Új hozzászólás Aktív témák
-
kerelo
aktív tag
Tényleg varázslatos forma világ.Jó,és gyönyörű notik
Lássanak hát csodát,kicsik és nagyok,a becsületes ember én magam vagyok "bendeguz"
-
Jhonny06
veterán
Hát igen, ez tényleg csak hétköznapi használatra jó, elég visszafogott hardver, az SSD viszont nagyon sokat dob rajta, ez tény. Nem tudnám elképzelni első gépnek, még külső monitorra kötve sem. Drága, de futkározós gépnek tökéletes.
-
bencenc32
csendes tag
En alapgepnek szerettem volna egy ilyet, de ez hardver teyleg idejetmult. Mikozben varok az uj generaciora (i7,i5), epp lattam egy uj 14' Thinkpadet. 14' 1600x900 matt kijelzo es szamomra nagyon konnyu, valamivel tobb mint masfel kilo.. Raadasul az elado szerint 5-6 oras uzemido hasznalat kozben, siman megvan..
Apple topik: "Drága noti, akinek futja rá, az megveszi, aki meg nem, az gyárt érveket, hogy miért hülyeség." - by k.
-
Lompos48
nagyúr
...így 1,7 mm lett a magassága...
Azok a fránya mértékegységek! De ilyen vékonyan is gyönyörűek.
[ Szerkesztve ]
-
hohoo
senior tag
hihetetlen forma! lekerekített sarkú téglatestet még eddig nem látott a világ, és a színek! ilyen szürkét sem használt még semmi. Egyáltalán nem úgy néz ki mint az összes másik laptop, annyira különlegesen van kialakítva. És az az alma jel rajta, annak különleges mágikus ereje van, amitől minden átlagos fantasztikussá, extrém újdonsággá válik
T-home extra csomag monopolterületen 6500 ft/hó, versenyterületen ahol Digi vagy UPC is van pedig 2990 ft/hó. Köszönjük!
-
Koley
tag
Kicsi és vékony, nagyon tetszik, ha lenne rá pénzem beruháznék majd rá
-
kispalya
tag
Ajanlott?
URISTEN!
Ezt ugye ti sem gondoltatok komolyan?Szeretném megérni azt a kort, amennyinek kinézek...
-
F34R
nagyúr
jónak jól néz ki és formatervezett is, de nem túl erős hardware van alatta az SSD az egyetlen ami jól jöhet.
Az ára nagyon drága nem nekem találták ki.
-
Flashback
addikt
Az én 2 éves notim ugyan kissé vastagabb van benne ODD, 4gb ram, 512mb dedikált vga, 12órás üzemidő (ami a valóságban ugyan csak max 11) de fele ennyibe sem került!
profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
vhunor
őstag
válasz Flashback #11 üzenetére
Meg kétszer annyit nyom. Már néhány nap Air-cipelés után nehéznek és ormótlannak tűnik szinte minden más noti. Az én 11 colos EliteBook-om is 2 kiló körül van, üzleti akksival 7-8 órát bírja, i7 proci stb, de gondolkodás nélkül elcserélném az Air-re. Az optikai meghajtóját sosem használtam, viszont annál többet hurcolom meló miatt és még ezt a 2 kilót is sokallom, ráadásul vagy 3-4-szer vastagabb mint az Air.
-
Ringman
nagyúr
2 usb - twice as amazing
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
buzus
aktív tag
Ha lenne rá pénzem, szerintem akkor sem venném meg. De amire kitalálták arra biztos nagyon jó.
[ Szerkesztve ]
-
nkmedve
őstag
"A kisebb gép akkuja 25, a nagyé 42 töltési cikluson esett már át, így ennek fényében érdemes a működési időket figyelmbe venni!"
Ennyi ciklus szerintem nem számit, nekem a Macbook-om (persze nem ez a gép és az akku is más benne, de feltételezem az Air is hozza azt a minőséget) 122 ciklust ir, és 1% körüli az elhasználódás. Kb. egy éves a masina.
Ezzel szemben a Dell gépem ami 3 hónapos és alig volt használva akkuról már 3%-os elhasználódást ir. Régebbi gépeim is 1 év alatt legalább 10% elhasználódást produkáltak.Nem tudom, hogy a MacOS kezeli ilyen jól az akkut, Apple-nek jó a beszállitója, vagy én vagyok szerencsés ezzel a géppel, de ilyen tekintetben messze a legjobb mint amit a konkurenciánál eddig láttam.
-
franc0
őstag
Néha nem ártana lenyomni pár fekvőtámaszt, akkor nem lovagolnánk +/-500 grammokon.
ThinkPad X200 X201 alkatrészek: http://bit.ly/Qcadc4
-
macilaci78
nagyúr
Külön a pent nem árulják?
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Cray Tyler
senior tag
Nem értem miért kell visszatérni a többcenti széles kávákhoz a kijelzők körül. Annyira avítt és "gagyi" kinézetet kölcsönöz a gépnek. Pedig apple-ék szoktak ilyesmikre figyelni, hamár tudják hogy csak a design adja el a cuccaikat.
-
Blindmouse
senior tag
Ja, ennyiből összerakok egy brazos miniitx-et, meg felbérelek egy embert aki cipeli.
Frankók ezek a gépek, mindig is jövőbemutató lesz az apple.3440x1400@120Hz #ultrawidemasterrace #gloriouspcgamingrace
-
franc0
őstag
És mégis honnan veszed, hogy nem hordozok egész nap egy 14"-os ThinkPad-et?
Aki nem bír el egy 13"-as MBP-t, az jobb ha megpakolja téglával a táskáját, nehogy elfújja a szél...szerk: látom betaláltam, jópáran nem láttak itt súlyzót évek óta
[ Szerkesztve ]
ThinkPad X200 X201 alkatrészek: http://bit.ly/Qcadc4
-
félisten
Attol, hogy szazhusz kilot nyomsz fekve, nem hiszem, hogy kifejezetten szeretnel plusz fel-egy kiloval szerencsetlenkedni a metron, targyalason, mittudomen.
Az egyik lenyeges resze a kis tomegnek, hogy merevebb -- az X201-esemet siman meglengethetem a kijelzo kavajanal fogva, a T400-al ez mar kicsit macerasabb (bar meg elbirja), 15"-nal meg orultseg. Szoval joval strapabirobb egy kis laptop, elegansabb taskaban lehet hurcolaszni, satobbi.
while (!sleep) sheep++;
-
törölt tag
Komolyan gyerekek, én nem villognék azzal, hogy nem bírok el +fél kilót. Elég buzis.
[ Szerkesztve ]
-
Jhonny06
veterán
Akkor valószínűleg nem hordozol még mellette 2-3 ~1000 oldalas könyvet is. A hátadnak/válladnak ugyanúgy kényelmetlen, semmi köze a súlyzózáshoz, nem kézbe viszed a táskát..
Tel Elek: Nem arról van szó, hogy mit bírsz el, még mindig, hanem hogy kényelmetlen reggeltől estig egy "nehéz" laptopot hurcolni. Erre jó az Air.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
Szép gépek, az ssd biztos nagyban megnöveli a felhasználói élményt.
Ha valaki kevesebbért szeretne minőségi gépet néhány kompromisszummal, akkor a Lenovo Ideapad s205 vagy (a nekem jobban tetsző) Thinkpad x120e is jó választás lehet. -
félisten
válasz #41635072 #26 üzenetére
Nem arrol van szo vazz, hogy nem birsz el fel kilot. Hanem arrol, hogy ha megteheted, akkor nem szivatod magad plusz fel kiloval, ennyi. Ha mondjuk harom ev alatt otszaz napon cipeled a geped, akkor mondjuk 100000 forint tobblet azt jelenti, hogy napi ketszaz forintot fizetsz a plusz kenyelemert. Hadd ne mondjam, hogy a vilagon eleg sok ember van, akinek ez nem tetel.
while (!sleep) sheep++;
-
félisten
válasz #41635072 #30 üzenetére
Ja, kb. ugyanezt mondjak azok, akik szerint egy bringanal mindegy, hogy 9 vagy 10 kilos, hiszen a teljes tomeghez (test+bringa) kepest elhanyagolhato.
Aztan aki mar maszott az Alpokban napokat, az pontosan tudja.
Ugyanez van a laptopokkal is, gondolom, meg sosem volt hosszabb ideig masfel kilo alatti laptopod. A baratnom szerinted szivesen maszkalna hatizsakkal a varosban? Jol nezne ki a magassarkuhoz... ehelyett bevagja a sima noi taskajaba a gepet, es kesz.
while (!sleep) sheep++;
-
MrSealRD
veterán
Megint kezdődik a fight...
Nem akarok beszállni, de nem tartom indokoltnak a plecsnit...
Aki meg úgy nyilatkozik itt meg, hogy kb a lelkét is eladná ezért a kis almaharapásért, az inkább gondolja át miről is van szó. Egyrészt a cikk végén vannak alternatívák, amik azért a használhatóbb kategóriában vannak, bár tudom ez szubjektív.
Másrészt a két gép tömege 1kg illetve 1,3kg. Ha subnotebook-ok között nézelődünk akkor 2kg alatt vagyunk. Szóval a különbség mondjuk 5-600gramm. Most akkor nem értem, de tényleg. Ennyire kényelmesek vagyunk, hogy plusz fél kiló után már megy a nyafi...Nézzük gyakorlatiasan:
Aki itt naphosszat hordozza a gépet, sokat...hát nem tudom állva dolgozik talán?Valaki x órát egyik kezében a gép másikkal meg nyomja az ipart vagy mi??
Szóval vagy viszi a gépet fél órán át max aztán úgyis leteszi, vagy átveszi a másik kezébe...de nem hiszem el, hogy az a munka, hogy fogod a gépet és baktatsz...Ezen kívül akinek valamiért fontos(tök mindegy miért), hogy konkrétan Air tulaj legyen, annak biztos megéri...
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
EczkE
veterán
A formaterv ismét büntet. Meg az ár is.
Asszem mindenféleképpen!
-
cucka
addikt
Akinek nincs súlyos betegsége, az azért egy 2-3 kilós notit gond nélkül fel tud emelni, el tudja vinni egy táskában bárhova, csak minek, ha cipelhet feleolyan nehéz gépet, sokkal kényelmesebben? Ki a tököm szeretné azzal fárasztani magát, hogy szükségtelenül nehéz sz*rokat cipel magával?
Másrészt a két gép tömege 1kg illetve 1,3kg. Ha subnotebook-ok között nézelődünk akkor 2kg alatt vagyunk. Szóval a különbség mondjuk 5-600gramm.
Azt elhiszem, hogy a gyúrópadon a fél kilós különbség nem számít, de az 1.3 és a 2 kg-os gépek között egész pontosan másfélszeres a súlykülönbség, ami viszont már jelentős.Ennyire kényelmesek vagyunk, hogy plusz fél kiló után már megy a nyafi...
Igen, ennyire. Egyébként meg hajrá, ha van rá lehetőséged, próbáld ki, hogy mennyivel kényelmesebb egy könnyű gépet cipelni magaddal hosszú távon, mint egy fél kilóval nehezebbet.[ Szerkesztve ]
-
Pusztitusz
tag
Nem tudom minek megy a szajkarate, az asszonynak peldaul Air-t vettem mert konnyu, kicsi, jo, szep ... stb.
Neha en is hasznalom, jo kis cucc az air minden szempontbol.[ Szerkesztve ]
My god has a hammer, your god was nailed to a cross. Any questions?
-
SkyLine3000
addikt
Nálam ez a vicc kategória. Nekem egyáltalán nem jön be. Túl puritán, olyan egyszerű, mint a faék, túl rideg, túl semmilyen. Sógimnak is van airbook, meg az az álló monitoros mittoménmianeve (fél év alatt kijelző cserés volt), de egyáltalán nem tetszik. Az árról meg nem is beszélve. Ezért a felszereltségért majdnem 500ezret elkérni, na meg a gari...
Ez az én szubjektív véleményem. Attól még másnak lehet gyönyörű... -
MrSealRD
veterán
Te miről beszélsz?
Amúgy olvass pontosabban mert nem teljesen 2kg-os gépekről beszéltem.
1. 2kg alatt vagyunk, és az említett alternatív gépeket vettem figyelembe.
2. Másfélszeres különbség?! Ez olyan félelmetesen hangzik. Csak az a baj, az ilyen összehasonlításokkal, hogy nem mindegy milyen mértékekről beszélünk. Azért meddig kell neked elviselned a plusz 0,5kg hordozását ami ilyen megterhelő? Válaszolj kérlek.Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Scoobyka
addikt
Jó értékelésnél a hosszú üzemidő sztem nem itt kezdődik,de sebaj.(Inkább 7-10óra egy ilyen kis konfignál) A forma és a használhatóság az egyértelmű premium kategoriás terméké teszi,de ajánlott plecsnit nem érdemel. Inkább egy Tetszett lenne a megfelelő.
A teszt is elég későn jött,mivel hamarsoan jön a frissités Air fronton. Az árak,meg nem gyengén túlzóak,de a minőségnek ára van.
[ Szerkesztve ]
-
k.
őstag
válasz Pusztitusz #38 üzenetére
Amig azon lovagolnak, hogy jaj fél kgval nehezebb noti ennyivel meg ennyivel olcsobb, addig szerinted min fog menni?
Drága noti, akinek futja rá, az megveszi, aki meg nem, az gyárt érveket, hogy miért hülyeség. -
adalbert1
veterán
Ez a generáció amúgy nem fog kifutni nemsokára? Mintha azt olvastam volna máshol hogy az Air-ek is Sandy Bridge alapra fognak épülni, és már lehet hogy júniusban jönnek az új gépek (közben meg is találtam, innen van az info)?
-
h-yle
addikt
Én meg már azt hittem a cím alapján, hogy szereztetek egy 2011-es Air-t...
Talent is over rated, get back to practice. - Jeremy Piven
-
törölt tag
volt subnotim és netbookom is. subi se volt egy nehézsúlyú vas, de:
1: táska kellett neki mert bár 13,3-as volt de a töltő már nem fért volna el a tokban
2: kényelmesebb volt a netbookot bevágni a táskába, bár ott is kb 500 gramm volt a difi de nyertem volna utazáskor 3.3"-t akkor is a könyvek mellett szépen elfért fősuliba menet, és érezni lehetett a difit, 2 óra állva a buszon metrón úgyis könnyebb volt, hogy nem feltétlenül vagyok a vékonyabb kategóriába sorolható... a sub használhatóbb volt, de amire bent kellett arra tökéletesen megfelelt.ez is az a kategória. pici, bárhol elfér, mini a töltője, nem kell neki külön táska, és ha órákat császkálsz a városba ki be akkor van akinek sokat számít. nekem ennyi felárat nem érne már meg, akkor már egy 13-as pro olcsóbban, de ettől függetlenül én értem azt aki ilyen indokkal voksol rá.
-
cucka
addikt
Másfélszeres különbség?! Ez olyan félelmetesen hangzik. Csak az a baj, az ilyen összehasonlításokkal, hogy nem mindegy milyen mértékekről beszélünk.
De, pont teljesen mindegy. Bármilyen területen kurva drága olyan eszközt gyártani, amelynek a hasonló eszközökhöz képest 50%-al alacsonyabb a súlya, legyen az autó, mobiltelefon, notebook vagy bármi más. És igen, pont ez a fél kiló a nagy truváj ebben a gépben, meg az, hogy fele olyan vastag, mint a hasonló gépek. Ettől érdekes, különleges és ettől kerül annyiba, amennyibe.Azért meddig kell neked elviselned a plusz 0,5kg hordozását ami ilyen megterhelő? Válaszolj kérlek.
Perpill semeddig, jelenleg nem dolgozom notebook-on, de évekig dolgoztam, és amikor a 2.5 kilós gépet lecseréltem egy 2kilósra, akkor az bizony érezhetően kényelmesebb volt és egyáltalán nem bántam meg a cserét. (Pedig nem szenvedek izomsorvadásban, fel bírtam emelni a nehezebb gépet is, csak miért cipelnék nehéz dolgokat magammal, amikor cipelhetek könnyebbeket is?)[ Szerkesztve ]
-
Tibi86
aktív tag
Ebben benne van minden:
... így kellene kinéznie a mai netbookoknak, ez az igazi hordozható méret szerintünk.
Igaz, hogy a hardver gyenge (ssd kivételével) és tudásához képest túlárazott, de a stílust meg kell fizetni.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
A töltő és a masina mérete tetszik. Viszont nagyon drága és a nagyobbik tesó többet fogyaszt, mint a Dell D830, ami egy pöttyet komolyabb cucc.
Az meg, hogy most fél kilóval könnyebb... utazáskor nem én viszem, mint ahogy tárgyaláson se tartom (valaki írta), a gyaloglás idejére meg van hátizsák. Kézben kicsit kényelmetlen egy nehezebb, de úgysem kell órákon át így tartani. Ezen kár és felesleges ennyit lovagolni. (Igen, sokat hordozok laptopot, mielőtt jön a népharag)
Ráadásul az USB-be egy normális pendriveot dugva a stick tartja az Air sarkát. Legalábbis az első generációnál így volt és ez nem hiszem, hogy változott volna.
Szóval jó ez, mert élőben is nagyon szép, kényelmes és tényleg minőségi érzetet kelt, de messze van tökéletestől is.
[ Szerkesztve ]
-
hemaka
nagyúr
Pénzt nem adnék érte, de ingyen elfogadnám.
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
azbest
félisten
Úgy látom nem olvasod el a többi kommentet... de mindegy, fő, hogy lehet trollkodni. Gondolom az sem tűnt fel, hogy nem a külső megjelenésről szól az idézeted, hanem a hordozhatóságról.
Nekem meg a nokia booklet tetszett nagyon, de túlságosan sok kompromisszumot jelentett volna a gyenge hardvere. Ehhez képest az Air nem rossz gép.
Különben is, nem tudom mi ez a fikahegy (mint minden apple hírnél )... hasonló gépet más gyártóknál is hasonló áron lehet kapni. Akár thinkpad vagy más ultrakönnyű notebookról van szó. Persze lehet kapni 70é' is netbookot, de teljesen más világ a kettő.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bontatlan Lenovo ThinkPad X13 Yoga G4 x360 Üzleti Ultrabook Tab 13.3" -50% i5-1345U 16/512 FHD+ Toll
- Értékcsökkent HP ProBook 650 G2, 15,6" FHD, I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, Számla,
- Apple MacBook Pro 15" A1286/ 2011(Teszteletlen)
- Eladó Apple MacBook Air 13" (2017) Megkímélt állapotban! (Akkumulátor ciklusszám: 192)
- Dell Latitude 3520, i5-1135G7, 8GB DDR4, 256GB NVME, áfás számla, 1év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest