- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Bluetooth hangszórók
- Jövőre jósolják a memóriahiányt, ami egy évtizedig is fennmaradhat?
- SSD kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Steam Deck
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Attól, hogy gugli miképpen vélekedik róla, még jelenleg megkerülhetetlen valami. Majd egyszer, a távoli jövőben megszűnik létezni, de a terméket nem a jövő évezredre tervezték, hanem mára. Mobilnettel együtt, akárhogy. Ezt pedig csakis öntökönszúrásként tudom értékelni. Amúgy globálisan még mindig az asztali net a domináns, s nem a mobilon történő, így egyértelmű, hogy a kisebbnek kell a nagyobbhoz idomulnia.
-
törölt tag
Szép és jó dolog a jövőnek fejleszteni, csak ha ma, s még vagy másfél évig a flash lesz egyeduralkodó, akkor baszhatod a html5-öt. A netről kvázi ki vagy zárva. Hozzáteszem, rühellem a flashre épült, erőforrászabáló, értelmetlenül agyonanimált oldalakat, amiket normál html módon nem lehet megtekinteni...
-
Tudom én is, nem azért mondom, de mégis elgondolkodtató. Többek között a push notifications nem determinisztikus rendszer, nincs garancia az üzenetek megérkezésére, ahogy azt az Apple illetékese már a legelső keynote-on mondta.
A TC1000-es példával én is vitába szálltam az illetékes topikban.
-
DaveNo1
veterán
"Ez butaság, az ilyen flash szintű játékok kilószám vannak ingyenesen az App Store-ban, senkit nem érdekelne, ha a neten játszanál velük, sőt ez még plusz bevétel is lenne az Apple-nek a szolgáltatókon keresztül."
Az a baj azt se tudod milyen flash játékokról van szó és úgy válaszolsz. Megnézem hol van Appstoreban kilószámra Farmville,MaffiaWars,CaféWorld és még sorolhatnám azokat a játékokat amikkel több tízmillióan játszanak napi szinten. Simán jobbak ezek mint bármelyik appstore játék.
Összehasonlítási alapként ott a maffia, aminek van iPhonera butitott változata, nem kicsit gyengébb, gagyibb, egyszerübb mint az eredeti netes flash változat. És akkor még nem esett szó a több ezer profi TD játékról meg egyebekről.
Rengetegen inkább ezeket választanák, amerikában meg a nethozzáférés nem nagy probléma úgy hogy minden sarkon van szinte wifi hotspot.
-
DaveNo1
veterán
"Ó igen, 2010-et írunk, a flash-nek mennie kell, egyre több nagy cég fordít neki hátat, pár év és azt fogod kérdezni, hogy a flash mégis minek, hisz senkinek nem kell már, hisz van több jobb alternatíva."
És szerinted az iPad-ben lesz jobb alternatíva? Nem hinném. Szimplán azért hagyta ki az Apple mert ha lenne flashsupport konkurenciát jelentene a közösségi oldalak flash játékai, programjai + még van rengeteg más alternatíva. Piaci verseny szempontjából ez nekem kicsit bűzlik, hogy így oldják meg a konkurencia elnyomását. iPhone szempontjából ez nem volt érdekes mert 3,5 inches kijelzőn ezek a játékok használhatatlanok, de 10 inchnél már más a helyzet.
-
Tök jó, hogy szolgáltatásokat építenek köré, csak itt kicsit más a helyzet mint az iTunes, vagy az Appstore esetén (pl. itthon kevés ember fog Times-t olvasni, nyelvi nehézségek miatt, vagy egyszerűen nem érdeklik az amerikai hírek).
Azért ha azt nézem megint alkotott az Apple egy hypeolható cuccot, amiből szokás szerint kimaradt egy rakás olyan funkció/alkatrész, ami miatt üthetne a dolog.
Webcam? Oh, no. Flash és Java support?? Haaalllló 2010-et írunk?? Nem látjuk az erdőt. . . meg a flash alapú siteokat. Igen. Ha csak tapis e-book reader lenne, a kutya nem szólna miatta, de a elvileg ez egy internet tablet. . . Ha annak van kikiáltva, tudjon már ilyen apróságokatA proci miatt nem aggódnék, amúgy lehet ez is az egyik oka a flash support hiányának. . . nameg továbbra is az a fránya multitasking . .
-
törölt tag
Amit mondasz az az ostobaság. A jegyzetelés az első lépcső a megértéshez, s normális esetben órán nem a tankönyvet kell felolvasnia a tanárnak, hanem annak anyagát kiegészíteni, így a jegyzetelés már egyből hasznos, fontos elemmé válik, az előadáson elhangzottakat felvázolni, megjegyezni. Az, hogy a tanár küldje át a saját jegyzetét, helyenként működne, de pl. egy ábgeo. órán ha nem csinálod te magad végig a folyamatot, akkor egy hat vetítési síkos ábrából már semmit nem fogsz érteni, hiába van előtted az egész. Valamint fogadni mernék, hogy ugyanarról az előadásról mi ketten teljesen eltérő jegyzetet készítenénk, mert neked más lenne fontos, mint nekem, s másokat kellene felvázolnunk, hogy megértsük az egészet.
-
kokyt
senior tag
"Maximum magáról az eszközről lehetne vitázni, hogy mit és miért raktak bele, vagy hagytak el, de ez sem érdekes, mert ez egy béta megoldás, ami arra jó, hogy felmérje az igényeket vásárlói és kiadói oldalról egyaránt."
Erre inkább közvélemény kutatást javasolnék. Olcsóbb, és nem felesleges baklövés mint az iPad.
Az oktatásban tényleg lehet jövője az ilyen cuccoknak. Az újságok és könyvek kiváltását viszont egy agyament őrültségnek tartom, annak ellenére, hogy én is régóta tervezem egy ebook olvasó beszerzését. Az ok egyszerű: nem fogok szórakozásból leülni, és kislámpa fényénél forró italalla pl. Lovecraft olvasás közben egy műanyag vacakot szorongatni. Viszont munkába jövet-menet, vagy esetleg közben ideális lenne egy használható könyvpótlék, amin az alkalmanként több ezer oldalas dokumentációk és szakkönyvek elférnek.
-
Kumite
aktív tag
Ez is igaz, viszont nem egészen az online sajtóról van itt szó, mivel itt a papíralapú újság és az interaktív online tartalom együttese az amit megkapsz, valószínű olcsóbban, mint a papír alapú megoldást.
Azt viszont ne felejtsd el, hogy egy újságot nem csak egy ember olvas. Egy napilapnak saját tippem szerint kb 2-4 fő / kiadvány az olvasási száma, tehát 3* annyian olvassák, mint az eladott példány, 3* annyian látják az adott hirdetést. Egy havilapnak, mondjuk GameStar már jóval magasabb 2-10 fő is lehet az olvasási mértéke. Egy ilyen kütyünél pedig szinte 1/1, max család/1 az olvasása.
Az olcsóságot meg nem tudom honnan veszed, 150 ezerért megveszem ezt az eszközt, és még fizetek is ugyanannyit az előfizetésért, amennyit a papírért is fizetnék.
És végezetül szerintem elég sokan vannak úgy, hogy amíg van index.hu vagy egyéb, azzal egyenértékű, addig hülyék lesznek újságra előfizetni. Max akkor, ha az adott kategóriában minden újság egyszerre lesz online és fizetős is egyben. Pl. az összes valamirevaló gazdasági és pénzügyi lap egyszerre lesz fizetős. Amint az egyik ingyenes marad, tömegével pártolnak oda az emberek.
-
törölt tag
én értem, de vannak tantárgyak, amit nem lehet így megoldani. nem tudom milyen órákra jártál, és ott mennyi tananyag van, de szerinted kinek van ideje visszahallgatni az órai hangfelvételt még egyszer? egyszer hallod órán, és úgymond "real time" feldolgozod, leírod. aki nem képes erre, az nincs megfelő szinten a tanulásban.
az előre gyárott jegyzetet általában félév elején megkapod/-veheted jelenleg is, ez nem nagy varázslat.
amit te mondasz, hogy interaktívan megtárgyaljátok az óra anyagát, ahhoz nem az óra végén kell megkapd a jegyzetet, hanem előre, hogy előre felkészülj belőle. van ilyen óra, úgy hívják "gyakorlat". ellenben előadáson ülsz, és figyelsz arra amit az elől álló csávó beszél, feldolgozod, és hozzáfűzöd a gondolataidat. ez nem azt jelenti, hogy a tanár tollbamond neke,d vagy ha esetedben ilyen élmények voltak, akkor azt sajnálom, rossz helyre jártál. hanem megvilágítja azt az anyagot, amit amúgy is elolvashatnál magadtól egy könyvből, illetve hozzáteszi a saját tudását, amihez előadás közben/után te hozzáteszed a saját tudásodat. -
DaveNo1
veterán
És szerinted ki a franc járna be órára ha minden jegyzet elérhető lenne? Most vagyok végzős egyetemen idén is volt jópár olyan tantárgyam amire ha nem jártam volna be esélytelen lett volna vizsgaidőszak mivel olyan anyagokat adott le tanár ami se könyvben se hálon ppt-ben nem érhető el ,és megértem hogy nem rakja fel, járjon csak be órára aki meg akarja csinálni + érteni. Persze erre megoldás a jegyzetcserélgetés, de csekély rá az esély, hogy más jegyzeteiből megértsed azt amiről fogalmad sincs. Amúgy is a legkönnyebben az ember a saját jegyzeteiből tud tanulni, legalább is én így vagyok vele.
iPhone anno egy forradalmi és innovatív készülék volt, erről az iPadról ez abszolút nem mondható el, de ezt sajnos lehetetlen megértetni olyan emberekkel akik egy Apple buborékban élnek és nem látnak ki belőle.
-
chop
őstag
Van igazság abban, amit mondasz, de szerintem a dolog rákfenéje éppen abban rejlik, hogy a kijelző (és ezáltal maga az egész iPad) nem e-papír, hanem egy egyáltalán nem szemkímélő LCD. Innentől kezdve pakolhatnak alá akármilyen szolgáltatásokat, nem fogok azon olvasni, mert így is épp eleget vagyok gép előtt, nem szeretném tovább nyírni a szemem.
Ebből következik, hogy amennyiben megoldják valahogy azt, hogy "szembarát" kijelzőt tolnak mondjuk az iPad alá és ezt összekötik azzal, hogy színes lehet, meg mittomén, akkor onnantól kezdve valóban az történhet, amit mondtál.
De addig nem.
MOD: most látom, hogy ezt már nagyjából leírták előttem. Namindegy.
-
törölt tag
valószínűleg eltérnek az oktatásról alkotott elképzeléseink, de én nem szeretnék ilyen órára beülni. halálra idegesíett, amikor az oktatók egy ratyi powerpoint prezentációra mondták azt, hogy ez a "jegyezet", és ahhoz is alig voltak képesek hozzátenni órán.
egyrészt sok tárgynál nem feltétlen előre kötött anyaga van az órának, hanem vannak olyan témák,amiket elmond még az oktató, és fontos lehet megjegyezni (nem monoton, determinált, amit egy gép is meg tudna csinálni). illetve még ha lenne is ilyen anyag és oktatási rendszer, akkor is azt mondanám, hogy én a saját gondolataimnak és logikámnak megfelelően akarom leírni, mert én úgy látom át (nem úgy, ahogy a tanár előre összeírta amagának). az előadás léynege, hogy gondolatokat ébresszen, és hogy ezeket a gondolatokat lejegyezd, ahhoz kell valamilyen eszköz (pl. papír és toll).röviden összefoglalva az általad leírt oktatási módszer antikreatív, determinált. nekem nem kellene, és remélem nem ilyen lesz (csak) a jövőben.
-
Habib[HUN]
senior tag
Ez rám és rád igaz. Viszont a barátnőm a jegyzetelésből tanul. Neki le kell írnia a dolgokat (kézzel) és megjegyzi.
Amúgy jó kis kütyü, az ötlet tetszik. A flash hiánya nekem megbocsáthatatlan. Viszont van konkurenica is, tehát lesz alternatíva. Karáncsonyra beruházok szerintem egyre (bár sanszos, hogy nem apple lesz az) A fotelban, ágyba, udvaron, esetleg a konyhában egy recepttel sokkal kényelmesebb egy ilyen megoldás, mint egy laptop. Ezzel még anyám is elboldogulna szerintem -
törölt tag
hát, arról (is) volt szó, hogy suliban ilyet használa a gyerek. nem tudom te hogy vagy vele, de sokszor érdemes jegyzetelni suliban, ahhoz meg szerinetm jobb a billentyűzet, mint egy kapacitív képernyőn megpróbálni kézírni, vagy virtuális billentyűzettel próbálkozni, és ugye egy netbook árában benne van az is, ehhez meg még külön fizetsz érte.
gigyeltem, de számomra a google books töbebt ad(na), mert ők nem csak az amerikai piacra figyelnek. ahogy az itunes-ból sem tudnám megvenni a kedvenc zenéimet/filmjeimet (hiába a legnagyobb zeneáruház).
tudom, hogy jelenleg elsősorban nem az onlines sajtó fizetőssé tételéhez akarják használni, de egy igen megfelelő eszköz rá, főleg az államokban, mert ott gondolom veszik majd, mitn a cukrot, ahogy az össze almát. és ha van esze annak a fószernak, akkor kapni fog ezen alkalmon, és megpróbál lepatálni velük.
-
törölt tag
én úgy tudom, hogy alapvetően nem a kijelző károsítja a szemet (a CRT óta), hanem az, hogy egyfoyltában egy helyre fókuszálsz, így ellustulnak a szemmozgató izmok. ezért lesz szemüveges egyre több iskolás, és az olyanok is, akik csak papírról olvasnak.
ettől függetlenül szerintem ez nem egy olyan nagyon jó eszköz... a billentyűzet miatt egy netboook jobb lehet sokkal (meg a felbontás miatt is). ha választani kéne szolgáltatás alapján, akkor nekem jobban bejönne egy olyan google books, ahol bérelni/vásárolni lehetn könyveket. mert az, hogy a Times és hasonló lapok átkerül ilyen kütyükre csak egy dologra jó, hogy az a csávó át tudja verni a fizetős legyen az online sajtó is, és erre legyen egy, a felhasználókra nagy befolyással bíró társa is.
kokyt: az e-ink teljesen más szemszögből közelíti meg a dolgot. miért fejlesztik még mai napig az IrDA-t? pedig a BT elég jól lenyomta.
-
Kumite
aktív tag
mert én még nem találkoztam olyan nagyon jókkal amikkel lecserélném bármikor azokat a logikai és ügyességi játékokat, amikkel az iPhone-omon játszom...
Ha mutatna neked valaki, akkor neked mindegyik játék ugyanúgy nézne ki:
"Flash is not supported"
Tehát nem is találkozhatsz semmilyen flash játékkal, mert az iPhone-od nem képes lejátszani azokat -
(An)Dante
őstag
Az LCD kijelző nagyon fárasztja a szemet ugyanis a statikus, villogásmentes tartalom folyamatos bámulása közben csökken a pislogások száma, mely miatt könnyebben szárad a szem.
A folyamatos, direkt magas fényerő szintén káros, de ez minden LCD és OLED kijelzőre igaz. A hagyományos, megfelelően nagy betűkkel nyomtatott könyvek jó fényviszonyok között sokkal kevésbé terhelik a szemet.
-
Straw
senior tag
Hát, ha kihagyták a multitaskot, nem hiszem hogy hogy sokkal többet tudna ekkora felbontással mint mindjuk az 3G a maga 480*320-as felbontásával.
De bármi lehet, amúgy szerintem az A4 egy snapdragon csak egybe tokozták egy ütős PowerVR grafikus chppel, ami elég könnyű mert ugyen az Apple megevette az egész céget. -
(An)Dante
őstag
Mint mondtam, például a Facebook közösségi játékai elég népszerűek. Nem egyedül játszod őket,nem feltétlenül valaki ellen és nem is a gép ellen, hanem barátokkal, ismerősökkel együtt. Pár millióan azért használják őket..
Ezen túlmenően én személy szerint nem tudnám Java nélkül használni a csomagküldést, vonatjegy foglalást, kép előhívást, de még az online bankom sem, ezen túlmenően jónéhány Flash alapú portált is használok, melyek szintén nem játékok.
Maga az iPad nem rossz, de mindig rossz érzéssel tölt el, ha azért, mert egy készülékgyártó szerint a Sun és az Adobe maga a mumus, én már nem is használhatom az amúgy szabványos online tartalmakat. Nem azt mondom, hogy annyira jó dolog a villogó hirdetés vagy a helyenként lassú Java, de majd a kedves felhasználó el tudja dönteni, hogy akar-e ilyen plugint vagy sem. Ne akarja más megmondani, hogy nekem mi a jó.
-
DaveNo1
veterán
Ha szerinted a fejlődésben lévő szemet a 10 inches képernyő állandó bámulása nem károsítja akkor ideje kicsit felelevenítened a tudásanyagodat..
A játékos kérdésre meg...lehet a te preferenciádnak nem felelnek meg de két facebookos alkalmazás:
-Farmville - 75 millió online játékos
-Maffia wars - 25 millió online játékos (ennek van iphone változata is csak kicsit gagyibb)És mielőtt azzal jössz ezek után is fizetni kell, igen van fizetési opció, de minden alapvető dolog ami a játék élvezetét lehetővé teszi ingyen elérhető.
-
nota bene
csendes tag
Jól látod az iPad lényegét. Sajnos a hozzászólók valóban nem értik, hogy miről van szó.
Az iPad nem telekommunikációs eszköz, így aztán felesleges belőle kamerát hiányolni, meg az iPhonehoz hasonlítani. (A keret pereme meg azért széles körben, hogy bármilyen állásban ugyanúgy meg lehessen fogni.)
Az Apple nagyon át szokta gondolni minden termékét, valószínűleg alaposabban mint az eddig hozzászólók. Hibája, hiányossága az iPadnak is van, de nem ezeken a hibákon fog eldőlni a sikere. Azt kell megérteni, hogy más az alapfunkcióinak a célja, mint amire egy mobiltelefon képes lesz valaha is (pl.: 9,7"-os képernyő). Sőt, ravasz árukapcsolás is sejthető a dologban, mégpedig az, hogy aki iPad-ot vesz az vesz iPhone-t is utóbb. A netbook viszonyítás ismét nem egészen OK, csak technológiai szempontból. Melyik netbook gyártó kínál annyi alkalmazás lehetőséget, multimédia tartalmat, e-bookot stb. mint az Apple?
Új hozzászólás Aktív témák
- Tőzsde és gazdaság
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Futás, futópályák
- Íme, a Moto X70 Air, vagyis Motorola Edge 70 minden oldalról
- Telekom mobilszolgáltatások
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- LEGO klub
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- A napon sütkérezik a OnePlus 15
- potyautas: Vágyak
- További aktív témák...
- Apple watch Ultra 2 titanium Milanese 2026.03.23. Apple jótállás
- MSI Cyborg 15 A13VFK 15.6" FHD IPS i7-13620H RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Eladó egy bontatlan Google Pixel 10 128GB Obsidian (fekete) okostelefon, ajándék eredeti tokkal
- Bomba ár! Dell Latitude 7212 Rugged Extreme - i7-8G I 16GB I 256SSD I 11,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo X1 Tab G3 i7-8650U I 16GB I 512GB SSD I 13" 2K+ IPS Touch I Cam I W11 I Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5420 - i7-1185G7 I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Dell Latitude 5320 - hibás kijelzők - i5 1135G7 ,16GB RAM, SSD, jó akku, számla
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude Precision XPS Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, Vostro 8-12. gen.
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3086, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest