- Kezdő fotósok digitális fényképei
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Micro Four Thirds
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Azonnali VGA-s kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
brabbitz
aktív tag
-
-
brabbitz
aktív tag
Végül 2024-ben ez a CPU lett a második gépemben
-
mihal
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnélek megkérdezni titeket, hogy milyen hűtőt ajánlotok hozzá, ami halk, és letudja hűteni a procit mert a gyári nagyon hangos.
A gépházba olyan 10-12 cm-es hűtő befér szerintem.
A válaszokat előre is köszönöm!
-
motown5l
senior tag
Nekem is Giga 970 volt az fx8350 hez.Sokat szivtam miatta.Kekhalal stb.Csak melegedett az alaplap.Lesereltem egy Asus Sabertooth 990Fx-re.Azota hatalmas teljesitmeny novekedesem van.Kartyat is somkal jobban kihajtja.Es nem melegedik mar .Alaplapot csereljed mindenkeppen.Mig ki nem sutod
-
Picturemaker
őstag
Üdv!
Az alaplapod támogatja ezt a procit, az viszont más kérdés, hogy FX8xxx alá nem javasolt. Valószínű, hogy egy jó beállítással azért eldöcög benn (bár sokat hagy a prociban).
Első körben teszteld a ramokat (sűrű "kékhalál" esetén nagy százalékban a ramoknál van a bibi). Próbáld a modulokat egyesével, illetve a Memtest progit töltsd le, csinálj belőle boot cd-t vagy pendrivot.
-
Akarkia
újonc
Sziasztok!
Segítségeteket kérném: A gépem folyamatos kékhalál jelenségeket produkál, a következő konfiguráció van benne (az új alkatrészek behelyezése előtt nem volt ilyen gond)
Giga byte 970A-DS3P alaplap, Gainward Geforce GTX 670 videókártya 2 GB, AMD FX 8-Core 8350 Processzor Black edition processzor ,Raider FSP Power supply táp 550 Watt ,Freezer A30 AMD CPU Coller for Enthusiasts hűtőventillátor pluszban, 2 db XMS 3 4GB Corsair memória DDR 3-as, 8 Gb
Állítólag az alaplap és a processzor „nem szereti” egymást. Van akinek ugyanilyen kombinációja van, és hasonló hibát tapasztalt? Kinek van ugyanilyen konfigurációja más alaplappal, ami működőképes, és nincs vele gondja? Mit javasoltok? Előre is köszönöm a segítséget! -
mickemoto
őstag
Sziasztok!
FX 8350 vagy 8320 mennyit bír alap feszültségen? Arra lennék kíváncsi amit a nagy átlag bír, azaz kb. mindegyik. -
Dany007
veterán
válasz
Casanova* #864 üzenetére
Huh nagyon állat!
Videó konvertálás közben BF3-azni az kemény.
Hát igen, akkor látom a "szemem" még mindig jó ezekhez a cuccokhoz, jót választanék. Ha lenne rá...
Igazából most raktam össze magamnak egy Trinity-s htpc-t. Csak azon már a GTA4-is döcögős... Persze így is brutál... De gondoltam rá, hogy egyszer majd a jövőben...kéne egy játékos PC is. Na oda gondoltam ezt a 8350-et.
-
Casanova*
veterán
AMD FX-8350 vs Intel i7-3770K vs Intel i5-3570K
kis fps különbségek.
nem sokkal eszik többet az amd
ezt pl. i7 állítólag nem tudja ezt. 4 mag kevés ide.
[link] gépigényes alkalmazások,bf3 multi futtatása egyszerre. ide nagyon jól jön a 8 mag.
Fx 8320 36 ezer ft. kicsit meghúzod és 8350 szinten van,sőt még lehet húzni rajta sokat.
Az AMD jó irányba fog haladni a 8mag sokat fog dobni később meg pláne mikor jönnek az új konzolok és hozzá a portolások, az AMDből 2 mag fizikát fog számolni és marad 6 mag az intelnél nemfognak optimalizálni ha 2 mag ott is fizikát számol akkor 2 mag fog dolgozni ami azt jelenti hogy már kevés lesz... respect amd
-
Dany007
veterán
No, pont most néztem ezt a procit... És olvasva az összegzés részt azét meglepődtem.
Mármint, hogy mára mennyit változott az ár. Hát nem sokat.De ha megnézzük, hogy mennyibe kerül mondjuk egy i7 3770k és egy fx 8350 és összehasonlítjuk a relatív teljesítménykülönbségüket, ami a cikk szerint kb 17%, akkor azt látjuk, hogy az AMD megoldását még magasabb fogyasztás esetében is érdemesebb választani.
Kicsit meglepődtem az itthon kapható webshopos árakon.i7 3770: átlag 80.000 forint
fx 8350: átlag 50.000 forintAzért brutális, hogy több, mint 60%-kal többe kerül az Intel akkori csúcsa miközben az AMD-hez képest mindössze 17%-kal gyorsabb, átlagban persze.
Ahogy nézem az i7 2600k is még mindig 70k fölött van átlagban... és alig 4%-kal gyorsabb csak, mint az AMD megoldása...
Ha most vennék új gépet - még csak álmodozás szintjén vagyok - egyértelműen az AMD-t választanám. Nem is kérdés... Az alap programoknál az a pár % különbség nem igazán számít amiket használok (ps meg irodai), ellenben játékoknál már minimális a különbség, így az ár meg döntő tényező.30k forintos különbséget meg fogyasztásban elég sokáig tartana behozni. Tekintve, hogy igazából pl Drit 3 alatt olyan 60w-tal fogyasztott többet az fx 8350, mint az i7 3770 - ami ugyan nem kevés de számokban kifejezve óránként 3 forinttal fizetnék többet az AMD-s proci miatt. Ugye úgy számoltam, hogy 1kw/h kb 46 forint, de ha jövőre rezsicsökkentés megint, akkor még annyi se. Az a 60w különbség pedig ezek alapján durván 3 forint-ot jelent óránként többletben.
Ez alapján az a 30.000 forintos különbség durván pont 10.000 óra játék alatt térülne meg. De ha beleszámoljuk az üresjáratot is és próbálunk reálisabbak lenni, akkor is legalább 7-8.000 óra kell az árkülönbözet megtérülésére... Ami brutálisan sok. Még ha napi 6 órás játékkal is számolunk - ami már durván extrém akkor is kb 3,5 év mire megtérülne a drágább proci...No mindegy, szóval összességében repect az AMD-nek!
-
Maotun
őstag
Üdv mindenkinek!
Tisztelettel kérném véleményeteket az FX 8350 cpu és az Asrock 990 FX extreme 4 alaplap a
proci táplálására 8+2 fázisával elégséges? az alaplap gyártói oldalon a 8350 cpu szerepel a támogatott processzorok között.
Vagy ennek a cölöpverőnek a 12+2 fázis digitális vezérlésű tápelátás dukál?
Azaz csak a prémium kategóriás lapok felelnek meg neki?
Várom a véleményeket! -
X Factor
addikt
válasz
Casanova* #856 üzenetére
Relatív, pont egy barátomnak raktunk össze gépet. És itt a hardveraprón sikerült 40 alatt egyet beszerezni, igen ez egyedi szerencsés eset, de a későbbiekben is ez jól jöhet lévén kisebb fesszel tud magasabb órajeleken üzemelni.
De egyébként igazad van, magamnak 8320-at vennék én is, illetve lehet h. egy 8150-el is beérném.
-
Casanova*
veterán
válasz
neilszab #848 üzenetére
,,mi az oka annak, hogy játékok alatt ilyen gyengén teljesít FX 8350-es,,
észrevetted,hogy a BF3-nál milyen jól teljesít,mert ugye ennél a játéknál már tudta futtatni a 8 szálat. multinál még jobban teljesít.
hosszútávra nagyon jó kis proci. nagyon jól fog teljesíteni újjabb játékoknál, amik már tudják futtatni a 8 szálat.FX ár/teljesítményben jobb! FX-8320 éri meg jobban! FX-8350-nek a felárat nem éri meg.
-
FireKeeper
nagyúr
-
törölt tag
üdv, jó helyen kérdezem?
8320 full terhelve AIDA alatt hány fokos kb? -
neilszab
őstag
válasz
X Factor #849 üzenetére
Szia, játékszerverhez keresek processzort, ahol is 5-6 db dedikált szervert kéne tudnia párhuzamosan futtatni, viszont ezek nem igényelnek képi megjelenítést.
Olyan processzort keresek, ami egymással párhuzamosan, de egyenként egy szálon futó folyamatokat minél jobban tud kezelni, úgy hogy azok ne zavarják egymást. Ebben nem tudom, hogy az i7 vagy az FX-8-e a jobb?
-
X Factor
addikt
válasz
neilszab #848 üzenetére
Erre azért konkrét példa is jó lenne, lévén játékokban mindegyik ugyanazt hozza.
Persze ha 1024*768-ban játszol lowest beállításokkal akkor nem, de ezeknek nem is ez a cél közönsége.
Szvsz pedig a core to core teljesítménye alacsonyabb és ahol a többszálón való futattás nincs megfelelően támogatva, ott jelentkezhet minimális beállítások mellett, olyan amire te utalsz, lévén akkor kezd a cpu-ra terhelődni a hangsúly a vga helyett.
-
neilszab
őstag
Azt nem teljesen értem és a cikkből sem derült ki számomra (bár lehet csal elsiklottam felette
), hogy mi az oka annak, hogy játékok alatt ilyen gyengén teljesít FX 8350-es, milyen hiányosság okozza ezt a hátrányt, ami más területeken nem jelentkezik?
-
doriath
tag
Köszönöm a válaszokat. Így legalább átbillent a mérleg nyelve
-
TRitON
aktív tag
Szia,
Én egy 8320-as FX-et birtoklok és szerintem nem érdemes kifizetni a +10.000 Ft-ot a 8350-ért, ugyanis 8320-ból 2 perc alatt csinálsz 8350-et. Persze ha nem akarsz vele szórakozni akkor is megéri lecserélned a Phenomodat. Nekem előtte egy 3 GHz-es Atlon II X4-em volt; ég és föld a különbség.
-
doriath
tag
Üdv!
Megtetszett ez az FX-8350-es proci.
Jelenleg egy ilyet hajtok:
QuadCore AMD Phenom II X4 Black Edition 970, 3500 MHz (17.5 x 200), semmi húzás. Ehhez van egy [link] ilyen hűtőm.
A kérdésem az lenne, hogy megérné-e váltani szerintetek. Mert egyik nap úgy gondolom hogy igen, másik nap pedig úgy érzem hogy nem
-
tixem
addikt
válasz
DjKriston01 #840 üzenetére
arra a tápra nem tennék fx-et. Semmiképp sem. A plusz 8 gigát ha kihasználod, vedd meg, de ha nem akkor tiszta értelmetlen, inkább költsd rá egy normális tápra, fsp raider 550 vagy xfx pro core 550. Mindenesetre ezek alá ne add. XFX van jó áron hardverkerben, és fasza seasonic beles
megjött a drága, fasza ez a fémdoboz, intel miért nem ilyet ad
kávés doboznak első osztályú lenne csak az oldalán ne volna az az ablak a procinak
deszka ram hűtő táp hdd is megvan már csak egy fránya ház kéne meg a vga. Nem győzöm kivárni
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
DjKriston01 #840 üzenetére
Az alaplap és a hűtő biztos hogy kevés lesz a 8350-hez. A tápot nem tudom meg kéne kérdezni a tápos topicban.
Egyébként az fx-8320 sokkal jobb vétel mint a 8350, csak órajelben más, amit 1 perc átállítani, és kb 10eft-al olcsóbb.
Gyere át az [AMD FX] topicba, az a procik hivatalos topicja. -
DjKriston01
tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy:
Van egy adott konfigom (Phenom x4 955 Arctic Cooler pro 64-el hűtve , 8gb kingstone hyperx 1600, vtx hd 6850vga, asus m5a78l/usb3 lap, Chicony hipro 550-es táp.)
Ezen szeretnék egy kicsit változtatni oly módon, hogy procit kapna egy fx 8350-et és Vga-t is cserélnék egy gigabyte 7850re, valamint bele dobnék még 8 gb ugyanilyen ramot.A kérdéseim:
1. A táp bírni fogja-e ezeket a fejlesztéseket, vagy ha nem akkor egy corsair 650-es megteszi-e?
2. Az alaplapom bírja- e majd ezt a procit meg Vga-t?
3. A hűtő bírni fogja az fx 8350-et?A válaszokat előre is köszönöm!
-
ncc1701
veterán
válasz
Malibutomi #837 üzenetére
Thx a linket, tovább kérdezősködöm.
antikomcsi: nem az ár miatt (300-320+áfa lesz a gép ára kb), de hostingolt szerverbe nem szeretnék vizet. Mert a pumpában kevésbé bízom, mint egy ventiben.
Pláne alap órajelen, alap feszültségeken nem hinném, h szükséges. Itt az irodában van egy x6 1100T-s proci, vmi hyper 212 hűtővel, igaz, a ház tele van rakva ventikkel, de tipikusan 25 fokos a proci alapon, ha nincs kihajtva. 40 fok fölé még nem láttam menni.
Malibutomi: thx a tippet, nem mondtam, nem is feltétlen feltétel, de iponból jön majd a gép, szeretném egy kupacból beszerezni, náluk meg pont ilyen nincs.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Malibutomi #833 üzenetére
Elszabtam a linket az előbb, szóval cpu hűtős topic erre---> [link]
-
válasz
Malibutomi #835 üzenetére
Az utóbbi nem lehet gond, hisz a nagy disznót, nagy ólban kell tartani.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
antikomcsi #834 üzenetére
Okés nem sül meg de egy szervernél akkor is jobb ha továbbmegy egy venti halálakor, nem pedig plötty lekapcsol.
Hely persze kell neki, mert negy disznó. -
válasz
Malibutomi #833 üzenetére
Megsül a proci?
Neked nem kapcsol ki, ha eléri a beállított hőmérsékletet?
Amúgy amit mondasz, az szerintem is jó kis cucc, ráadásul árban is csak a fele a "vizesnek", ha ez is szempont. Mindenesetre ha méretileg helyileg elfér nála, biztos nem lenne problémája vele.
-
Malibutomi
nagyúr
Szerintem ha sokat megy, akkor egy thermalright macho kellene, az bolondbiztos, még akkor sincs baj, ha netán elhasal rajta a venti. Ha 24 órát megy a gép akkor vizet tuti nem raknék bele, megáll a pumpa, és vége a dalnak, megsül a proci.
De itt több segítséget kapnál: [Milyen CPU hűtőt vegyek?]Plusz ha a Macho alatt netán nem férnének el a memóriák alapban, akkor felrakható fordítva, úgy már tuti elfér minden:
-
-
ncc1701
veterán
Sziasztok,
Szerverbe lenne ilyen proci, virtualizálna jópár gépet. Asus sabertooth 990FX R2.0 alaplappal, és valószinű 4x8G Corsair (CMZ32GX3M4A1600C9) memóriával. Alap feszen menne, alap órajelen, fix 18 fokos szerver szobában, jól szellőző, ventikkel teletömött Chieftec házban.
Milyen hűtőt javasoltok rá? Kellene mind a 4 memória foglalat, és a memórián magas hűtőbordák vannak, hang nem számít. -
TRitON
aktív tag
válasz
antikomcsi #829 üzenetére
Így ahogy mondod. 4,2 GHz-en megy, 1,4 (mérve 1,378) V-on.
-
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
antikomcsi #826 üzenetére
Hát az én 8320-am 1.28-on megy 4ghz-et, 1.36 kell 4.2-höz, és 1.44 a 4.5-hez. Az fx topicban eddig mindegyik hasonlóan megy.
Túlzás az az 1.4v feletti fesz 4kellett gigához. -
TRitON
aktív tag
válasz
antikomcsi #826 üzenetére
Próbáltam a blend tesztet, 5 órát ment, utána kikapcsoltam, nem hibázott. De mint azt már egyszer elmondtam, a blend kevésbé melegíti fel a procit, mint a különböző matematikai számítások (pl. SETI).
-
A turbó ha lenne nekem is megemelné, másrészt lehet, hogy nálam csak a lap mondja valamiért az 1.275-öt alap v-core értéknek. Én amúgy 1.4V-ot tudtam, gyári értékre, de nekem kevesebb volt a lap szerint már első használatkor is.
Igaz, hogy én nem állítottam be kereken 4GHz-re egyiket sem, mert a legkisebb is 4.2-n ment, de a 3820-ak, mint kérték az 1.4375V-ot a stabil működésre. Ellenkező esetben eldobált egy-egy magot a blendben, vagy behalt a BC2. Általánosságban a 3820-ak nálam ugyan ahhoz az órajelhez picit többet kértek, mint az 50-es testvéreik, és ugyan azt a max. órajelet nem sikerült elérni velük, mert hűthetetlenek normál léghűtéssel.
De hát ahány gép annyi külön történet, és igazság.
-
RVR400
veterán
válasz
antikomcsi #824 üzenetére
Az jó, mert amúgy gyárilag 1.425V a Vcore, mind a 8320 mind pedig a 8350 esetében.
-
-
TRitON
aktív tag
válasz
antikomcsi #820 üzenetére
Csatlakozom az előttem szólóhoz, én is 1,4 V-os alapfeszen hajtom 4,2 GHz-en, HyperTX 3-mal, max 60-62°C.
-
RVR400
veterán
válasz
1.356-on megy 4.2-n az enyém...
-
tixem
addikt
válasz
Nem 4.2-re hanem 4-re, de gondolom nem sok a különbség akkor.
7870 lesz mellette és fsp raider 550, elégnek kell lennie.
Köszönöm!
-
Az teljesen kizárt, hogy alap feszültségen vigye a 4.2GHz-et 8 maggal. Tapasztalataim alapján a 8350-ek némivel alacsonyabb feszültségen viszik az adott órajelet. Ha tippelni kéne Neked olyan 1.4375-1.45 V-ra lesz ehhez szükséged stabilan. Az, hogy böngészel napokig, vagy lefut egy 3D mark még nem jelenti, hogy stabil.
A ram az jó lesz, amiatt nem kell aggódni.
Ne aggódj, hogy nem szokott meleg lenni, majd a proci befűt szépen.
Viszont ha egy "nagyobb" VGA-t is tervezel, akkor ne feledkezz meg egy rendes tápról sem. Egy 3-4 ágra bontott 500W-os nem jó.
-
tixem
addikt
válasz
antikomcsi #818 üzenetére
akkor alapfeszen ezek szerint esélytelen?
tudom, hogy minden procinak máshogy tűri a tuningot, de kb mennyire kellene felemelni, hogy menjen stabilan? Vagy alapfeszen mennyi a max amit eltűr. Most veszek először ilyen komolyabb procit nincs túl sok tapasztalatom
Ez a RAM jó mellé? Sebességével nem lesznek gondok? Nyáron sem kéne bármiféle problémának lenni, nem szokott iszonyatos meleg lenni, meg hűvös helyen tartom.
-
Szia!
Igazából a 8350 mellé az általad írt memóriák közül azt választhatod amelyik szimpatikus. Lehet, hogy tesztprogramokban van különbség, mi több biztos, de szerintem a napi használatban, és játékok közt semmi különbséget nem vennél észre Te sem. A hyper x-nél azért figyelj oda, hogy az állítható időzítésűt válaszd. Az olcsóbbal sincs baj, csak biosban, kézzel kell beállítani az 1600-hoz tartozó értékeket, különben nem fog menni.
Tehát teljesen szubjektív, amelyik szimpatikus.
(#817) tixem
Fel lehet állítani, kis szerencsével túl sok fesz emelés sem kell hozzá.
A hűtő alapon bírni fogja, egy rendes ventivel, de nyáron azért egy tartós blend tesztnél lehetnek problémák.
Ha olyan feszültség kell, hogy menjen, akkor most is simán bele lehet hajszolni a 70+ fokba a h212-vel.
-
tixem
addikt
8320-at fel lehet húzni 8350 alapórajelére m5a97 r2.0 lapban, és ott is tartani véglegesen? hyper 212-vel hűtve
-
Maotun
őstag
Sziasztok!
Fx 8350 cpu.-hoz egy Asrock 990FX extreme4 alaplapba melyik memória lenne a jobb választás?
Kingston HyperX 2x4 GB 1600 MHz Cl 9
Predator 2x4 GB 1866 MHz Cl 9
Vagy Predator 2x8 GB 2133 MHz CL 11 ??? -
A 2.5 óra az nagyon jó eredmény. Ha úgy is hagynád, valószínű akkor sem jönne elő hiba napi használat mellett. De én is inkább vissza venném a feszültséget, mint ahogy Te is tetted, mert nem túl szerencsés 1.45V felett járatni. Üresjáratban még elmegy, de terhelve megvadul a jószág.
Egyébként a blenden kívül még az is jó, ha egy jó nagy pályás, tele lévő BFBC2 szerverre felmész. Amikor nem bírta a proci, vagy a memória, akkor a játék lefagyott, volt, hogy 10 perc után, volt, hogy 2 óra után. De ha sikerült úgy beállítani, hogy ez a játék menjen, akkor az összes többivel sem volt semmi gond.
Viszont akkor úgy látszik, hogy nem minden lap egyforma, mert elég sok giga és asrock lap, javarészt 970/990-esek elég hamar visszaveszik a cpu feszültségét túlfogyasztás/melegedés miatt. És mivel az energiagazdálkodás ki van kapcsolva, és minden egyéb, az órajel az marad. Így rögtön beáll a klinikai halál.
Arra lettem volna kíváncsi, hogy a Te lapod is csinálja e, de akkor ezek szerint nem.
Köszi, hogy megnézted! -
TRitON
aktív tag
válasz
antikomcsi #800 üzenetére
Nem ártott, hogy lefuttattam a Blend testet, igazad volt.
Két és fél óra után az egyik magon hibát jelzett és leállt a teszt. Feljebb toltam a magfeszültséget 1,475V-ra, úgy viszont már nagyon melege volt; kicsi ez a HiperTX3 (mikor 2009-ben megvettem, nem gondoltam volna, hogy valaha kicsi lesz...). Most 4,2 GHz-en megy alapfeszen, épp fut a teszt. -
Bojár
csendes tag
válasz
antikomcsi #809 üzenetére
Koszi ...nem magam gyartot viz lessz egy nagy passziv radival de ha kell akkor hutve is lessz.
-
-
Bojár
csendes tag
Sziasztok milyen lapot tudtok ajalni egy 8350 ala vizes konfig lessz 7970 es kisereteben tuning is lenne.Valaszokat koszonom.
-
válasz
Norbert182 #806 üzenetére
Alaplap kézikönyv:
-
Norbert182
csendes tag
válasz
antikomcsi #805 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm. Kipróbálom a te beállításaidat is
Hadd kérdezzem meg hogy az a CPU current Capability 120% micsoda?- mert én azt nem piszkáltam hagytam 100%-on
Illetve az NB\NB HT-t nem feszelheti tul a lap? AUTON? -
válasz
Norbert182 #803 üzenetére
Nekem ezekkel a beállításokkal megy:
Amint látod, ki kell tapasztalni, hogy mit állítasz be, és mi a valóság. Nekem 1.375V-ra kell állítani a procit, és ezekkel a beállításokkal akkor kap kis terheléssel 1.28V-ot, és terheléssel így megy fel 1.45V-ra. Így stabil és nem hibázik, de egy H100-al hűtöm 4x120mm ventivel.
Nem biztos, hogy Nálad beválik, de egy próbát megér, élég sok időt el lehet szöszölni vele.
-
válasz
Norbert182 #803 üzenetére
Mindig ugyan azt a magot, ugyan annál a körnél a blendben?
Tudsz fogyasztást, és hőmérsékletet nézni a kritikus időben.
Egyik másik körnél a blend alatt többet eszik a gép, 30-50W-al is, és talán 1.5 óra után már kritikus ponton van a hűtése.
Jól kel belőni az egészet, mert ha kevés neki, akkor ugye fagy és hibázik, ha meg sok akkor túlzott mértékben zabál, és hűthetetlen házi eszközökkel.
-
Norbert182
csendes tag
válasz
antikomcsi #802 üzenetére
Kipróbáltam a Digi\CPU LLC-t Ultra Highon is
Ennek hatására Windowsban CPU-z-vel mérve 1.452V-1.460V között mozog a fesz.-terhelve\és terhelés nélkül.
Itt már nem fagy meg, illetve a kékhalál sem jelentkezik, egyik tesztnél sem, viszont 1-másfél óra után eldobja az egyik magot. -
válasz
Norbert182 #801 üzenetére
Szia!
Szerintem a digi beállításaiddal lesz a gond. A 100% load line tuti kevés. Ha így volt beállítva a digi, végig, akkor akármennyi vcore-t állítasz be, terhelésnél esni fog a feszültséget, ez az adott órajel és valós feszültség mellett okozhat hibát, és kékhalált is.
Úgy kéne beállítani 4600-hoz, hogy terhelés nélkül 1.25V körül kapjon, ha pedig rányomod a blend tesztet megemelje úgy 1.45V-ra.
Este megnézem a beállításaimat, én is pont 4600-on használom, mert felette már nagyon melegszik tartós használat mellett.
-
Norbert182
csendes tag
Sziasztok Tudnátok nekem egy kicsit segíteni, finomhangolás kellene
Adott egy 8350-es CPU és egy ASUS M5A99X EVO R2.0 alaplap és ki akarnék belőle hozni 4.6GHZ-t viszont egyszerüen a Primeban 1-1,5 óra mulva
1 mag tuti elszáll
Blend teszten is és SMALL FFTs-en is..
Tehát az értékeke a Biosból:
-------
Energiagazdálkodás OFF-on
[link]
-------
Digi+ Power Control
[link]------
Voltok + Órejel
[link]Alapfeszes beállítással próbálva a 3.6-ot -rögtön kékhalál
[link]Megemelt Fesz: -ezzel birja 1-1,5 orán át aztán Error :S
[link]
CPU-volt 1.44-re állítva, Windowsban 1.35-1.4V-között mozog CPU-Z szerintVálaszt előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Cikkünkből kiderül, hogy mire elég az AMD legújabb, Piledriver-alapú, 4 GHz-es, nyolcmagos asztali CPU-ja.
- Apple Watch
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android játékok topikja
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Napelem
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- További aktív témák...
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozával,12 honap garanciával
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest