- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Projektor topic
- Canon EOS DSLR topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen házat vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oliverda
félisten
válasz
fatallerror #198 üzenetére
Mert full HD-hoz még egy i3 is elég, valószínűleg úgyis VGA limit lesz.
-
Taragas
aktív tag
Na végre, egy CPU ami már konkurencia az intelnek teljesítményben. Én nem vártam többet, vagy kevesebbet. és az üresjárati fogyasztása sem vészes. Én kb ezt vártam és kaptam. Az a baj, hogy megint ott az a fránya kövi generáció, és ugye az AM3+ élettartama(ami miatt vacilálok még egy kicsit). Ez a proci annak éri meg, aki csalódott a bulldozerben(mert kb egy évet késett szokás szerint az AMD, és tavaly kellett volna ez a teljesítmény), de nem adták el még a 9-es lapjaikat, és hajlandóak beruházni egy ilyen procira. Engem meggyőzött, és talán be is ruházok egyre. 3 évig elég lesz, utána úgy is az APUé a jövő....
-
tranceplanet
addikt
(#182) eXodus
"Már megint az a probléma h az amd nem csinált kétszer gyorsabb procit,
fele annyi fogyasztással, harmad áron..."Ezzel a hozzászólással beletrafáltál a lényegbe
Mindenkinek örömtüzet kellene gyújtania, hogy az istenkirály intel egyetlen ellenfelének sikerült egy ilyen jó procit összehoznia. Azon csodálkozom, hogy az AMD még tud választ adni az intel termékeire. Ha így folytatódik, hogy tobbra sem veszik az emberek az AMD processzorait, akkor tényleg egyszereplős lesz a processzorpiac. Nem véletlen a vészjósló cikk a leépítésekről, ha továbbra is ilyen kevés profitot tud termelni az intellel szemben, akkor van mitől félnünk. Annyira azért nem rosszak ezek a processzorok, sajnos az AMD nem tudja felvenni a versenyt az intellel szemben, olyan téren, hogy hogyan is kellene eladnunk a termékeinket. Legtöbben azon vitáznak, hogy mennyit fogyaszt egy-egy processzor. Szerintem az emberek 80%-a azt sem tudja mit jelent a TDP fogalom. Egy laikus elmegy gépet venni, szerintetek tudni fogja, hogy mennyit fogyaszt a számítógépe vásárlás után? Hajrá AMD
-
Már reggel elolvastam a tesztet, és nézegettem a topikot is, és elég mókás.
Hozzáteszem én azok közé a hülyék közé tartozom akik megveszik majd. Most nincs is értelmes indokom, egyszerűen csak kell nekem egy 8350-es.
Engem nem érdekelt eddig sem ez a TDP és fogyasztás meglovaglása, mert a nagy része csak vihar a biliben, de elég vicces, hogy páran mindig képesek a saját vallásuk szerint magyarázni a dolgokat.
Ha egy videó kártya 5 W-tal többet fogyaszt, akkor az irgalmatlan nagy gond, és egy rakat k@ki és nem szabad olyat venni csakis AMD-t, ami kevesebbet eszik, és ez kimutatható hosszú távon a villanyszámlán is.
Ennél a procinál persze ez az észrevétel sehol nincs, és igazából nem is olyan nagy gond a fogyasztás.
Mindegy, hisz nekem elvileg előrelépés lesz, mert a 8150 is simán bezabál 200W-ot, ha úgy állítom be, de akkor a 8350-nel majd most agyon spórolom magam.
-
MZperX75
addikt
válasz
- = Zk = - #186 üzenetére
Ahogy érzed,ha magas a mérce akkor semmi sem elég!
Én kinőttem ebből.Minél kevesebb fogyasztással- minél olcsóbban a legtöbb kakaó.
Ez most nálam = (használt)Llano-val.franc0
És te?
-
franc0
őstag
-
Peetee(tm)
aktív tag
Gratulálok!
Szép kis teszt! Köszönöm!
Ami meglepett, hogy kezdi elérni az Intel szintjét, csak azon a nyamvadt fogyasztáson faraghatnának még.
Mondjuk ne feledjük, hogy az AMD 32nm, míg az Intel már 22nm nyomul. Ott rengeteg áram fogy el, azon a 10nm-es különbségen.
Továbbá a következő FX procik gyártása már alkalmazza az un. HDL (High Density Library) automatizációt, ami előreláthatóan 30%-os fogyasztáscsökkentést jelent 32nm-en, igaz a magok órajelét befolyásolja (csökken), de szerintem még így is minimum 10%-os sebesség növekedést fog eredményezni.
Úgy gondolom, hogy egy ilyen proci, ami 30%-al fogyaszt kevesebbet sokkal többek számára lesz elgondolkodtató alternatíva, főleg, ha az ára sem lesz elrugaszkodva, főleg egy Intel-hez képest.
Szép volt AMD így tovább!(Értem én hogy az Intel most a fellegekben jár, mert tényleg ütős kis prociaik vannak, de engem marhára zavar, hogy egy 2 magos kis i3-as proci is minimum 30000Ft nem beszélve az i5 és i7-es procik számomra megfizethetetlen áráról. Felháborító ez a tény, de sajna megteheti, amíg az AMD gyengélkedni fog.
Arról nem is beszéve, ha egy jó alaplapot akar hozzá az emebr, ami mondjuk egy alap SATA3-at is tud az mindjárt 40k így már minimum 70000Ft-ot kell leszurkolni, amíg mindez az AMD-nél lényegesen kevesebb. Mindegy nem itt fogom tovább taglalni a dolgok, mert nem ide való....csak most kijött belőlem)
-
Prof
addikt
Mire használod hogy gyorsabb proci kell neked? A phenom 2 mindenre elég egy jobb VGA-val. Ha játszol akkor a VGA-t cseréld le és minden menni fog vele szépen.
A sok 50k-70k-s intel procis emberke meg verheti a 180 fps-re 1280-ban a 60hz-es monitorján
Továbbra is azt mondom diszkrét vga-val egy sandy i3 is abszolút mindenre elég. (20k használtan és nem zabál sokat). Anélkül meg llano-trinity.Az Intel kezdte a fogyasztás mizériát is pár éve, még nem érdekelt senkit, sehol nem volt a tesztekben.
A marketing errefele megy mivel nem tudnak már olyan mértékben teljesítményt növelni ahogy régen és mellesleg nincs is igény/szükség rá. (flash játék,net,facebook,office-ra van a Pc-k nagyrésze használva)A drága proci mellett 1 érvet tudnak felhozni, a multi BF3-at. (ki nem szarja le, 30. bőr lehúzása a wolfensteinről )
Akkor fog az AMD feltámadni ha jönnek az átírt szoftverek, kérdés marad -e annyi piaci részesedése, hogy a komolyabb, húzónév szoftvereket átírják miattuk.
-
Henkei
tag
válasz
ricshard444 #168 üzenetére
mert talan nem ertettel hozza.
exodus: +1
-
- = Zk = -
félisten
-
kNG
senior tag
válasz
atti_2010 #183 üzenetére
Egyéni felhasználóknál inkább elvi kérdés, semmint az az évi +6000 Ft (bár azért ez is számít ha belegondolunk!)
Sok környezettudatos felhasználó = sok energiaspórolás = környezetkímélés, stb.
Aztán a gyáróriásokba, meg a PR tevékenységükbe inkább már ne is merüljünk bele, mert az már nagyon OFF lenne!
Valóban jó alternatíva lehet megfelelő ár mellett! CPU tuningos játékteszteket majd nézek is, kíváncsi vagyok mit dob rajta pár + mhz
lehet ezeket majd hajtani mint a fenevadakat
(igaz akkor a fogyasztás is jobban elszáll, de hát melyik procinál nincs ez így...)
-
Chp
őstag
válasz
atti_2010 #169 üzenetére
Hát nézd, egyelőre nem kell az a hatalmas teljesítmény, a stratégiám az, hogy veszek egy FM2-es A75 chipsettel szerelt MSI lapot - ha lehetne kapni...
- aztán cserélem a GTX460SE-met egy MSI 7770-re, majd később össze eresztem egy Kaveri APU-val. Addig meg egy A8 bőségesen megteszi, a lényeg, hogy az i3-2100 szint meglegyen, a 7770 meg mondhatni GTX460SE szint. Tudom, kicsit korai, de nekem ez bőségesen elég. Csak jönnének már az MSI-k!!!
-
atti_2010
nagyúr
Képzelj el egy szerverparkot...sok +500 Ft/hó sokra megy...
Igen de mi most nem szerverparkról beszeltünk hanem egyéni felhasználókról akik rendszerint 1 géppel beérik.
Lehet hogy nincs olyan jó mint az Intel de nem is nagyon marad el és ha 5-6 hónap múlva még lejjebb megy az ára már nagyon meggondolandó. -
eXodus
őstag
Már megint az a probléma h az amd nem csinált kétszer gyorsabb procit, fele annyi fogyasztással, harmad áron...
-
kNG
senior tag
válasz
atti_2010 #180 üzenetére
Képzelj el egy szerverparkot...sok +500 Ft/hó sokra megy...
Ez a Vishera tökéletes lenne munkagépnek, ha kevesebbet fogyasztana, akkor azoknak kb. az álomprocija lenne, akik munkára használják a gépet, az egyszer fix! Programok alatt nyújtott teljesítménye lenyűgözött, és általában már játékok alatt is jobb, mint a régi X4-gyek, szóval én bízok az AMD-ben, a steamroller egy ütőkártya lehet az AMD számára, ha nagyon jól játssza meg!
-
LackoMester
addikt
Köszönet a velős tesztért, kitűnő mint mindig.
Hát nemtudom , szerintem ez még mindig kevés az AMD- től, nemmondanám, h. többet vártam, már egy ideje nemvárok semmit az AMD- től ( ami a CPU- kat illeti ) ez van. -
kNG
senior tag
válasz
atti_2010 #172 üzenetére
A BF3 egy borzasztóan jól optimalizált játék...én játszottan Skyrim-et x4 955 @ 4 ghz-n, 25 fps-re leesett sokszor a min. FPS...aztán lett az i5 2300+ 40+ FPS-em volt, 40 alá sosem esett a minimum...
Jó az AMD, szó sincs róla hogy rossz lenne, de ha nem optimalizálják megfelelően a programot, akkor sajnos nem elég jó (számomra)....én nekem játékra kell a gép, és ebben jelenleg (saját tapasztalatok, nem szedett-vedett tesztek) jobb az intel! Videókártyából viszont csak AMD-t vennék, de ez már megint más téma (AMD karim is van egyébként...)
Ha külön videókártya nélkül használnám a rendszert, akkor viszont csak Llano/Trinity, megint csak érthető okok miatt...
-
Inzl
csendes tag
Nem nagyon látom értelmét ennek a procinak. Ha teljesítmény kell, pl. szerverekbe, a kisebb fogyasztású, mégis gyorsabb i7 mindent visz. Ott ráadásul a CPU beker ár alig számít. Desktopra meg 125W az végtelen sok, én már a 65-öt is túlzónak tartom (a 45W-os új Intel CPU-kat simán lehet passzívan hűteni, és átlagfeladatokra bőven sok az a teljesítmény, amit leadnak).
Alapvetően gyártástechnológiában nem tud lépést tartani az AMD az Intel végtelen pénzével, és innentől azért eléggé bukón van. Amit itt látunk az bruteforce teljesítménynövelés, nincs benne olyan sok innováció, hiába a mindenféle blokkdiagram
Inkább mehetnének low power embedded irányba.
BTW, amíg nem csinálnak rendes Linux GPU driver-t, addig amúgy sem szeretem az AMD-t.
-
Male
nagyúr
Ha jól látom, ez már nem 800MHz-re veszi vissza az órajelet terheletlenül, hanem 1.4GHz-re.... ezt jó lenne megemlíteni/kiemelni a cikkben is, mert jelentős változás, és a terheletlen fogyasztásnál is van szerepe. ( Ha csak én siklottam át fölötte, vagy a Bullnál is így volt, akkor bocs
).
-
Puma K
nagyúr
Nem tetszik amit látok... na de majd csak összejön.
-
kNG
senior tag
válasz
atti_2010 #166 üzenetére
Érdemes megnézni pár tesztet (ilyen jellegűek megtekintésére ajánlom a tomshardware-t) KIMAXOLT beállításokkal, ezen tesztekben egy adott videókártya mellé tettek többféle procit...sokszor a játszhatatlanság határán küszködik az i3 (25 fps alatt), és a phenomok is, míg egy i5-tös már kitolja magából a 30+ MIN FPS-t...nem azt mondom hogy i7-tet kell venni, hanem hogy érdemesebb egy erősebb procit venni alapnak, ami sokat segít a min. fps terén akármilyen felbontáson akármilyen beállítások mellett...pl. anno nekem amd barton 2500+-om volt és mellé radeon 9600...hiába volt erősebb GPU akkor sem vettem intelt vagy intel celeront a min. fps miatt...
Tehát erősebb CPU, kicsi VGA utána nagyobb VGA
utat szerintem érdemesebb bejárni, mint a
Kissebb CPU, erősebb VGA, erősebb CPU (Platformcsere?) nagyobb VGA
utat...
-
-
Chp
őstag
válasz
->Raizen<- #165 üzenetére
Tudod, hajt a kíváncsiság és szeretek kipróbálni több dolgot, csak ezen a téren ez nem így volt. Ha nem válik be, nem válik be, ennyi.
Azt mondom: egy próbát mindenképp megér egy AMD proci.
-
Chp
őstag
Mi történik velem?
Eddig megrögzött Intel párti voltam, de most valami kezd változni szépen lassan...
-
Loha
veterán
a szoftverek és a programok nincsenek felnőve hozzá. Ez legfőképpen játékoknál a BF 3 tesztnél és a xvid kódolásnál látszik.
Ez nem igaz, nem mpeg2-be kell Xviddel tömöríteni, hanem mpeg4-be x264-gyel, sokkal jobb a végtermék és minden magot fullosan ki tud használni, vagy a Sony Vegasban ott pihen a MainConcept AVC/AAC encodere szintén, ha már úgy is szerepel a tesztben...BF3 az egyik legprociigényesebb játék jelenleg, és remekül ki is használja a magokat, csak éppen nem az agyonscriptelt sigle playert kell procitesztre használni, ahol nincs mit számolnia a procinak és remekül elfut akármelyik 2 magoson. Szemléltetésnek itt egy graf a BF3 multiról:
SZVSZ jó procit csinált az AMD, csak még mindig 2 évvel le vannak maradva, de jó áron jó vétel lehet az FX-8350.
-
Oliverda
félisten
Ezt így nem lehet összevetni, illetve ebben semmi "durva" nincs. Ahogy a cikkben benne is van, az Intel és az AMD egyaránt valamilyen multi-threading alapú megoldást alkalmaz. A szálak számát érdemes összevetni, ami az i7-3770K és az FX-8350 esetében is egyaránt 8 darabot jelent.
-
kNG
senior tag
válasz
MZperX75 #157 üzenetére
Feltehetően az lenne az eredménye, hogy a Q9xxx kb. ugyanazt az FPS értékeket hozná mint az x4 955, esetleg néhol az intel kerülne előnybe, de csak pár FPS-sel...
i5 750-től felfelé mindenhol kielégítő lenne a min. FPS, illetve sandy-ivy-n még az i5 750-től is több, de nem számottevően...
Bulldozer + Vishera = ??? (ilyen procim még nem volt, így tapasztalatokat sem tudok írni)...
+ Még az lenne érdekes, ha többféle VGA-t párosítanának hozzá...mondjuk HD 7770 (szerintem mindenhol kb. ugyanúgy teljesítene), HD 7850 (itt már néhol előnybe kerülhetne egy i5 750 a phenommal szemben), és egy HD 7970 (itt már szerintem a sandy - ivy lenne a nyerő)...
Mindezek mellett az összes platformon játszható lenne az összes játék...csak hát az a fránya minimum FPS...innentől kezdve pedig ízlés kérdése, ki mennyire érzékeny rá
Ha én most újonnan raknék össze 1 platformot, akkor mint mondtam inkább i5 3570k + HD 7770 mint i3 + GTX 660...de ez tényleg csak az én szubjektív véleményem!
-
bteebi
veterán
Ha azt veszed, hogy ebben a prociban 8 mag pörög 4 GHz-en, 32 nm-es gyártástechnológiával, akkor szerintem a fogyasztása teljesen rendben van - ellenben a relatív teljesítménye nagyon gyenge az Ivy Bridge-hez képest. Átlagosan kisebb a számítási kapacitása, mint a default-ból 3,5 GHz-es, 4 magos, igaz HyperThreading-es i7 3770K-nak. Kisebb órajel, feleannyi processzormag, és mégis valamivel nagyobb teljesítmény. Ez a durva, nem a 125 W-os TDP...
-
stratova
veterán
Oliverda, ilyen grafikon várható esetleg frissítés formájában. Illetve, ha már így belemelegedtek az olcsóbb kisebb fogyasztású játékra alkalmas gép feszegetésébe a kollégák, milyen hatással lenne egy CMT off Visherára pl. a ti játékaitok alatt?
FX 8150-nél 18 W-ot 2600K-nál 15-öt hozott a konyhára a CMT/HT off.Szerk.: Köszönöm a választ.
-
kNG
senior tag
Igazi gamer gép alá jelenleg i5 2000 legalja, illetve i5 750 + fölfelé, akkor is ha fáj...minimum FPS-ben rengeteget számít, tudom, mert volt x4 955-öm 4 ghz-n az i5 2300 előtt, és i5 2300-nál nagy mértékben emelkedett a min. FPS!
Másik megoldásnak az őskövület 775-ös platformon egy Q95xx - Q96xx túlhajtással...szintén a min. FPS miatt!
Egyébként bőven jól el lehet gamelgetni egy x4 955-ön is, de hogy azt bull-ra vagy vishera-ra nem váltanám, az is biztos!
Visszatérve arra, hogy milyen CPU mellé milyen VGA-t (sokan a kissebb CPU mellé nagyobb VGA-t preferálják)...
Nos szerintem (bár ez csak az én hülye felfogásom) inkább nagyobb CPU és kisebb VGA...
A CPU rengeteget számít min. FPS-nél, én inkább elnézek egy játékot MED grafikán, de akkor simán, szaggatás nélkül megy, min. 30 FPS-sel, minthogy elnézzek egy gamet kimaxolt grafikán átlag 40 FPS-sel, de úgy hogy bizonyos részeknél leesik az FPS 20 körülre, vagy az alá...
Alternatív megoldás: PH-n vásárolsz használt bika CPU-t, és előző (vagy kettővel ezelőtti) generációs felsőkategóriás bika karit! Ettől jobb megoldás adott keretből szerintem nincs!
A VGA-nak a legrövidebb úgyis az élettartama, mert az fogy el leghamarabb a gamek alatt...veszel 1 nagy CPU-t egy kisebb VGA-val...a kisebb VGA-t túlhajtod, ha már szükséges (ésszerű keretek között) utána ha elfogy akkor csak bedobsz mellé egy másikat (feltéve ha CF/SLI képes lapod van), vagy pedig eladod, és veszel bele egy újabbat...a CPU meg kihajtja azt is...szerintem érdemes lekötni magának az embert egy erős platform mellett, minthogy állandóan CPU-t meg alaplapot kelljen cserélgetni, mert addigra már "úgyis kijött a jobb, gyorsabb, akkor inkább arra váltok".
-
MZperX75
addikt
válasz
mickemoto #151 üzenetére
3 hónapja van Llanóm,éppen ezért nem vártam meg a Trinity-t
A fejleszthetőségre meg magasról teszek,nálam a gépcsere min lap+proci" 2-3évente."
Illetve ha jó áron kijön,akkor évente,majdnem a brazos lap+drága ház árában megvolt a Llano.
(32.000Ft volt brazos eladva lap+ház) 42 ezr volt a brazos lap+proci +10 ezer volt a új ház
Egy 20-as volt a váltás.FX jó áron nem rossz választás,játszani meg jó egy I3-as vagy Phenom2-es is,
jó VGA-val,amit procira költenél,azt inkább egy erősebb VGA-ba tenném bele.Azt megnézném ,hogy I5-ös vagy I7-es mennyibe kerül? az árkülönbözetből mennyivel erősebb VGA-t tudnék venni,és az hogyan teljesít játékoknál.
Pl I5+lap (3570K) 60.000Ft+VGA (HD7770) 28.000Ft =88-90ezer.
ugyan ez egy I3 2100(30.000Ft) GTX660(60.000) vagy egy HD7870(62.000)=90.000ezer/92.000Ft
Vagy egy hasonló kategóriájú Phenom2-965(ezt még lehet kapni) 22-24ezer 84-86ezrerre jön ki.Viszont játékteljesítményben????
-
-
stratova
veterán
Tényleg nagyon furcsa. Az 1.5 V 5 GHz-es OC fogyasztáson is pislogtam.
Azért is hihetetlen kissé, mert 2x Gigabyte WindForce Radeon HD 7950 3 GB parkolt mellette, azok már csak többet esznek mint egy HD 7970. Meglepne, ha ennyit számítana az arany fokozatú táp: Silverstone Strider GOLD 750W -
siriq
őstag
válasz
Oliverda #136 üzenetére
En meg a maradek 100+ user visszajelzesen ki merem jelenti hogy nem. Legalabb ennyi emberrel beszelgetek csak a beallitasokkal kapcsolatban. Errol ennyit.
Eleve olyan opciokat hasznalunk, amiket szabadon el lehet erni console-bol es finomhangoljuk a bf3-t hogy legyen + 20-40 fps. Nem egy sima benchmark tesztrol beszelek. Mondom az en beallitasom en felbontasom. -
törölt tag
Jogos a két pont - de valóban így van
De ez a dolog még természetesen nagyban függ majd egyéb konfigokban /tól is ... jönnek majd az eredmények , vasakhoz netán ujabb BIOS-ok , hogy opmitálisabban menjenek , illetve a finomhangolások jóval jobban / stabilabban üzemeljenek ! -
Oliverda
félisten
Ez alapján sem úgy fest, hogy ez így lenne.
-
Pipó
őstag
Hát én ezt Lánctalpas Cölöpverő helyett inkább "lepkefing"-nek kereszteltem volna. Így kis betűvel.
-
kromatika
veterán
Ha tényleg max 50 000 forintba jön ki majd ithon akkor nem rossz választás.Csak hát elég gáz,hog az AMD nem tud létrehozni alacsonyabb fogyasztásúbb procit ebben a kategóriában.
-
törölt tag
Ami lényeges a munkában nagyon jó szerepel --- itt látszik , hogy Intel inkább játékban van előnybem
-
Sz.Miki
őstag
Kézzel fogható darabok mikor várhatók a boltokban?
-
kisza25
félisten
válasz
Oliverda #115 üzenetére
köszi a tesztet részletes, mint mindig
ha azt nézzük, hogy az emberek többsége ugye nem tuningol, akkor elég jól sikerült az új FX, és mondjuk már van egy am3+ lapja érdemes lecserélni egy 4magos denebet, csak az a fránya fogyasztás, de az ugye betudható nagyrészt AM3+-nak, na majd jövőre... -
ESP
őstag
válasz
- = Zk = - #99 üzenetére
Jó vagy rossz?
770-es lapban is simán megy annyit de még felette is!
-
Oliverda
félisten
Nem volt nagyon időm még ezzel szórakozni, de szerintem már azzal is meg lehet takarítani 10-20 wattot, ha az ember lelövi a turbót, ami alapból 1,413-1,425-re emeli meg a magfeszültséget ahhoz a 100-200 MHz-hez.
-
nyunyu
félisten
En arra lennek kivancsi, mennyire lehet ezeket a procikat alaporajelen alulfeszelni.
Denebnek is, meg a hozza valo chipseteknek is feleslegesen magas az alapfeszultsege, siman lejjebb lehet szoritani a gep fogyasztasat 20-30W-tal, ha a proci 1.325V helyett 1.2V-t, chipset meg a defaultnal egy tizeddel kevesebbet kap.Meg lesz-e beloluk joaras FX-43xx@83xxx
-
MZperX75
addikt
válasz
- = Zk = - #71 üzenetére
Nincs gond a cölöpverővel! Hozza a kötelezőt(35-40ezret ér a piacon) kérdés hogy ez 200-230Dolláros ár itthon mennyi lesz,50ezerért Intelt vennék......játszani.
De ne add fel! Jó abba egy 25-28.000-ért egy FX6000-es is,de a helyedben nem kell cserélned PhenomX6-odat.
Nincs miért főleg 3.7Ghz-en.Nekem ez a platform nem gyere be!
1 fogyasztás,....túl magas.
2 a platformra nincs 65W TDP-s proci(ill kevés van)FX-ek között nincs.
3 miniITX-es lapok sem állnak túl jól FX és AM3+-on..
4 Kinőttem a VGA kártyákból,nem kell +zaj! melegedés,vacillálás nem fut stb.
Nekem az igényeimet egy LlanoA8 simán kielégíti!(A8-3820-as 65WTDP alulfeszelve)
Vga kártya nélkül,simán jól megy 720p-s projektoron a konzolos irányítóval Dirt3 High-on.
Cod is elég jól szakít max-on multiban.
Ha most raknék össze akkor egy TrinityA10-5700(65WTDP) FM2-es platformot választanám,de a Llanómat nem cserélem rá le! -
-
mickemoto
őstag
Ugyan ott tart az AMD az Intelhez képest mint egy évvel ezelőtt.Jobban kéne igyekezniük mert így nem fogják venni a termékeiket.
-
stratova
veterán
2600K OC (bár ez azon a tényen "sajnos" nem változtat, hogy ott annak a példánynak 0.04V-tal kevesebb kellett az 5 GHz-hez és i7 teljesítménye is keményen megugrik).
Nekik már az is jó lesz ha azokon a piacokon tudnak növekedést elérni, amelyek fellendülőben vannak. A PC nem éppen ilyen és esetleg kisebb prioritást kaphat a jövőben. De amíg igyekeznek tartani magukat az Opteron vonallal, csurranhat-cseppenhet egy-egy nagyobb teljesítményű asztali APU/CPU is.
-
juzer78
tag
Na ez már kezd valami lenni, ez már egy vállalható megoldás, reméljük a Streamroller modulokkal még legalább ennyit előrelépnek, bár a Haswellel szemben lehet 2* ennyit kellene... ami nagyon negatív, bár ebben is látszik a fejlődés, az a fogyasztás, de ha azt is ebben az ütemben sikerül lefaragni, akkor az Excavatorra már egy egész jó kis processzor lehet belőle...
-
kNG
senior tag
Végre kezd magára találni az AMD, habár fogyasztásban még mindig nem az igazi, de erre a processzorra már lehet a sandy-ivy helyett egy másik alternatívaként gondolni (a bulldozerekre nem lehetett, no offense)!
Kíváncsian várom, hogy milyen lesz a steamroller, szerintem azzal már sikerülni is fog beérni a sandy-ivy szintet, ezen processzorok teljesítménye pedig az elkövetkezendő néhány évben még bőven elég lesz!
-
IreN!CuS
őstag
Szerintem egész jó lett és ami fontos az ára sincs az egekben.
Oli grat a cikkhez jó lett
-
TOM-202
senior tag
Tulajdonképpen csak a játékteljesítmény a döntő. Abban nem láttam anno túl nagy előrelépést FX8150 esetén. Talán pár FPS + volt egy hasonló rendszerben ugyanolyan beállítások mellett mint az én gépem. A 8350 további pár %-os gyorsulása sem egy komoly előrelépés. Csupán azért hogy ahol eddig 110FPS-em volt és hogy most 130 legyen nincs értelme kicserélem az egész gépet. Idővel persze lehet hogy mégis cserélek, és addigra remélem hogy jobban fognak majd optimalizálni az FX-ekre.
@99 -= ZK =- : Igen, mondjuk ez a legtutibb 790-es lap. 4270 volt a legmagasabb amin lefutott az összes benchmark, sokáig itt is használtam. Valami nagyon tuningos CPU-t fogtam ki mert még 4340-en is betölti a rendszert, de a 3d-be már belefagy. Kis feszemeléssel szinte alig melegszik és atomstabil 4GHz-en. Mondjuk most éppen Megahalems-et tettem rá
.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Cikkünkből kiderül, hogy mire elég az AMD legújabb, Piledriver-alapú, 4 GHz-es, nyolcmagos asztali CPU-ja.
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B760M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H510 WHITE BeQuiet! 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest