattal alacsonyabb a TDP-je. Az ára viszont nyilván magasabb mint a 45W-os hárommagosé. Mobil i7-ből is van 45W-os és az ilyen procikkal szerelt gépek sem a túl hosszú üzemidejükről híresek. Meg kéne érteni hogy ezeket a gépeket nem kifejezetten mobil használatra tervezték.
Akinek fontos a hosszú üzemidő az vegyen alacsony fogyasztású procival és diszkrét VGA nélkül szerelt gépet.
Amúgy a legnagyobb négymagos Llano-k is 45W-osak lesznek tehát azok sem fognak terhelés mellett órákat kibírni normál akksival.
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
kovy79
őstag
4. oldal: "hamar foltosra fok koszosodni"
HyP3b0y:
''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006
-
Joachim21
őstag
Csak a Llano-nál egy elég izmos IGP is belefér már ebbe a 45W-ba, és ha az AMD egy olyan belépőszintű notit dob piacra amivel gond nélkül lehet alacsony-közepes felbontás mellett játszani az újabb játékokkal is, akkor ez már önmagában is nagyot szólna. Gondolom ott is lesznek gyengébb, alacsonyabb TDP osztályba sorolt modellek. Előrelépés mindenképpen történik üzemidőben is, ha más miatt nem is, de a kisebb csíkszélesség miatt.
Aki kérdez az hülye, de aki nem kérdez az is marad.
-
zoo8800
veterán
A noti tetszik, csak a bele nem
inkább egy K52F-SX063-at vennék.rip and tear, until it is done
-
Oliverda
félisten
-
Alchemist
addikt
DTR Light kategória, powered by AMD!
Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.
-
Devid_81
nagyúr
Utolérhetné már magát az AMD, mondjuk nem olyan rossz próbálkozás ez, de valahogy CPU fronton mégis csak erősen gyenge második hely az intel mögött...
...
-
^Clown
addikt
Szerintem elég jóra sikerült a Danube, ez végre nem csak az árával veszi fel a versenyt az Intellel.
45W TDP elég hajmeresztő manapság, ha notit vennék, akkor csak 25W-os jöhetne szóba.
-
Bluegene
addikt
egy hete vettunk hugomnak az en ajanlasomra egy hp 4515st nagyon gyors
Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!
-
Area117
csendes tag
Szerintem nem rossz a kategóriájához mérten. Az akkuidőről meg annyit, hogy az emberek nagy része inkább azért vesz notit, mert több helyen szeretné használni (otthon, munkahely, nyaraló), nem pedig út közben. A többség számára az a fontos, hogy elférjen a fiókban, ha éppen nem használja. A vonatozók meg tudnak venni univerzális külső akkut...
... persze, hogy dolgozom... amíg kényszerítenek rá!
-
he7edik.
addikt
Most vettem notit és egy pillanatig nem gondolkodtam AMD-s platformban (jó ez a i5-520M) és ahogy látom ez a tendencia ezek után sem fog jelentősen változni.
Égő szöveg a flém vázon
-
Tigerclaw
nagyúr
Kár hogy nem erősebb a vga benne.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
t72killer
titán
"Egyelőre még túlzás eSATA-t és USB 3.0-t elvárni ezen a szinten."
Ez nagyon gáz: az eSATA már 6 éves szabvány!!!! nemhogy a mai laptopokon, hanem már a 3évvel ezelőtti olcsó netbookon ott kellett volna lennie.
Másik dolog, ami szintén gáz: a 2008-as modell notim (hp 8510w) t9300-as procival alig tud ezeknél kevesebbet: az everest tetsztekben a következőket tudja (összefoglalva: átlag 10% körüli a lemaradás a mai procikhoz képest):
Memory Read 5576
Memory Write 4222
Memory Copy 4511
Memory Latency 85.2
CPU Queen 10509
CPU PhotoWorxx 11942
CPU ZLib 31701
CPU AES 9267
FPU Julia 4627
FPU Mandel 2368
FPU SinJulia 1234A quadro 570M GPU-m (ezis már 4éves modell...) is tud annyit (v még többet) a tesztek alapján, mint ez a hd5470-es gyönyörűség. Kérdem én: HOL ITT A FEJLŐDÉS? 2 év alatt kb duplázódnia kellett volna a teljesítménynek.
Ja, mondhatnánk, hogy a komponensek kevesebbet esznek, és az új notinak jobb az akksiideje: na, itt a legnagyobb gáz: mivel kíméltem az akksimat, még ma is 4+óráig bírja a gépem wifi+office mellett. Ez a szerencsétlenség meg a feléig sem bírja .
Elnézést a kirohanásért, csak feldühített kicsit, hogy sokadjára próbálják ugyanazt eladni jópénzért.
Amúgy van kedvenc laptopom a mai generációban. Ez végre előrelépés lenne, pl végre SSD van benne. Bár az eSATA ebből is hiányzik...
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Bluegene
addikt
válasz t72killer #38 üzenetére
igen valoban alig gyorsabb egy 2006 os 2ghzes core2 es notitol egy amd x2 ami ugyanolyan gyors gyak 45 nanos de egy draga i3as noti is kb ha 20 szazalekkal ha gyorsabb ergo a notik sebessege stagnal . viszont a teljesitmeny teljesen eleg amire a notik valok
Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!
-
t72killer
titán
Ha fejlődnének rendesen, akkor teljesen kiválthatnák az asztali gépeket. pl egy mobility HD 5870 kategóriájú grafika és egy 3GHz körüli 4magos i7 proci mellett mi szükség lenne egy 10 kilós dobozra az asztal alatt? Reméljük a következő generációval (Sandy bridge+Bulldozer) lesz egy ugrás minden téren.
-
Bluegene
addikt
nalunk van egy t5800 procis noti ill egy m620as amds noti papironn benchmarkokban az intel minimalisan jobbde az amds szebben reszponzivabban futta
tja a win7est szal nyugodtan vegyetekk 45nanos amdt core2essel pariban van sot egy 20assal olcsobb volt mint a core2es boven sok a teljesitmenye szepen mint a villam reagal windowsban ezert felesleges i3ast venni sztem mert picit jobb de b***tt draga es ki sem hasznaljak egyebkent pcmarkba jobb az amd mint core2Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!
-
Oliverda
félisten
válasz t72killer #38 üzenetére
"Ez nagyon gáz: az eSATA már 6 éves szabvány!!!! nemhogy a mai laptopokon, hanem már a 3évvel ezelőtti olcsó netbookon ott kellett volna lennie."
Az eSATA egy feláras feature ami még távol áll attól, hogy olyan alapfelszereltség legyen mint mondjuk az USB.
Az Everest gyakorlatilag csak szintetikus teszteket tartalmaz. Ergo sok esetben a real word alkalmazásokban teljesen más eredmények jönnek ki.
Mondjuk elférhetne még 1-2 további valós alkalmazás is az Everest mellett.
A HD5470 egy belépőszintű cucc (és annak is készült) még a Quadro FX 570M-et nem igazán annak szánták anno.
Amúgy komolyan nem értem hogy mi olyan meglepő azon hogy egy új jóval olcsóbb cucc kb annyit tud szinte fele annyiért mint egy két évvel ezelőtti csúcsgép.
-
t72killer
titán
Annyira nem olcsóbb, az alap 2magos P320-al szerelt példány fáj 800€-ba. A 8510w-m meg anno került 1000-be, ha nem üzleti verziót vettem volna, akkor 800-ért akkoris kaptam volna hasonlót (quadro helyett uolyan geforce grafikával).
Szóval továbbra sem látom a törtető fejlődést .
Az viszont pozitív, hogy végre az AMD is letett olyan procikat az asztalra, amik mind fogyasztás, mind teljesítmény terén ott vannak a mobil i7-esek közelében.
-
Oliverda
félisten
válasz t72killer #43 üzenetére
Azért ne már egy akármilyen lengyel üzlet árából induljunk ki. Szvsz kizárt hogy ennek 800 EUR lenne a normális ára.
Ráadásul a P320 a legkisebb legalapabb proci az egész platformban.
[ Szerkesztve ]
-
-
Quan-Chi
őstag
elég szimpatikus darab, de az I5 platformok jobban adják
kajaidőben kérem ne zavarjanak! 8:00-22:00
-
t72killer
titán
hmm, ITT azt írják, hogy van S/PDIF, és a HDMI digitális kimenete is működik (gondolom, vmi adapterféle kell hozzá, hogyha hangrendszerre akarod kötni. Én az eSATÁT és az usb3-at várom a következő modellbe, ha az is meglesz, benevezek egyre
Amúgy tényleg tuti, csúcs 2magos procival, elég komoly grafikával simán kibír 5-6 órát akksin.
[ Szerkesztve ]
-
Z_A_P
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Filmvilág
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Építő/felújító topik
- Gitáros topic
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- Gumi és felni topik
- Milyen asztali médialejátszót?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14",i5-8350U,16GB DDR4,256GB SSD,WIN10,TOUCH
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14",i5-8350U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN10
- ÚJ Gigabyte G6X 9MG 2024 - 16"WUXGA 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 2 év gari
- ÚJ Bontatlan MacBook Pro 14 M3 Pro 11CPU/14GPU 18GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
- ÚJ MSI Cyborg 14 A13VF - 14" WUXGA - i7-13620H - 144Hz - 16GB - 512GB - RTX 4060 8GB - 2+év garancia
- Macbook Pro 13" - 2022, M2, 8/256GB, touchbar, magyar bill.
- Apple Macbook Pro 16" 2019 i9-9880HK !!! 16G /1TB SSD Radeon RX5500M/4G , Garancia, 27% ÁFA
- MAGYAR Dell Gamer Laptop Világító Bill./ 16GB/ 512GB ssd-vel!
- Lenovo Legion Y520-15IKBM i7-7700HQ GTX 1060 6GB
- ELADÓ kifogástalan állapotban lévő Lenovo ThinkPad T14 laptop + kiegészítők
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen