Új hozzászólás Aktív témák
-
stratova
veterán
Akkor két véglet lehetünk, mert mostanság egyre ritkábban veszem elő a lapost böngészni (teló). Nem mondom, hogy nem játszanék ha lenne megfelelő hardverem (és szánnék is rá), erre mondjuk jó lenne a régi helyére egy Trinitys lapos. FX-ben viszont tetszik, hogy virtualizálva biztosan könnyedén szolgálhatja ki egyszerre több ember átlagos gépigényét. Ez az amiről Trinitynél nem vagyok teljesen meggyőződve, csak remélem.
-
MZperX75
addikt
válasz
fatallerror #293 üzenetére
" mindenki foglalkozik vele mert a sok apró 5-10 e ft-ból lesz a sok és ha elkerülhető akkor miért ne? a gazdagok sem szórják ész nélkül a pénzt, pont azért gazdagok mert megnézik mennyi ":]
Akkor én már nagyon gazdag vagyok......
-
MZperX75
addikt
válasz
fatallerror #293 üzenetére
Hát nekem is havi 7500-8000-et meg evet csak a gép
Utána váltottam brazosra havi 1000-1500-ra apadt az elmúlt 1.5év,(I)de cseréltem Llano-ra (/I)most már nem megy 24/7-be.Oliverda
Elég ha 24/7-ben hagyod egy régi CFX-es konfigod 4db 3.5"HDD-vel +DVDRW idle....200-220W 2-3 napi games 350-450W-al +2db monitor 60-70W+20W hang. repülnek az 1000Ft-ok,tudom....
-
Oliverda
félisten
válasz
[CS]Blade2 #292 üzenetére
Minek kellene hozzá 8-9K-s hűtő?
6K villanyra akkor kellene, ha naponta 12 órát 100%-os terhelésen járatnád. Azért ennyire ne legyél elfogult.
fatallerror: Valamilyen Folding projectben vagy benne?
Persze, hogy felesleges. Ezt annak kell megvenni aki munkára is használja a gépét, vagy hobbi szinten videót/fotót szerkeszt, renderel, stb.
-
fatallerror
addikt
válasz
Oliverda #285 üzenetére
én csak a saját fogyasztásom ismerem de jelenlegi géphasználatommal 7600 ft jött ki 50 ft-os kw árral számolva
lehet elszámoltam
az az 5x e az 45e mert a 3450es i5 asszem annyi
viszont akkor ennyi erővel ez a 8350es is felesleges
ha csak a teljesítményt nézem akkor jók az új fx-ek de am linkeltél ma 95 w-os fx-et is szóval teljesen rendben vannak#287) MZperX75 : mindenki foglalkozik vele mert a sok apró 5-10 e ft-ból lesz a sok és ha elkerülhető akkor miért ne? a gazdagok sem szórják ész nélkül a pénzt, pont azért gazdagok mert megnézik h mi mennyi :]
-
MZperX75
addikt
válasz
antikomcsi #290 üzenetére
Pedig 2x is elolvastam!
(fáradok)
Irónia és ,e között vacilláltam,de akkor ezek szerint pont mellé nyúltam
Fáradság=kötözködéseXodus így utólag....
IreN!CuS
-
-
Sz.Miki
őstag
Arról valakinek bennfentes nfo, hogy mikor érkezik kicsiny hazánkba 8350?
-
MZperX75
addikt
válasz
IreN!CuS #286 üzenetére
Az a lényeg ,hogy olcsóbb FX,de nem rosszabb !
A fogyasztás az árkülönbséget évek alatt hozná be,és teljesítményben sincs lemaradva ....sőt.I5-3570K-hoz,max néhány játék pár%-al.1500-2000Ft/év 3-4 év kellene a különbséghez,az meg nem kevés.
"Ez a mai válságos időkben nagyon sok szinte kigazdálkodhatatlan többlet főleg ha csak egy vacak 50k procira telik
"
Viszont akinek 50K procira telik az meg nem foglalkozik évi 2000Ft többlettel.
-
Oliverda
félisten
válasz
fatallerror #284 üzenetére
Játékhoz - mint már jó néhányszor mondtam -, tök felesleges jelenleg 5x ezer forintos processzort venni.
Az éves áramfogyasztás pedig jó, ha 2500-2000 forinttal több átlagos felhasználás mellett.
-
fatallerror
addikt
-
Prof
addikt
válasz
bitblueduck #275 üzenetére
Ja hogy te az OC-ra gondolsz. Na ja az egyértelmű. Ha valaki akar 70-80e-ért procit venni
(a sok titkos szerződés annyi pénz hozott nekik, hogy bőven jutott pénz a fejlesztésre, hogy gyártástechnológiában a világot állva hagyják.)Az meg nem fog változni, hogy amíg a piacvezető intel izomból megoldja a feladatokat addig felesleges bármi extrát fejleszteni. A programozó lusta
I
Inkább kiad a cégvezető 10x annyit gépekre amit leír költségnek, minthogy 1 szem gyakornok programozót felvegyen aki GPU-ra fejleszt vagy optimalizál.Amúgy jó irányba megy az AMD, meglepet hogy az Intel compileres Cinebenchben ennnyire jó már.
Nem magyar áram számla/fizetés arányok vannak külföldön.
Ott le se szarják azt a kis többlet fogyasztást, ami nekik elve 3-ad annyiba kerül és 5-szörös fizuból kell kifizetni. (nem beszélve az amcsi webshopos akciós árról, alacsony áfával, ingyen szállítással) -
Oliverda
félisten
válasz
[CS]Blade2 #279 üzenetére
Hőcsöves hűtőt adnak mellé a dobozában.
Az éppen lehet ok, hogy jó néhány erősen többszálúsított alkalmazásban veri a 3570K-t (is).
-
- = Zk = -
félisten
válasz
antikomcsi #278 üzenetére
nem hát, majd boltolok Főnökömmel!
-
válasz
- = Zk = - #277 üzenetére
ÁáÁáÁáÁáÁá annyit azért nem ér!!!!
-
- = Zk = -
félisten
válasz
antikomcsi #276 üzenetére
igen, jól hallod.
lekéne mondani a bendőmről, és "lehet" megtudnám venni -
-
bitblueduck
senior tag
igen, szerintem reális. Meg ilyen tdp kategóriában az LGA2011 is többet ad (nyilván az más árkategória). Csak azt próbálom mondani, hogy az intel még játszhat a tdp limitekkel, AMD esetében szűkebb ez a sáv.
Ettől függetlenül ezek az új CPUk nekem tetszenek, remélem senkinek nem az ellenkezője jön le a hsz-eimből.
klrz: Lehet nincsenek kimondottan erre a speckó felépítésre optimalizálva, de a tesztben is volt pár alkalmazás ami jó hasznát vette a magoknak. Sok helyen jól jön minden plusz (bár ha nem integer, akkor a GPGPU-kat tényleg elkezdhetnék rendesen használni). -
Oliverda
félisten
válasz
antikomcsi #273 üzenetére
Nem azért linkeltem, hogy onnan vásárolj. Nem is szállítanak amerikán kívülre.
-
-
ETOM
addikt
Egyébként a turbó órajelen miért nem emeltek még, hogy több lépcső legyen? Vagy úgy voltak vele +4GHz elég lesz mindenhova?
-
Oliverda
félisten
válasz
antikomcsi #265 üzenetére
bitblueduck: A jelenlegivel már nem fognak lépni semerre, mert a következő generáció 28 nm-en érkezik majd.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
antikomcsi #265 üzenetére
Türelem, tornaterem
-
Nemhogy itthon, de még az AMD webshopban sem találok egy árva darabot sem. 8120-ból és 50-ből meg van vagy 9 féle összesen.
Megint jól sikerült a rajt.
-
Prof
addikt
válasz
bitblueduck #262 üzenetére
Mert az Intelnél szerinted a mai világban +20% benne van a pakliban?
-
klrz
tag
válasz
bitblueduck #262 üzenetére
Én azt gondolom, hogy felesleges lenne 32nm-ről átálniuk 22 vagy annál kissebb gyártástechnológiára!
A Phenom, PhenomII procik teljessen más architektúrára épülnek mint az FX sorozat, és ebből az következik, hogy még a szoftverek nagy része nem tudja kihasználni/kiaknázni ezt a fajta felépítést-sztem!
De még sztem a Phenom szériát se tudják használni megfelelően!És sajnos ez buktató, mert a hardverek fejlődnek szépen, viszont a szoftverek hol vannak még ahhoz képest....nekem ez a véleményem!
-
bitblueduck
senior tag
Sokat gondolkodtam rajta, és végül tetszik az fx8350. nagyon szépen a 3770 sarkában lohol. Ettől függetlenül nagyon kellene a gyártástechnológiai váltás, vagy egy erős optimalizálás. Most érzem újra azt, hogy szívesen váltanék AMD-re.
Ami nagyon nem jó, hogy látszólag nehéz a jelenlegi technológiával feljebb lépni, +800 MHz +100W az durva.
Nem a villanyszámla aggaszt hanem, hogy ésszerű keretek között még +20% teljesítmény is irreálisnak tűnik ebből a pontból. -
Qkackca
őstag
Köszi a tesztet, elég tetszetős lett. 'Fsb' tuningot mennyire bírja, vagy átsiklottam rajta hogy csak szorzó machinálás van itt is?
Szerk: Oliverda: Ok, de lehetséges? Vagy az már nem is annyira érdekes?
-
Mister_X
nagyúr
Nem is rossz ez a Vishera, főleg az árát nézve. Játékok terén hozza az árkategóriáján belüli Inteleket, professzionális programokban meg még többet is tud nyújtani legtöbbször, mint egy i7. Köszönjük a tesztet!
@Oliverda: hogyér az FX-ek? Ezek magáncélúak voltak vagy a PH! vette/kapta tesztelésre?
-
kisza25
félisten
válasz
Oliverda #219 üzenetére
gondoltam, de i3-540@4Ghz-en már azért hozza alap 3220-at,
singlibe aláírom, hogy megfelelően magas felbontás esetén elég lehet egy i3(tapasztaltam is, hogy így van),
de sokan azzal küzdenek BF3 multiban 64fős mappokon, hogy egy i5-3570K 4+Ghz-en tömeges csatajelenetekben úgy megugrik a processzorigény, hogy leesik az FPS és a VGA kihasználtság leesik 65-70%-ra, mert a CPU fizika számítása mellett, már nem tudja kiszolgálni rendesen -
[CS]Blade2
addikt
válasz
#00983040 #129 üzenetére
"mondjon bárki bármit ... és AMD a max TDP -t adja meg , míg intel a Tipikus TDP -t , amitől a Maximális teljesítményfelvétel akár 30%-al is több !"
Mármint, hogy a 3570K 77W-os TDP-je tipikus (és ez lehet +30%-al több
(100W)), az FX-8350 125W-os TDP-je pedig maximális?
A fogyasztásmérő szerint a teljes konfig! majdnem dupla annyit kér:
110W vs. 208W (+98W)
102W vs. 198W (+96W)
A ramok, a táp, a háttértárak, a VGA, stb. mind megegyezik, gyakorlatilag a lap+cpu kombók között van egy majdnem dupla fogyasztás CPU terhelésnél. -
TaS1kaaa
tag
Windows 8 használata mellett hogyan változik a különbség a deneb és a vishera között ? Elvileg a windows 8 ütemezője ideálisabb a vishera-nak.
-
-
Pietrosz
addikt
Nem tudom volt-e már, de az xvid tud több szálat használni, és skálázódik is, igaz nem túl lineálisan.
Nálam 50-100 fps között változott az fps, 1-4-ig változtatva a threadek számát. (persze encode beállítástól is függhet)
A threads-nél lehet beállítani. Megui+xvid párossal csináltam.
Szvsz tesztelni is lehetne vele, mivel a végén a logban elmenti az fps-t is. -
stratova
veterán
válasz
Oliverda #235 üzenetére
Vagy úgy, nekem volt még korán.
A turbo lépcsőkhöz tartozó feszültségértékek változatlanul csak Windowson futó szoftverben állíthatók, biosban nem? Említetted a magas turbo-fesz. előnytelen hatását a fogyasztásra (még Llanonak is ez volt a baja, ott ahol elérhető a turbo).Pscheckken kívül akad egyéb lehetőség?
-
Apró elgépelés a második oldal közepe táján: "kihasználásánek"
-
Oliverda
félisten
"A 4 modul vs 4 modul eredmenyek elterhetnek, ha nem elegge parhuzamositott az alkalmazas."
Szerintem nem térhetnek el, mert az alkalmazást nem érdekli, hogy épp 4/8 Zambezi vagy Vishera mag van alatta. Mindkettőt épp ugyanannyira fogja hátrányban vagy előnyben részesíteni a végrehajtóegységek számának és elrendezésének okán.
-
válasz
Oliverda #233 üzenetére
2 vs. 2 modul korrekt osszehasonlitas, kimondottan azert, mert igy az APU-kal is osszevetheto.
A 4 modul vs 4 modul eredmenyek elterhetnek, ha nem elegge parhuzamositott az alkalmazas. Termeszetesen megfogja mind a kettot, de az elteres a limit miatt. A cache/mem resz nem igazan fejlodott. Hasonlit ehhez amikor GPU limithez kozelitunk es ket eltero kategoriaju processzor kozotti kulonbsegek csokkennek. Itt is csokkenne szerintem, 10-rol 7-8 koruli ertekre.
-
-
stratova
veterán
válasz
Oliverda #233 üzenetére
motion és frescho szerintem szimplán a 2 modul 4 szál és a 4 modul CMT-off állapotok különbségére célzott. Az 5 lapkás (Deneb, Lano, Bulldozer, Trinity, Vishera) tesztrészben úgy nem szerepelhetne, mert akkor nem lenne összemérhető pl Trinityvel, de egy i5-tel szemben már érdekes lehet (fogyasztás/teljesítmény) a felvetés (tudom az alaplap most nem adott lehetőséget a kiiktatásra).
-
Oliverda
félisten
Rossz feltételezés, mert a magok "etetése" a modulon belül van megoldva, azaz abszolút nem számít, hogy épp 2, 3 vagy 4 modul van egymás mellett.
bozont: Igen, valahogy úgy.
frescho: Most ugye arról beszélünk, hogy 2 modult vetettünk össze másik kettővel, ráadásul a 2-2 modul egyaránt 8 MB L3 cache-et használhatott, sőt még a memória sebessége is azonos volt, ergo a feltételek megegyeztek. Ebbe nem tudom, hogy milyen módon szólhatna bele az OS ütemezője, de ha az egyiket hátrányosan érinti, akkor a másikat is éppen úgy fogja.
vadcoca: Ilyen esetben nehéz lenne pontosan kimérni a fogyasztást, mert az 5 processzorhoz 3 különböző alaplapot illetve platformot használtuk, ami szintén nagyban befolyásolná a kapott értékeket.
-
_Atesz
addikt
Az AMD a kedvenc márkám, de felső szegmensben már rossz nézni ezt a szenvedést... Ha beférne ez a proci a 95w-os tdp-be, úgy versenyképesnek mondanám, de így csak ha olcsó lesz lesz az..
-
vadcoca
tag
Annyiból lehet érdekes az a +- pár W, hogy behatárolja az órajelet/feszültséget. Akár gyári értékekről, akár tuningról van szó.
Illetve azoknak is érdekes, akik "csendre" áhítoznak.
És előfordul néha, hogy -néhány W, rögtön indulásnál több kiló és több ezer Ft megtakarítás.lenne
Egyébként a clock2clock fogyasztás csak engem izgat ? Vagy csak késő volt már ?
-
waithEard
őstag
Köszi a cikket! Nem is jöhetett volna jobbkor, mert épp vásárlás előtt állok!
-
Milka 78
nagyúr
válasz
fatallerror #198 üzenetére
Mert még ne játszott az ETS2-vel
-
lujó55
addikt
komoly erőfölényt jelent
-
-
klrz
tag
Én ezt egyszerűen nem értem...
Ha valaki gamer gépet rak össze,mindegy hogy AMD vagy Intel, a lényeg hogy megfelelő legyen a játékok során!
Azt hogy mennyit fogyaszt a gép, személyszerint én magasról lesz@rom, egyrész azért is mert: nem dédelgetni szeretném hanem használni, másrészt: sokan elfelejtik hogy a VGA mennyit fogyaszt játékok alatt!
Az ilyen szintetikus tesztek pl. nekem semmit sem mondanak mert ezek a programok-meg még sok más, egyszerűen nem nőttek fel ezekhez a hardverekhez!-fojt köv.-mennem kell dolgozni -
Nem biztos, hogy mindegy, hogy 2 vagy 4 modul. A skalazodas es az utemezo is bejon a kepbe. Azok a programok, amik kevesebb, mint 8 szalat hasznalnak siman belefutnak abba, hogy a Windows utemezo szepen elteriti a terhelest a magok kozott, Ez kis merteku teljesitmeny csokkenest okoz, igaz ez megvan a 8150 es 8350/nel is. A 2-3% kulonbseg pl. ebbol is adodhat.
-
motion
csendes tag
válasz
Oliverda #221 üzenetére
Én azt feltételezem, hogy a 8 mag esetén, a magok "etetése" és a magok osztozkodási hatékonysága teljesen más, mint 4 mag / 4 FPU esetén.
Egyébként most láttam az egyik német tesztoldalon,hogy pont az általam elképzeltek szerint hasonlították össze a 8350-et a 8150-el az-az fix 4 GHz-en és 8 maggal. Alkalmazásokban 6%-al, játékokban 7%-al volt jobb a 8350, ennyi az előrelépése. -
motion
csendes tag
válasz
Oliverda #216 üzenetére
Szerintem számít, mert én abból mérném le a fejlődést, hogy a gyári magszám mellett és azonosra hozott pl. 4 GHz-es alap órajel mellett mennyit teljesít az FX 8150 és az FX 8350. Mennyivel hatékonyabban dolgozik mind a 8 mag a 8350-ben azonos órajel mellett a 8150-hez képest, javult-e a 8 mag, azaz 4 teljes modul hatékonysága azonos frekvencián?
Az én 8150-esemnek az alapórajelét 4,1 GHz-re állítottam, gyári alapfeszültség mellett használom és a Cinebenc R11.5 64 bit esetén 6,7-es eredményt kapok. A 8350 pedig 6,89-et tud feltehetően 4 GHz-en, ami mutatja az előrelépést. -
kisza25
félisten
válasz
Oliverda #200 üzenetére
mondjuk ez nem minden esetben igaz már sajnos, nekem az i3-540@4Ghz +HD6850 kevés volt BF3 multiban 32fősnél nagyobb mappokon(fullHD low) az átlag FPS megvolt 60-65, de sokszor beesett 30 alá és olyankor játszhatatlan volt
egy i5-3450 proci orvosolta minimum már 50 FPS az átlag 75-80lett így tökéletesen játszható
-
vadcoca
tag
A clock2clock résznél én szívesen látnék fogyasztás értékeket is. Szerintem szorosan hozzátartozik egy architektúrához, mert jó hogy 3ghz, de ez hány w-ból ?
OK, nagyjából ki lehet matekozni a teljesítmény/fogyasztásból, de az azért mégsem ugyanaz. Persze értem, enélkül is melósEgyébként első "ráncfelvarrásnak" egész jó, kíváncsi leszek a gőzhengerre.
-
motion
csendes tag
válasz
Oliverda #203 üzenetére
Azonos magszám és órajel alatt szerintem sem a 8150 és sem a 8350 nem 8 magon ment, hisz a Lianohoz, meg Denebhez, Trinityhez hasonlítottad a táblázatban, amelyek nem 8 magosak.
Tehát én az azonos magszám és alap órajel alatt azt értem, hogy 4 GHz-en és 8 magon menjen az FX 8150 és az FX 8350 is, így nézzük meg a különbségeket. -
Donvit078
tag
hát ez alakul alakul csak bírják szusszal még pár évtized... csak félek intel is ugyan ebben a tempóban fejlődik, jobbak ennyi
-
stratova
veterán
Ha már témánál vagyunk legalább eljutott oda az AMD, hogy ebből a szempontból is jobb FX-8350 mint a Phenom II X6 1100T.
-
Taragas
aktív tag
Bocsi, lehet volt róla már szó itt a hzsekben, de akkor ha jól értem ezekehez abaszolúte nem lesz új chip készlet, tehát a tervezett 10-es déli híd is elmarad? Avagy max a gyártóktól függ, hogy lesznek e új lapok hozzá, tehát lesz e termék frissítés?
-
lvb
aktív tag
válasz
Peetee(tm) #190 üzenetére
Hát mester ez így ebben a formában nem igaz.
Egy - a felhasználók 99.9%-ának - király ATX-es ASUS lap, ami H77-el szerelt 18+FA (SATA3, 4 USB3, SRT, RST stb.) Ha csak a SATA3 a kitétel, akkor B75-s lap már van 12,5k+FA-tól.
A processzorokról általánosságban pedig: azonos áron nincs 10 - 15%-nál nagyobb sebességkülönbség. Egy I3-3220 kb. ([link]) egy FX-4170-es sebességét hozza. ( 23.7+FA vs 24+FA)
+ az FX jelentősen többet fogyaszt => hangosabb gép vagy drágább hűtés.
Biztos van kivétel is, beragadt készlet stb., de általában nem szokott nagyobb lenni az árkülönbség.
-
motion
csendes tag
Sziasztok! Jó lenne egy olyan összehasonlítás, hogy a turbót, APM-et lekapcsolva az FX 8150 alapórajelét is 4 GHz-re állítanák és így tesztelnék a turbó nélküli szintén 4 GHz-es FX 8350-el. Tehát tisztán az FX 8150_ 4 GHz-en az FX 8350 _4 GHz-e ellen! Számomra ez lenne a legérdekesebb, mert a tesztben az FX 8350-nek volt 400 MHz alapórajel előnye és ez is sokat tesz hozzá az eredményekhez, azért erről ne feledkezzünk meg!
Új hozzászólás Aktív témák
ph Cikkünkből kiderül, hogy mire elég az AMD legújabb, Piledriver-alapú, 4 GHz-es, nyolcmagos asztali CPU-ja.
- Beszámítás! Dell Optiplex 3000 SFF asztali számítógép - i5 12500 8GB RAM 256GB SSD Intel UHD 770 IGP
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest