- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Computex 2025: szinte mindenre gondol a Team Group
- ATX 3.1-es tápokkal gyarapodott az MSI MAG termékcsaládja
- Még mindig nem döntött az ASML High-NA gépeiről a TSMC
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen videókártyát?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Projektor topic
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- E-book olvasók
Új hozzászólás Aktív témák
-
stratova
veterán
Akkor két véglet lehetünk, mert mostanság egyre ritkábban veszem elő a lapost böngészni (teló). Nem mondom, hogy nem játszanék ha lenne megfelelő hardverem (és szánnék is rá), erre mondjuk jó lenne a régi helyére egy Trinitys lapos. FX-ben viszont tetszik, hogy virtualizálva biztosan könnyedén szolgálhatja ki egyszerre több ember átlagos gépigényét. Ez az amiről Trinitynél nem vagyok teljesen meggyőződve, csak remélem.
-
MZperX75
addikt
válasz
fatallerror #293 üzenetére
" mindenki foglalkozik vele mert a sok apró 5-10 e ft-ból lesz a sok és ha elkerülhető akkor miért ne? a gazdagok sem szórják ész nélkül a pénzt, pont azért gazdagok mert megnézik mennyi ":]
Akkor én már nagyon gazdag vagyok......
-
MZperX75
addikt
válasz
fatallerror #293 üzenetére
Hát nekem is havi 7500-8000-et meg evet csak a gép
Utána váltottam brazosra havi 1000-1500-ra apadt az elmúlt 1.5év,(I)de cseréltem Llano-ra (/I)most már nem megy 24/7-be.Oliverda
Elég ha 24/7-ben hagyod egy régi CFX-es konfigod 4db 3.5"HDD-vel +DVDRW idle....200-220W 2-3 napi games 350-450W-al +2db monitor 60-70W+20W hang. repülnek az 1000Ft-ok,tudom....
-
Oliverda
titán
válasz
[CS]Blade2 #292 üzenetére
Minek kellene hozzá 8-9K-s hűtő?
6K villanyra akkor kellene, ha naponta 12 órát 100%-os terhelésen járatnád. Azért ennyire ne legyél elfogult.
fatallerror: Valamilyen Folding projectben vagy benne?
Persze, hogy felesleges. Ezt annak kell megvenni aki munkára is használja a gépét, vagy hobbi szinten videót/fotót szerkeszt, renderel, stb.
-
fatallerror
addikt
válasz
Oliverda #285 üzenetére
én csak a saját fogyasztásom ismerem de jelenlegi géphasználatommal 7600 ft jött ki 50 ft-os kw árral számolva
lehet elszámoltam
az az 5x e az 45e mert a 3450es i5 asszem annyi
viszont akkor ennyi erővel ez a 8350es is felesleges
ha csak a teljesítményt nézem akkor jók az új fx-ek de am linkeltél ma 95 w-os fx-et is szóval teljesen rendben vannak#287) MZperX75 : mindenki foglalkozik vele mert a sok apró 5-10 e ft-ból lesz a sok és ha elkerülhető akkor miért ne? a gazdagok sem szórják ész nélkül a pénzt, pont azért gazdagok mert megnézik h mi mennyi :]
-
MZperX75
addikt
válasz
antikomcsi #290 üzenetére
Pedig 2x is elolvastam!
(fáradok)
Irónia és ,e között vacilláltam,de akkor ezek szerint pont mellé nyúltam
Fáradság=kötözködéseXodus így utólag....
IreN!CuS
-
Sz.Miki
őstag
Arról valakinek bennfentes nfo, hogy mikor érkezik kicsiny hazánkba 8350?
-
MZperX75
addikt
válasz
IreN!CuS #286 üzenetére
Az a lényeg ,hogy olcsóbb FX,de nem rosszabb !
A fogyasztás az árkülönbséget évek alatt hozná be,és teljesítményben sincs lemaradva ....sőt.I5-3570K-hoz,max néhány játék pár%-al.1500-2000Ft/év 3-4 év kellene a különbséghez,az meg nem kevés.
"Ez a mai válságos időkben nagyon sok szinte kigazdálkodhatatlan többlet főleg ha csak egy vacak 50k procira telik
"
Viszont akinek 50K procira telik az meg nem foglalkozik évi 2000Ft többlettel.
-
Oliverda
titán
válasz
fatallerror #284 üzenetére
Játékhoz - mint már jó néhányszor mondtam -, tök felesleges jelenleg 5x ezer forintos processzort venni.
Az éves áramfogyasztás pedig jó, ha 2500-2000 forinttal több átlagos felhasználás mellett.
-
fatallerror
addikt
-
Prof
addikt
válasz
bitblueduck #275 üzenetére
Ja hogy te az OC-ra gondolsz. Na ja az egyértelmű. Ha valaki akar 70-80e-ért procit venni
(a sok titkos szerződés annyi pénz hozott nekik, hogy bőven jutott pénz a fejlesztésre, hogy gyártástechnológiában a világot állva hagyják.)Az meg nem fog változni, hogy amíg a piacvezető intel izomból megoldja a feladatokat addig felesleges bármi extrát fejleszteni. A programozó lusta
I
Inkább kiad a cégvezető 10x annyit gépekre amit leír költségnek, minthogy 1 szem gyakornok programozót felvegyen aki GPU-ra fejleszt vagy optimalizál.Amúgy jó irányba megy az AMD, meglepet hogy az Intel compileres Cinebenchben ennnyire jó már.
Nem magyar áram számla/fizetés arányok vannak külföldön.
Ott le se szarják azt a kis többlet fogyasztást, ami nekik elve 3-ad annyiba kerül és 5-szörös fizuból kell kifizetni. (nem beszélve az amcsi webshopos akciós árról, alacsony áfával, ingyen szállítással) -
Oliverda
titán
válasz
[CS]Blade2 #279 üzenetére
Hőcsöves hűtőt adnak mellé a dobozában.
Az éppen lehet ok, hogy jó néhány erősen többszálúsított alkalmazásban veri a 3570K-t (is).
-
- = Zk = -
félisten
válasz
antikomcsi #278 üzenetére
nem hát, majd boltolok Főnökömmel!
-
antikomcsi
veterán
válasz
- = Zk = - #277 üzenetére
ÁáÁáÁáÁáÁá annyit azért nem ér!!!!
-
- = Zk = -
félisten
válasz
antikomcsi #276 üzenetére
igen, jól hallod.
lekéne mondani a bendőmről, és "lehet" megtudnám venni -
antikomcsi
veterán
-
bitblueduck
senior tag
igen, szerintem reális. Meg ilyen tdp kategóriában az LGA2011 is többet ad (nyilván az más árkategória). Csak azt próbálom mondani, hogy az intel még játszhat a tdp limitekkel, AMD esetében szűkebb ez a sáv.
Ettől függetlenül ezek az új CPUk nekem tetszenek, remélem senkinek nem az ellenkezője jön le a hsz-eimből.
klrz: Lehet nincsenek kimondottan erre a speckó felépítésre optimalizálva, de a tesztben is volt pár alkalmazás ami jó hasznát vette a magoknak. Sok helyen jól jön minden plusz (bár ha nem integer, akkor a GPGPU-kat tényleg elkezdhetnék rendesen használni). -
Oliverda
titán
válasz
antikomcsi #273 üzenetére
Nem azért linkeltem, hogy onnan vásárolj. Nem is szállítanak amerikán kívülre.
-
-
ETOM
addikt
Egyébként a turbó órajelen miért nem emeltek még, hogy több lépcső legyen? Vagy úgy voltak vele +4GHz elég lesz mindenhova?
-
Oliverda
titán
válasz
antikomcsi #265 üzenetére
bitblueduck: A jelenlegivel már nem fognak lépni semerre, mert a következő generáció 28 nm-en érkezik majd.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
antikomcsi #265 üzenetére
Türelem, tornaterem
-
antikomcsi
veterán
Nemhogy itthon, de még az AMD webshopban sem találok egy árva darabot sem. 8120-ból és 50-ből meg van vagy 9 féle összesen.
Megint jól sikerült a rajt.
-
Prof
addikt
válasz
bitblueduck #262 üzenetére
Mert az Intelnél szerinted a mai világban +20% benne van a pakliban?
-
klrz
tag
válasz
bitblueduck #262 üzenetére
Én azt gondolom, hogy felesleges lenne 32nm-ről átálniuk 22 vagy annál kissebb gyártástechnológiára!
A Phenom, PhenomII procik teljessen más architektúrára épülnek mint az FX sorozat, és ebből az következik, hogy még a szoftverek nagy része nem tudja kihasználni/kiaknázni ezt a fajta felépítést-sztem!
De még sztem a Phenom szériát se tudják használni megfelelően!És sajnos ez buktató, mert a hardverek fejlődnek szépen, viszont a szoftverek hol vannak még ahhoz képest....nekem ez a véleményem!
-
bitblueduck
senior tag
Sokat gondolkodtam rajta, és végül tetszik az fx8350. nagyon szépen a 3770 sarkában lohol. Ettől függetlenül nagyon kellene a gyártástechnológiai váltás, vagy egy erős optimalizálás. Most érzem újra azt, hogy szívesen váltanék AMD-re.
Ami nagyon nem jó, hogy látszólag nehéz a jelenlegi technológiával feljebb lépni, +800 MHz +100W az durva.
Nem a villanyszámla aggaszt hanem, hogy ésszerű keretek között még +20% teljesítmény is irreálisnak tűnik ebből a pontból. -
Qkackca
őstag
Köszi a tesztet, elég tetszetős lett. 'Fsb' tuningot mennyire bírja, vagy átsiklottam rajta hogy csak szorzó machinálás van itt is?
Szerk: Oliverda: Ok, de lehetséges? Vagy az már nem is annyira érdekes?
-
Mister_X
nagyúr
Nem is rossz ez a Vishera, főleg az árát nézve. Játékok terén hozza az árkategóriáján belüli Inteleket, professzionális programokban meg még többet is tud nyújtani legtöbbször, mint egy i7. Köszönjük a tesztet!
@Oliverda: hogyér az FX-ek? Ezek magáncélúak voltak vagy a PH! vette/kapta tesztelésre?
-
kisza25
félisten
válasz
Oliverda #219 üzenetére
gondoltam, de i3-540@4Ghz-en már azért hozza alap 3220-at,
singlibe aláírom, hogy megfelelően magas felbontás esetén elég lehet egy i3(tapasztaltam is, hogy így van),
de sokan azzal küzdenek BF3 multiban 64fős mappokon, hogy egy i5-3570K 4+Ghz-en tömeges csatajelenetekben úgy megugrik a processzorigény, hogy leesik az FPS és a VGA kihasználtság leesik 65-70%-ra, mert a CPU fizika számítása mellett, már nem tudja kiszolgálni rendesen -
[CS]Blade2
addikt
válasz
#00983040 #129 üzenetére
"mondjon bárki bármit ... és AMD a max TDP -t adja meg , míg intel a Tipikus TDP -t , amitől a Maximális teljesítményfelvétel akár 30%-al is több !"
Mármint, hogy a 3570K 77W-os TDP-je tipikus (és ez lehet +30%-al több
(100W)), az FX-8350 125W-os TDP-je pedig maximális?
A fogyasztásmérő szerint a teljes konfig! majdnem dupla annyit kér:
110W vs. 208W (+98W)
102W vs. 198W (+96W)
A ramok, a táp, a háttértárak, a VGA, stb. mind megegyezik, gyakorlatilag a lap+cpu kombók között van egy majdnem dupla fogyasztás CPU terhelésnél. -
TaS1kaaa
tag
Windows 8 használata mellett hogyan változik a különbség a deneb és a vishera között ? Elvileg a windows 8 ütemezője ideálisabb a vishera-nak.
-
-
Pietrosz
addikt
Nem tudom volt-e már, de az xvid tud több szálat használni, és skálázódik is, igaz nem túl lineálisan.
Nálam 50-100 fps között változott az fps, 1-4-ig változtatva a threadek számát. (persze encode beállítástól is függhet)
A threads-nél lehet beállítani. Megui+xvid párossal csináltam.
Szvsz tesztelni is lehetne vele, mivel a végén a logban elmenti az fps-t is. -
stratova
veterán
válasz
Oliverda #235 üzenetére
Vagy úgy, nekem volt még korán.
A turbo lépcsőkhöz tartozó feszültségértékek változatlanul csak Windowson futó szoftverben állíthatók, biosban nem? Említetted a magas turbo-fesz. előnytelen hatását a fogyasztásra (még Llanonak is ez volt a baja, ott ahol elérhető a turbo).Pscheckken kívül akad egyéb lehetőség?
-
Apró elgépelés a második oldal közepe táján: "kihasználásánek"
-
Oliverda
titán
"A 4 modul vs 4 modul eredmenyek elterhetnek, ha nem elegge parhuzamositott az alkalmazas."
Szerintem nem térhetnek el, mert az alkalmazást nem érdekli, hogy épp 4/8 Zambezi vagy Vishera mag van alatta. Mindkettőt épp ugyanannyira fogja hátrányban vagy előnyben részesíteni a végrehajtóegységek számának és elrendezésének okán.
-
válasz
Oliverda #233 üzenetére
2 vs. 2 modul korrekt osszehasonlitas, kimondottan azert, mert igy az APU-kal is osszevetheto.
A 4 modul vs 4 modul eredmenyek elterhetnek, ha nem elegge parhuzamositott az alkalmazas. Termeszetesen megfogja mind a kettot, de az elteres a limit miatt. A cache/mem resz nem igazan fejlodott. Hasonlit ehhez amikor GPU limithez kozelitunk es ket eltero kategoriaju processzor kozotti kulonbsegek csokkennek. Itt is csokkenne szerintem, 10-rol 7-8 koruli ertekre.
-
-
stratova
veterán
válasz
Oliverda #233 üzenetére
motion és frescho szerintem szimplán a 2 modul 4 szál és a 4 modul CMT-off állapotok különbségére célzott. Az 5 lapkás (Deneb, Lano, Bulldozer, Trinity, Vishera) tesztrészben úgy nem szerepelhetne, mert akkor nem lenne összemérhető pl Trinityvel, de egy i5-tel szemben már érdekes lehet (fogyasztás/teljesítmény) a felvetés (tudom az alaplap most nem adott lehetőséget a kiiktatásra).
-
Oliverda
titán
Rossz feltételezés, mert a magok "etetése" a modulon belül van megoldva, azaz abszolút nem számít, hogy épp 2, 3 vagy 4 modul van egymás mellett.
bozont: Igen, valahogy úgy.
frescho: Most ugye arról beszélünk, hogy 2 modult vetettünk össze másik kettővel, ráadásul a 2-2 modul egyaránt 8 MB L3 cache-et használhatott, sőt még a memória sebessége is azonos volt, ergo a feltételek megegyeztek. Ebbe nem tudom, hogy milyen módon szólhatna bele az OS ütemezője, de ha az egyiket hátrányosan érinti, akkor a másikat is éppen úgy fogja.
vadcoca: Ilyen esetben nehéz lenne pontosan kimérni a fogyasztást, mert az 5 processzorhoz 3 különböző alaplapot illetve platformot használtuk, ami szintén nagyban befolyásolná a kapott értékeket.
-
_Atesz
addikt
Az AMD a kedvenc márkám, de felső szegmensben már rossz nézni ezt a szenvedést... Ha beférne ez a proci a 95w-os tdp-be, úgy versenyképesnek mondanám, de így csak ha olcsó lesz lesz az..
-
vadcoca
tag
Annyiból lehet érdekes az a +- pár W, hogy behatárolja az órajelet/feszültséget. Akár gyári értékekről, akár tuningról van szó.
Illetve azoknak is érdekes, akik "csendre" áhítoznak.
És előfordul néha, hogy -néhány W, rögtön indulásnál több kiló és több ezer Ft megtakarítás.lenne
Egyébként a clock2clock fogyasztás csak engem izgat ? Vagy csak késő volt már ?
-
waithEard
őstag
Köszi a cikket! Nem is jöhetett volna jobbkor, mert épp vásárlás előtt állok!
-
Milka 78
nagyúr
válasz
fatallerror #198 üzenetére
Mert még ne játszott az ETS2-vel
-
lujó55
addikt
komoly erőfölényt jelent
-
-
klrz
tag
Én ezt egyszerűen nem értem...
Ha valaki gamer gépet rak össze,mindegy hogy AMD vagy Intel, a lényeg hogy megfelelő legyen a játékok során!
Azt hogy mennyit fogyaszt a gép, személyszerint én magasról lesz@rom, egyrész azért is mert: nem dédelgetni szeretném hanem használni, másrészt: sokan elfelejtik hogy a VGA mennyit fogyaszt játékok alatt!
Az ilyen szintetikus tesztek pl. nekem semmit sem mondanak mert ezek a programok-meg még sok más, egyszerűen nem nőttek fel ezekhez a hardverekhez!-fojt köv.-mennem kell dolgozni -
Nem biztos, hogy mindegy, hogy 2 vagy 4 modul. A skalazodas es az utemezo is bejon a kepbe. Azok a programok, amik kevesebb, mint 8 szalat hasznalnak siman belefutnak abba, hogy a Windows utemezo szepen elteriti a terhelest a magok kozott, Ez kis merteku teljesitmeny csokkenest okoz, igaz ez megvan a 8150 es 8350/nel is. A 2-3% kulonbseg pl. ebbol is adodhat.
-
motion
csendes tag
válasz
Oliverda #221 üzenetére
Én azt feltételezem, hogy a 8 mag esetén, a magok "etetése" és a magok osztozkodási hatékonysága teljesen más, mint 4 mag / 4 FPU esetén.
Egyébként most láttam az egyik német tesztoldalon,hogy pont az általam elképzeltek szerint hasonlították össze a 8350-et a 8150-el az-az fix 4 GHz-en és 8 maggal. Alkalmazásokban 6%-al, játékokban 7%-al volt jobb a 8350, ennyi az előrelépése. -
motion
csendes tag
válasz
Oliverda #216 üzenetére
Szerintem számít, mert én abból mérném le a fejlődést, hogy a gyári magszám mellett és azonosra hozott pl. 4 GHz-es alap órajel mellett mennyit teljesít az FX 8150 és az FX 8350. Mennyivel hatékonyabban dolgozik mind a 8 mag a 8350-ben azonos órajel mellett a 8150-hez képest, javult-e a 8 mag, azaz 4 teljes modul hatékonysága azonos frekvencián?
Az én 8150-esemnek az alapórajelét 4,1 GHz-re állítottam, gyári alapfeszültség mellett használom és a Cinebenc R11.5 64 bit esetén 6,7-es eredményt kapok. A 8350 pedig 6,89-et tud feltehetően 4 GHz-en, ami mutatja az előrelépést. -
kisza25
félisten
válasz
Oliverda #200 üzenetére
mondjuk ez nem minden esetben igaz már sajnos, nekem az i3-540@4Ghz +HD6850 kevés volt BF3 multiban 32fősnél nagyobb mappokon(fullHD low) az átlag FPS megvolt 60-65, de sokszor beesett 30 alá és olyankor játszhatatlan volt
egy i5-3450 proci orvosolta minimum már 50 FPS az átlag 75-80lett így tökéletesen játszható
-
vadcoca
tag
A clock2clock résznél én szívesen látnék fogyasztás értékeket is. Szerintem szorosan hozzátartozik egy architektúrához, mert jó hogy 3ghz, de ez hány w-ból ?
OK, nagyjából ki lehet matekozni a teljesítmény/fogyasztásból, de az azért mégsem ugyanaz. Persze értem, enélkül is melósEgyébként első "ráncfelvarrásnak" egész jó, kíváncsi leszek a gőzhengerre.
-
motion
csendes tag
válasz
Oliverda #203 üzenetére
Azonos magszám és órajel alatt szerintem sem a 8150 és sem a 8350 nem 8 magon ment, hisz a Lianohoz, meg Denebhez, Trinityhez hasonlítottad a táblázatban, amelyek nem 8 magosak.
Tehát én az azonos magszám és alap órajel alatt azt értem, hogy 4 GHz-en és 8 magon menjen az FX 8150 és az FX 8350 is, így nézzük meg a különbségeket. -
Donvit078
tag
hát ez alakul alakul csak bírják szusszal még pár évtized... csak félek intel is ugyan ebben a tempóban fejlődik, jobbak ennyi
-
stratova
veterán
Ha már témánál vagyunk legalább eljutott oda az AMD, hogy ebből a szempontból is jobb FX-8350 mint a Phenom II X6 1100T.
-
Taragas
aktív tag
Bocsi, lehet volt róla már szó itt a hzsekben, de akkor ha jól értem ezekehez abaszolúte nem lesz új chip készlet, tehát a tervezett 10-es déli híd is elmarad? Avagy max a gyártóktól függ, hogy lesznek e új lapok hozzá, tehát lesz e termék frissítés?
-
lvb
aktív tag
válasz
Peetee(tm) #190 üzenetére
Hát mester ez így ebben a formában nem igaz.
Egy - a felhasználók 99.9%-ának - király ATX-es ASUS lap, ami H77-el szerelt 18+FA (SATA3, 4 USB3, SRT, RST stb.) Ha csak a SATA3 a kitétel, akkor B75-s lap már van 12,5k+FA-tól.
A processzorokról általánosságban pedig: azonos áron nincs 10 - 15%-nál nagyobb sebességkülönbség. Egy I3-3220 kb. ([link]) egy FX-4170-es sebességét hozza. ( 23.7+FA vs 24+FA)
+ az FX jelentősen többet fogyaszt => hangosabb gép vagy drágább hűtés.
Biztos van kivétel is, beragadt készlet stb., de általában nem szokott nagyobb lenni az árkülönbség.
-
motion
csendes tag
Sziasztok! Jó lenne egy olyan összehasonlítás, hogy a turbót, APM-et lekapcsolva az FX 8150 alapórajelét is 4 GHz-re állítanák és így tesztelnék a turbó nélküli szintén 4 GHz-es FX 8350-el. Tehát tisztán az FX 8150_ 4 GHz-en az FX 8350 _4 GHz-e ellen! Számomra ez lenne a legérdekesebb, mert a tesztben az FX 8350-nek volt 400 MHz alapórajel előnye és ez is sokat tesz hozzá az eredményekhez, azért erről ne feledkezzünk meg!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Router gondok
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- XPEnology
- Milyen videókártyát?
- AliExpress tapasztalatok
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- További aktív témák...
- Intel i7 9700K
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i9-9900KF 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- AKCIÓ! MSI B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P15s G1 - i7 I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest