Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
jacint78 #273 üzenetére
A presztizs nem a legjobb szó.
Most nem tudom mit használnék...A gyári hűtő sem hangos,csak nem elég hangos a hangrendszered.
Vagy nem használsz fülest.Azt tudom miért vettem másik hűtéseket a kártyáimra,volt is eredménye. Láthatták más topicokban. Viszont ha normál felhasználó vagy nincs szükséged extra hűtésre. (ezek szerint)
#274 D1Rect : Azt gondolom ezzel tisztában voltam,tapasztaltam.
-
Van itt sok szekértő,még ha nem is ír bele a topicba,de olvassa.
Légyszíves magyarázzátok el nekem miért gyártanak olyan GPU-t amin nem baj,ha főzni is tudunk.
Ez engem tényleg érdekel.
Ami még fontosabb,hogy akkor miért vesznek rá az emberek különféle hűtéseket,ha a garancia időn belül teljesen felesleges.(mielőtt lejár a garancia úgy is eladja és majd az új tulaj vehet rá hűtést)Eddig még nem kerestem rá ilyen dolgokra az interneten,mert nem éreztem szükségét olyan magyarázatnak ami alapján ezt tudomásul veszem.
#268 Put2 : Más topicokban én már a "buli kezdete elején" leírtam mennyire jót tesz majd ez a harc a vásárlóknak. És meg kellett magyaráznom miért.
-
válasz
jacint78 #258 üzenetére
Mivan? Milyen felhasználói hiba?
Ez egy másik topicban tartozik.
#259 D1Rect : Mindig is túlságosan vigyáztam a cuccaimra. Ezek szerint vga vonalon feleslegesen. Volt egy 560Ti zotac is (sztem a legrosszab hűtés amit kiadott),az ha melegedett be is lassult és csak 85°C volt. Én ezt hibának gondoltam akkor. Viszont egy plusz ventitől oldalról már nem lassult be.
Nekem elég nehéz elhinni,hogy egészséges egy GPU 90°C+. -
-
válasz
jacint78 #252 üzenetére
Engem is foglalkoztat ez a kérdés...
Mióta természetes az,hogy egy GPU ~94°C-on üzemel,és ez elfogadott.
Ha ez teljesen rendben van,felesleges költeni plusz víz vagy bármilyen más hűtésre,lehet pénzt spórolni.Ha abszolút nem degradálódik a GPU,akkor minden rendben van és tényleg nem kell feleslegesen pénzt kiadni.
-
válasz
Oliverda #243 üzenetére
A tényen nem változtat sajnos,ez van.
A 290 kártyákat fogok majd tesztelni 5760*1080-1200 felbontásban,az úgy is mindig kimarad a tesztekből. Majd eljuttatok a PH szerksztőségbe pár monitort a későbbi vga tesztekhez .
Nekem screenshot-om azért van róla,priviben el tudom küldeni.
-
-
válasz
Komplikato #238 üzenetére
Proci és VGA ?
Vszinű nem egyforma topicot olvasunk.Másrészt referencia hűtős kártyát soha nem volt jó ötlet megvenni ritka kivételektől eltekintve, se Radeonból, Se GeForce-ból jó ideje.
Nem igazán kellene együtt említeni amd és nvidia ref hűtéseket.Egyébként úgy látom te sem olvastad el mire írtam a lehúzást.
Lehet vele vitatkozni,de a tényen nem változtat.
Egy szó mint száz, felesleges ezen ennyit cirkuszolni, pláne úgy, hogy a saját szemeiddel és füleiddel még nem jutottál ilyen kártyák közelébe.
Mert gondolom te teljesen elégedett voltál vele amikor csendes volt és hogy így is maradjon visszavette az órajelet. Nem jutottam hozzá szerencsére,mert a józan ész és amikor a fejed megtelik az AMD-s süket dumákkal,akkor eleged lesz,ja nem,csak nekem lesz elegem nem neked.
De ha gondolod rakok össze 3db-ot és tesztelem neked,jó hosszú kábelekkel összerakva a gépet egy másik szobában.Végülis a 290X-et tök könnyű lesz eladni (mert nálam nem maradhat),mert úgy is mindenki sima 290-et vesz.
Ez nem cirkusz! Te-Ti csináltok belőle azt amikor vki leírja a véleményét és nem tetszik.
Vagy ez nem egy fórum véletlenül,ahol leírják a tagok a véleményüket,itt nincs szólás szabadság ?
Ha nem akkor én kérek elnézést és nem kell ide többet írnom. -
válasz
Oliverda #229 üzenetére
Ezt bírom a legjobban amikor kiragadnak 1-2 szót.
Azt gondolom tudsz te is angolul és tisztában vagy azzal is,hogy mit jelenthet egy szó,ha más szövegkörnyezetbe kerül.
Ha elolvastad amiket írtam akkor ezt felesleges volt ide beírnod.Érthetőbben:
Nem amd vs nvidia árakat hasonlítottam össze amikor azt írtam !Amúgy dobhatnál linket arról is ahol a 290 vagy a 290X 100k-val olcsóbb pl a 780-nál.
A leendő AMD vásárlók örömmel fogadnák !Nem kell ám magatokra venni ,nem a teszttel van bajom,fentebb is írtam !!!
-
Vhol fentebb is írtam ennek a miértjét.
A kérdés egyszerű:
290 vagy 290X-t vennél ~130-150$ különbséggel,hogy tudod mit hoz a két kártya ?
Ez mi,ha nem szemét gci pofátlan lehúzás...
Őszintén örülök,hogy visszamondtam a 290X előrendelésemet,mert én előrendeltem azt a kártyát!
Szerettem volna megvenni akár CF-ben is !Engem nem érdekel az amd vs nvidia topic harc !
Én csak konstatálom a dolgokat amit látok,és ha nem is úgy ahogy más szeretné vagy tetszene neki,megfogalmazom.
Nem fényezem az nVidia-t,de ahhoz képest amit lenyomott nekünk az AMD az utóbbi időben,hát elmehet a jó...anyukájához !
Amúgy meg ezzel szemben nem nagy feladat az nVidia-t "fényezni".Az új AMD ref hűtős kártyák természetesen el fognak tűnni,de arról én már nem fogok olvasni egy fél sort sem !
-
válasz
Motion_Blur #211 üzenetére
Örülök,hogy egyet értesz.
Ezzel nálam végleg elbukott az AMD és nem érdekel a december sem,hogy majd a Mantle.
Még ha igaz is amit most már nem tudok elhinni nekik,mert csak nyomják a süket dumát,hogy majd a Mantle sokat dob akkor is inkább fogok használni egy nVidia-t még akkor is ha lassabb az AMD-nél a Mantle miatt. Abból amit azt utóbbi időben lenyomott az AMD én azt szűröm le,hogy bátran le lehet sz@rni a Mantle-t is.Ámításból áll az egész.
[moderálva]#213 Anaren91 : A boltok nyitva vannak,lehet sorba állni értük,senki nem akadályoz meg senkit. Én nem sírok,hanem véleményt írok!
#212 zimi1991 : Csatlakozom,az az 512bit nagyon sok. És azzal hozzák a 384-et.
#215 D1Rect :
+1
[ Módosította: radi8tor ]
-
Egy hatalmas pofátlan vicc amit az AMD művel !!!
Hosszú idő után végre tényleg szurkoltam nekik.
De nem érdemlik meg !!!Kb azt érdemlik amit feltudnak mutatni.
Azóta sem bírok napirendre térni afelett,hogy mekkora szemét gci lehúzás volt ez a 290X.
De ott fog megrohadni a gyártósorokon,nagyon remélem ,hogy így lesz.
Nem vagyok rossz májú,de egyszerűen ezt hozzák ki belőlem.
Az összes elb@szott gyári hűtésesnek egy hatalmas kukában a helye !!!Még hogy nem tudja a gyári órajelen hajtani,mert melegszik.
Meg nem tudták,hogy ez lesz és szólni kell a tesztereknek,hogy más sztorit kell leadni.
Pontosan azért csinálták így,mert abszolút tisztában voltak azzal mennyire fog melegedni,és,hogy ne legyen baj okosan megcsinálták,hogy visszavegye az órajelet és minden rendben. A nagy lósz@rt van rendben,semmi sincs rendben. Drága a 780 ? Drága a 780Ti? Az meg lesz csinálva rendesen! Majd venni kell vízhűtést meg léghűtést a 290 290X kazánra,és azután is lehet számolni mennyibe is van a csoda AMD! Ja és aki nem akar vizet építeni és eddig füles nélkül játszott az vegyen külön erősítőt,hogy elég hangos legyen a hangrendszer ami elnyomja az AMD-t.Egy hatalmas elb@szott vicc amit az AMD művel!
Nem kevés pénzébe került az AMD-nek,hogy ilyen nagy titokba tartsák azt a nagy semmit amit most tárnak elénk!
De ezt is megérdemli,remélem jól járt az összes teszter. -
válasz
Oliverda #129 üzenetére
Meg is van a megoldas az amd kartyaira.
Fules es/vagy feltekert hangrendszer.
Egy leghutes olcsobb ennel.A fentebbire:
Neztem en is tobb tesztet nem sokkal ter el ettol a teszttol. Majd ha megtalalom ujra akkor bedobom amelyikben kikapott mindket amd a Titantol.Tovabbra is szemet lehuzas volt a vevokrok a 290x.
Na most tenyleg orulok,hogy visszamondtam a 290x elorendelest. -
Még mindig ki kell várni ennek a nagy bulinak a végét.
Ez majd decemberben fejeződhet be.
Addigra mindennek beáll az ára és jönnek a custom hűtős kártyák is.
Meglátjuk mit dob a Mantle,addig kijön még pár driver is mindkét oldalon.Szóval várni kell gyerekek.
Én most már csak arra várok,hogy jó alaposan leárazzák vmelyik 4Gb kártyát 760 vagy 770,mert vmi kell most már tényleg.
#106 BlackSoft :
Egyébként valóban igaz,hogy kell mellé vmi más hűtési megoldás is a gyárin kívül,mert nem képes lehűteni rendesen és hangos is. A léghűtés is min. 12K+. -
-
Furcsák a tesztek és az eredmények.
Vagy nem fedi a valóságot vagy az égvilágon semmi értelme nincs a 290X-nek!
-
Ebben a tesztben ugyanaz a driverek voltak használva mint a 290X tesztben ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Befutott a leggyorsabb egy GPU-s VGA kisöccse, mely kedvezőbb ár mellett kínál igen tisztes tempót.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest