- 3D nyomtatás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Projektor topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Egyedi rögzítőt kínál pár hűtőjéhez a Noctua
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
"ezen felül ha jönnek a custom kártyák ezt nyugodtan el is lehet felejteni mert a 970 meg sem fogja közelíteni"
Egyik kártyára customként hivatkozol a másikra meg nem... Na nem mintha előre tudni lehetne a kristálygömbből a custom 480-ak teljesítményét, hát még azt, hogy szerepel a custom 970-ek ellen.
-
Valahol linkeltek már 4 vs 8gb tesztet, egy nagy nulla, mikroszkopikus különbség volt a két kari között még úgy is, hogy a 4gb-os ramjai lassabban jártak. Igaz, nem a textúratömörítést lesz@ró játékokkal teszteltek, sajna pl Shadow of Mordor és hasonlókról még nincs teszt, rem. hamarosan lesz...
SzVSz nagy valószínűséggel a 470 lesz itt a 150$-os népkártya, mert ebben a kategóriában (fullHD, nem túl erős GPU) a 4GB elég, a 470 gpu-ja meg alig marad el a 480-tól (esetleg mázlisták még 480-asíthatják is a sajátjukat, ahogy pl sok 290-ből lehetett anno 290x-et csinálni).
Ha meg 480, akkor vmi duplaventis egyedi nyákos cucc, jönnek ezek hamarosan.
-
7heaven
csendes tag
válasz
Zeratul #1291 üzenetére
Nem trollkodok, csak leírtam, hogy szerintem miért a 970-hez hasonlítjuk. Mert az árban hasonlóak,
de a tesztek alapján a 970 jobb.Nekem se éri meg 170-ért a 1070, várni fogok hogy legalább 150 körülire essen az ára.
Sztem nem lesz itt (brexit, Matolcsy, arabok, olaj, Soros stb) árzuhanás és a custom 480 is (ahogy írtam) 100eFt körül lesz.
De a két kártya közötti 50eFt-s árkülönbözet már nagyon is 1070 vásárlásra ad indokot.Igaz itt a tesztenben nincs 1070, a tecpowerup-ban látható hogy a 1080-hoz képes 15%-al gyengébb.
Ha az levonom az itt lévő(1080-s) 175%-ból akkor a 1070-re kiljon az 155%.
Szóval egy picit van túlárazva a 1070 egy új de nem custom 480 mellett.Most látom hogy az árgép szerint a Giga van 153e is:
árgépÉn is azt mondom: minden a matekon múlik, meg hogy mennyi péze van az embernek egy kártyára.
Így még mindig tartom hogy 3-4 évre tervezve nem éri meg ez a kártya, a high DX12 támogatás ellenére sem. -
Xaels
félisten
Engem csak egy DX12-es játék érdekel, a BF1 mivel az az egy multi cím ami komolyan érdekel. SP-hez bőven elég amit a 280X-em is ki tud magából sajtolni.
-
R9DEON
senior tag
válasz
nonsen5e #1279 üzenetére
Mire viszont lesz értelmes mennyiségű DX12 játék, addigra már bőven kint lesz a következő generáció.
Ebbe azért nem vagyok biztos ugyanis a következő generációs kártyák 2017 karácsonyán várhatók mindkét gyártónál, nincs értelme hamarabb jönni és addigra azért szép számban lesznek DX12 játékok, a másik hogy aki vesz egy GTX1080, RX950 kártyát az nem fog jövőre másikat venni.
-
7heaven
csendes tag
válasz
Zeratul #1288 üzenetére
Nem értettél meg, nem azzal van gond hogy a 380-hoz képes milyen ára van, hanem azzal hogy a konkurenciához képest mit kérnek el az adott teljesítményért.
Ha pedig a 1070 árát nézzük, én azt látom hogy a 390X-hez képest pont teljesítmény arányosan lőtték be az árat
(és itt már új custom 1070-s kártyákról beszélünk)
Ipon árak:
MSI 390x 129eFt
Giga 1070 170eFtEz az árkülönbözöt pedig látszik a 27-35%-os telejsítmény különbségben is.
teljesítménySzóval az Nvidia drága, mégis a 1070 esetében nem érzem túlzásnak az árazást.
Ettől függetlenül remélem hogy tényleg "népkártya" lesz és a custom 480 ára is beáll egy 85-92eFt körülire.
Mindenkinek jó lesz, főleg szegény AMD-nek ha viszik mint a cukrot.
Csak a 3-4 éves kártyahasználat esetében, akármennyire is új ez a 480 és egy DX12 master kártya, nekem nem éri meg az ára alpján. -
Raysen623
addikt
válasz
Malibutomi #1284 üzenetére
Szerintem ő már a Vega-ra gondol.
-
Malibutomi
nagyúr
-
7heaven
csendes tag
válasz
nyakdam #1268 üzenetére
Talán azért is a 970-hez hasonlítjuk, mert árban ott van.
új 970
(és úgy néz ki a 970 még olcsóbb is)Szerintem a custom 480-kért el fognak kérni szintén 100eFt-ot, akkor ha a kártyának lejebb megy az ára.
Persze a 970 vagy 480 esetében még az pár ezres mellett is a 480-at választanám.
Mondjuk csak az után ha a custom 480-al nem lennének feszültség felviteli problémák.Viszont ha ma kellene elköltenem 100eFt-ot akkor a MSI 970-et vennék (a 3.5GB ellenére is).
Értem én 380-at váltja, de a konkurencia termékeit is érdemes figyelni egy ár meghatározásnál.
-
nonsen5e
veterán
Egyelőre a 390, de a 970 is elég jól tartja magát DX12-ben, hiába az ilyen meg olyan buta architektúra.
Mire viszont lesz értelmes mennyiségű DX12 játék, addigra már bőven kint lesz a következő generáció.
Amikor elindult a Mantle-lel a nagy low-level API forradalom, akkor mondták, hogy majd jövő évben mennyi játék lesz, abból az lett, hogy majd ha kijön a DX12 meg a Win10, akkor mennyi játék lesz. Majd egy éve kint van mindkettő, és két kezemen meg tudom számolni a low-level API játékokat, és egy kezemen azokat, ahol hibahatáron kívüli gyorsulást is jelent az új API-k használata. -
távcsőves
senior tag
válasz
kenwood #1251 üzenetére
Jó 10 éve már beleszaladtam ilyen problémába. Asus 6600GT incompatibilis volt a szintén Asus alaplappal. Lett is hozzá új BIOS. (Asus 6600GT továbra sem ment a lapal, de bármelyik másik vga gyártó 6600GT-je már igen ) Szóval trágya lap az trágya lap. Tény, 6 helyett 8 pin csatlakozó jó lett volna, de custom 480-as ezt is megoldja.
Nem veszekedni akarok, csak lássuk be, alaplap és alaplap között óriási különbség lehet. Jelenleg egy MSI Z77 alaplapom van, 100%-ig biztos vagyok benne, hogy tuningolt ref rx480 sem okozz neki problémát.
-
Cathulhu
addikt
válasz
killer095 #1263 üzenetére
Azert mert egyreszt az AMD a kozepkategorias piacon szeretne hoditani, igy ne a fogyasztast nezd mint eloreleps, hanem az arat (es ne az itthoni rabloket). Ha bejon neki es lesz egy eros kozpekategoriaja sokkal tobbet neyr vele mintha eroskodne a folsoben, nem veletlen hogy az nVidia rogton szukseget erezte kiadni par kamugrafikont az 1060-rol, ok is megijedhettek kicsit.
Masreszt honapok ota lehet olvasni, hogy baj van a gyartassal, mind az nVidianal mind az AMDnel. AznVidia bevallalta igy hogy kihoz egy limitalt peldanyszamu felso kategoriat ami szerintem jobb dontesvolt, minthogy az AMD elcsusztatta az egeszet fel evvel, barlehet ezalatt tudnakannyit reszelni meg a dolgon, hogy megerje. -
myckey
veterán
válasz
Rendesen el vagy tévedve.
Előttem szólók már eléggé szájbarágósan leírták, hogy milyen területre érkezett ez a kártya, de azért továbbra is erősködsz, bár nem csak te, hanem vagytok még jó páran.
varmi2
Nem elborult hazai árakkal, nagyon is jó lesz.
Meg persze elhagyva a ref. kártya hiányosságait, betegségét.Akadnak már tesztek, ahol látszik, hogy van bőven még kakajó ebben a felépítésben.
Alacsonyabb feszültséggel, jobb fogyasztást, teljesítményt stb......lehet elérni. -
varmi2
nagyúr
Én teljesen elégedett vagyok ezzel a karival. Jó eséllyel ő lesz a következő vga, aki leváltja a korosodó 6870-t. Pár hónap múlva az ár is csökkenni fog, és remek ajánlat lesz belőle.
-
kovsol
titán
válasz
nyakdam #1268 üzenetére
Ezt szerintem nem kellett volna off-ba raknod.
Ezt a kártyát majd az 1060 fogja elhelyezni a piacon. Szerintem addig érdemes várni a vásárlással, és addigra talán az árakról is lecseng az újdonság varázsa.
(#1269) Pöttön ha az 1070 lemegy majd a korábbi 970 árra akkor lehet belőle nép kártya. Csak nem Magyarországon. Steamen statisztika szerint a 970 a legnépszerűbb kártya.
-
Pöttön
őstag
válasz
Az 1070-1080-al csak egy nagy gond van...
Az áruk!
Ennyiért egyik se lesz népkártya...
Ahhoz meg hogy ezeknek le essen, a normális, reális értékükre az áruk, nem 1-2 hetet, hanem minimum év végéig várnia kell a vásárlónak...
Most per pill az 1080 az 1080ti árán megy, az 1070 meg az 1080 árán.
Ahhoz hogy ezek a reális árukon mennyenek, valószínűleg kénytelenek leszünk megvárni az új Titan-t, utána meg a "Titan Light" 1080Ti-t, és még azt is, hogy ezeknek is beálljon az ára...
Az NV nagyon húzza az időt, (nem hiába) elvégre konkurencia nélkül (ami szintén csak év vége fele lesz várható) rá ér...És mielőtt valaki be akarna kapni, a fentebb levezetett gondolat menetemért, nem a tenyeremből jósoltam, csak a GTX 9xx- üzlet politikájából indultam ki...
-
nyakdam
aktív tag
Mindenki a 970- hez hasonlítja, mintha annak nem a 390 lett volna/lenne az ellenfele. Ez a 380/960 ellen és azoknál olcsóbb áron jut a nagykerekhez. Az hogy tojnak erre az már más kérdés. A 380 tudtommal 220$ és jelenleg 60 ért lehet venni, ez ( a 8 gigás legalább is) 240$ és most 100. Le fog menni az ára nem kell félni. A 970 és az azt váltó 1070 ellen később jön VGA. Ennek a kártyának NV oldalról az 1060 lesz az igazi ellenfele. Ha az nem tud jobb ár/teljesítményt felmutatni sok 480-as fog elkelni.
A 970 kifutó modell tudtommal már nem is gyártják, valószínű nem is lesz támogatva már sokáig. Arról nem érdemes váltani, arra meg már nem érdemes.
-
kovsol
titán
válasz
Tulajdonképpen ez a kártya nem is a 290x/390x leváltó kártya, hanem a 285/380 -t váltja. Szóval a sebesség javulást ahhoz mérd. Mint ahogy a 1080 -t se a 980ti-hez mérted ugyebár.
Ha most vennék kártyát lehet ezt választanám, de mivel már réges rég egy 970 csücsül a gépemben, az még marad továbbra is. Blizzard játékokkal játszok főleg, ott meg az AMD amúgy se szuperál valami fényesen.
-
killer095
őstag
Nincs semmi baj a vérfrissítéssel, de egyedül ami frissult az a fogyasztás, miközben a másik oldalon az 1070 ami a 970-et válltotta 150w-ot tdp-ből ráver bő 50%-ot a 970-re a 980-at váltó 1080, meg konpletten hülyére verte az egész mezőnyt, az elődjére 100%-ot majdcsak! Ezt miért nem tudja az AMD? Kiadott egy cuccot, ami teljesítmnényben nem lépett előre, viszont fogyasztásban igen, taps, de ez a csíkszélcsökkentés eredménye
-
Pöttön
őstag
Nem értem a gondolat menetedet... (Meg egyébként sok másét se...)
GTX 970 Szint? Igen
És ezzel mi a gond???
GTX 970, ami már 2 éves kártya? Igen, de ez még nem azt jelenti, hogy az AMD most állított csak konkurenst ennek a kártyának...
Az R9 290- 290x (3 éves kártyák), R9 390-390x (lassan 2 éves kártyák) is gtx 970 szintűek....
Miért nem lehet erre a kártyára simán csak egy 290-390 vérfrissítés ként tekinteni?
(Az AMD is ezt iígérte, és hozza is a kártya az ígérteket)
Mindenki egyből a Messiást várta, hogy majd 80k alatti ár alatt GTX 980ti verő lesz...Nekem pl ez a kártya nagyon is jó lesz!
Már rég vettem volna a használt piacon egy 290-t, ha nem lett volna csak a kártyának majd 250w-os fogyasztása...
A gtx 970 meg csillagászati összegekért ment mindig is...
Ennek a kártyának meg végre bőven 200w alatt van a fogyasztása, miközben a teljesítménye gyakorlatilag ugyan ott van, + kapsz még 4gb vram-ot, és ezt mindet olcsóbban.... (Most ne az el torzúlt pénzéhes Magyar árakból induljunk ki, 1-2-3 hét múlva úgy is beállnak itthon is az árak, mert ennyiért a kutya se fogja meg venni a boltoktól)
Mi itt a gond?
Arról nem is beszélve, hogy ha ennek be áll az ára itthon is, akkor végre lesz valami, ami lenyomja az árakat ... -
-
-
Malibutomi
nagyúr
Egy kategoriaval kisebb kartya, olcsobban, tobb ramnal, normalis DX12 tamogatassal.
(#1252) bobalazs
Egyebkent igen gyengebb regebbi/lapokkal van a gond ugy tunik.
Egyebkent nem egyszer, nem ketszer elofordukt mar hogy pl. valakinek alaplapi biost kellett frissitenie hogy menjen az uj kartya. Szoval ez hogy egy vganem PnP minden lappal nem egyedi eset, esnem ujdonsag. -
válasz
turbokappa #1242 üzenetére
Itt a mai hivatalos nyilatkozat amd részéről a pci-e témával kapcsolatban:
Úgyhogy egyedi esetekről van szó, amit driverben javítanak majd.
-
kisza25
félisten
akkor lesz értelme, ha olcsóbban adják annál
mindennek akkor van értelme szerintem, ha van rá igény és 970 teljesítményre olcsóbban, van, ha nagyobb teljesítmény kell akkor várd meg a felső kategóriát, ezt nem oda szánták
Ja és nem adna ki ide kártyát az AMD akkor nem lenne árverseny és a 970 is 150eFt lenne, azt szeretnéd? naugye -
porpol
újonc
Végülis kiadtak egy 970-et AMD oldalról 480 néven igaz?csak a bibi az hogy a 970 már 2eve megjelent...vártam ezt a kártyát nagyon,de így ennek nem látom értelmét.kár.
-
BiP
nagyúr
válasz
AAAgold #1221 üzenetére
Azért az kemény, hogy FireStrike-ban a 480 CF több pontot kapott, mint a 480 eredmény 2x-ese. Ezt valaki magyarázza meg nekem.
Amúgy a legtöbb játékban 80-90% felett skálázódik, ami viszont tök jó. Így már van értelme a kétkártyás rendszernek. (és olcsóbb, mint egy 1080)
(#1244) Puma K: köszi.
-
mlinus
őstag
válasz
turbokappa #1238 üzenetére
ebből aztán sokan fognak sokat érteni
-
válasz
turbokappa #1238 üzenetére
ja, hát mind a ketten thumbs up, a video végén, akkor minden oké a pci-e mérésekkel.
-
turbokappa
senior tag
Erről vélemény: https://youtu.be/nKcHR1qW3w4
-
repvez
addikt
Egyébként nem értem azokat az embereket akik elégedetlenkednek a teljesitményével és, hogy azt várták, hogy egy más ár és teljesitménykategóriába lévő kártyát lepipál .
Meg, hogy pár FPS-el lemarad a 4k felbontásokban a 980astól.Nézzék a realitást ez egy középkategóriás kártya az előző szériához képest olcsobban , de az előző szériából a magasabb kategóriás sebességgel.
Gondolkozzon el mindenki, hogy itthon hány %-a az embereknek rendelkezik !k-s monitorral és a világban is.
Tehát ha csak FHD monitorod van akkor felesleges a 4k-s teszteket nézni, mert nem fogod látni az előnyét.
Ott meg vigan elvisz mindent .Ez olyan mint amikor valaki a FHD TV-n néz 4K filmet és nem lát különbséget vajon miért.
MAradjunk a realitásnál és kezeljük helyén a dolgokat , az előző kategóriához képest előrelépés minden téren a kártya, árban (nem nálunk) olcsobb, kevesebbet fogyaszt. akkor mire az elégedetlenség?
-
jedis
senior tag
Hát én max. 150 Watt-ról tudok a 3.0-ásnál, ha ehhez még hozzá jön a 6 pin-es csati 75 Watt-ja, akkor 225 Watt. Ennek meg bőven elégnek kell lenni, a beharangozott 150-160 Watt-hoz. Lehet, hogy a 2.0-ás csatik kevesebbet tudnak csak leadni, és azoknál volt problémás az RX480-as .
-
gothic20
aktív tag
válasz
bastya2100 #1228 üzenetére
Hát elméletileg a pci-e 2.0 szabvány 150W a pci-e 3.0 meg 300W-ig engedi az energia felvételt. A kártya kb. 100-110W-ott akar felvenni. Tehát akkor hol is a probléma? Hogy egyes alaplapok a pci-e 3.0 címke ellenére mégse tudják garantálni a szabvány által előírt feltételeket? Tény, hogy az AMD marketing fogásból is alkalmazta a 6 pines csatit valószínűleg de a pci-e 2.0/3.0 slotnak meg se kéne éreznie a + 30-40W többlet terhelést.
-
mcwolf79
veterán
válasz
AAAgold #1221 üzenetére
With the advent of DirectX 12, we are promised new multi-GPU rendering modes thanks to Microsoft giving developers more control over per-GPU resource allocation, but we doubt that we'll see widespread use of those techniques. Nowadays, games are developed for consoles first (which are single-GPU), and publishers have little interest in spending a lot of developer time (= money) on adding support for exotic multi-GPU configurations that are used by only a small percentage of their customers.
Erről nem is beszélve. Dx12 alatt ugyebár elvileg integrált vga-t is be lehet majd fogni dedikált vga mellé, kérdés hogy erre mennyi energiát fognak a fejlesztők fordítani. Néha még 1 vga-ra is "lusták" optimalizálni, nem hiszem hogy akkor a multigpu optimalizációval fognak foglalkozni.
-
bastya2100
tag
Nem vagyok mérnök, de hosszú távon biztos nem egészséges az alaplapnak, főleg ha valami olcsó kategóriás a lap, a crossfire-ről nem is beszélve 4 kártya??? oda már egy lap se 20e forint. Már anno a 6800 gt-nél kelett 6 pin mert 75 watt helyett 100-at evett, be se indult nélküle. Mindegy hány %-kal , de feleslegesen kell több áramot leadnia a lapnak, csak azért, hogy az AMD elmondhassa: "felső kategóriás kártyánk van, is elég egy 6 pin-es táp csati is annyira keveset eszik. Kedves Vásárlók vegyétek, vigyétek!"
-
apatyas
Korrektor
Ez a kártya megfelel a következő konfigomba, amint eljutnak a dolgok odáig, hogy AM4-re lehet váltani.
A mostanában menő hozzászólásokra: pillanatnyi túláramokat egy normális lapnak ki kell bírnia. -
AAAgold
senior tag
-
aragorn1000
csendes tag
válasz
aragorn1000 #1219 üzenetére
Sőt pont most látom, hogy akinek megdöglött a lapja pont ugyanez az Nvidia kártyája volt az rx480 előtt mint amit az előbb belinkeltem.
-
Televan74
nagyúr
Bevállalták a magasabb fogyasztást a PCI-Exp. keresztül,csak azért hogy 6pin csatit tegyenek a kártyára,nem jött be nekik,mert egyes lapok nem bírják,és el sem indulnak vele. Jobb lett volna bevállalni a 8pines csatit.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
huskydog17 #1202 üzenetére
Nameg, már ott is a cpu-ban van a PCI-E vezérlő, nemde?
Ezek után kíváncsi lennék, hogy FX mellett, hogy mint viselkedik a vga.
-
huskydog17
addikt
Nem, erre való a PCI-Express szabvány, ami most valamiért nem működik. Ez a szabvány visszafelé kompatibilis, minden 16x PCI-E foglalatban működőképesnek kell lennie a kártyának! Régi lap? Ne nevettess! Szóval szerinted a PCI-E 3.0 szabvány régi? Ezt te sem gondolhatod komolyan!
De közelítsük meg máshonnan a dolgot:
Hogy lehet, hogy ugyanabban a lapban, a szintén vadonatúj Geforce GTX 1070 és 1080 gond nélkül működik? -
R9DEON
senior tag
válasz
huskydog17 #1198 üzenetére
Mint írja régi deszka ilyenkor az alaplap gyártója szokott kiadni Bios frissítést VGA incompatibility néven fut a leírásban, ha szerencséje van a tulajnak de elég sok ilyen eset van a régebbi lapokkal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph 199-239 dollárért kínál fejlett architektúrát, problémamentes játékot és VR-élményt az AMD Polaris 10.
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
- PROHARDVER matricás ház ingyen elvihető
- Samsung Galaxy A5 2017 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Xiaomi G34WQi 34 UWQHD 180Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest