- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Gaming notebook topik
- Steam Deck
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Milyen notebookot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
tamastomi
csendes tag
Ulkesh!
Neked fizet az Apple? Mennyit kapsz egy hozzászólásért?
Fogynának el az ilyen emberek egyszer..... -
fairi
őstag
te nem örülsz magánügy,tudja sztem mindenki..sokkal többen igen,van jó pár előnye....
de ezt a hatalmas tapasztalatot mindenhova le kell írni irritatív stílusban,nem?
nem lepődnék meg ha te omnia hd háttrévilágítás offon lett volna,totál mást állítottál össze-vissza
korai O2 romokban háttrévilágítás off-on volt alapból,utána nézett a user h nem lát semmi,szerencsére(registrybe kell nyúlni) már nem lehet kikapcsolni,és alapból 50%-on van... -
joey04
titán
n1ről írtam hogy nincs még tapasztalatom olvass vissza.
az meg biztos hogy mint minden ez is fejlődni fog. remélem annyira, hogy nekem is megfeleljen. ha meg nem, és muszáj lesz cserélnem és tényleg szinte minden amoled lesz ami érdekel akkor muszáj lesz lenyelnem a dolgot, de a véleményem ettől sem fog változni.nem értem miért ilyen agresszív a stílusod egyébként, és most még vissza is fogtad magad. még az is mindegy igazad van-e, vagy sem. tiszta moonman
na mindegy téma lezárva
munkahelyen kötelező szemészetre járni, fél év alatt nem hiszem hogy sokat romlott a szemem
-
LEFTHORSE1
őstag
Először megnéztem a videókat, nagyon tetszett, azt mondtam must have, aztán elolvastam a hozzászólásokat, nem kell
. Először a flash videók lejátszásának hiánya miatt, aztán a Sim kártya miatt, de úgy gondolom hogy iskolásoknak nagyon hasznos lenne, a nagyim még annak idején pala táblával járt iskolába, neki nagyon jól jött volna ez a cucc, megsporolhatta volna a pala vesszőt
, és a papir ujságot is szépen ki tudja váltani nyugaton, nálunk nem mert ha kiolvassuk akkor mehet tüzgyújtünak meg csomagolónak vagy éppenséggel a WC-re... törölni... mondjuk ezzel nem tudom hogyan lehet azt megoldani
. Viccet félretéve én tényleg látok benne sikert, amire kitalálták arra nagyon jó
Egy kérdés, van ebben BT? Hogyan teszem rá a képeimet, talán átküldöm email-en a PC-m ről? -
Integra
titán
lol, ne alázd már magad.
vegyél a kezedbe egy n1-et aztán menj ki utcára vele, te kis elméleti zseni.
tökéletesen használható. ha pedig nem látod, menj el szemészhez, nálad van a hiba, nem a készülékben.
beszélsz már égbekiáltó baromságokat..majd azért megnézlek, hogy amikor már csak amoled lesz, akkor mit fogsz mondani, hogy magyarázod meg, hogy neked is amoledes készüléked van. ja, tényleg, akkor már tuti, hogy az amoled már nem is amoledként működik, hanem valahogy másképp, és akkor király lesz
-
apple dizájn szinte mindig bejön...
ez is tetszik de hogy flash nincs benne...
számomra az a negatívum, hogy tudom, ha akarnák megcsinálhatták volna úgy,
hogy minden legyen benne, de inkább a régebbi tendenciát folytatva,
majd szép sorba belepakolják. -
erdoke
titán
OK, ARM CPU (Cortex-A9 ??? magos) és ARM (Mali 50) GPU van benne, semmi köze a felvásárolt cégekhez. Se a teljesen bekebelezetthez, se a 3,6 %-ban megvetthez.
-
joey04
titán
na utoljára: én az amoledet csak úgy nem kezdem el fikázni. maximum ha jön egy pletyka az új iphoneról, htcről bármiről, és megemlítik, hogy amoled lesz benne, leírom, hogy ezt én nem szeretném. ha más igen, lelke rajta, nem is érdekel. vitába csak akkor szállok, ha valaki agresszíven (pl te vagy Integra) szajkózzák, hogy az amoled bizony még tán jobban is látható direkt napfényben, és aki nem így gondolja, az baromságot beszél, meg hülye stb. természetes, hogy legalább egyszer elszajkózom, ha már ha nem is nevesítve, de baromnak és hülyének vagyok beállítva, hogy szerintem ez nem így van. és ahogy a nexus topikban is láthatod, már nem is csinálok belőle hosszú vitát, leírom a vélemény és elköszönök, Integra fröcsögésére se válaszoltam ott direktben, pedig lett volna mit, hiszen az i8910en állítgattam a dolgokat, úgy is sz*r volt nekem. itt is befejeztem.
-
törölt tag
Amit mondasz az az ostobaság. A jegyzetelés az első lépcső a megértéshez, s normális esetben órán nem a tankönyvet kell felolvasnia a tanárnak, hanem annak anyagát kiegészíteni, így a jegyzetelés már egyből hasznos, fontos elemmé válik, az előadáson elhangzottakat felvázolni, megjegyezni. Az, hogy a tanár küldje át a saját jegyzetét, helyenként működne, de pl. egy ábgeo. órán ha nem csinálod te magad végig a folyamatot, akkor egy hat vetítési síkos ábrából már semmit nem fogsz érteni, hiába van előtted az egész. Valamint fogadni mernék, hogy ugyanarról az előadásról mi ketten teljesen eltérő jegyzetet készítenénk, mert neked más lenne fontos, mint nekem, s másokat kellene felvázolnunk, hogy megértsük az egészet.
-
Jadro
veterán
Akkor ez a te géped lesz. Vedd meg és használd egészséggel!
Ettől még lehetne benne flash támogatás és ahol nem kell ott tiltod. Látod, nálad is azért van pár oldal ahol jó lenne.
Ettől még másnak mások az igényei. Az mondjuk úgysem fog kiderülni hogy hány ember igényeit fedi le a kütyü teljes mértékben, mivel sokan megveszik majd olyanok is akiknél a márka szeretete pótol egy-két hiányosságot. Ez így működik egy ideje és az eredmények azt mutatják hogy nem is rosszul.
-
fairi
őstag
.
azt h TE nem látod,az szubjektív,vagy a készülék volt szar,vagy firmware volt régi,nem tudom,i8910 nem használom...eddig minimum 3 felhasználó állítja jól látható napfényben is,de mindegy.
lehet van olyan TFT ami jobban látható,biztos lesz még olyan amoled ami még jobban,de az h használhatatlan napfényben az egy BAROMSÁG!de gondolom ezt a hazugság még pár ember szájából elhangzik így terjed minden hülyeség,készül egy szar videó ki tudja milyen beállításokkal és utána ezt szajkózzák ezerrel!
Minden Amoled mobilnál vagy te,vagy más vki elszajkózza,h legyen egy jó kis flame.....
Pont olyan mint mikor alaptalan fikát kap az ájfon,és csak flame lesz ebből... -
joey04
titán
az omnia2 videó? (az nem jet)
mert a normális hdblog által készített videó az igazi.
ott sem jobb a helyzet.
a Nexus topikban linkelt videóra meg pont azért mondtam hogy vicc, mert a droid egy maszatos sz*r rajta.Integra okossága is hülyeség amit írt, az i8910en mindent maximumra húztam (mindenhol azt szoktam egyébként is, nekem pl a régebbi imac fényereje is kevés volt fullon, pedig sokan azért sírtak, hogy este még a minimum is sok). szóval az ilyeneknek mint én, továbbra is felejtős az amoled
persze a nexus one-t nem láttam még, ha más féle cucc van benne mint a samukban akkor lehet jó. eddig amit láttam, az gyenge
-
consono
nagyúr
Hát, én már elkezdtem spekulálni, hogy miből fogom megvenni minél hamarabb, én erre várok már évek óta, ez a masina teljesen lefedi azt, amire itthon meló után még használok gépet.
Más, mindenki fikázza, hogy nincs flash: nálam a flashblock az egyik első extension amit telepítek, a tecsőt kivéve (na jó, néha megnézem a kmk-t is) NEKEM nem kell a flash...
-
erdoke
titán
Bár nem teljesen korrekt a Nexus One vs. Droid videó, sokkal másabb akkor se lenne, ha megfelelő szögből kamerázná mindkettőt, és nem lenne az egyik sokkal maszatosabb, mint a másik.
-
madarasz92
őstag
Szerintem tul nagy de hasznos cuccnak látszik..
-
Falconmaster
tag
Én egy valamit próbálnék ki nagyon egy ilyen eszközön, mégpedig valami jó kis, erre a gépre optimalizált RTS-t
Mondjuk multiban óje
-
fairi
őstag
http://cache.gawker.com/assets/images/comment/9/2010/01/e455ddf3bcf5ef6d75e5ece6fcadcfcd/original.jpg
Első összehasonlító teszt
Korrekt!
ha volt már akkor bocsi!(képet nem illesztem be,mert csúnyán néz ki) -
Nem szabad általánosítani egyik irányba se - két TFT között is brutális különbségek vannak. Pl. egy E90, E51 külső kijelző sokkal jobb, mint az 5800 okádék képernyője.
Az AMOLED vs. napfényből egyetlen videó volt, amikor a Jetből semmi nem látszik - de az már akkor is kiderült, hogy Layer 8 hiba, az idióta videókészítő elnézte, és nem a háttérvilágítást húzta 100%-ra, hanem csak a kontrasztot húzogatta.
Húzogathatott volna mást videókészítés helyett.
-
fairi
őstag
nekem akkor különleges i8000-m van,mert nálam jól látható napfényben is a kijelző...
mind a N82-öt,mind a K750i veri!i8910-ről nem nyilatkozok,lehet gyengébb benne a háttrévilágítás,de N82 alapján én meg általánosítok akkor azt mondom TFT még maxfényerőn se látni normálisan,szinte alig!
-
GALARDO
addikt
Ennek nem vágom az értelmét.
-
majom2
senior tag
A "napfény+AMOLED = halál" inkább csak mítosz.
lehet. annyi mindent hallani erről h én már csak a saját szememnek hiszek
olyant is hallani h erősen túlszaturált. ha ez igaz, az sem jó hír.
ja, sztem sem képpontonkénti, de egy kis esély még erre is lehet.
#165: relax, direkt dőlt betűvel írtam h lehet...
-
fairi
őstag
jobb ,nem zabálja az energiát...
amoled napfényben teljesen jól látható,tökéletesen,mivel oled alatt van háttrévilágítás-!!!nem oled kijelzőre gondoltam(az tényleg nem látható) hanem amoled!
bent a szobában meg nem kell háttrévilágítás akkor alig-alig fogyaszt vagyis 10 óránál tovább is lehetne olvasásra használni!
-
-
plus44
veterán
Ennyiért azért elég kevés. Olcsóbban talán elmenne egy felturdózótt ebook-nak.
-
fairi
őstag
amoled kellett volna az ipadba!
háttérvilágítás nélkül is olvasható,pont mellettem van az amoledes mobilom,háttrévilágítás offon,és szobában olvasható,este mikor netezek róla nem bántja a szemem a fénye!
mikor kimegyek a külvilágban háttrévilágítás felkapcsol és onnantól kint is látható!gondolom még nincs ilyen kijelző 10 colban
(An)Dante volt UZ kompaktom,nem volt nagy élmény..
Independent +2 to -5 diopter focus adjustment
na ez kilőve..
drága vékonyított szemüvegem van,igy nem látszik 5 dioptriát túllépi... -
fairi
őstag
szeretek fényképezni,de dipotriakorrekció szart se ér..
5-6 dipotria is,eltér a két szemem
mivel tükrös a gépem kénytelen vagyok szemüvegben nézni bele,végeredmény szemüvegemet hozzányomom az arcomhoz sokszor,és maszatos lesz...távcső még el-elmegy,de azt is szemüvegbe nyomom inkább....
nálam ez a technika kilőve,talán kontaktlencse segítene csak!
-
fairi
őstag
remélem felbolydul erre a tabletpiac,és csinálnak sok jó készüléket..
ipad gyilkosokat,többet tud,szabadabb,najó lehet annyira nem felhasználóbarát,gyors de az árért többet ad(nagyobb tárhely,flash,usb meg minden)szifon nem jelenik meg,gondolom még mindig csak cerkálva lehetne kezelni a winmot
-
majom2
senior tag
na pont ez a gáz. háttérvilágítással úgy is tudok olvasni ha alszik melletem már a csaj - és ez egy nagyon fontos szempont. vagy egyszerűen csak elalszom olvasás közben, kütyü lekapcsol, viszlát - nem kell arra ébredni 3am-kor h ég a villany.
#152: hmm... egyet meg kéne nézni, de azért én nem hinném h nem cseszi szét a szemet hosszabb távon... nameg gondolom elég klausztrofób érzés lehet
-
majom2
senior tag
volt már szerencsém e-ink-es cucchoz. jópofa, de azért a világot nem váltja meg. a leginkább a régi háttérvilágítás nélküli oldschool lcd-kre emlékeztet. sötétben nem tudom mit csinál...
ugyanakkor gondolom ezt is lehet majd inverz-be váltni (fekete alap fehér betűkkel) és akkor nem kell a háttérvilágítást bámulni. szóval inkább egy ilyen mint egy e-ink, amit olvasáson kívül tényleg semmi másra nem lehet használni. nálam az lcd nyer. -
fairi
őstag
minden egyben legyen vs. minden funkcióra egy céleszköz..
e-link csak könyvet olvasni,játszani psp-t,netezni netbook,fényképeklet mutatni barátoknak rokonoknak(?),mondjuk egy jobb digitális képkeret,netbook de a színhűségről felejtkezz el,áldott TN film,filmet nézni(?) hordozható DVD lejátszó?vagy beépített képernyős szemüveg,vagy maga a netbook(az is tudja)
IPAD elvileg ezeket akarja egyesíteni...
gyakorlatban h sikerül neki majd a jövő megmondja... -
(An)Dante
őstag
Ha csak filmet akarsz nézni arra ott a virtuális szemüveg. Tetszőleges tévékimenetes mobilra köthető, ráadásul 3D filmeket is kezel. A Vuzix WVGA kijelzős megoldásai nem is túl drágák és akkor magaddal viheted a kétméteres plazmát is egy kicsi szemüvegtokban.
Az iPad-ban biztosan nagy üzlet lesz, hiszen a játékgyártók is harapni fognak rá. Az eBooks sem rossz, hiszen szép színes tartalmakat is meg tud jeleníteni, ráadásul a menü jól megrajzolt.
Az „egy tábla mind felett” szlogen ugyan kissé vicces, egy pont a böngészés terén igen vérszegény eszköztől. A mini SIM-ek idővel hazánkban is elérhetőek lesznek, bár a váltás nem lesz olyan gyors, mint a régi kártya méretű kártyákról volt.
-
fairi
őstag
válasz
#16820480 #96 üzenetére
nekem van pár ilyen órám,olyan unalmas volt h mobilommal neteztem
olvastam a mobilarenátmostani szemeszterben már fejlődtem pda-ról fogom nyomni az ipart,ha szar az óra...
msc végén(még 2 év) már lehet ájpadról,feltéve ha lesz rá hack
tipikus az a cucc,ami tetszik is meg nem is,pár hülyeség elrontja az összképet,,főleg az a rágott alma a hátlapon -
-
fairi
őstag
válasz
Lord Soth #91 üzenetére
plazma tévét az utazáshoz is magaddal tudod vinni?
Tv tuti nem helyettesíti,mint pda se tudja se tudja,najó azért egy szémítógéppel lehet...de 10 colos kijelzőn utazás közben lehet már filmet nézni..
Apropó van az ájpadon 3,5-es jack???"Iskolába??? Ez most ugye csak egy rossz vicc, amit nem értek..."
én láttok benne fantáziát.kicsit hájtek megoldás..
Mondjuk rezisztív kijelző jobb lenne,egy stilussal,vagy egy kifogyott tollal írni rá..
Nem kel papírt,füzetet fogyasztani,nem fogyik ki atoll,nem tűnik el toll,méret már megfelelő....Vissza Abszurdisztánba,azért mégse vinném be,félteném
-
Egyetértek. Nekem a lapozgatós, vigyázok-nehogy-meggyűrődjön könyvélmény egyáltalán nem hiányzik. Nomeg a súly, méret és tartósság se mindegy.
Az egyetlen előnye a papírnak az e-tintás olvasókhoz képest a gyors navigálás - oda ugrasz pontosan, ahova akarsz, triviálisan egyszerűen. De ez csak szakkönyveknél kell, lineárisan olvasott regényeknél még ez se számít.
-
joey04
titán
-
csab2
veterán
Nézd, én értem, hogy a könyv illatának, lapozgatásának van egy bizonyos "feeling"-je, de azért az én véleményem szerint túlzás amit mondasz. Inkább úgy mondanám, hogy más hangulata van a dolognak. Mivel én elég kütyümániás vagyok, nekem bejönne egy e-book olvasó. Amit vesztek a réven legalább annyit nyerek a vámon, ha érted mire gondolok. Csak sajnos mostanában keveset olvasok, és drága is.
-
Straw
senior tag
Én régebben már olvastam róla, sőt talán mintha itt MA-n is benne lett volna a SIM kártyákról szóló cikben, de erre már nem emlékszem tisztán.
Alapvetően jó kezdeményezés csak valami miatt nem nagyon hallani róla. De az Apple miatt majd hatalmas sikere lesz majd, mert mindenkinek ez fog kelleni, és azt is el tudom képzelni hogy ugyanez lesz a szifon 4G-ben.
Na akkor lesz ám tömeghisztéria, vagy istenítés hogy az apple bezzeg halad a korral, a többiek meg nem. -
Senkinek se tűnt fel eddig, hogy a mi SIM-kártyáinkat nem tudjuk beletenni?
Tegnap senki se válaszolt rá, de az Engadgeten végre elmondták, mi az a micro SIM. Ilyenről nálunk egyetlen szolgáltatónál se hallottam. -
sgery
őstag
Emberek, azért lett ez ilyen béna, mert ha már lenne webcam, flash és rendes oprendszere, akkor a kutya se venne ipad 2-őt..
De mondjuk a flash hiánya szerintem is nagyon vicces, 2010-ben internettábla flash nélkül. Már szinte alig van weboldal, ahol nincs flash tartalom.. Igazán dűlőre juthatna már az adobe-val..
Igaz hogy nem ütött a kütyü, mert semmit nem tud felmutatni amit elvártak tőle az emberek, de nekem inkább egy új iphone bemutatásának hiánya fájó. A piac elvárt volna valami új telefont, mert a 3gs semmi újat nem hozott csak gyorsaságot. -
majom2
senior tag
a PA Semi nevű CPU tervező céget vették meg majdnem 2 éve. nem csak részesedést, az egészet. ez az első gyümölcse ennek a felvásárlásnak.
-
-
kokyt
senior tag
"Maximum magáról az eszközről lehetne vitázni, hogy mit és miért raktak bele, vagy hagytak el, de ez sem érdekes, mert ez egy béta megoldás, ami arra jó, hogy felmérje az igényeket vásárlói és kiadói oldalról egyaránt."
Erre inkább közvélemény kutatást javasolnék. Olcsóbb, és nem felesleges baklövés mint az iPad.
Az oktatásban tényleg lehet jövője az ilyen cuccoknak. Az újságok és könyvek kiváltását viszont egy agyament őrültségnek tartom, annak ellenére, hogy én is régóta tervezem egy ebook olvasó beszerzését. Az ok egyszerű: nem fogok szórakozásból leülni, és kislámpa fényénél forró italalla pl. Lovecraft olvasás közben egy műanyag vacakot szorongatni. Viszont munkába jövet-menet, vagy esetleg közben ideális lenne egy használható könyvpótlék, amin az alkalmanként több ezer oldalas dokumentációk és szakkönyvek elférnek.
-
kukac7
tag
mar tegnap voltak magyar arak: http://xms.hu/apple.php?s=ipad
-
Kumite
aktív tag
Ez is igaz, viszont nem egészen az online sajtóról van itt szó, mivel itt a papíralapú újság és az interaktív online tartalom együttese az amit megkapsz, valószínű olcsóbban, mint a papír alapú megoldást.
Azt viszont ne felejtsd el, hogy egy újságot nem csak egy ember olvas. Egy napilapnak saját tippem szerint kb 2-4 fő / kiadvány az olvasási száma, tehát 3* annyian olvassák, mint az eladott példány, 3* annyian látják az adott hirdetést. Egy havilapnak, mondjuk GameStar már jóval magasabb 2-10 fő is lehet az olvasási mértéke. Egy ilyen kütyünél pedig szinte 1/1, max család/1 az olvasása.
Az olcsóságot meg nem tudom honnan veszed, 150 ezerért megveszem ezt az eszközt, és még fizetek is ugyanannyit az előfizetésért, amennyit a papírért is fizetnék.
És végezetül szerintem elég sokan vannak úgy, hogy amíg van index.hu vagy egyéb, azzal egyenértékű, addig hülyék lesznek újságra előfizetni. Max akkor, ha az adott kategóriában minden újság egyszerre lesz online és fizetős is egyben. Pl. az összes valamirevaló gazdasági és pénzügyi lap egyszerre lesz fizetős. Amint az egyik ingyenes marad, tömegével pártolnak oda az emberek.
-
Ulkesh
őstag
válasz
Mr.Csizmás #123 üzenetére
Nincs szó itt cáfolásról sőt amit most ebben a topicban csinálunk még vitának sem nevezhető.
Gyakorlatilag én azt látom, hogy mindegyikünknek igaza van és egyikünknek sincs.
Ez egy olyan új terület, amiből bármi lehet. Megbukhat akár az AppleTV, de kinőheti magát olyan monstrummá, mint az iTunes Music Store.
Maximum magáról az eszközről lehetne vitázni, hogy mit és miért raktak bele, vagy hagytak el, de ez sem érdekes, mert ez egy béta megoldás, ami arra jó, hogy felmérje az igényeket vásárlói és kiadói oldalról egyaránt.
Én csak leírtam a saját gondolataimat a dologgal kapcsolatban és esetleg ezt védtem meg. Szerintem dőreség lenne per pillanat Apple elképzelése mellett, vagy akár ellene pálcát törni.
A nyomtatott sajtó digitális hordózóra való átköltöztetése időszerű, hisz teljesen felesleges papírt pocsékolni olyan tartalomra, amit az ember egyszer vesz általában a kezébe (esetleg másodjára, mikor ablakot pucol vele /nos ez negatívum, hisz erre az iPad alkalmatlan
/). Ezt én járható útnak látom és mivel van egy már kiépített infrastruktúra (iTunes Store) amit csak ebbe az irányba bővíteni kell, igencsak úgy gondolom, hogy sikerre van ítélve.
Az oktatással kapcsolatos dolgok amiket írtam csak elképzelés, de nem alapjaiban rossz. Sok iskola ma is ad a tanulóknak notebook-ot, PDA-t, vagy akár iPhone-t is és ezek az elképzelések működnek. Ha csak annyi megvalósul, hogy a könyveket így kapja meg a diák és a tananyagból tud kiemelni dolgokat esetleg mellé szöveges, vagy hangos jegyzeteket fűzni, akkor már hasznos dolognak lehet tartani.
-
Mr.Csizmás
titán
Ulkesh, nézz át a másikba, és kérlek cáfolj meg minket
szerk.: újságostéma: kicsit drága lenne. 3-4 év alatt behozná egy 150 huf-os újságot
-
joey04
titán
na most teljesen egyetértek
más: itt tényleg azon (is) megy a vita, hogy ez kiválthat könyvet meg újságot? Hát azt az érzést semmi nem tudja visszaadni, amit egy igazi újság vagy könyv nyújt akár van rajta alma akár nincs. ez egy vicc. a legizgalmasabb könyv élvezeti értéke is legalább a felére esne, ha valami kütyün kéne olvasnom.
-
StoneColdHUN
csendes tag
Srácok , mit tudtok az OS.4.0-ról ?
Tegnap be sem mutatták :S
Most mikor lesz elérhető és milyen újítások lesznek benne ?
Ehh...eről semmit nem szólt a fáma tegnap...pedig ezt vártam jobban... -
törölt tag
én értem, de vannak tantárgyak, amit nem lehet így megoldani. nem tudom milyen órákra jártál, és ott mennyi tananyag van, de szerinted kinek van ideje visszahallgatni az órai hangfelvételt még egyszer? egyszer hallod órán, és úgymond "real time" feldolgozod, leírod. aki nem képes erre, az nincs megfelő szinten a tanulásban.
az előre gyárott jegyzetet általában félév elején megkapod/-veheted jelenleg is, ez nem nagy varázslat.
amit te mondasz, hogy interaktívan megtárgyaljátok az óra anyagát, ahhoz nem az óra végén kell megkapd a jegyzetet, hanem előre, hogy előre felkészülj belőle. van ilyen óra, úgy hívják "gyakorlat". ellenben előadáson ülsz, és figyelsz arra amit az elől álló csávó beszél, feldolgozod, és hozzáfűzöd a gondolataidat. ez nem azt jelenti, hogy a tanár tollbamond neke,d vagy ha esetedben ilyen élmények voltak, akkor azt sajnálom, rossz helyre jártál. hanem megvilágítja azt az anyagot, amit amúgy is elolvashatnál magadtól egy könyvből, illetve hozzáteszi a saját tudását, amihez előadás közben/után te hozzáteszed a saját tudásodat. -
Ulkesh
őstag
"iPhone anno egy forradalmi és innovatív készülék volt, erről az iPadról ez abszolút nem mondható el, de ezt sajnos lehetetlen megértetni olyan emberekkel akik egy Apple buborékban élnek és nem látnak ki belőle."
Ezek a mondatok időről-időre elhangzanak.
Olvastuk már a Macintosh, az iPod és az iPhone bemutatásakor is, de aztán az idő mégsem őket igazolta.--
Jó lenne, ha megértenéd, hogy én nem az iPad-et favoritzálom itt, mert nem tudni mi lesz hosszú távon belőle. Hanem azt a tartalomszolgáltatást, amit köré készül szervezni az Apple, mert mindenképpen ez lesz a jövő.
Az, hogy ez most elsőre nem e-ink kijelzőjű készülékkel valósul meg, az csak részletkérdés (nem az Apple tehet róla, hogy az e-ink egyelőre még nem igazán használható sok mindenre, mert lassú).
Ha valaki belegondolna abba, hogy az USA éves szinten mennyi papírt használ fel újságkiadásra és ennek kiváltásával mennyi fa maradhatna az erdőkben, akkor rájönne, hogy miért tetszik nekem annyira ez a megoldás. A kényelmes minden információforrás egy helyen való elérhetősége már csak hab a tortán. -
Straw
senior tag
Azt valóban nem, de következtetéseket le elhet vonni, vagy legalább is spekulálni lehet.
Nem nagyon vagyok otthon ebben de szerintem olcsóbban tud hozzá jutni a chip-ekhez így hogy van valamennyi tulajdon része, és így ésszerű lépés belerakni az eszközbe, amit ha jól tudom meg is léptek.Ha azt vesszük hogy a 3GS-ben is egyben tokozták a grafikus procit és az arm cortex-A8-at, ami a samsung csinált, akkor én itt is simán letudok képzelni hasonló koncepciót.
-
DaveNo1
veterán
És szerinted ki a franc járna be órára ha minden jegyzet elérhető lenne? Most vagyok végzős egyetemen idén is volt jópár olyan tantárgyam amire ha nem jártam volna be esélytelen lett volna vizsgaidőszak mivel olyan anyagokat adott le tanár ami se könyvben se hálon ppt-ben nem érhető el ,és megértem hogy nem rakja fel, járjon csak be órára aki meg akarja csinálni + érteni. Persze erre megoldás a jegyzetcserélgetés, de csekély rá az esély, hogy más jegyzeteiből megértsed azt amiről fogalmad sincs. Amúgy is a legkönnyebben az ember a saját jegyzeteiből tud tanulni, legalább is én így vagyok vele.
iPhone anno egy forradalmi és innovatív készülék volt, erről az iPadról ez abszolút nem mondható el, de ezt sajnos lehetetlen megértetni olyan emberekkel akik egy Apple buborékban élnek és nem látnak ki belőle.
-
chop
őstag
Van igazság abban, amit mondasz, de szerintem a dolog rákfenéje éppen abban rejlik, hogy a kijelző (és ezáltal maga az egész iPad) nem e-papír, hanem egy egyáltalán nem szemkímélő LCD. Innentől kezdve pakolhatnak alá akármilyen szolgáltatásokat, nem fogok azon olvasni, mert így is épp eleget vagyok gép előtt, nem szeretném tovább nyírni a szemem.
Ebből következik, hogy amennyiben megoldják valahogy azt, hogy "szembarát" kijelzőt tolnak mondjuk az iPad alá és ezt összekötik azzal, hogy színes lehet, meg mittomén, akkor onnantól kezdve valóban az történhet, amit mondtál.
De addig nem.
MOD: most látom, hogy ezt már nagyjából leírták előttem. Namindegy.
-
Ulkesh
őstag
válasz
#16820480 #96 üzenetére
"valószínűleg eltérnek az oktatásról alkotott elképzeléseink, de én nem szeretnék ilyen órára beülni. halálra idegesíett, amikor az oktatók egy ratyi powerpoint prezentációra mondták azt, hogy ez a "jegyezet", és ahhoz is alig voltak képesek hozzátenni órán."
Mert piszokul nem érted, hogy miről beszélek.
Van egy tananyag, amit a tanárnak le kell adnia ez alapján készülhet kivonat, ami a jegyzet alapja. Az óra maga egy beszélgetős, párbeszédre és valódi oktatásra alapuló megoldás lenne. Az óra végén meg a diák megkapná az előre összeállított jegyzetet és az óra hanganyagát. Ha ebből nem vagy képes tanulni, akkor reménytelen vagy.
(Ha meg ragaszkodsz a saját jegyzeteléshez, akkor a hanganyag alapján könnyedén összerakhatod magadnak utólag, de az óra nem azzal fog eltelni, hogy monoton írod, amit a tanár mond és gyakorlatilag semmi önálló gondolatod nem lesz a témáról.) -
pite4
tag
Nekem csalódás lett. Egy táblába ágyazott mac minit vártam. Összességében nem egy rossz kütyü,sok lehetőséggel. Kár hogy háttérben nem futnak a dogok, és nincs előlapi kamera. Lehet a 2.-3. generációra beruházok, de ez felejtős
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 250GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest