Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Egér probléma
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Az új széria megjelenését várom, hátha attól megjavul. Szintén 2 db telekom előfizetés.
Ha az sem oldja meg a problémát, akkor megszabadulok a cégestől és fizetem magamnak a nagyobb telefonszámla költségeket. Már mindent is megpróbáltam. Egyedül a céges sim nem volt még cserélve (macera).
-
Almos
aktív tag
Adott egy 3 hónapos XS, amit 1 fizikai (céges) Telekom SIM-mel, plusz egy szintén Telekomos (privát) eSIM-mel használok.
Sajnos rendszeresen előfordul, elsősorban a fizikai SIM-mel, hogy nem érkeznek be a hívások, csak az értesítő sms, hogy nem voltam elérhető.
Az eSIM-nél a "Hang és adat" opciót már átállítottam 3G-re, a wifi hívások mindkét sim-en ki van kapcsolva. Így jelentősen sikerült növelni a beérkező hívások számát, egyébként napi szinten voltak nem fogadott hívásaim.Ennek ellenére sajnos továbbra is előfordul, hogy nem érkeznek be a hívások, ami igencsak bosszantó egy ilyen kategóriás telefonnál...
Ma konkrétan nem tudtam felhívni a fizikai sim-ről egy konkrét teleofnszámot, mert a telefon szerint nincs térerő, de mind előtte, mind utána ugyanarról a sim-ről tudtam hívni más számokat. Majd miután a másik, e-simről felhívtam ezt a "problémás" számot, utána már a fizikai simről is fel tudta hívni a telefonom.Jelenleg 14.4.2 iOS verzió van rajta.
Van bármilyen beállítás, vagy egyéb trükk, amit érdemes megpróbálni, vagy fogadjam el, hogy 2021-ben ennyit tud az apple dual sim területen? Esetleg hibás lenne a telefon?
(Előtte Xiaomi Pocophone F1 telefonom volt, ugyanezzel a 2 telefonszámmal, és soha nem volt még csak hasonló problémám se) -
blau24
tag
Köszönöm
-
blau24
tag
Köszönöm szépen a válaszokat!
-
blau24
tag
Sziasztok! Használt készüléket szeretnék vásárolni üzletből, valahogy le tudom esetleg ellenőrizni, hogy gyári kijelző illetve gyári akksi van-e a telefonba? Köszönöm szépen előre is
-
-
Elims
veterán
válasz
#40993792 #8070 üzenetére
Erről nem hallottam/olvastam.Viszont kíváncsi lennék "frissen regisztrált" ikerpár egyik arcára.Azaz amikor újként adja meg magát -előtte törli az előzőeket- és utána próbálja a testvér feloldani.Mernék fogadni egy kisebb összegben,hogy nem menne a feloldás.
Amikor már "látta a telefon" pár élethelyzetben (reggeli felkelés után,kicsit becsiccsentve,stb.) úgy talán elhiszem,elhiszi a telefon,hogy a tulajdonosát látja,de újonnan regisztrált arcnál szerintem kizárt.Odrif: Ahogy TBoldi is írja,alternatív külalaknál lehet megadni másik arcot.
-
telefon6310
tag
Nagyon köszönöm mindenkinek a segítő hozzászólásokat.
Egy percig sem gondoltam, hogy bármilyen hardveres probléma lenne. A mai napig imádom ezt a telót, az eddigi legjobb készülékem (ráadásul első Apple). Csak furcsának és biztonsági szempontból aggályosnak találtam, hogy maszkkal feloldott a faceID. Nem csak egyszer, hanem sokszor, egymás után, direkt próbálgattam.
Az arcomat újra hozzáadtam, azóta is hibátlan a rendszer és semmiféle maszkban nem old fel.
Ha igaz ez a tanulás, az elég hi-techElegendő lenne neki egy idő után már csak az orr feletti rész az azonosításhoz? Ez esetben viszont költői kérdésem lenne: ezt miért nem reklámozza az Apple? "Gyerekek, maszkban is felold a faceID!" A fél világ jelképesen pezsgőt bontana
Köszönöm még egyszer, skacok! -
Elims
veterán
válasz
#40993792 #8063 üzenetére
Egy moderátornak nem szivesen írok ilyet,de sajnos most megteszem..
Sajnos nem jól gondolod.Kicsit sem romlott el.Telefon6310: Ez a telefon egy Telefon(!),nem hol-mi szutyok,ami bármilyen fotóra felold.
Ez a telefon tanul.Tényleg tanul.. :-)
Nem most olvastam utána.Amit írok emlékezetből írom.
Amikor kijött a xs olvasgattam róla több helyen,többek között a face id-ról is.
Ha jól emlékszem több mint 250 pontot vizsgálja az arcod és nem csak 2D-ben..+tanul. Tényleg. :-)
Képes megtanulni a különböző mimikáidat,arc mozdulataid,stb.Képes megtanulni cigivel a szádban,éppen szendvicsbe harapva,stb.,stb.
Képes megtanulni -ha hozzá szoktatod- maszk viselése közben is.Persze ehhez kell az,először az álladon legyen,majd egyre feljebb húzva.
Szerintem te az álladra lehúztad eddig feloldásnál és nem leakasztottad a füledről.Így szépen lassan megtanulta.
Másnak nem oldott volna fel,mert a retinátok nem egyforma.Esetleg ha vkinek majdnem teljesen ugyanolyan,talán akkor,de az ezen a bolygón elég ritka eset.
Szóval nincs gáz,a telefonod hibátlan. ;-) -
válasz
telefon6310 #8059 üzenetére
Jó lett volna megnézni, hogy más személyre ugyanabban a maszkban felold-e (valószínűleg nem), érdekes kísérlet lett volna.
-
telefon6310
tag
válasz
#40993792 #8058 üzenetére
Határozottan zavar, ezért is írtam be a fórumba.
Viszont most próbálgattam, a sima sebészi szájmaszkkal nem old fel, még ha le is húzom picit az orromról. A kék, szépen illeszkedő szövetmaszkkal viszont továbbra is felold. Pedig az orrom is el van takarva.
Újrakalibrálom a face ID-t, hátha...Update: újrakalibrálva a face ID, már nem old fel semmiféle maszkkal.
De ez azért kicsit érdekes tapasztalat volt, na mindegy. Gyakorlatilag mióta megvan a telefon, 1 év és 3 hónapja, azóta nem piszkáltam a face ID-t, lehet néha nem árt frissíteni. -
telefon6310
tag
Érdekes dologra lettem figyelmes a mai napon. Maszk volt rajtam, vettem elő a telefont, már írtam volna be a jelkódot, de nem kellett. Feloldott úgy, hogy rajtam volt a maszk. Az ég világon semmit nem állítgattam a face ID-ban. Utána többször egymás után próbálggattam, folyamatosan feloldott, maszkkal.
Oké, örülök, így sokkal egyszerűbb lesz az élet, de azért ez elég komoly biztonsági aggályokat ébreszt bennem. (Apple watch nincs, iOS 14.4.2)
Más is tapasztalt ilyet? -
PACSA75
őstag
válasz
Astor22 #8053 üzenetére
Én azért leírom a véleményemet. Szerintem iPhone ból érdemes átugrani (minimum) egy generációt. Nem hoz akkora különbséget, azaz fejlődést a következő generáció. Ráadásul a támogatás is hosszú távra szól. Én tuti a 12-es generációra fogok váltani (12 mini vagy sima 12 a kiszemelt).
-
Astor22
tag
Sziasztok egy kérdés , most iPhone xs maxom van , megér plusz 100 ezer forintot a 11 pró max ?
-
Blue meth
senior tag
válasz
anderledani #8047 üzenetére
A legalso nem volt, a tobbi igen, megnezzuk igy. Koszi!
-
PACSA75
őstag
válasz
anderledani #8050 üzenetére
Nálam sajnos minden körülmények között csinálja ezt: stabil wifire csatlakozva, stabil mobil netre csatlakozva, stb...
Nem tudom megfejteni mitől van ez. Már régóta így megy ez, de azért szeretném ha találnék rá megoldást. -
PACSA75
őstag
Van egy nagyon kellemetlen észrevételem, kíváncsi vagyok, hogy ez csak nálam van jelen?
Előfordul hogy küldök egy üzenetet (Whatsapp, Viber, Teams, vagy bármilyen más platformon), de nem megy el ezonnal. Néha ki kell lépjek a progiból majd vissza és csak ezután megy át. Ezt onnan veszem észre, hogy látszik az üzenetek elolvasási jelentése, azaz bezöldül (vagy lilul) a pipa az üzenet mellett.
Valaki más is tapasztalt már hasonlót? Esetleg ezt valami beállítással lehet orvosolni? -
Blue meth
senior tag
Mostanában egy érdekes hibával találkozom fényképezés közben, nagyon lassan exponál, már rántanám el a telefont h megnézzem a képet és egy elmosódott szar lesz. Nem mindig, de többször észrevettem már, hogy lenyomom a gombot és gondolkodnia kell mire megjelenik a kép. Másnál is jelentkezik ez?
-
Astor22
tag
Innen rendeltem én is , hát én maximum egy percig csináltam , sima konyhai törlőkendővel , utána le mostam a telefont és kész , előtte viszont a beszéd hangszórót le takartam . Teszek fel képet milyen lett a holnapi nap folyamán , arról hogy milyen volt egy nagyon rossz minőségű képem van de azt is fel rakom ,
-
Elims
veterán
-
Astor22
tag
Sziasztok megrendeltem az autosol metal pols cuccot , nem hittem a szememnek , zsír újra varázsolta a keretet , gyönyörű lett , minden apró hajszál karcot eltüntetett , szóval akinek bármi ilyen jellegű problémája akad az nyugodtan próbálja ki , csodákat művel
-
Astor22
tag
Sziasztok , lenne egy problémám , kb fél éve nem vettem ki a tokból a telefonon, amit a mai nap során megtettem és a telefon oldala nagyon csúnyán össze karcolódott .... viszont láttam a YouTube on hogy ilyen polír pásztával el lehet tüntetni a karcokat , az lenne a kérdésem hogy valaki esetleg próbálta már ezt a dolgot vagy mit lehet ezzel kezdeni mert nagyon idegesít . Ha lesz válsz nagyon megköszönöm .
-
Blue meth
senior tag
Sziasztok! Egy olyan problemam van, hogy az uzeneteknel eltuntek a nevek, mindegyiknel csak telefonszamot ir ki, pedig a telefonkonyvben ott van mindenki elmentve. Sot ha belemegyek az uzenetbe, akkor mar kiirja a nevet. Mitol lehet ez?
-
neilyoif
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég váltottam vissza androidrol.
Feltőltéstől számítva, hogy tudom megnezni a kijelzo időt?
Akkumulátornal heti statisztikát mutat.Köszi.
-
válasz
trobi28 #8027 üzenetére
Megértelek. Azt ne hagyd figyelmen kívül, hogy az Apple a biztonságra hegyezi ki a kommunikációt. Amennyiben nem körültekintően jár el, akkor az érthető módon nagyobb baj, mintha nem is csinált volna semmit. Ezzel együtt azt gondolom én is, hogy hamarabb is be lehetett volna vezetni (mondjuk akkor, amikor a maszk detektálása után egyből kérte a jelkódot a rendszer).
-
trobi28
addikt
válasz
kleinguru #8026 üzenetére
Ezért nem fogok bétázni.
Türelmes vagyok én csak ez nem méltó egy prémium gyártóhoz. Üsd be a kódot egy éve, vicc.......
Szidjuk az Androidot, de évek óta a leggagyibb 20-30 ezer forintos Androidos készüléket is fel lehet oldani Blurtooth-al külső eszközről, legyen az okosóra, hangszóró, autó stb. No comment .... -
trobi28
addikt
Nem vagyok frissítés mániás, de nagyon várom már ezt a funkciót, amivel az Apple lassan egy éve szerencsétlenkedik
-
telefon6310
tag
válasz
Blue meth #8016 üzenetére
Én is pont ugyanezek miatt terveztem 11 Pro-ra a váltást, de irreálisan magas még mindig az ára. Annyit kéne hozzátenni az XS eladása után,hogy annyit messze nem ér. Annyira mégse rossz az XS
Az meg már csak plusz info, hogy az 1 évvel frissebb 12-es olcsóbb is. A 12 Miniről meg nem is beszélve, bár üzemidőben (főleg az utóbbi) elmaradnak.
Sajnos az XS továbbra sem üzemidő bajnok, tesztek tömkelege is említést tesz erről. De kinek mire kell. Ahogy nálad is, nálam is normál esetben teljesen kielégítő. Nagyon minimális volt az, amikor azon kellett volna paráznom, hogy nincs nálam töltő és lemerül a telefon. Mindezt úgy, hogy én 80-85%-nál soha nem töltöm továbbJó ez a kis teló, mai napig szeretem.
-
Lozi8
tag
Itt a 14.4.1.
-
PACSA75
őstag
válasz
Blue meth #8011 üzenetére
Szerintem bármelyik telefont töltőre kell dugni ugyanazon használati feltételek mellett. Ha ennyire érzékenyen érint, váltani kell egy 4000-5000 mA es akksival rendelkező Xiaomi ra. Attól, hogy itt pityogtok, nem fog megoldódni a problémátok, keresni kell a megoldást.
-
PACSA75
őstag
válasz
bedibazsa #7993 üzenetére
Természetesen, ha nem elégítette ki az igényeidet az iPhone, akkor jól tetted, hogy váltottál. Én szeretem mindkét rendszert (Android és iOS), szoktam váltogatni köztük, nem vagyok elfogult egyikkel szemben sem. De már hosszú ideje iOS en ragadtam, főleg az Apple watch miatt.
-
Blue meth
senior tag
válasz
Tibee86 #8010 üzenetére
Vágom, csak pont ezt untam meg a 6s-nél is, hogy kora délután már tölteni kellett mert majdnem lemerült. Akartam egy olyan telefont, amit hazaérésig nem kell tölteni, az említett használati szokások mellett sem. Mondjuk arra én se számítottam, hogy kevesebb mint 1 év alatt 86%-ra esik az akksikapacitás.
Pedig egyáltalán nem használom/töltöm extrém körülmények között.
-
Tibee86
nagyúr
válasz
Blue meth #8008 üzenetére
Akkor nincs mit tenni, rá kell tölteni.
Korábban pont az üzemidő meg a kamera miatt 11pro volt tervben, de majd a duplája lett volna az Xs-hez képest, nem ért nekem annyit. Mondjuk általában bőven elég ennek az üzemideje is, amikor meg nem, fél-egy órára nem okoz gondot töltőre dugni. -
domerator
veterán
válasz
telefon6310 #7999 üzenetére
A navi mindegyik telefonnál mészárolja az akkut. Szerintem olyankor minden IS pörög: GPS, mobilnet, iránytű, kijelző... nem akksinak való tevékenység.
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Steam topic
- Tudományos Pandémia Klub
- További aktív témák...
- Xiaomi POCO X6 Pro 12/512gb - Makulátlan, Alza garancia, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB (Phantom Black, Dual SIM) Új akksi!
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Samsung A53 5G Dual-sim,kitűnő állapot,karcmentes kijelző,fóliás keret,doboz,kábel,fekete
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari