Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Amazon Fire TV stick/box
- Vezetékes FEJhallgatók
- RAM topik
- Házimozi belépő szinten
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
-
PROHARDVER!
ASUS RT-AC56U (802.11ac kétsávos Wireless-AC1200 Gigabites útválasztó)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sasos
senior tag
Sziasztok újra.
Távolról ébresztenék egy gépet a hálózaton Android alól egy WOL app-al. Amíg LAN-on belül vagyok wifin megy is szépen (gépnév + MAC). Azonban a WAN WOL nem akar menni. A használt port a 9-es, amit a 192.168.1.255-re továbbítok (UDP). DDNS-el sem megy, de próbáltam WAN IP-vel is. Én baltázok el valamit?
-
Sasos
senior tag
válasz
nagyfejü #3465 üzenetére
A felsoroltak nem szolgáltatások, hanem eszközök. Azokat a portot/portokat kell átirányítani, ami az adott szolgáshoz/szolgáltatásokhoz kellenek. Ha például FTP szervert futtatsz és el is akarod érni kintről, akkor az FTP szerver által használt portokat, ha torrenthez kell, akkor azt, amit a torrent kliensben beállítottál.
-
Sasos
senior tag
válasz
HUNited #3320 üzenetére
Először is dönts el, hogy mit szeretnél. Lehet, hogy a gyári FW is tökéletesen elég lesz hozzá. Ha olyanba futsz, amit nem tudsz vele megoldani, akkor kérdezel itt és aki használ alternatív FW-t megmondja hogyan megoldható a probléma, vagy melyik FW-ekkel megoldható. Csak azért, hogy fent legyen egy nem gyári, én nem raknám fel. Persze, ha valaki hosszú évek óta ugyanazt az alternatív FW-t használja a sokadik routerén, az úgyis felteszi, mert azt szokta meg/szereti, vagy már elsőnek sem viccből találkozott vele. De nálad nem ez lehet a helyzet, a kérdésed alapján. (Szólj, ha tévedek. Csak a kérdések alapján tippelek.
)
Szóval szerintem ismerkedj össze a gyárival rendesen. Egy normál háztartásban elég szokott lenni amit tud. Ha valamit nem tudsz vele megoldani, vagy valamivel elégedetlen vagy, akkor lehet vadászni megoldást. Avagy, ha nincs hiba, ne akard megjavítani mindenáron.
-
Sasos
senior tag
válasz
lord.lakli #3189 üzenetére
Ez volt vele a gondom. Ettől eltekintve nem volt vele baj nálam.
-
Sasos
senior tag
válasz
Intruder2k5 #3186 üzenetére
Nekem se kúszott vissza elsőre, mert azt írta hogy indítsam újra, majd újraindult a 380-assal. Másodjára lementem meccset nézni, így volt ideje mókolni, és sikeresen visszament a régebbi.
-
Sasos
senior tag
válasz
Multibit #3162 üzenetére
Nálam is jó volt. Egyedül dual wan használat mellet dobálta el az elsődleges kapcsolatot, amire aztán semmi pénzért nem állt vissza. Ha kikapcsoltam a dual wan-t, akkor nálam se volt vele gond. Mindenesetre gáz, hogy nem tudod webfelület alól visszatenni az egyel régebbit (vagy akár még korábbit) és safe módban se biztos a siker. Az meg, hogy "visszavonnak" egy FW-t - aminek biztos van oka - és nem downgradeli magát az eszköz, az különösen érdekes.
(#3165) blakey: Másodszorra volt hard reset, meg NVRAM törlés, Majd a frissítés előtt safe módban is egy NVRAM törlés. A másodiknál lementem focimeccs ismétlést nézni, úgyhogy lehet hogy újraindult magától, már nem emlékszem rá.
-
Sasos
senior tag
válasz
Gubek-Einste #3150 üzenetére
Majd megpróbálom, amint időm engedi... Mindenesetre hervasztó. Eddig a hibátlan Dual WAN miatt használtam a gyári FW-t, sőt igazából emiatt vettem az Asus-t...
-
Sasos
senior tag
Valaki használ dual WAN-t?
A legutolsó gyári FW-vel már harmadszor csinálja meg, hogy az elsődlegesre azt jelzi, hogy nincs csatlakoztatva és a másodlagos megy. Ilyenkor nem lehet visszakönyörögni az elsődlegesre. Logban nincs bejegyzés az elsődleges szakadásáról
.
Ha kikapcsolom a dual WAN-t, akkor simán felugrik a default WAN-ra PPPoE-vel. Ha ilyenkor visszakapcsolom, akkor egy darabig (1-2 nap) működik, majd megint azt veszem észre, hogy a másik netért felelős HGW-n villog a forgalom miatt a LED.Persze gondoltam visszadobom az előző FW-t, de csak úgy betallózva nem engedi a dög...
-
Sasos
senior tag
válasz
csori23 #3025 üzenetére
A készülék csak router, nem modem+router hibrid, így nem fogod tudni VDSL modemként használni. Ha van elötte egy VDSL modem (vagy HGW, amit rendszerint ad a szolgáltató), akkor a szolgáltatónál megadott módon (rendszerint PPPoE) fel tud csatlakozni, de csak a modem mögött fogod tudni használni. Már ha jól értem, hogy mire is irányul a kérdés.
-
Sasos
senior tag
válasz
Intruder2k5 #3013 üzenetére
Nagyon beleállt a paradicsom a MultiWAN témába. Hétvégén úgyis leállítom a szervert itthon egy kis karbantartásra, közben feldobom ezt a zöldséget (vagy gyümölcsöt?!?!) és megtesztelem újra.
-
Sasos
senior tag
válasz
Intruder2k5 #2915 üzenetére
Azt észrevettem, hogy inkább alfa ez mint béta.
De ha csak egy WAN volt belőve akkor is bizonytalanul kezelte a v6-os IP-t. Gyárinál csak akkor hibázik v6-al, ha be van kapcsolva a multiWAN (eddigi tapasztalataim alapján). -
Sasos
senior tag
válasz
OldAkita #2913 üzenetére
Én nemrég dobtam fel a a dual WAN-os béta tomato-t, de nekem is elég rapszodikusan működött a v6 alatta. Bár nem próbálkoztam vele sokáig, mert bár a load balance 0-ra lett állítva (ami elvileg a feladatátvétel), mégis volt olyan, hogy az én gépem a digis neten keresztül ment fel, míg vele egy időben másik kliens meg a T-s netet használta. Így gyorsan le is szedtem. De amíg fent volt, addig native mellett volt v6, amíg volt. Aztán olyan is előfordult, hogy restart után volt a kliensen, de 5-6 perc múlva már nem.
-
Sasos
senior tag
válasz
energomatt #2833 üzenetére
Ez nem jó hír... Akkor addig kipróbálom a multiWAN-os tomatot, mert a gyári nálam elhalálozik IPv6 mellett.
Más: Aki tomatot használ attól kérdezném, hogy azt jól értelmezem az access restriction kapcsán, hogy nem lehet állítani, hogy tiltási, vagy engedélyezési szabályt szeretnék csinálni? Vagyis, ha a nap közepén szeretnék egy engedélyezett időszakot, akkor az a két tiltott időszak külön szabályban megadásával érhető el?
-
Sasos
senior tag
Valaki írt már visszajelzést az Asusnak a routeren keresztül? Reagálnak rá valamit a megadott e-mail címre?
-
Sasos
senior tag
válasz
krealon #2801 üzenetére
Ezt értem, csak mivel nem tudtam rá bejelentkezni, kénytelen voltam újraindítani.
Most figyelgetem, hogy mit csinál.
1 nap 17 óra működés után a legnagyobb a syslog a logok közül, kemény 839-cel. Ennek is nagy része az AiProtection send mail bejegyzés.
A tmpfs 532, ami még nem éri el az 1%-ot. -
Sasos
senior tag
válasz
Savageboy #2790 üzenetére
A syslog-ot hétvégén töröltem GUI-alól, miután beállítgattam mindent. Most legyalultam SSH alól is.
Várok, hogy idővel ismétlődik-e a hiba. (Köszi a segítséget!)(#2791) Multibit: Akkor reménykedek, hogy csak egyszeri hiba volt, nem valami visszatérő dolog lesz. Mindenesetre köszönöm a segítséget!
-
Sasos
senior tag
válasz
Multibit #2784 üzenetére
Hazaértem...
Volt egy kézi restart a routeren, most dolgozik szépen. Ránéztem a logra, és Jan 27 05:53:57 az utolsó bejegyzés, így amiket reggel írogatott be, az már nem szerepel benne.Ebből látszik valami rendellenesség?
Sasos@(none):/tmp# ls -la *.log
-rw-rw-rw- 1 Sasos root 192 Jan 28 16:56 email.log
-rw-rw-rw- 1 Sasos root 240 Aug 1 02:00 miniupnpc.log
-rw-rw-rw- 1 Sasos root 46 Jan 28 16:19 sig_upgrade.log
-rw-rw-rw- 1 Sasos root 0 Aug 1 02:00 smb.log
-rw-rw-rw- 1 Sasos root 69153 Jan 28 17:43 syslog.log
-rw-r--r-- 1 Sasos root 43 Aug 1 02:00 wanstatus.log
-rw-rw-rw- 1 Sasos root 65 Jan 28 16:19 webs_upgrade.log -
Sasos
senior tag
válasz
Multibit #2779 üzenetére
Gyári 3.0.0.4.378.9459 és semmilyen szolgáltatás nem fut (DLNA, FTP, ilyesmi).
Szarakodott a Digi v6-os IP-jével, toltam rajta egy NVRAM törlést hétvégén, és újraállítgattam ami kell. Egyelőre csak a hálózathoz kellő dolgokat (IP MAC-hez rendelés, portforward, időbeli ütemezés, internet elérés blokkolás 1-2 eszközhöz, Wifi, tartalom szűrés 4 kliensen) állítgattam be. -
Sasos
senior tag
Reggel óta ilyen bejegyzésekkel tolja tele a log-ot a router:
Jan 28 09:28:50 dnsmasq-dhcp[8026]: failed to write /var/lib/misc/dnsmasq.leases: No space left on device (retry in 8s)
Memória 66%-on, USB-n nem csatlakozik semmi.
Merre induljak el? -
Sasos
senior tag
Akkor azért nincs gond nálad. A Digi topik szerint az újracsatlakozási idővel van gond v6-esetén. LINK
(#2604) nyikszi: Elsődleges azért, mert a v4-es címek elfogytak, viszont a neten lógó eszközök száma folyamatosan nő. v6-ból nagyságrendekkel nagyobb a címtér. Persze technikailag is sok változást hoz (Kisebb csomag fejléc, nagyobb csomag, több átvitt hasznos adat. Beépített biztonsági protokoll, több IP cím egy eszközön, publikus IP minden eszközön stb.), de ezt nem én fogom neked kifejteni, mert én se vagyok a témában otthon.
-
Sasos
senior tag
Digi IPv6-al nincs gondja másnak?
Beállítom az IPv6-ot, működik is szépen, kliensek is megkapják. Majd egy idő után (Szerintem akkor, amikor a Digi cseréli az előtagot.), nincs a klienseken v6-os cím. Ha ilyenkor belépek a routerre, akkor a v6 beállításainál a PPP át van állítva ethernet-re. Elsőnek azt hittem véletlenül kattintottam át, de így negyedik alkalommal már kezdek gyanakodni, hogy mégse user error. Ha visszarakom PPP-re és elmentem, akkor megint újra jó minden. Ha másnál nincs gond, akkor lehet, hogy a dual WAN miatt zavarodik meg IP cserénél...?
A legfrissebb gyári FW van fent. -
Sasos
senior tag
Előre is elnézést kérek, mert az IPv6 egyelőre nagyon homályos folt nálam, így lehet, hogy butaságot kérdezek, de...
IPv6 tűzfalon hogyan engedek át szolgáltatást?
Azt vágom, hogy megadom neki a v6-os IP címet, meg a szolgáltatáshoz tartozó portot, majd örülök. De a szolgáltató (Digi) meg cserélgeti az előtagot, így egy csere után már nem lesz jó a tűzfalban a cím. Mi a megoldás? -
Sasos
senior tag
Új FW: 3.0.0.4.378.9383
-
Sasos
senior tag
Igen, megpiszkálható, ráadásul mind a két fióknak rendszergazdai jog kellene, onnantól meg végleg szabad az út... Kipróbáltam, és tényleg nem olyan egyszerű a megoldás. Úgyhogy megkövetek mindenkit.
Amit még teszteltem, hogy a rendszergazdai fiókon cserélem a MAC címet, újraindítom a kártyát, majd utána törlöm a bejegyzést a registryből. Így dolgozik is szépen addig, amíg felhasználóváltás nem lesz, kijelentkezés nélkül... -
Sasos
senior tag
válasz
sztanozs #2369 üzenetére
Ez így nem igaz teljesen... (Már ha Windowsról beszélünk)
A MAC cím registry módosítással beállítható. Batch fájlból reg add paranccsal beállítható, csak előtte le-, utána pedig be kell kapcsolni a kártyát netsh paranccsal. Tehát egy három soros batch fájl megoldja (4 sor, ha @echo off is van az elején), amit ütemezhetsz felhasználói bejelentkezéshez. 2 user, két batch file, 2 MAC cím. Mindíg az a MAC él, ami az utoljára bejelentkezett userhez tartozik. -
Sasos
senior tag
válasz
Bacusuz #2362 üzenetére
Azt nézd meg esetleg, hogy Windows (már ha Win van a gépen, bár minden rendszer alatt állítható a MAC) alatt a MAC cím megváltoztatása felhasználói fiókra vonatkozik, vagy a rendszerre kompletten. Esetleg ha a masinában két hálókártya van az alaplapon, akkor az egyik fiók alatt az egyiket tiltod, a másik alatt a másikat, bár ezt sem próbáltam még, hogy rendszerre vonatkozik, vagy felhasználói fiókra. Ha más nincs, akkor a fiók alatt adj meg fix IP-t az usereknek, így A és B user más IP címmel érkezik a hálózatra. Ez a szülői felügyelethez (ha jól emlékszem, de most nem vagyok otthon, így nem tudom megnézni) nem megoldás, mert az MAC alapján szűr, de a hálózati szolgáltatásszűrés IP alapján dolgozik, ha jól emlékszem.
-
-
Sasos
senior tag
válasz
krealon #2245 üzenetére
Köszi a választ!
Adtam neki egy NVRAM törlést, majd beállítgattam újra, és most helyreállt a rend, miszerint 1-1 IP és hálózati maszk csücsül az 1-1 WAN porton. Lehet, hogy az utolsó firmware frissítésnél (9313) beragadt neki valami?Mindenesetre figyelgetem majd, hogy mit művel. Amúgy fel se tűnt volna, ha nem villog vadul a másodlagos WAN-t kiszolgáló HGW-n a LAN1 led.
-
Sasos
senior tag
válasz
Intruder2k5 #2062 üzenetére
Nálam mondjuk duálba megy, és az elsődleges a Digi PPPoE, de a másodlagos T-s DHCP-vel osztott. Nálam eddig nem jelentkezett hiba a log szerint. Szerk: Szintén gyári FW.
-
Sasos
senior tag
Kettős WAN esetén a "Megfigyelő engedélyezése" mit takar?
Merthogy a ping gyakoriság, meg egyebek akkor is állíthatóak, ha ez az opció ki van kapcsolva. Feltételezem enélkül is nézi, hogy élnek-e a kapcsolatok a két WAN porton. Csak azért kérdezem, mert ha bekapcsolom, akkor teletolja a log-ot ilyen bejegyzésekkel:
Oct 18 18:56:28 WAN(0) Connection: Fail to connect with some issues.
Oct 18 18:56:33 WAN(0) Connection: WAN was restored.Közben nincs net szakadás. Vagy ilyenkor egy-egy ping-re nem jön válasz, vagy túl későn esetleg, és ebből neki az jön le, hogy szakadás van?
-
Sasos
senior tag
Igen, nekem is így rémlett. De mit állítasz be, ha az egyik évben az 5., a másik évben a 4. hét vasárnapja az óraállítás? Ez nekem kicsit "balkáni" funkciónak tűnik.
(#1966) Keckix: A time server most is teszi a dolgát, azzal nincs baj. Csak hogy mettől meddig vagy +2-ben azt adod meg kézzel, de ez eddig is így volt, ez nem változott.
-
Sasos
senior tag
Azt jól látom, hogy nekem kell kézzel megadni a nyári időszámítás kezdetét és a végét?
A múlt héten a gyerkőcök nem jutottak nethez (hétfő délután), a beállított időben. Kattintgattam össze vissza, mire feltűnt, hogy nem jó időt mutat a router. Majd megtaláltam a nyári időszámítás beállításait, ahol 10 hó 2. hetének vasárnapjára volt belőve (Mivel nem nyúltam hozzá, gondolom ez a default.). Átraktam a 4. hétre, ezzel nincs is baj, de ugye vagy a 4. vagy az 5. hétre esik 10. hó utolsó vasárnapja. Azt komolyan minden évben nekem kell nézegetni március és október előtt, hogy éppen hányadik hétvégére esik az óraállítás, vagy én nem veszek észre valami beállítási lehetőséget?Szerk:Gyári, utolsó FW.
-
Sasos
senior tag
Lehet, hogy elkiabáltam, mert azóta megint jelentkezett az anomália. Amit még észrevettem, hogy az elsődleges WAN (Nálam két net előfizetés van, így használom a dual WAN-t) esetén randomra azt írja, hogy leválasztva. Ezt 3-4 másodpercig jelzi, majd visszaáll a "csatlakoztatva" állapotra. Természetesen a net nem szakad meg közben, simán futnak a letöltések, IP cím csere sincs, pedig az elsődleges WAN PPPoE-vel csatlakozik. Úgyhogy ez valószínűleg valami bug lesz. Ha hazaérek majd megtesztelem több böngészővel a dolgot. Mondjuk amíg teszi a háttérben a dolgát hiba nélkül, addig nincs nagy baj, de minden esetre bosszantó apróságok.
-
Sasos
senior tag
Na úgy fest user errorra futottam
Hiába állítottam át az AP-n lógó eszközöket akár DHCP, akár FIX IP-re, a helyzet nem változott. Majd egy hirtelen felindulásból rákattintottam a sokak által gyűlölt, nálam sosem használt Explorer ikonra. Beléptem, és láss csodát, mindent rendesen mutat. Chrome alatt gyorsan töröltem minden sütit, előzményt, miegymást és azóta Chrome alól is hibátlan. Úgyhogy valami beragadt neki még az előző FW alatt, ami összezavarta az új FW alatt a megjelenített adatokat.Úgyhogy most boldogság van, még akkor is, ha éjjel emiatt toltam egy NVRAM törlés/rekonfig okosságot.
-
Sasos
senior tag
Azt vettem észre, hogy az egyik telefont folyton látja AP mögött is. Ez az egy telefon droid alatt fix IP-re van beállítva, míg a többi DHCP-vel kapja MAC alapján. Ennél is be van állítva a routeren, de ennél még bennmaradt droid alatt a fix IP beállítás. Ha kitudom imádkozni a gyerek kezéből a telefont (
), akkor kipróbálom, hogy fix IP beállítás mellett mit csinál másik eszközzel, hátha úgy látszik rendesen.
-
Sasos
senior tag
Igen, friss gyári FW. Kipróbáltam egy WAP54G-vel is a dolgot, és a helyzet változatlan. Ami wifin csatlakozik, de nem az RT-AC56U-ra, az nem szerepel a kliens listában annak ellenére, hogy IP-t rendel hozzá, szabályokat alkalmaz rá. Az előző FW alatt, ha az eszköz másik wifihez csatlakozott, akkor vezetéken kapcsolódott kliensként megjelent, most "láthatatlan" lesz. Éjjel emiatt nyomtam már egy NVRAM törlést is, és újra bekonfigoltam, de a helyzet nem változott. Újraindítás is volt több, ugye a beállítások alatt többször újraindul, de amúgy is újraindítottam, de nem segített. Bosszantó jelenség...
-
Sasos
senior tag
Olyat tapasztalt valaki, hogy egyes eszközök nem jelennek meg a kliensek között?
A firmware frissítés óta azokat az eszközöket nem látom, amik wifin csatlakoznak, de nem a routerre, hanem egy másik AP-hoz.
Ha belépek és megnézem hány kliens van, akkor a valósat mutatja:Megkapják az IP-jüket MAC alapján, azok az eszközök is, amik a másik wifi-re csatlakoznak, ennek ellenére a listába már nem kerülnek be. Amint rákattintok a "Kliensek" gombra, már javítja is le az eszközök számát úgy, hogy annyival lesz kevesebb, amennyi az AP-re csatlakozik wifin. Az eszközök a listában nem jelennek meg.
Ez az AP amivel a gond van, egy WRT54GS (Tudom, dobjam ki vegyek egy nem 10 éveset
) Elszigetelt wifi nincs bekapcsolva. DHCP, tűzfal, miegymás kikapcsolva.
Ötlet valakinek?
-
Sasos
senior tag
Startmenü-->Keresés-->regedit (regedit.exe futtat)
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\TerminalServer\WinStations\RDP-Tcp\PortNumber
Duplakattal megnyitod és átírod arra, ami tetszik (természetesen csak az elérhető porttartományból). Ha átkattintod "Decimális"-ra, akkor látod is, hogy mit állítasz be.
Ezután, ha win tűzfalat használsz, nem árt hozzáadni kivételnek a beállított portot, mert hiába kerül(t) be a távoli asztal az engedélyezettek közé, más porton meg fogja fogni. (Legalábbis nekem Win7, és Szerver 2008 alatt is megfogta.)
-
Sasos
senior tag
-
Sasos
senior tag
válasz
Intruder2k5 #1751 üzenetére
Akkor már ezt is tudjuk. Mondjuk fogadni mertem volna rá, hogy a Tomato megugorja a feladatot, de nem voltam benne biztos.
(#1740) OldAkita: Így viszont van alternatívád arra az esetre, ha a T után a Digi is egy bekapcsolt routerrel megáldott eszközzel boldogítana.
-
Sasos
senior tag
válasz
OldAkita #1748 üzenetére
Ha nem akarsz már a T-vel küzdeni, de kipróbálnád a no-ip-t, akkor szedd le a windowsos kliensüket és telepítsd fel. Én csak a dyndns klienst használtam eddig, de az hibátlanul megoldotta NAT mögül is a dolgot. A másik opció, hogy keresel olyan FW-t a routerre, amiben választható, hogy a WAN, vagy az internet IP-t tolja fel a DDNS szolgáltatónak (Ha van ilyen). A gyári nem tudja, és ahogy néztem a Merlin és a HGG sem. A DD-WRT és Tomato esetén nem kapcsoltam be a DDNS-t, így azt sem tudom mi állítható rajta. Kérdez rá, hátha valaki, aki olyat használ megnézi neked.
-
Sasos
senior tag
válasz
Multibit #1746 üzenetére
A T-s Cisco csak központilag rakható bridge mode-ba, ez viszont csak akkor kérhető, ha nincs IPTV, mert az ilyenkor nem megy át rajta. LINK És elég nagy küzdelem árán lehet csak elérni, mert az ügyfélszolgálatosok azt se értik mit akarsz, a műszakiak nagy része is csak hallgat nagyokat a telefon túlvégén.
Szerk: Link javítva...
-
Sasos
senior tag
válasz
energomatt #1735 üzenetére
Majd írd már meg légyszíves, hogy mit sikerült velük egyezkedni. Akár privátba is jöhet, hogy ne itt off-oljunk.
-
Sasos
senior tag
válasz
energomatt #1733 üzenetére
"Csakis a Lan1 portról próbáltam eddig is, hogy lehetett volna másképp?" LAN2, LAN3, LAN4.
Használni lehet, de titkosítást például már nem tudsz állítani, ami régebbi eszközök esetén okozhat bajt. Illetve jelszót se tudsz cserélni ami elég necces valljuk be, továbbá kikapcsolni sincs esélyed, ha mondjuk zavar az elektronikus zaj. -
Sasos
senior tag
válasz
energomatt #1731 üzenetére
Igen, 8247H van nálam is, de szerencsére nálam nem megy benne a router. Mondjuk, most, hogy elkezdődött a bekapcsolt routerrel kivitt eszközök körüli mizéria a Diginél, kiharcoltam a T-nél, hogy a nálam lévő Cisco EPC3925-ön kapcsolják ki. Így most dual WAN-al lógok a T-s koaxon és a Digis optikán is. De ha nálad megy benne a router, akkor gondolom a wifi is dolgozik. Viszont ha nem férsz hozzá az admin felülethez, akkor a wifi se nagyon tudod használni (jelszó, titkosítás ect.). Szerintem fuss 1-2 kört az ügyfélszolgálattal, hogy legalább egy user/pass párost mondjanak, de legjobb lenne kikapcsoltatni a routert benne. Amit még esetleg megnézhetsz, hogy az ONT LAN1 portjáról kösd a router WAN portját, és úgy próbáld meg a PPPoE-t.
-
Sasos
senior tag
válasz
energomatt #1729 üzenetére
Elvileg a felhasználónév "user", a jelszó "digi".
-
Sasos
senior tag
válasz
energomatt #1727 üzenetére
Akkor az már tuti, hogy az ONT-on fut a DHCP, és ő oszt neked belső IP-t. Próbálj meg belépni rá, és megnézni, hogy ő milyen IP-t kap. Ha publikus IP-t, akkor az ONT-on tedd DMZ-be a routered IP-jét, csak előtte rendelj hozzá egyet fixen, ha lehet, ha nem akkor a routert rakd fix IP-re. Utána már tolhatod is a 21-es, meg a passzív módhoz használt portokat tovább a saját routereddel. (Érdemes esetleg futni egy kört a Digi ügyfélszolgálattal, hátha kikapcsoltatható a router az ONT-ban. Az lenne a legtisztább megoldás.)
-
Sasos
senior tag
válasz
energomatt #1725 üzenetére
A 78.131 kezdetű IP-t a routered kapja automatikus beállítás mellett, vagy on-line nézted meg valahol, hogy mi az IP? Mert ha a router WAN lábán van ez az IP- akkor publikust kap, ha viszont on-line nézted meg, akkor ez lehet az ONT-címe is, de ha NAT-ol a Digi, akkor lehet az ő szerverük publikus címe is.
Ha NAT-ol a Digi, akkor nem fog menni port átirányítás, mert egy alhálózat része vagy és az átirányítást a DHCP szerveren kellene állítani, ami ebben az esetben a Digi központjában ücsörög.
Ha az ONT publikus IP-t kap, és be tudsz rá jelentkezni, akkor vagy azon küldöd tovább a kellő portot a saját routerednek, amin továbbdobod a kellő kliensnek, vagy DMZ-be teszed a saját routered, és utána dobod tovább a saját routereden a kliensnek.
Viszont ha publikus IP-t kap a routered, akkor csak simán rajta kell beállítani a port továbbítást.
-
Sasos
senior tag
válasz
energomatt #1722 üzenetére
Melyik firmware verzió van rajta?
LAN/Switch control alatt a "NAT-gyorsítás"nál tudsz választani CTF level-t, vayg csak auto és letiltás van?(#1718) Multibit: Eddig úgy fest nincs rá sok esély, sajnos. Akiknél most kötöttek, és már úgy kapták az ONT-ot, hogy ment rajta a router funkció, azoknak nem sikerült elérni a kikapcsolást, a Digi topik szerint.
-
Sasos
senior tag
válasz
energomatt #1711 üzenetére
A Digi egy ideje az újonnan kiadott ONT-okon bekapcsolta a router funkciót. Nem lehet, hogy nálad is ez van? Automatikus IP beállítása mellett milyen IP-t kap a router?
Szerk: Közben írtad is, úgyhogy tárgytalan az én ötletem.
-
Sasos
senior tag
-
Sasos
senior tag
Szia!
Az első kérdésre a megoldás, a routerben FIX IP-t rendelsz az eszközökhöz MAC cím alapján (LAN-->DHCP szerver, oldal alja "Manuálisan hozzárendelt IP a DHCP lista tartalmán").
Ezután a Tűzfal --> Hálózati szolgáltatás szűrő-nél fekete listára rakod azokat az IP-ket, amiket nem akarsz kiengedni. Forrás IP azon eszköz IP-je, akit nem akarsz kiengedni, Port tartomány 1:65535, cél IP üresen hagy, port tartomány üresen hagy. Ha biztosra akarsz menni, akkor egy TCP és egy UDP beállítással is hozzáadod a listához az eszközöket (IP-nként).
Vagy Fehér lista, és azokat adod meg, akiket ki akarsz engedni, így a listán nem szereplők bent maradnak. Attól függ, melyik lista rövidebb.A másodikra majd valaki válaszol, mert én ezt a rész nem használom, de a pendrive felejtős, mert a szinkronban írás-olvasás több szálon nem a kedvence. Külső winyóbol ajánlott saját tápellátással rendelkezőben gondolkozni.
-
Sasos
senior tag
Este lecseréltem minden galériát jpg-re, így már a fox sem szórakozik velük.
Mint írtam is, nem teszteltem őket, csak azt vadásztam melyik tud Access Restriction keretein belül MAC cím alapján LAN-WAN átjáráshoz fehérlistát. Erre csak a Tomato az egyetlen alternatíva, azon meg annyi minden állítgatható, hogy nem mertem fennhagyni, amíg utána nem keresgélek, hogy mi micsoda. Úgyhogy egyelőre visszament a gyári FW, majd ha lesz egy kis időm, akkor nekiesek újra a paradicsomnak.
-
Sasos
senior tag
Nem hagyott nyugodni... Csináltam egy tesztgalériát, melybe PNG helyett JPG a képernyőmentések formátuma. Nálam ez megy Firefox alatt is, úgyhogy a PNG nem tetszik a Firefoxnak valószínűleg. Erősítse meg más is aki Foxozik, és ha így jó, akkor lecserélem a galériákban a képeket JPG-ekre.
-
Sasos
senior tag
Firmware keresgélés közben - mivel nem nagyon találtam részletes leírást az elérhető custom firmware-k nyújtotta szolgáltatásokról - úgy gondoltam csinálok egy-egy galériát minden elérhető firmware adminfelületéről, ezzel is megkönnyítve az utánam következő firmware vadászok életét. Nem hibátlan a dolog, mert a Tomato-ból kimaradt egy oldal (nem értem, hogy ugrottam át, csak a galéria készítésnél tűnt fel), illetve a HGG-nél lemaradt az egyik oldal alja. Úgyhogy nem hibátlan, de szerintem használható és hasznos is lehet, ha valaki keresgél. Akkor jöjjenek a linkek és a tapasztalatok (Nem használtam őket, így csak alapvető tapasztalatok), betűrendben:
DD-WRT v24-sp2
Galéria
LED-ek rapszódikus működése!
Power mindíg világít.
2.4/5GHz: rendszerint csak az egyik, vagy egyik sem világít.
Internet: Nem teszteltem.
Lan:Mindíg világít (Akkor is, ha nincs eszköz rádugva).
USB3.0/2.0: Volt, hogy a 2.0 világított annak ellenére, hogy nem volt rajta eszköz.HGG 378.55.3
Galéria
Normál LED működés.Merlin 378.55.0
Galéria
Normál LED működés.Tomato 1.28.000-131
Galéria
LED-ek: Csak a Power LED működik!
Tomató alól a gyári firmware visszarakásánál (web felületen) hibát jelez (talán header error, de ebben nem vagyok már biztos). Én először felraktam a Merlint, majd Merlin alól a gyárit. -
Sasos
senior tag
Az most nem biztos, hogy egyszerű lesz. A "Milyen routert?" topikban panaszkodnak, hogy megy fel az ára, és sok helyről nem is tudják szállítani. Link Link2
Amúgy hajrá, mert jó darab. Nem ő lesz a szűk keresztmetszet a Digi-s net esetén. És ahogy Intruder2k5 kolléga mondta, jó eséllyel még custom firmware esetén is 1000 közeli teljesítményt hozhat, hardvare nat hiányában is akár.
-
Sasos
senior tag
Jól látja Intruder2k5 kolléga. Arra lenne szükségem, hogy csak a megadott eszközök jussanak ki a netre (MAC alapján), az összes többi maradjon bent LAN-on. A gyáriban is lehet fehérlistázni a szolgáltatásszűrőben, de külön kell megadni az UDP és TCP porttartományt, ellenben droidos masinának kell mind a kettő, különben bent marad. Így egy egy eszköz 2 bejegyzés, a max korlát 32, nekem meg van 18 eszközöm. Nyilván nem mindet engedném ki, de így is súrolós, és körülményes is, ráadásul IP alapján dolgozik. A tomato-ban van erre opció és dolgozik is szépen, a kérdés csak annyi, hogy HGG esetén is van-e erre lehetőség, mert akkor megnézném.
-
Sasos
senior tag
válasz
Intruder2k5 #1546 üzenetére
A LED-eket valahogy vissza lehet kapcsolni Tomato alatt? (Még nem jutottam a beállítások végére, így nem futottam bele.) Jelenleg csak power LED van.
-
Sasos
senior tag
válasz
Intruder2k5 #1496 üzenetére
Köszi a szájbarágós leírást!
Sikeresen felszaladt a paradicsom. Első ránézésre megrémültem tőle, mert tán még az is állítható benne, hogy a macska nyávoghasson a teraszon vagy nem. Úgyhogy gyorsan feltettem egy Merlint, ami "egyszerű user"-nek emészthetőbb talán, cserébe nem találtam benne hozzáférés korlátozást, csak szolgáltatás szűrést, ami a gyáriban is van. Úgyhogy paradicsom vissza és most barátkozunk egymással.
Még szerencse, hogy van T-is, és addig a komplett hálózatot át tudom a HGW-re rakni, mert már meglincseltek volna.
-
Sasos
senior tag
-
Sasos
senior tag
válasz
Intruder2k5 #1488 üzenetére
A DNS lekérésekkel kapcsolatban...
Megnéztem most visszamenőleg is és elég érdekes mintázat látszik kirajzolódni:
2015.08.11 17:00
2015.08.12 17:10
2015.08.15 17:36
2015.08.17 17:40
2015.08.18 17:50
2015.08.19 18:00
2015.08.20 18:03
2015.08.22 18:18
2015.08.23 18:21
2015.08.25 18:30Közel naponta jelentkezik, megközelítőleg 10 perccel később, mint az előző alkalommal. Csak azért írtam ide, hogy szinte biztosan nem a router kevés a forgalomhoz, hanem valami turpisság van valamelyik masinán itthon. Elkezdem egyesével átrakni a klienseket a T-s netre a HGW-re, így hamar elcsípem a ludast remélhetőleg. (Az RT-AC56U egy Digis ONT mögött lóg)
Szerk: Addig viszont elodázódik a CFW...
-
Sasos
senior tag
válasz
djpundro2 #1509 üzenetére
Megpróbálok válaszolni, ha valamiben tévedek, majd a szakik kijavítanak.
1.: Nem jobb, ha nincs rá szükség. Ez a vas a gyári firmware-el is igen sokat tud, többet is mint ami egy átlag felhasználónak kell. Azonban vannak olyan funkciók, amikre ha szüksége van az emberfiának és a gyári nem tudja, de a CFW igen, akkor érdemes feltenni. Persze olyan is van, aki alapból cseréli a gyárit a bevált CFW-re. Ezt majd eldöntöd magad, szerintem, ha nem hiányzik belőle semmi neked, akkor felesleges.
2.: Igen, a LAN/LAN IP oldalon állíthatod.
3.:Várd meg, míg megjön a router, üzemeld be, teszteld ki, hogy nálad, az adott környezetben mit nyújt wifi terén. Addig kár is további eszközön gondolkozni (szerintem).
4.: Nálam jelenleg nincs bekapcsolva benne a wifi. Mikor megjött akkor gyári beállításokkal teszteltem, úgy is simán dolgozott, de mivel per pillanat nincs használatban nem is szöszöltem vele. Kali kolléga tudni szokta, hogy mit beszél, nyugodtam próbáld ki az ő beállításaival.
-
Sasos
senior tag
válasz
djpundro2 #1507 üzenetére
Most olvastam egy fórumon, próbáld ki, hátha.
Menj a LAN/IPTV fülre. ISP profilnak válaszd a "Manual"-t. Az "internet" melett megjelenő VID-hez add meg a VLAN ID-t és mentsd el. Elvileg igy PPPoE esetén továbbítja a VLANID-t is. Ha elsőre nem menne, akkor beállítás után indítsd újra.
Bár nem gyakori a kérdés, de jelezd vissza, hogy sikeres-e a beavatkozás, mert érdekel. -
Sasos
senior tag
válasz
Intruder2k5 #1494 üzenetére
Akkor próbálkozok hamarosan azt hiszem. Köszönöm a segítséget!
Szerk: 1000-es biztos nem lesz, az 500-as is csak 200 fel miatt lenne.
-
Sasos
senior tag
válasz
Intruder2k5 #1492 üzenetére
Most még 100/50 digi van (meg egy 120/10 T). Ez idővel feljebb csúszik majd 500/200 környékére...
-
Sasos
senior tag
válasz
Intruder2k5 #1490 üzenetére
A CFW-nek vannak hátulütői is? Eddig minden eszközömön a gyári szaladt, így null tapasztalattal bírok. Visszarakni a gyárit gondolom nem komplikáltabb, mint az alternatívot felvarázsolni?
-
Sasos
senior tag
válasz
Intruder2k5 #1488 üzenetére
1: Igen, egyes klienseket nem engednék netközelbe. Egészen pontosan arra lenne szükségem, hogy azt adhassam meg aki mehet, egy fehér listán, mindenki más marad LAN-on belül.
2: Forgalom az van, így ez nem lep meg. Ilyenkor várólistára kerülnek a 150 feletti kérések, vagy eldobja őket vajon? -
Sasos
senior tag
Valamelyik CFW-ben van lehetőség WAN-LAN közötti kapcsolathoz engedélyezési lista létrehozására, MAC alapján? Aki esetleg CFW-t használ körbelesne a tűzfal táján? Előre is köszönöm.
Szerk: Ilyeneket mi okozhat a logban?: dnsmasq[555]: Maximum number of concurrent DNS queries reached (max: 150) Nem tűnik egészséges bejegyzésnek...
-
Sasos
senior tag
válasz
hackeeeee #1452 üzenetére
Azt nem tudom, hogy ez béta-e, netet kapott, mondtam neki frissítsen, ő meg megcsinálta. Toltam azóta rajta egy alapra visszaállítást, mert más hülyeségei is lettek (A DDNS állomásnév helyett valami hülyeséget írt ki a hálózati térkép oldalán) Újra beállítgattam, és most minden hibátlan, szerencsére. Úgyhogy valószínűleg a frissítésnél ragadt meg valami benne.
-
Sasos
senior tag
Még annyival kiegészíteném az itt leírtakat, hogy a router biztosítása gombra kattintva szépen mindent ki, illetve be kapcsol, ami szerinte kell az eszeveszett biztonsághoz, ellenben az UPnP továbbra is be van kapcsolva szerinte. Lehet olyan másik beállítás a routeren ami esetleg megakadályozza az UPnP kikapcsolását? Vagy toljak egy gyári állapotra visszaállítást, és kezdjem elölről a beállítgatást?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Mutatós, IEEE 802.11ac-s Wi-Fi szabványt támogató, kétsávos, gigabites, USB 3.0 csatlakozós útválasztót mutatunk be.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12500 16GB DDR4 512GB SSD RTX ROG 2080 8GB Rampage SHIVA Seasonic 550W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 (5K vagy 2 x 4K felbontás) (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest