- 3D nyomtatás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi haladó szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
traz75
tag
válasz
#24845312 #44 üzenetére
Ez nem erő kérdése. Van egy-két játék ami a beállításoknál konkrétan kiszámolja és írja hogy mennyi Vram szükséges neki az éppen aktuális beállítások mellett. Ha jól emlékszem, pont ilyen például a Deus ex Mankind Divided is. Nem játszottam vele csak gyorsan csekkoltam hogyan fut a gépemen - ilyenkor kezdetnek felnyomok mindent ultrára-, de itt mégsem nyomtam fel mindent, mert ahogy nyomtam fel a dolgokat, láttam hogy már túlfutottam a 3 giga Vramomon.
-
traz75
tag
Hát igen, a GCN elég sokat jelent az új progiknál. Azért is gondolkodom a 6850 cseréjén az öcsém gépében annak ellenére hogy egyelőre nincsen teljesítmény problémája, mert most még egy 10es felett el lehet passzolni. Egy fél év-év múlva már végképp lowend kártya lesz, míg a 7x széria nem biztos hogy veszít a használt árából.
Ez egy olyan dolog hogy med-high beállításokhoz nem kell annyi Vram. Aki a topgrafikás játékokban mindent fel akar nyomni ultrára, neadjisten 4Kban akarja tolni, annak már most kevés a 3 giga is. Más kérdés hogy utóbbihoz nyert erő is kell, mert attól hogy 4674 giga ram van egy kártyán, még nem lesz gyors.
A lényeg az egyensúly.. én sem vennék 60Kért egy 2 gigás kártyát. Igaz, 4+ gigásat sem, mert nincs rá feleslegesen kidobandó pénzem.Ja, én is abban reménykedek, bár tartok tőle hogy az E4500-as proci visszafogja majd.
-
traz75
tag
Pontosan erről írtam... Igények. Ha jól meg van írva egy játék, kis túlzással egy kenyérpirítón is elmegy.
Viszont általában az ember ha "mai játék"-ról beszél, akkor általánosságban beszél, és nem csak (sajnos) néhány kivételről - és semmiképpen nem low beállításokról. A Doom egyébként talán az egyik legjobban optimalizált játék mostanában szerintem, a Vulcan nagyon megdobja még az én kártyámon is, pedig a tiédhez hasonlóan csak GCN2. Ilyen 120-130 FPSsel pörgött amikor kipróbáltam (DX alatt 90 környékén volt ugyanott), nem igazán nevezném ezt az átlagnak.
Egy Witcher3 esetén már a felének is örülök, és az egy tűrhetően megírt játéknak számít szerintem. Medium-low beállításokkal az öcsém gépén is egész jól fut, de tegnap kipróbáltuk a 6670-es kártyát vele (ami kb r7 250 kategória), azzal már döcögött rendesen - bár még mindig egész jól futott ahhoz képest amire számítottam. Nem volt játszhatatlan, de beszaggatott, számomra ez már alkalmatlant jelent. Az öcsém számára nem. Igények... -
traz75
tag
Igaz, de alapvetően a 4Gb volt a hozzászólásának a lényege... Márpedig a 6850en is csak 1Gb van, és lowend kártyának lehet mondani. Amire én utaltam, az az hogy egyszerűen mások az igények, így soha nem lesz egyetértés a júzerek között.
És igen, egy 250x természetesen szerintem is használhatatlan a mai játékokhoz. De attól még nem "szar", csak más igényeket elégít ki. Barátnőm kislánya egy 6670-et fog kapni a core2 duojához, és garantált hogy örülni fog neki, mert egy 2600 XT-t fog leváltani. Igaz, ő végképp nem full HDban tolja. -
traz75
tag
válasz
djculture #26 üzenetére
Azért ennyire szerencsére talán még nem szar a helyzet. Öcsém gépében a mai napig egy FX4100 mellett egy HD 6850-es "tombol" és igaz csak 1680*1050ben tolja vele, a mai napig teljesen jól el van vele (és nem feltétlen minimumon tolja). Csak egy-két olyan progi élvezhetetlen rajta mint pl a rendkívül jól megírt Mafia3, ami olyan sok embernek csal örömkönnyeket a szemébe az értékelések szerint...
Nekem egy FX 8320-E mellett egy 7950-es van a gépemben (jó, mondjuk egy igen jól sikerült OC verzió ami simán megy 1100 Mhzen feszemelés nélkül így kiröhög néhány erősebb kártyát is), és JELENLEG az égadta világon semmi nem okozott még problémát, 30-40 fps alá nem nagyon esik normálisan megírt progi, pedig általában high beállításokkal tolom, 1920*1080-ban.Persze ha valaki ahhoz szokott hogy 60+ fps a minimum annak kínszenvedés, de a hozzám hasonló 40+os emberkéket akik annó 386-osra váltottak C64-ről, általában nemigen zavarja a 25-30 FPS sem, csak legalább az legyen meg.
Egyébként tetszett a teszt, éppen gondolkodtam rajta hogy karácsonyra lecserélem az öcsém kártyáját egy 7870re, és azon filóztam hogy nem volna-e túlságosan overpower a procihoz. A teszt megmutatta hogy valószínűleg nem, bár a tesztben szereplő gyengébb proci is kb 2* olyan gyors mint a kis buldózer.
Persze eredetileg azon gondolkodtam hogy megkapja az én kártyámat és magamnak veszek valami komolyabbat, de nem minden a teljesítmény, az árat is kell nézni... 7870est 20-25 között szinte bármikor lehet venni használtan, egy új GTX meg 3* annyiba kerül, használtan meg nincs.Egy kis pontosítás a cikkel kapcsolatban, a 6xxx kártyák azért kerültek a legacy csoportba, mert nem GCN-es kártyák, ergo nem tudnak hozzá direct-x 12 támogatást biztosítani - ami a jövőben már alapnak számít majd valószínűleg, legalábbis az AMD reményei szerint biztosan. Ugyanígy Nvidia oldalon sincsen DX12 támogatás csak a Fermi utáni kártyákra, pedig annó "kis csúszással" ígérték Fermire is aztán semmi nem lett belőle. Én spéci emiatt is cseréltem le a GTX 580-amat a HD 7950re, szerencsére pont jókor.
Egyszóval a támogatás hiányát a régi kártyákra szerintem nem lehet az AMD szemére vetni, legalábbis ez esetben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Formula-1
- Eredeti játékok OFF topik
- Nintendo Switch 2
- 3D nyomtatás
- Autós topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- Huawei P30 Liter 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Makulátlan MacBook Air M1 99%-os Akkuval és 2+ Év iStyle Garanciával!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +GTX 1660 SUPER +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Asus TUF 16 FA607PI - 16" 2,5K 165Hz - Ryzen 9 7845HX - 32GB - 1TB - RTX 4070 - Win11 - 1,5 év gari
- Eladó Logitech G735 gyári dobozban, kiváló állapotban!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest