- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Bluetooth hangszórók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen processzort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Márton
nagyúr
Biztos hogy tud VP9 hw. decode-ot?
[link] Wiki szerint nem.
Youtube 4k miatt ugye fontos lenne.. -
jeni
félisten
Hello!
Némi órajel többlet van az X karin.
Az áremelésre térve.
Én meg balhéztam a vízes boltal ,hogy az AMD MSI 480 miatt,hogy lefagyott tőle a gépem. Helyette az Nvidia lett az 1060 6GB változatban. Igaz ahogy nézem az biztosan nem fog felmenni 140000Ft-ra az áruk. De miért jó ha felverik az árat? Ugyanis az vevőket verik át ezzel mert ha elromlik akkor a bolt ( a kártya hiány miatt lévén a gyártónak nincs készleten ) és ezért csak a vásárláskor befizetett összeget adja oda akkor itt már bukik az új tulaj vele. Jobb esetben a bolt azt mondja ad azonos értékűt de ezt nem fogja megtenni mert tutira ráfog fizetni vele! -
pagi
csendes tag
Mitől volt népkártya a 4850 ?, 2009 környékén vettem 80000-ért, nem kevés pénz volt az, bár ha azt nézzük a gamerek közt valóban népkártya volt, jó grafikus teljesitmény nem túl brutális áron
-
R3laX
addikt
Heló!
Akinek a kártyával kapcsolatos kérdése van, vagy csak témázni szeretne róla, jöjjön >>>ERRE KATT<<< a fórumra!
-
seven7
aktív tag
Sziasztok!
Meg tudnátok mondani mi a különbség a két kártya között?
MSI GAMING-RX480-8G 8GB
MSI RX 480 GAMING-X 8GB----
Közben megtaláltam csak pár mhz overclock.
-
CptAdamica
veterán
Sziasztok, az rx 480-nak milyen előnyei vannak a gtx 1060-al szemben, tehát miért lenne érdemesebb ezt választani?
Ahogy néztem a teszteket, nagyjából egálban vannak, mindenhol ajánlják mind a kettőt.
-
Nouby
csendes tag
Mostmár azért normálizálódott az ára, lehet tényleg befog futni.
PCXen a Sapphire RX480 4GB 73k, szerintem fullhdra nem is kell több 4GBnél. Csak egyszer szaladjon meg a szekér és veszek egyet.
-
törölt tag
válasz
Fitzgerald #4 üzenetére
Akkor nem is lesz belőle népkárya
-
Zamasun
aktív tag
Ez VGA halál ? Ugyanis ezt produkálja most a kártya. CPU apuval tökéletesen megy a gép.
-
Zamasun
aktív tag
Sziasztok. Vásároltam egy 8 gb-os variánst, ami cserélte is nyomban a Sapphire 7870-et. Teljesen jól ment minden driver felrakás után is, azonban játékok (terhelés) alatt pár perc után felpörög a ventillátor írtó magas fordulatra és elsötétül a képernyő. Nem segít csak egy reset. Benchmarkok alatt ugyanez történik. Ez miért van ? Tápot kevesli ? Visszatéve a 7870-et, minden tökéletes.
MSI Mortar
400W Chieftec
i7-6700
16 gb DDR4 -
BiP
nagyúr
válasz
wolfman #1878 üzenetére
Nincs jó árban, de ilyen módon a többi sem, mert most kb. minden kártya ebben a kategóriában egymáshoz viszonyítva azonos ár/teljesítmény mutatóval megy.
Pl. a 480 is 80-100e, 980-at is kb. ennyiért lehet szerezni. Ill. pont annyival drágább a 970-nél, amennyivel gyorsabb. A 1060 is kb. így van, picivel gyorsabb, picivel drágább.És sajnos az árak felfelé kúszása erősen a forintnak köszönhető, dollárban a kategóriaszintek nem nagyon változtak.
-
válasz
wolfman #1878 üzenetére
A hazai árazás erősen függ a forint-dollár árfolyamtól.
A HD7950 pl kezdett 449$-os ajánlott nettó áron, az RX 480 meg kezdett 239$-os ajánlott nettó áron.
Pl 2012.01.31-én kb 220 Ft volt egy dollár, most meg kb 280 Ft, de járt nemrég 290 Ft-nál is.Szóval nem annyira a gyártó szállt el, mint inkább az árfolyam.
-
wolfman
veterán
1.: Ez eddig is nyilvánvaló volt számomra.
2.: Ezzel most szembesültem.
Egy ideje nem érdekelt mik jönnek ki, úgy se vettem szinte semmit a gépembe.
Nekem az volt a furcsa mikor kezdtek szivárogni a pletykák az új Radeonokról, hogy bár nem lesznek olyan erősek mint a Geforce-ok, de legalább ár, érték, fogyasztás mutatóban jobbak lesznek. Aztán tesztekben meg durvál le voltak maradva teljesítményben, kezdtem ráncolni a szemöldököm, hogy ez nem lehet a felső kategória. Az is megviccelt, hogy pár helyen tévesen monták nekem ,hogy ennyi lesz a Radeon palettája, már csak módosított verziók lesznek, de akkor rosszul tudták ők is.
Viszont én meglátásom szerint így hogy a 480-as kerül 80-100Ft-ba, de csak középkategória, annyira nincs is jó árban. Akkor viszont igen ha azt nézzük, hogy a 980-nál picit erősebb, de olcsóbb, akkor okés. Mivel anno az ASUS 7950DCU2 TOP V2-esemet 90 körül vettem megjelenése után kb 2 hónappal, ami akkor a felső kategória volt, most ugyan ezen az áron közép kategóriát lehet venni, annyira nem tetszik az árazás. 1080 erős mint a franc, de milyen áron? El vannak szálva picit, ezek már nem az én pénztárcámhoz vannak kalibrálva. -
ukornel
aktív tag
válasz
wolfman #1865 üzenetére
Továbbra is a Fury X a legerősebb egy GPU-s AMD kártya. Ott figyel az emlegetett TPU-s tesztben is, átlagosan 30%-kal lemaradva a 1080-hoz képest.
A 480 deklaráltan nem "TOP" kategória.MK VII #1868
"Nézted amúgy, hogy milyen teljesítménye van a 480-nak és hova sorolható?
390-390X, GTX980 szint. Az nagyon messze van a 7870-től."Igen, a teljesítménye messze nagyobb, de attól még ugyanaz a kategória: közép.
A viszonyítás alapja mindig az ár és az aktuális (saját és konkurens) termékpalettán belüli pozíció.
Természetes, hogy négy év alatt annyit fejlődnek teljesítményben a VGA-k, hogy az új közép kategória a korábbi felső teljesítményét hozza, vagy akár meg is haladhatja.BiP #1869
+1 -
BiP
nagyúr
válasz
wolfman #1873 üzenetére
Több dolog is zavart okozhat(ott).
1. Az AMD-nél és az NV-nél a x80-as számozású kártyák nem ugyanabba a kategóriába tartoznak. NV-nél felső, AMD-nél közép.
2. AMD újabban az középkategóriát hozza ki először, utána megy felfelé.
3. Az időzítés is csalóka. Mert az AMD most csak a középkategóriát hozta ki (ill. jelentette be a 460-470-et), míg NV inkább ennél feljebbi kategóriát hozott ki, így bár egyszerre jöttek a kártyák, tök eltérő szegmenseket fednek le. (480-1060 csak az átfedés)
4. Az AMD-s felső kategóriás kártyákról (Vega kódnévvel) semmi hivatalos infó7770 kérdésre: kb. értem, pont ezért dobtam be poénból a 8600GT-t, az volt ugyanígy középkategória.
Bevallom, az AMD kártyáit és kategorizálását kevésbé ismerem, 4850 óta nem volt AMD kártyám, valahogy mindig így jött ki. Meg néhol kicsit zavaros is nekem, valahol a 7-es szériánál volt némi csúszás a számozásban, így kicsit elvesztettem a fonalat (korábban a 8-as volt a felső, 9-es a duplagpu, utána meg 8-as lett a felső-közép, 9 felső, 99 duplagpu).
Az új R szériáknál kezdett egyértelműsödni, viszont akkor meg annyi átnevezés volt, hogy a generációk közötti váltásoknál vesztem el -
válasz
wolfman #1873 üzenetére
Elvileg már Vega kéne legyen a 490 és 495. A 480-ban lévő P10 teljes lapka (36 CU), innentől az órajelekkel meg max a GDDR5X-el lehet játszani (mintha olvastam volna, hogy tudja fogadni a P10), ha erősebbet akarnak kihozni. A P11 meg a kisebbik variáns, max 16 CU-val. Szóval nagyobb erőhöz valami új kell.
-
wolfman
veterán
Lehet félreérthető voltam, bár szerintem nem, csak nem olvastad el normálisan amit írtam, ám előfordult már, hogy más logikával közelítettem meg egy témát, ezért SZÓVAL:
Ahogy írtam is, felfogtam, hogy a 480 jelenleg nem az 1080 szintje, hiszen az 1080 felső kategória, míg a 480 valahol középen csücsül a Radeon ezen generációjában a sorban. Ezek szerint a Radeonoknak még nincs felső kategóriája. Azt mondjuk még nem tudom hogy a 490,495 már Vega chipes lesz vagy még az nem.Soha a büdös életben nem vetettem össze a 380-at a 480-al teljesítményben. Vagyis de, elnézést, mert úgy kezdtem, hogy gáz a 480 az 1080-hoz képest, de gyorsan felvilágosítottatok, hogy a 480 nem felső kategória mint az 1080 (bár az 1060/70 is szépen muzsikát erőben). Engem most korábban a kategorikus besorolás érdekelt. Nyilván most a technológiai újításnak köszönhetően több teljesítmény, fogyasztásbeli ugrás történt a 300-as radeonokról a 400-asokra ugorva, mint a HD7000-től az R300-asokig összesen.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
wolfman #1870 üzenetére
Tenyleg le vagy maradva. Az AMD az also es kozepkategorias kartyakat hozta most elobb, es osszel ev vegen meg jovo ev elejen jonnek a nagyok.
Az NV meg a top es felsokozep kartyakat hozta eloszor.
Ennyi a tortenet.
A 480 az 1060 ellenfele, ahogy elotte a 380 volt a 960 ellenfele. -
MK VII
veterán
válasz
wolfman #1870 üzenetére
Akkor nézzük a 380-480 viszonyát egymáshoz, mert a Te értelmezéseben a 380 utódja a 480.. Számozásilag helytálló, teljesítményben már nem, mert ugyan úgy ahogy az NV-nél a 980-nál jóval erősebb lett a 1080, ugyan úgy a 380-nál jóval erősebb lett a 480. A 380 hol volt a 980-tól az ő idejükben? Messze. A 480 hol van a 1080-hoz viszonyítva? Messze. Nem tudom hol itt a probléma? Mindegyik gyártó az előző generációs termékeihez viszonyítja sokkal jobbat tett le az asztalra a kategóriájában. Számozásokhoz mérten.
Miért hasonlítod a 480-at a 1080-hoz? Miért ahhoz méred? A 380-at sem mértük a 980-hoz hisz messze volt tőle. A 390 és 390X lett mérve a 980-hoz, mert súlycsoportban azok illettek egymáshoz.
AMD fronton majd a 490-495-öt lehet mérni a 1080-hoz, ha egyszer kiadják végre.
Aztán jön majd még NV részéről nemsokára a 1080Ti illetve még később a 1090Ti aminek AMD fronton az RX495X lesz az ellenfele.. Az új Titan X-et pedig a Vega fogja majd szorongatni, de még így sem fogja utolérni.Az utolsó pár mondatom az interneten fellelhető, akár félinformációkból van összekukázva. Kérném nem meggyőződésemnek beállítani, hisz nem vagyok jósember, de spekulálni spekulálhatok. Ugye?
-
wolfman
veterán
Tehát akkor a RX480 lenyomja a GTX980-at, de a GTX1080 egy kifejezetten mocsokjól sikerült kártya lett, ami földbe döngöli a 480-at, ami csak középkategóriás és az érkező VEGA chipkészletes radeon(ok) lesz(nek) a csúcsa a 400-as szériának (mondjuk 485 néven).
(#1869) BiP: Általam felvetett 7000-es szériával való összevetésnek nem a teljesítmény volt a lényege, hanem az adott generációban való elhelyezkedése. Nyilván minden generációban vannak jobban sikerült meg nem sikerült kártyák is, így például van hogy egy generációs ugrás miatt nem éri meg cserélni VGA-t, mert csak átcímkézés történik. Viszont a 480 ebben a tekintetben úgy látom lehagyott mindent és egy nagyon jó kártyának mondható.
VISZONT!
A konkurencia párhuzamosan megjelenő kártyáival összevetve igen siralmas képet fest AMD fronton, hogy a GTX1080-as nem kicsit ver rá a radeonokra. Ugyanakkor ezek szerint a 480 a Radeonoknak nem a csúcs (felső) szegmense, hanem csak valahol a közép közép kategóriában csücsül, majd a VEGA chipkészletre ültetett Radeonok lesznek a csúcs Geforce kártyák ellenfelei.Viszont eddig nem úgy volt, hogy a TOP kategória jelent meg legkorábban, utána a kisebb, gyengébb verziók?
-
BiP
nagyúr
Az olyan, mintha azt próbálnánk meg belőni, hogy a 1060 melyik régi nv kártyának felel meg, 8600GT, mert középkategória, vagy legyen inkább az erősebb 8800GTS ?
A 7770 óta eltelt x év, kb. összehasonlíthatatlan. Az előzp 1, max. 2 generációval még össze lehet talán vetni.
A 480, 1060, 980, 390(x) egy szinten van, szerintem ez elég jó mérce már, hogy mekkora ugrás, csúszás volt a kategóriákban.
Az árak alapján belőni csalóka, mert a kategóriák árszintje megy felfelé, de ez a forint miatt van így.Ha mindenképp régi kártyával akarnánk összevetni, akkor a (TPU adatbázisa alapján) úgy látom, kb. a 7990 jöhetne szóba, mint hasonló teljesítmény.
-
wolfman
veterán
(#1862) R3laX: egy 270.000 Ft-os kártyát, ne hasonlíts már egy 100.000 Ft-os kártyához.
Na de ez a kijelentésed nem állja meg a helyét, mikor ezeket a kártyákat eleve olcsóságra tervezték. A cél a teljesítmény/ár mutató minél pozitív irányba mozdítása. Csak én eddig azt hittem, hogy ez most a Radeon ezen szériájának teteje és már csak kétGPUs verzió lesz max. De akkor ez lényegében a 7000szériát nézve egy 7790-nek felel meg (középszegmensbe lőve). Viszont akkor az ármutatók egyáltalán nem pozitívak az általad említett okok miatt sem. De akkor ezek szerint lesz még 490 meg 495 is? Vagy ez itt kifújt, aztán jónapotkívánok?
(#1864) ukornel: Ja én nem gondolkozok gyárilag szarráhúzott meg 2 GPUs kártyákban, engem csak és kizárólag az egyGPUs gyári normál "csúcskártya" érdekel, de rossz kifejezés a csúcskártya. Mondjuk akkor TOP kategóriának.
-
ukornel
aktív tag
válasz
wolfman #1860 üzenetére
"Komolyan a jelenlegi nV és Radeon kártyák csúcs példányai között 75%-os teljesítménykülönbség is meglehet az nV javára? Hátbasszus, ez több mint k..vagáz."
Mi is lenne az a bizonyos csúcs Radeon kártya?
Mert a számozás (480) nem azt mutatja a, hogy az új generációból kint van már a csúcs. Az majd a Vega lapkára fog épülni, és elvileg még idén megvehetjük.
Most még a Radeon Pro, illetve, ha szigorúan az egy GPU-s kártyáknál maradunk, akkor a Fury X a zászlóshajó. -
R3laX
addikt
válasz
wolfman #1860 üzenetére
Piac, egy 270.000 Ft-os kártyát, ne hasonlíts már egy 100.000 Ft-os kártyához. Majd jön az AMD VEGA, ami várhatóan az NV csúcskártyára ad majd választ... Az RX 480, egy közép felső kategória, ami olcsó, csak nem nálunk, a piaci hiány + kedves kis 27% áfa, kis+nagykereskedői profitok miatt... Ha meg egy GTX 1080-al(270.000 Ft) akarod összemérni, vegyél 2db RX 480-at, ami 200.000 Ft és >>>Tádámmm
<<<
-
wolfman
veterán
Tény hogy le vagyok maradva mint a borravaló, egy ideje (7950-em óta) nem követem túlságosan a VGA piacot, mit hogy merre. Azért az mindig jellemző volt, hogy a két VGA gyártó között voltak különbségek teljesítményre, hol ez remekelt jobban, hol az. Most haverjaim jönnek hogy nv alázza a Radeonokat. Én Radeon párti vagyok ők nV, gondoltam csak ilyen szokásos erőfitogtatás pár százaléknyi előnyre. Most néztem bele jobban a tesztekre. Komolyan a jelenlegi nV és Radeon kártyák csúcs példányai között 75%-os teljesítménykülönbség is meglehet az nV javára? Hátbasszus, ez több mint k..vagáz. Most ez mi a Radeon részéről? Nézem még a fogyasztásban se sokkal jobbak mint a konkurencia. Szeretem a radeonokat, de erre most hátra kell dőljek.
-
repvez
addikt
azért az még mindig nagyon durva hogy 1 honappal a start után még mindig sehol a 4gb os verzió, egyik nagyobb webshoppan sem, de még a 8as is csak elvétve.
ha ennyire nem volt készlet akkor miért nem tolták el a startot, amikorra mindenhova jut mindenből . -
általánosságában írtam , hogy elméletben minek kéne lennie...
találtam egy 1400 as tesztet ez már egész jó!
és ahogy elnézem afesznek még lehet adni , srácok nem tolták túl...
vízzel 1500mhz max fesz mellett úgy gondolom az már atom király főleg ha 60-70 ra be esik az ára -
Malibutomi
nagyúr
válasz
huskydog17 #1850 üzenetére
Azt tudom amit Gibbo irt az OCUK-n, a Nitro, es a Devil mar erkezik be hozzajuk, eddig is erre a hetre mondtak oket, es 5.-i szallitasi idovel lehet elorendelni naluk.
Az Asus es az MSI jon augusztus kozepere.1. Nem annyira, az AMD sokat szallit pl az Apple-nek. Anno ugye a full TOnga chipeket mind felszivta az Apple, nem is jutott joideig piacra belole.
2. Lehet az 1060 gyartasa miatt volt hiany 1070/1080-bol.
Egyebkent az AMD-nek szerintem be kell fuznie most 1-2 uj generacios konzol chipet is a gyartasba + ha tenyleg ev vegen jon a Vega, akkor lassan azokat a chipeket is gyartani kell, mert altalaban jo fel evvel a kartyak megjelenese elott keszulnek a GPU-k. -
ukornel
aktív tag
A Techpowerupon pár napja az ASUS custom RX480 tesztje. Normális hűtéssel és kis OC-vel (+44 MHz) előzi a 290X-et, sőt magasabb fölbontásokban a 390X-et is. Alakul ez.
-
huskydog17
addikt
válasz
Malibutomi #1844 üzenetére
"Kozben mar jonnek a customok is"
Ugye tudod, hogy a customok csak augusztus közepén jönnek? Pontosabban akkor fognak jönni az első szállítmányok Európa nagyobb piacaira, így itthon biztosan később lesznek kaphatóak. Fogadni mernék rá, hogy nálunk a custom-ok készletei legkorábban szeptember közepére fognak normalizálódni.
Amúgy még 1-2 dolgot itt nem értek:
1. Ugye sokszor el lett mondva, hogy a készlethiány az OEM-ek miatt van, mert ők az elsők a rangsorban, ők kapják a legtöbb GPU-t. Az NV-nál mi a helyzet e téren, ők nem gyártanak és adnak el OEM-eknek? Ha igen, mekkora arányban?
2. Az NV a TSMC-nél csak sokadik a sorban, vagyis - ahogy itt a PH-n többször elhangzott - túl keveset tudnak gyártatni, várakozniuk kell a gyártókapacitásra. Ennek és a későbbi launch ellenére egyáltalán nem érezni, hogy a GTX1060-ból nagyobb lenne a hiány, mint RX480-ból, pedig az AMD-nek sokkal nagyobb gyártókapacitás áll a rendelkezésére a GF-nál. -
04ahgy
nagyúr
"És te képben van, hogy a gyártás technológiával mindig magasabb frekit és alacsonyabb fogyasztást érnek el ,ha kb ua az architektúra. lsd: intel sorozat..."
Tévedsz! A Broadwell (i7-5775C) alacsonyabb frekit ért el, mint az előd (i7-4790K), a fogyasztása is persze kisebb volt. A Skylake (i7-6700K) meg ugyanakkora frekin magasabb fogyasztást.
HGyu
-
sakal83
addikt
válasz
Malibutomi #1846 üzenetére
Ne fájdítsd a szívemet azzal a részvény grafikonnal. Csodálatos
és közben sírok, hogy nem vettem
német oldalakon néztem
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
sakal83 #1845 üzenetére
"Megpróbálsz meggyőzni, hogy lehetett kapni, miközben Te is írtad, hogy nem volt/elfogyott.
Több külföldi oldalt néztem (alternate, preissuchmacine, amazon) és egy egy ref volt rövid ideig. Custom sehol."Nem azt irtam hogy elfogyott, hanem hogy meg kellett gyartani mert tobb volt az elorendeles.
Lehet hogy volt ahol kifogyott, de mint latszik ez csak kis idore szolhatott, mert most is kaphato.Azt nem tudom te hol nezted, de OCUK van, Amazon.uk van, tobbet most nem neztem.
A customok pedig ezen a heten indulnak ugyhogy kereshetted volna oket egy darabig.
Szepen leirtad a fejeseket.
Ezek utan miert gondolod, hogy erdekli oket hogy ref vagy custom kartyat adnak el, oemnek vagy kispistanak?
A reszvenyeik repesztenek felfele, az utolso penzugyi jelentesuk evek ota magasan a legjobb, ez ami oket erdekli. -
sakal83
addikt
válasz
Malibutomi #1844 üzenetére
Megpróbálsz meggyőzni, hogy lehetett kapni, miközben Te is írtad, hogy nem volt/elfogyott.
Több külföldi oldalt néztem (alternate, preissuchmacine, amazon) és egy egy ref volt rövid ideig. Custom sehol.
"Kíváncsi vagyok mit szólnál ha tualj lennél és az általad eltartott csapat azt mondaná, hogy 1000 darab egyelőre elég, majd gyártunk újat, ha fogy.
Ha azt hiszed ez igy mukodik, akkor eleg fura szemuvegen at nezed a vilagot."
Hidd el, tudom (sajnos nem vagyok velük
), hogy a multi tulajok (hangsúlyozom nem a vezetők), hogy és miképp gondolkodnak, és látom is.
Segítek, golfozás/k*rváz*s/sielés és stb-n kívűl évente egy-kétszer megszámolják a pénzt/profitot, amelyről a fő-fő vezérigazgató tájékoztatja őket szemlesütve, és próbálja kitalálni a bónuszért, hogy mennyi legyen a következő évi profitcél, oszt, ha úgy látja, akkor kirúg pár embert (értsd költséghatékonnyá teszi a szervezetet), hogy teljesüljön a cél, amelyről újra a következő évben beszámol a bónuszt szem előtt tartva
Tudod a cégemnél évente megjelennek a nagy nagy fejesek (akik nem a tulajok), és Mi nagy fejeseink próbálnak minél jobb formát hozni, hogy ne csapják ki őket. És annyira l*szarják a főközpontos vezetők az egészet, hogy az egyik az egész beszámolón parasztkolbászt evett harapva hagymával a millás öltönyében, szakmailag ennyit szólt hozzá, hogy a parkolóban nem látta a céges logót
Na, ezek vezetője számol be a tulajoknak, akik Aspenben és Monacoban töltik idejük nagy részét
A vezérigazgatónknak az egyik nagymenedzsment vacsin az volt egy 5* + étteremben a legnagyobb baja, hogy az 5 kutyát hogyan ültessék le az asztalhoz, hogy mindegyiknek ugyanaz legyen a kilátása. Annyira értett, hozzájuk, hogy az egyik tényleg szóvá tette ezt a problémát, mivel nem sikerült az ültetés
B*sz*rtam a röhögéstől
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
sakal83 #1840 üzenetére
Külföldön sem lehet/ett kapni egyébként... nem értem a kiállásodat egy nyilvánvaló hibáért.
OCUK megnez ..otfele gyarto ref raktaron.
Elhiszed hogy az AMD-nek mindegy hogy ref vagy custom kartya? O a chipet adja el, azt meg viszik igy is ugyis.
Az hogy itthon nincs nem oszt nem szoroz ilyen teren, a piac 0%-at teszi ki Mo.Kíváncsi vagyok mit szólnál ha tualj lennél és az általad eltartott csapat azt mondaná, hogy 1000 darab egyelőre elég, majd gyártunk újat, ha fogy.
Ha azt hiszed ez igy mukodik, akkor eleg fura szemuvegen at nezed a vilagot.
Valószínű nem értenéd meg olyan nagyon jól ezt a helyzetet, mert nem kerested magad rommá.
Miutan januar ota megharomszorozodtak a reszvenyeim arfolyama eleg jol ereznem magam.
Igy nez ki a. Dolog gyartanak folyamatosan, csinaltak mondjuk 100.000 ref kartyat, aztan elkezdtek felrerakni a chipeket a customokhoz...erre lett elorendelesben 400.000 ref kartya eladas. Ugyhogy a chipek egy reszet attalicskaztak ref gyartasra. Kozben mar jonnek a customok is, ugyhogy nagy tragedia nincs ahogy latom.
Az AMD annyi chipet ad el ref kartyan vagy gyartoknak amennyit csak gyartani birnak, szoval nem latom azt a szornyu blamazst.
Igen lehetett volna tobb ref, csak epp azt tenyleg nem szoktak sokan venni, logikus volt azt gondolni hogy x darab eleg lesz.A lényeg, hogy keveset gyártottak. Amíg újra feltöltik a készletet a versenytárs betört a piaci résbe, amiben tarolhatnak, elcsendesítve a 480 kezdeti sikereit.
Lasd fentebb, siman kaphato a kartya, nincs hiany belole, es jonnek mar a customok is.
-
sakal83
addikt
válasz
Malibutomi #1837 üzenetére
"mert olyan mennyisegu ref fogyott, hogy meg utangyartani kellett hogy a rendeleseket teljesiteni tudjak"
Na ez a marketing hiba
malacka87
Olvasd el figyelmesen, amit írtam. Senkit nem érdekel az, hogy hova mi került. A lényeg, hogy keveset gyártottak. Amíg újra feltöltik a készletet a versenytárs betört a piaci résbe, amiben tarolhatnak, elcsendesítve a 480 kezdeti sikereit.
-
sakal83
addikt
válasz
Akkor sem siker, ha nincs elég a kereslet kielégítésére, és a versenytársad beelőz.
ha nem akarod megérteni, akkor ne tedd. De nem használta ki a versenyelőnyét. Alultervezte a keresletet, ami marketinges hiba.
Kíváncsi vagyok mit szólnál ha tualj lennél és az általad eltartott csapat azt mondaná, hogy 1000 darab egyelőre elég, majd gyártunk újat, ha fogy. Erre el tudtál volna adni 10.000.-et, ha van raktárad. De ez idő alatt ez az igény lecsökken 3000-re, mert a versenytársad "beér" és nagyobb kínálatot tud nyújtani ,amíg te üresbe pörögsz.
Valószínű nem értenéd meg olyan nagyon jól ezt a helyzetet, mert nem kerested magad rommá.
Elég érdekes a piros szemüveg egy nyilvánvaló hibánál. Hidd el a tulaj leszarja a teljesítményét, csak a profitra figyel... nem érdekli, hogy milyen technikai halandzsák folynak a fórumokon és fejlesztésen. Konkrétan leszarja. Én is ezt tenném.
Külföldön sem lehet/ett kapni egyébként... nem értem a kiállásodat egy nyilvánvaló hibáért. Az eddigi sikertemékeik 4850/4870/5850/70/7850/70 a megjelenés napján volt, Emlékszem, hogy Gigabyte 4850-et MÁSNAP a gépemben teszteltem.
jedis
(senior tag)Igazat írsz, teljes mértékben igazat adok, de ha nem lehet kapni, akkor bármennyire lehet időtálló stb. Ezt sz*rták el, de nagyon. Így piaci részesedést nem lehet nyerni. Iphoneból is kezdetekkor adnak el millió számra.
-
jedis
senior tag
válasz
sakal83 #1836 üzenetére
A gond a 480-asokkal max. annyi, hogy kicsit többet fogyaszt a beharangozottaknál, de a legtöbb egyedi kártya már 8-as csatival jön, ami megoldja az alaplapi PCI-E -es problémákat. Lehet hogy per pillanat az 1060-as 5-10%-al gyorsabb a 480-asnál, de annyival majdnem drágább is. Ez az 5-10%-os különbség, meg szinte el is fogy az újabb DX12-es játékok/benchmark tesztek alatt. Ha az AMD fejlődését házon belül nézed, úgy már nem is olyan rossz a helyzet, mert egy R9 380-as szintű ( fogyasztású ) kártyával, majdnem hozta az R9 290-esek sebességét. Szóval ez szerintem minden, csak nem rossz.
-
MK VII
veterán
válasz
Az nincs meg neki..
Nem tud elszakadni Magyarországtól. Csak az itthoni jelenéseket érzékeli, hogy itt nincs és alig volt.. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
sakal83 #1836 üzenetére
A 480-at pedig így elb*szni... Kirúgnám az összes marketingest. Van egy piacképes termék, erre nem lehet kapni, csak hébehóba egy refet, amit átlagember nem vesz.
Az megvan hogy azert csusztak meg a customok, mert olyan mennyisegu ref fogyott, hogy meg utangyartani kellett hogy a rendeleseket teljesiteni tudjak? Eslo napokban 1000 darabos tetelek mentek el csak az OCUK-n.
-
sakal83
addikt
Szép korszak volt az az AMD.nek
Slot A Athlon (feleannyi volt, mint a Pentium), XP proci sokáig szolgált, aztán az athlon 64, mind verte az intelt durván ár-teljesítményben. Aztán az Intel a Core2duo óta gyakorlatilag lesöpörte az AMD-t sajnos. Még volt egy x4-965ös kitekintésem, azóta csak intel (e4400, i5 2400, i5 2500k), mert be kell vallani esélye sincs az AMD-nek ellenük.
Most hittem a 480-ban, de be kell vallani, csak árban tudná legyőzni - ha lenne... - a 1060-at, semmi másban. A két vga tökugyanaz, azt kivéve, hogy a 1060 van...
Félek, hogy a várt 470 is csalódás lesz, mert egy 1050-el az Nvidia ugyanúgy kiütheti az AMD-t, és úgy érzem teljes KO-t csinálhat a piacon. Pedig szeretem az ATI/AMD vgakat, de a 7950/70 7850/70 óta gyakorlatilag nincs érdemi vgajuk. Kazán az összes vgaja. A 480-at pedig így elb*szni... Kirúgnám az összes marketingest. Van egy piacképes termék, erre nem lehet kapni, csak hébehóba egy refet, amit átlagember nem vesz.
-
jedis
senior tag
A gyártástechnológia, és az architektúra két külön fogalom. Abszolút nem (csak) a működési frekvencia számít, hanem a felépítés(architektúra) is.
Egy példa arra, amit Yany is említett,csak itt nem GPU-k, hanem CPU-k csatáznak
Athlon 3000+ ( 1.8GHz ) VS. Pentium4 3.4GHz ( lásd. játéktesztek )
Anno, mikor én is váltottam egy 850MHz-re húzott 566-os Celeron2-esről, egy alap 750-es Duronra, csak lestem, hogy lenyomja, a jólárasított Duron a Cerkát tesztekben. A fél év múlva uppgradelt Athlon1800+ -ról, meg már nem is beszélve, ami meg a arany árban lévő P4-eknek mutatott fityiszt .
. Utána jött egy Barton3200+, ami a leghosszabb ideig használt CPU-m volt a mai napig. Ugyan miért ?
-
Malibutomi
nagyúr
Nem igazan helyes amit irsz.
Pl a tuning. Az 1060 kb 8%-al gyorsabb mint a 480, csak az 1060 ref sokkal jobban sikerult, a tesztekben a ref is 1930-1950-re boostolt, inne tudod meg huzni mondjuk 2100-ra....7-8%
A 480 ref meg tobbnyire throttlingolt a tesztekben, es csak 1220 korul ment. Kapasbol benne maradt 50MHz., afelett meg lehet huzni 1350-1360-ra...7-8%Szoval tuningban az 1060 pont semmivel nem jobb. Persze ha az NV altal megadott orajelhez nezed a tuningot akkor jol hangzik, csak epp a tesztekben nem annyin ment, hanem ahogy fentebb irtam 1950 korul, es ott hozta a lathato FPS szamokat, es a 8&-ot a 480 felett. Soval ez szerintem kb egal custom vs custom.
A Pascal pedig nem azert megy olyan magas orajelen mert mas a gyartastechnologia, hanem mert olyan az architektura, es direkt a magas orajelre fejlesztettek.
-
Yany
addikt
Figyeld, hogy a nem $200-os (értsd $600-$700) kártyából mit hoz majd ki... ez valahogy mindig olyan fura érzéssel tölt el, amikor valaki egy 3x annyiba kerülő cuccal veti össze. Az AMD-nek még hátra van a nagyágyú. Azért lehet savazni, hogy késik a konkurenciához képest, de azért nem, hogy $200-250-ból csak egy $250-300-os terméknek megfelelőt tudott összehozni a másik oldallal összevetve.
-
És te képben van, hogy a gyártás technológiával mindig magasabb frekit és alacsonyabb fogyasztást érnek el ,ha kb ua az architektúra .
lsd: intel sorozat... de az amd gcn 1 2 3 stb is csak fejlesztések nem módosították kompletten az egészet... szvl mit várajak én egy hasonló architektúrától ami nekem van kb ua az ... mikor jóval ismétlem jóval kisebb csík szélességgel érkezik? nah mit, magasabb frekit mivel mást nagyon nem várhatok mint mondtam kb ua az...nah már most ha nálam 1250mhz és ott 1350mhz nálam ez nem egy nagy bada boom lehet másnál igen nálam nem... és elnézve a teszteket ha az én karim menne 1350 et nem lenne olyan oltári nagy különbség fps be...
magyarul mit várok.... durvább különbséget!egyedül ahol dupla fps van az a 3dmark timespy tesztje ..de mivel ez egy tesztprogram és a játékokat sem eszerint fogják írni nem tudom ,hogy valaha látni fogom azt az oltári különbséget a fejlesztésbe . Mert mire hasonló játékok ki jönnek min egy év vagy 2 addigra újabb vga-k is megjelennek és a 480 nak semmi jelentősége nem lesz , de mi most a jelenbe vagyunk.
De egyébként ,hogy a témát lezárjam ezeréves vgam van ,nagyon szeretnék venni egy jobbat mert unom mert ilyen a társadalom hogy mindig újabb kell bla bla bla ... a lényeg hogy vennék valamit...én mint vásárló az én szempontjaim szerint nézelődők ... szeretek tuningolni ... képzeld
és szomorúan tapasztalom hogy ez a vga tuningba egy szar! pedig képzeld elvileg ez már újabb gyártás technológiára épül (és hasonló architechtúrára )
és ennyi év (fejlesztés NÉLKÜL) után gondoltam ez nagyobbat fog SZÁMOMRA ütni!
de nem ütött ... most ebbe bele köthetsz, ha akarsz ,de ez a személyes privát véleményem mindenféle személyeskedés nélkül!
egyébként nagyon rá mentél az nv vonalra akkor elmondom miért hoztam fel...
nv 980 és 1060 1070 1080 hasonló architechtúrára épül viszont mig a 980 ból ~1200mhz et hoztak ki gyárilag addig a többiből ~1700 at a gyártástechnológia váltásból fakadóan... fura szerintem.. -
Yany
addikt
Steven, továbbra is tartom. Ha a Polaris pontosan ugyanazzal a szerkezettel érkezne, mint a 280-as, nyilván sokkal feljebb is menne, de egy gyártástechnológiaváltást csak ritkán lépnek meg full módosítatlan lapkával, ergó a tartalékokat más módokon (is) aknázzák ki: pl. nagyobb cache, több mag, hosszabb/rövidebb pipe, akármi. Vagy akár totál más felépítés (ez jó ideje ritkaság, mert dupla kockázat). Na ilyenkor jön valaki, aki kérdőre vonja, hogy miért nem megy n-szer nagyobb frekin, holott ez totál másodlagos. Adott esetben (direkt sarkítok) fele MHz-eken is hozhatna dupla tempót ha másképp logikázzák össze a tranyókat.
Ld. AMD Athlon vs. P4. Nem ismerlek, ezért kérlek ne fikázásnak vedd, csak egy őszinte kérdés: képben voltál még amikor ez a harc ment? A világ túlnyomó része egyszerűen a mai napig fel sem fogta, hogy annó hogy át lette *rva, amikor P4-et vettek (végülis, ha nem tudom, nem fáj
). Na akkor kérlek az Athlon procik frekiben csúnyán elmaradtak az aktuális Pentiumoktól, de teljesítményben bőven jobbak voltak. Csak aztán az Intel gyorsabban hátraarcolt a ma is ismert Core architektúra felé (Pentium1-es alapok), mint ahogy a vásárlók felismerték volna ezt.
Szóval amire ki akarok lyukadni: ne a frekit tessék nézni, hanem azt, hogy adott fogyasztás és gyártási költségek mellett mekkora teljesítményt képes legyárta(t)ni egyik és másik. Fogyasztásban már jó ideje sokkal jobban áll az NVIDIA, de freki csak egy összetevője annak a végső teljesítménynek, amit a vásárló valójában FPS-ekben mér. Vagyis FPS-ért fizetsz, nem frekvenciáért.
-
te is félre értesz én problémám az ,hogy a 280 asom megy 1250 et, vízzel talán 1300 at is , ez a kari meg mindenhol szét hajtva 1350 nél nem megy többet... többet vártam ez van csalódás ...
(tuningba vártam többet ... 1400-1500 simán kinéztem belőle) ez a nagy csalódás számomra!
Jah X experince olvastam ,hát szerintem nem csak emiatt ,mert nekem az X ről minden eszembe jut csak nem az eXperience
-
Yany
addikt
Félreértesz, nem erre mondom. Hanem az nem áll, hogy másik gpu-khoz méregetjük, meddig mennek el a Polarisok. Se Pascal, se előző generációs gpu-kkal nincs értelme összevetni. Amit gbors csinált latolgatás az nem rossz, ad egy madártávlati képet, de azért fikázni egy aktuális GPU-t, mert a konkurrencia totál más architektúrájú cucca magasabb frekin pörög...
Szóval persze, magasabb freki, magasabb fps és minél több, annál jobb. Nincs vita.
Az X itt asszem az eXperience, de egészen biztos, hogy nem a 10-es.
---
Hanem kérdeznék is: mi ez a boost órajel? Mire való? Idle-ben megy 300-on, ha meg megy a gém, akkor menjen maxon. Mire való az 1120-as clock? Azon mikor pörög? Csak mert nem csoda, hogy az 1120-as bas clock-os cuccokhoz képest a folyton 1350-eket pörgő példányok nem csak 10%-ot gyorsulnak. Valahogy erről hajlamos senki sem beszélni, mindenki az 1266-hoz viszonyít.
-
Yany:
mivel kész termékről beszélünk és fps többletet már csak mhz emeléssel érünk el még is mit nézzek?myckey : mivel kb egy árba lesz még is mivel hasonlítsam össze én mint vásárló?
kb egy árban lesz (majd ha mindkét kari ára beáll normális ársávba) és nv sajna kb 10% al gyorsabb... és mivel amd közelebb áll hozzám ,igen csak örültem volna ha legalább a 1060 szintjénél feljebb lehetne húzni.... 1400/1500 mhznek igen csak örülnék...
amúgy lehet a 480x lesz az ami virítani fog és hozza számomra az elvártat... ha az be esik a 1060 árára csöndben kussolok és megveszem...
-
Xaels
félisten
válasz
robogos10 #1774 üzenetére
Én is azt vettem pár hónapja. Ne is figyelj a károgókra. Nagyon jön a DX12 meg a Vulkan... Annyira, hogy kb. lesz 2 játék idén aminél esetleg profitálhatna belőle az AMD, de DX11-ben meg ugyanott vagy teljesítményben mint egy 380X, csak olcsóbban. Max a VRAM fogyhat el, de az sem jellemző. Nem nagy ügy ha nem lesz a játékban csilliószoros élsimitás meg hyperretinavakító effekt. Vulkan alatt meg a 280X is megtáltosodik. Kijön a Deus Ex meg a BF1 és meglátjuk mire lesz elég, de szerintem ésszerű kompromisszumokkal mind a kettő futni fog 60fps felett.
Egyébként én is kinéztem már magamnak egy 4GB-os Nitro+ verziót, bár szerintem később jön a Toxic meg a Vapor-X változat és azok lesznek az igazán kapós példányok.
-
Yany
addikt
Épp annyi értelme van MHz-eket hasonlítgatni, mint anno a P4 vs Athlon témában. Aki picit is konyít az IT-hoz (akár felhasználóként) az nem ezen lovagol. Egyébként meg 1350-en túl mennek, de a gyártók nem centizhetik ki, mert akkor sok lesz, ami nem megy át a rostán, az pedig nem érdekül, hogy találjanak havi 2db n MHz fölött működő példányt, tehát kell egy egyensúly a stabil példányszám és a magas teljesítmény között. Különben meg prémium áron adnák, amit nem fizetnél ki és azért menne a jajongás.
-
lenne egy költöi kérdésem miért van az, hogy ezen a csík szélességen Turingba senki nem jut túl az 1350mhz en....
azt hittem hogy majd jön egy értelmes gyártó pl asus egyedi megoldással és majd látok egy jó kis tuningot ,de itt se jutnak túl az 1350 en?
mi miatt nem megy többet, a fesz miatt esetleg a hűtés az oka vagy le van korlátozva valahogy? nv k röhögve mennek 1700 akat... 1700 on ez a kártya atom izom lenne..
-
robogos10
senior tag
tudom nem ide tartozik de cpu tuningal foglalkozó topikot tudna nekem valaki linkelni?
-
robogos10
senior tag
válasz
Malibutomi #1809 üzenetére
nálunk még nem kapni igaz?
-
robogos10
senior tag
De akkor ebből nem is lesz 4gb os verzió?
-
Goldberg03
tag
Hát én még csak most, kevertem erre. Köszi a tesztet.
-
carl18
addikt
Elfogadnám egyet !
Tesztelném 8 gb memória 1080p-ben sokáig elég lesz !
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Ren Hoek #1433 üzenetére
Ránéztem az Ashes of the Singularity eredményekre. Valóban be volt akadva a konfigfájl, azonban konzekvensen, az összes mérésnél, a valóságban Crazy + 4xAA beállítással futott. Mivel ez érvényes mindegyikre, így csak a grafikont fogom átírni, ennek függvényében. Az eredményeken, főleg a relatív felálláson így nem kell változtatni.
Köszönöm, hogy jelezted.
HGyu
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Van esetleg valami infó már, valami rövidített nyákos "ITX ház barát méretű" (max 17cm hosszú) megoldásról?
Egyébként magának a csupasz kártyának mi a hossza? -
04ahgy
nagyúr
válasz
AeSDé Team #1801 üzenetére
7970/280X/380X ---> teljesítményük igen könnyen viszonyítható a 380 sebességével.
GTX 980 ---> teljesítménye igen könnyen viszonyítható a GTX 970 és a GTX 980 Ti sebességével.HGyu
-
sakal83
addikt
válasz
AeSDé Team #1801 üzenetére
Íme egy ahol van:
-
AeSDé Team
őstag
Pár dolog nekem nagyon hiányzik ebből a tesztből.
- 7970/280X/380X
- GTX 980
Ha lesz GTX 1060 teszt, megoldható hogy ezek is bekerüljenek? (és oda azért már egy GTX 1070 is elkélne, hogy a teljes Pascal palettát lássuk)
Új hozzászólás Aktív témák
ph 199-239 dollárért kínál fejlett architektúrát, problémamentes játékot és VR-élményt az AMD Polaris 10.
- TCL LCD és LED TV-k
- Asztalos klub
- Last Epoch
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nem landolhatnak SpaceX rakéták a Bahama-szigeteken
- Google Pixel topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- PlayStation 5
- Diablo II: Classic és Resurrected
- További aktív témák...
- HÚSVÉTI AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Oppo A54s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 7600K 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest