Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr.Skynet
senior tag
HW-ben mindent visz akadás nélkül, de így akkor semmivel sincs hang, se 2.0, se 5.1, se DTS semmivel nincs hangom. De ez talán csak az én hibám, tényleg nem foglalkoztatott a dolog, nem nagyon értek hozzá, hogy a SOC mit tud, talán csak az MX player-ben kéne babrálni valamit... Nálam ha megvan a film megy a TV-re és a tabinak innentől kezdve nem sok dolga maradt eddig...
Azt tudom mondani, hogy szoftveres dekóderrel minden esetben van hang, a 720p még energiatakarékos módban is gyönyörűen megy. De a 1080p-vel bármit csinálok, kikapcsolt energiatakarékosság mellett is legjobb esetben szerintem 16-18FPS-el megy, tehát erőteljesen akad, ha hagyom 2-3 percig menni a filmet, akkor talán 18-20FPS megvan, de még így is a nézhetetlen határát súrolja.
Talán ki kellene próbálni egy kevésbé brutális 1080p-vel is, mert ez 1920*1080 és 17,7Mbits valljuk be nem erre a kütyüre van szerintem kitalálva.
-
Mr.Skynet
senior tag
válasz
Gorbesz #2412 üzenetére
Hát most épp 6GB-os nincs, egy 8,81GB 720p van kéznél a kártyán, illetve egy 17,72GB-os mkv.
Az ésszerűség kedvéért a 720-ről írnék inkább:
Video:
Codec..........: x264
Resolution.....: 1280x534
Bitrate........: 9393 kbps
Fps............: 23.976
Audio:
Format.........: AC3
Bitrate........: 640 kbps
Channels.......: 6 (5.1)
Frequency......: 48,000 HzA tabin kizárólag MX playert használok, szoftveres dekóderrel gyönyörűen egy röccenés nélkül szalad a film (720p) és tökéletes a hang is.
Amibe még nem nagyon ástam bele magam, de bevallom lehet nem is fogom, az a HW dekóder, ugyanis itt nekem sosincs hang (Ace2 telón se), ellenben itt még a ~18GB 1080p mkv is gyönyörűen megy, csak ugye hang az egy szál sincs. Nem mondom, hogy nézhetetlenül, de ahhoz közelítő produkciót csinál, ha átváltok szoftveres dekódolásra, cserébe viszont van hang.Igazság szerint elég gyengus internetem van és a tabi kényelmesen töltögethet a közel zero fogyasztásával felőlem akár napokig is, ellenben a villany zabáló PC-t nem erre fogom használni, a notit pedig nem tudom mindig nélkülözni, hogy otthon töltögessen
. Anno összedobtam egy P2-es letöltőgépet és csupán 6 ezerrel csökkent az akkori 17ezres villanyszámlám, igaz akkor még egy jó étvágyú Prescott magos cucc volt 4,4Ghz-re húzva vízhűtve...
Csak ugye a PH-n kényes téma a p2p meg sok más is, ezért nem feszegettem, hogy miért örülök én annak ennyire, hogy szereti a tabi az ntfs partíciót...
-
Mr.Skynet
senior tag
Sziasztok!
~1,5 hónapja kérdezősködtem kb. hogy milyen partíciókkal lehet összebarátkoztatni ezt a remek kis tablettát.
Engem főként a microsd-vel kapcsolatos része érdekelt a 4GB-nál nagyobb állományok miatt, hogy vajon kezel-e a FAT32 partíción kívül mást is
Most volt időm próbálgatni:
- FAT16 - működik
- FAT32 - működik
- NTFS - működik
- exNTFS - működik
- EXT2 - nem szereti
- EXT3 - nem szereti
- EXT4 - nem szereti
- LinuxSwap - nem szeretiPár napja volt kérdés, hogy lassítja-e kütyüt a nagy SD kártya, válasz nem. Én felváltva használok Samsung Plusz 32GB UHS1 Class10 és egy Sandisk Ultra 32GB UHS1 Class10 kártyákat, tökéletesen működik minden, semmi lassulás vagy más zavaró dolgot nem vettem észre, pedig nem kímélem őket (p2p --> 720p és 1080p download...
)
Mindegyik kártya bontatlan újan 6K volt postával együtt tavaly vásárolva egyik egy PH tag-tól a másik ebay-ről. A Sandisk 10MB / 47MB / sec (ír/ olvas), a Samsung 17MB / 65MB / sec (ír / olvas).
Szerk.: a kártya sebességek természetesen nem a tabletben, hanem egy Asus X550CC noti beépített Realtek RTS5289 PCI-Express kártyaolvasójával sikerültek valós TC másolással...
-
Mr.Skynet
senior tag
-
Mr.Skynet
senior tag
Megmondom őszintén egyenlőre nem tervezek tokot venni, persze majd a jövő eldönti, hogy ez mennyire nagy hiba.
Igazából azért is lett kék és nem mondjuk zöld, mert úgy tudom csak ez a szín nem zongoralakk hatású műanyag, ami ugye még kényesebb lenne.
Igazából akinek majd ajándékba adom, az átlagosnál jóval óvatosabban bánik az ilyen sérülékeny műszaki ketyerékkel, továbbá elméletileg kizárólag itthon lesz használva, szóval bízom benne, hogy nem lesz indokolt egy tok beszerzése. Ha a nappaliban a földre lepottyanna a kanapéról, vagy az ágyban felejtődne és ráülünk, esetleg elalszunk és lecsúszik a takaróról / ágyról a földre, akkor szerintem aligha számítana, hogy tokban volt-e vagy sem, a gravitáció nem lesz kevesebbPersze ezzel az egésszel most biztos sokan nem értenek egyet, de majd meglátjuk, meg persze mindenki a saját hibáiból tanul a leginkább.
Szerk.: praktikusság miatt egy állványnak használható tok jó buli lehet, de egyenlőre azt sem tudom, hogy mennyit használnánk film nézésre.
-
Mr.Skynet
senior tag
MM-tól jött, 47.899Ft volt (szerencsémre 10% visszajárt ajándékkártyára) ingyenes kiszállítással. Eredetileg én is az Euroncs-ben próbáltam venni kb. 2-3 hete (mert az van helyben is), mikor 45-ért adták, de sajnos a pénztárnál szóltak, hogy akkor 50K lesz. Néztem, hogy miért is? Hát nekem az kimaradt, hogy Cetelem kártyával kedvezményes csak. Így aztán akkor sorry mégse kell alapon haza is kullogtam a kütyü nélkül.
Tapasztalat 1 nap után nem sok
, én még csak ott tartok, hogy a 3 nap cseregari idő alatt próbálok valami hibát felfedezni. Eddig elégedett vagyok vele, csak annyit vettem észre pár perc használat után, hogy a kijelző a káva széleihez képest nem tökéletesen középen van, de mivel másnak is van ilyen a fórumon és igazából nem is zavar, így ezért nem pattogok. tybeew kollégának már kicsit morcosabb problémája van a kijelzővel kapcsolatosan, ha minden igaz ma cserélteti, erről picit fentebb olvashatsz is.
tybeew: egyébként nálam sincs ilyen gond
-
Mr.Skynet
senior tag
válasz
DrMárk79 #1838 üzenetére
Szia!
Én tuti nem venném meg, az alábbiak miatt:
Én annyit látok, hogy tudsz bele sim-et tenni, amire pont nincs szükséged. Van benne +1GB ram, amit gondolom el is fogyaszt, mert azt erősen kétlem, hogy legalább annyira jól lenne szoftveresen optimalizálva, mint az Asus. Van benne egy 13Mp kamera, amin egyszerűen felnyerítettem, mert gondolom egy szoftveresen upmix-elt felkonvertálom a 2-3Mp képet megoldásról lehet szó, főleg ennyi pénzért. Továbbá fel tud mutatni, egy talán jó minőségű fém házat.
- ez a gyártó, hol volt mondjuk 20 éve? az Asus sem szent, de bennük azért jobban bízok.
- 1 év gari? a kettő azért jobban tetszik
- sajnos nem látok microsd bővítési lehetőséget
- +10K bolti ár se jön be (nem érdekel a gsm modulja)
- a support pedig gondolom perfektÉn egyszerűen félek az ilyen semmiből jött tucat kínai dolgoktól / gyártóktól.
-
Mr.Skynet
senior tag
Ne akadjatok ki nagyon, igen kb. sehol nincs erről a 10% dologról infó, még a MM oldalán se, ne is keressétek, csak a ************ FB oldalon... Én most néztem át mindent amit küldtek eddig, mail-ek, sms-t, mindent, az aj. kártyás infókat az oldalukon, visszanéztem a vásárlásos oldalról mentett szombat esti képemet stb. sehol egy k.rva betű nincs erről az egészről. Csak a FB-on tették ki ezt a hírt dec. 4.-én.
Sőt ahogy elnézem, nagyjából csak ott van bármi akcióról infó, legalábbis az akciók 90%-a csak ott van közzé téve, a maradék 10% az amit normálisan is lehet látni az oldalukon, szórólapon, mindenhol máshol.
A marketing szövegből a lényeg: Bronz 7vége a MM-ban, vásároljon 25K feletti értékben és 10%-ot visszaadnak ajándékkártyán, kizárólag akkor, ha dec. 7. vagy 8. napokon vásárolsz.
emerzee: idő közben egy vagon válasz privit küldtem Neked, szerintem kapásból ugorj az utolsóra, bár ott is kb. az van amit ide leírtam, csak még átkoztam benne egy kicsit azt a tr.gya FB -ot...
Szerk.: Gorbesz: köszi az infót, akkor ezért nem reklamálok
-
Mr.Skynet
senior tag
válasz
qwertly #1822 üzenetére
Sziasztok!
Én is tőlük rendeltem végül, szintén 48-ért, fél órája ment el a postás.
Én azt hittem, hogy a 10% visszajár ajándékkártyán dolog csak úgy érvényes, hogy az üzletben veszek valamilyen terméket. Direkt olvasgattam a napokban erről a MM oldalán, de úgy tűnik valamit nagyon félreértettem, noh mindegy kellemes meglepetés volt. Közönséges karton dobozban jött az egész, 2 oldalról légpárnás kitömés, közte a tabi doboza, rajta a számla és volt egy leragasztott műanyag fóliás levél is, abban volt az ajándékkártya 4790Ft összeggel.Amit picit furcsálltam, hogy szombaton este rendeltem, minden oké volt. Hétfőn délután jött egy mail, hogy az XY cég átvette a cuccot és valószínűleg a következő munkanapon kiszállítják nekem a tabit, itt a mail-ben befigyelt egy érdekes sor (lentebb), azt hiszem volt már szó arról, hogy volt aki kibonthatta megnézhette minden oké és utána fizetett a kézbesítőnek. Ma délelőtt még jött egy sms is, hogy a kikézbesítő átvette az XY cégtől a csomagot és a mai napon fogja kiszállítani nekem.
"Kérjük, hogy a csomag kézhezvétele után ellenőrizze, hogy a doboz sérülésmentes. Amennyiben a doboz sérült, jelezze ezt a tényt a kézbesítőnek, és töltsenek ki egy jegyzőkönyvet a későbbi ügyintézés érdekében."
Kézhezvétele után... kezdjük ott, hogy míg nem fizettem ki, addig ki se nyitotta az MPL-es magyar postás kézbesítő faszi a kocsi rakterét.
Még direkt említettem is neki, hogy egyébként nekem azt írták, hogy megnézhetem, hogy minden oké-e a csomaggal és ha valami nem stimmel, akkor kárbejelentőt írunk stb. Nevetett, hogy ilyenről szó sincs, ő kihozza, utánvétel, fizetek, átadja, ha valami nem tetszik, akkor a feladó cégnél kell panaszt tenni. Persze makulátlan állapotban volt a dobozom, szóval nem kötekedtem vele, de ez az egész kissé ellentmondásos.
Csak az ismertebb problémákat nézegettem a tabin, próbálom kideríteni, hogy van-e bármi gondja a gépezetnek, ami miatt még cseregarizni kéne esetleg. Ajándék lesz, nem szeretnék beégni. Szóval ha minden ok, megy vissza az original csomagolásba és várja a karácsonyt.
Viszont, a memória kártyás dolgot nem igazán tudom, hogy hogyan próbálgassam, hogy most akkor jó-e vagy sem. Nem tűnik kontaktosnak, mióta betettem nem dobta még el, többször ki-be raktam rendesen ment. Hogy lehet előcsalni, ha esetleg nem jó?
Emberi módon persze, de azért megtekergettem picit, nem recseg, nem ropog, a kijelző sem dobálózik a gépházon belül.
A kijelző annyiból picit furcsa, hogy álló nézetben, tehát kamera fent, Asus felirat lent és a kijelző szélei, illetve a káva közt a rések mindenhol körbe szépen párhuzamosak, ellenben a kijelző bal oldala a kávától ~0,1mm-re van, míg a jobb oldala ~1mm-re. Ez normális? Ha nem érthető módon írtam le, akkor szóljatok és megpróbálom lefényképezni. Picit olyan, mintha a gépházban a kijelző nem középre, hanem enyhén balrább került volna.
Ha esetleg számít, dobozon a gyártási idő 2013. 11, a szoft. verzió 4.2.2, kék színű a kütyü.
-
Mr.Skynet
senior tag
Hali megint!
Erősen közeleg a karácsony, kezd szorítani az idő...
Igazából a véleményetek érdekelne leginkább. Tudom senki sem jós, de szerintetek van rá esély, hogy lesz valami értelmes akció még karácsony előtt, mikor már a híradóban is azt hallom, hogy idén a legnépszerűbb műszaki cikkek közt főként a tabletek szerepelnek...? Miért akcióznák, ha így is szépen fogy.
A rendes magyar Asus gari fontos lenne számomra. Volt itt szó nem is olyan rég több boltról, most ugye 45-ért a Sceen a legolcsóbb elvileg. 48-ért van a MM-ban. Előbbinél +990Ft a futár, utóbbinál ingyenes, már ha nem tévedek.
Tehát 2ezer lenne a különbség, ennyit nekem simán megérne az, hogy 100% rendes garit kapok, nem fog egyik napról a másikra eltűnni a bolt ahol vettem a kütyüt (bár ez 3 nap után asszem mindegy) stb. és persze az sem egy utolsó szempont, hogy csere gari idő alatt többen is írtátok régebben, hogy nem kötekednek, korrekt módon járnak el és cserélik a tablettát.
Szerk.: légyszi aki tudja írja meg azt is, hogy ha futárral veszek valamit, akkor a jelenleg érvényes jogszabályok szerint hány napig él a cseregari lehetősége
-
Mr.Skynet
senior tag
válasz
emerzee #1551 üzenetére
Köszi a gyors választ! Sajnos azokból a csoda alkalmazásokból még nem találtam normálisat --> magas hardver terhelés, adatvesztés, mountolt partíciók random eldobása és hasonló kellemetlen dolgokkal találkoztam.
Persze nem ragaszkodom én az ntfs-hez, főzött rom-al pl. a régi kis zte blade tök jól megette még az ext4 partíciót is. Csak valahol a youtube-on láttam régebben ntfs partíciós pendrive-ot usb otg-vel és simán olvasta valami noname gyártótól származó tablet, innen jött az 5let, hogy rákérdezek. -
Mr.Skynet
senior tag
Hali Mindenki!
Eddig csak read only -ban nagy nehezen végig olvastam az egész topicot...
Tervezek venni egy ilyen masinát és bár nem ez fog dönteni, de megtudná valaki mondani, hogy milyen partíció "van" a gépezet belső memóriáján? Nagyon boldog lennék, ha nem fat32 lenne, igaz megmondom őszintén én sem nagyon hiszek ebben.Hogy is mondjam szépen
-->csak a peer to peer használat és a 4GB feletti állományok miatt érdekes ez számomra.
Más: sosem használtam usb otg -t szóval légyszi áruljátok már el, hogy hogy megy usb otg esetén az adattárolók partíciós támogatottsága. Konkrétan arra gondolok, hogy van pl. egy pendrive amin ntfs partíció van, ezt képes olvasni xy teló. Ellenben ha egy ntfs p. microsd-t benyomok a telóba, akkor azonnal köpköd rá és formázni szeretné. Most akkor, hogy is van ez az egész igazából? Plusz kérdés, hogy usb otg esetén csak olvasni lehet a csatlakoztatott eszközről vagy írási jog is van?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kuponkunyeráló
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Környezetvédelem
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gyúrósok ide!
- Alakul a Visa és a Mastercard európai ellenfele
- Budakeszi, Páty, Telki, Budajenő, Zsámbék, Tök, Perbál topik
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest