- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- DUNE médialejátszók topicja
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- OLED monitor topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
ASUS RT-AC56U (802.11ac kétsávos Wireless-AC1200 Gigabites útválasztó)
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
-
-
-
-
energomatt
őstag
Nem reagáltak. Nem éppen a routeren keresztül, de azzal kapcsolatban írtam, fél éve.
(Azt azért megjegyzem, hogy minimális udvariassági követelmény valamilyen választ adni ilyen esetekben. Az más kérdés, hogy érdemi vizsgálat, intézkedés más neves cégek részéről sem várható általában, tapasztalataim szerint, valamint az is, hogy hozzá nem értő emberek válaszolnak, akik többntyire nem is értik, miről van szó. Egyetlen feladatuk a probléma hárítása, vagy a nagyon hozzá nem értő ügyfelek tájékoztatása.)
-
amargo
addikt
Nem akarom tovább vinni ezt a fonalat, de megoldható azzal is, hogy csak az admin user logon -ra lesz egy mac/ip csere és logoff jára egy másik (erre nincs tiltás, tehát belépésnél mindig kap egy olyan címet, ami nincs korlátozva, kilépésnél meg vissza állítja), de még számtalan mód van védeni, hogy le tud futtatni a scriptet. A router pedig csak egy mac/ip címet enged ki szűrés nélkül, ekkor lesz egy kis értelme ennek a dolognak.
-
krealon
veterán
"Olyan már volt valakinek, hogy egyszerre 2 WAN IP lett?"
A kepen a 2 IP cimes csatolon a kovetkezok vannak (IP / netmask):
217.197.x.y / 255.255.255.255
illetve
169.254.120.80 / 255.255.0.0Az elso az a PPPoE kapcsolathoz tartozo IP cim, a masodik pedig a egy automatikus IP (APIPA), amit az ethernet csatolon figyelo DHCP kliens ad maganak, mert nem kap valaszt DHCP szervertol.
Esetedben a korrekt viselkedes a DHCP kliens program reszerol az lenne, hogy csak a felkonfiguralt interefszeken figyeljen.
A 169.254. kezdetu IP-kre - DHCP hianyaban - elvileg nem kerul route (illetve csak helyi, 255.255.0.0 maskkal), igy a kimeno forgalom nem megy arrfele, viszont mivel van IPv4 cime, elvileg tud mas gepekkel kommunikalni, amik ugyazon a halozati szegmensen vannak es hasonloan 169.254. kezedtu IP cimeket talalnak ki maguknak.
Szoval szerintem ez egy biztonsagi res, noha a kihasznalasahoz nagyon magasszintu halozati es a konkret rendszerre vonatkozo ismeret szukseges. -
tényleg érdekes, hogy muszáj évről évre manuálisan pötyködni, megoldhatták volna automatára, már amennyire lehetséges.
más kérdés, hogy eddig évente cseréltem routert, szóval legfeljebb egyszer kellett ilyesmit beállítani/módosítani - bár ez a router most kivétel lehet, jövőre is elég erős hardverűnek fog még számítani, meg annyira bevált, hogy nem feltétlenül kell még utódot keresgélnem. -
-
energomatt
őstag
Na ezt nem értem. Csakis a Lan1 portról próbáltam eddig is, hogy lehetett volna másképp? A Telefon csatlakozóról? A szerelő mindenesetre a Lan1 portra csatlakoztatta. A wifit lehet használni a hozzá adott jelszóval, arra nem nagyon hivatkozhatok. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne próbálnám meg kikapcsoltatni.
-
masoo
tag
Köszönöm szépen az 1. rész is. Megnézem akkor a beállítást. A fix cím kiosztás működik akkor is, ha az eszköz amit fixálok nem mindig online? Vagy majd mindig másik cimet rendel hozzá majd a router? Remélem nem
A második résznél is köszönöm a tippet, a mobil cucc külön táppal rendelkezik. Akkor ez nagy pipa
-
-
-
-
djpundro2
tag
-
djpundro2
tag
Köszi nagyon a valaszt
Szerdan kapom az Asust az Amazonbol rendeltem es probalom utanna szolok.Habar eggyik helyen olvastam ahol irtak egy bealitasra ,ahol nem kelett ,de meglatom szerdan .MTU/MRU von 1490 itt azt mondta a 1492 helyett beirta es ment . itt lent a link
http://www.dieschmids.at/forum/19-technicolor-thomson/51536-einwahlproblem-asus-rt-n18u-router-in-technicolor-a1-tg588v-modemEgy par kerdesem volna meg .
1- sokkal jobb es mikben ha cunstom Firmwaret rakok ra? Stabilitas ,wlan tavolsag,esetleg valami mas vegett .
2- IP címet (192.168.1.1), atlehet irni hogy 10.0.0.1 öl legyen ?nalam Ausztriaban csak ugy megszokasbol szeretnem.3- RT-AC56U eleg jot rendeltem egy 80m2 lakasba ,12 lakasos ? Van, zyxel serveren MKV filmek ,van Philips BDP9700 Blue ray playerem ,Tv az uj Android 55pus6700,több tablett ,mobil,3 Vu belteri ....Habar elvagyok egy szolgaltatotol is amit kaptam modemes reuterrel ,csak annal a wlan hatotavolsagra muszaj egy repeatert hasznalnom .Nem szeretem a sok minden köztes ezközt az a helyzet .Esetleg TP-linket gondoltam meg a TP-LINK Archer C8 ast ,zavar hogy nincsen nemet vagy magyar menü nala .
4-egy par oldallal elöbb valaki irt egy par bealitast ,ez nalad is ugy van ?Stabilitas vegett alitolag.(#1402) kali válasza Mályki (#1401)
-
OK, de lehet elbírna az 1000-es nettel is.
Feltenni csak recovery módban tudod, mert a gyári fw nem fogadja el a Tomato image file-t. 1, 2, 3/2, 4-es pontok sorrendben.
Jelenlegi legújabb Tomato fw RT-AC56U-ra.
tomato-RT-AC56U-ARM--131-AIO-64K.zip -
-
-
-
Nem igazán értem, hogy az első kérdéseddel mit is akarsz. Tiltani szeretnéd egyes kliensek internet hozzáférést? Vagy mondjuk fordítva, tehát csak bizonyos megadott kliensek tudjanak netezni, a többi ne?
Az üzenet arra utal, hogy a DNS lekérdezések száma elérte a maximumot. Ez vagy nagyon sok klines miatt lehet, pl. nyilvános használat, vagy pedig valamelyik kliens tényleg ennyire intenzív.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Mutatós, IEEE 802.11ac-s Wi-Fi szabványt támogató, kétsávos, gigabites, USB 3.0 csatlakozós útválasztót mutatunk be.
- Linux kezdőknek
- Telekom mobilszolgáltatások
- OpenWRT topic
- Milyen autót vegyek?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nem adják oda a Robotaxi nevet a Teslának
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Z Fold6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Samsung Galaxy Z Flip6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Apple iPhone 15 Pro / 128 GB / 100% Akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- BESZÁMÍTÁS! Asus X570 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB FRACTAL DESIGN Meshify 2 650W
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest