Új hozzászólás Aktív témák
-
Reggie0
félisten
válasz
fatpingvin #61 üzenetére
Ezt irtam en is.
-
Reggie0
félisten
-
Reggie0
félisten
válasz
fatpingvin #58 üzenetére
Pontosan. Ezert is kezenfekvobb a hardver kapcsolos megoldas, mert akkor meglenne a kontrol a root cert atirasa felett. Ehelyett a mindenfele szofisztikalt frissitos agyamentseget erositik, mert ugy be lehet zarni a juzert.
-
Reggie0
félisten
válasz
Busterftw #56 üzenetére
"Mi lenne az a mas erdek?"
Mar leirtam, olvasd vissza a kommenteket."Nem ugyanaz."
De ugyanaz."Nem azt irtam, hogy barmi koze lenne hozza, a parhuzam miatt irtam.
Legalabb igy utolag meggondoltad, egye fene elfogadjuk"Linus Torvalds miert akarna errol a fontos biztonsagi feature-rol lemondani?
Az atlag user miert tenne?
Amugy is kikapcsolhato, nem ertem mi a gond."
Olvass utana, plusz teli van elemzessel a net, hogy mi a gond. Van amelyik el is magyarazza neked, hogy hogyan is megy ez az alairosdi, kulcskezeles es mi az elonye hatranya, miert lenne rak szukseg, szerintem azzal kezd, hogy el tudd helyezni."A r/SurfaceLinux sub nem ert veled egyet."
De egyetert, ok is csak windowsbol toltik be a linuxot, nincs valodi(nativ) linuxos surface."Az atlag user miert akarna egy dedikalt jatek konzol dedikalt szoftveret alkalmatlanna tenni egy nem tamogatott OS-al?"
Nem dedikalt konzol, hanem egy atalakitott PC az egesz, ne tevesszen meg a froccsontott muanyag haz.
Amugy azert akarja, mert csak, azt neked nem kell erteni, hogy miert, ahogy azt sem kell ertened valaki miert setalna el szegedre, attol meg nem allhatod el az utjat.
Ha nem lett volna igaza a juzereknek, akkor a Sonynak sem kellett volna karteritest fizetnie. -
Reggie0
félisten
válasz
Busterftw #50 üzenetére
"Tehat ahogy a gyartok es a piacon levo megoldasaik gondoljak."
Arrol van statisztikat mennyi valoban gondolja ezt, es mennyi csak mondja ezt mas erdekbol?
"Errol van statisztikad, hogy hany ceg/user nem akarja ezt?"
Arrol van statisztikad mennyi juzer akarja az 177 grammos tejfolos dobozt a 200 grammos helyett? Kb. ugyanez.
Arrol meg nem is beszelve, hogy a szabadsagjogok nem olyan dolgok amiket meg lehetne fosztani statisztikailag kisebbsegben levo csoportoktol, mondvan h ok vannak kevesebben..."Tehat a Defender virusirtonak sincs gyakorlati haszna a PC-men, mert nem nyulok hozza?"
A defendernek semmi kozvetlen koze sincs a TPM-hez vagy a Secure Boot-hoz."Szerintem teljesen egyertelmu mi a haszna es mit csinal."
Szerintem nem is erted igazan, kulonben nem a Defendert emlegetned, ami elegge egy kulonallo dolog."Erre van forrasod?"
Persze, pl. secure bootloadert csak a microsoft alairasan keresztul engednek, linus trovalds be is intett nekik(es a gyartoknak) emiatt.
MS Surfacen talan meg maig nem lehet bebootolni linuxot. Jo pelda, hogy PS-en letiltottak utolag, Sony-nak meg karteritest is kellett fizetnie. Jo reggelt, ezek a gyartok ilyenek, a juzer szabadsaga csak a penztartcajuk utjaban all.
A felszalamizast pedig remelem nem kell elmagyarazni, persze az szomoru, hogy az apro lepesekbol nem ismered fel, hogy milyen cel fele haladunk. -
Reggie0
félisten
válasz
Busterftw #45 üzenetére
"Mármint mi szerint nincs igazam?"
Amiszerint te gondolod, hogy az van."Az industry standard TPM vagy a Pluton nem tőlem származik, hanem iparági szereplőktől. "
Nem az volt a kerdes, hogy honnan jott, hanem arrol van szo, hogy ki mindenkire akarjak rakenyszeriteni mindossze gazdasagi erdekbol. Mert gyakorlati haszna nincsen pl. home juzereknel, azon kivul, hogy total kontrol ala lehet vonni a gepuket es megfosztani oket, pl. a szabad OS valasztasto...Nem kell mutatnom semmit, eleg elarulnom hol talalod. Ahogy a konyvtarbol sem nekem kell a konyvet kivennem helyetted. Amit keresel pedig bunugyi statisztikanak hivjak.
-
Reggie0
félisten
válasz
Busterftw #42 üzenetére
Attol, hogy te ezt gondolod meg nem lesz igazad.
A juzer te vagy, en tervezomernok vagyok.
Abban masok, hogy tobb a penzuk es a befolyasuk a dolgok alakulasara.
(amugy szakacsnak sem kell lenni ahhoz, hogy el tudd donteni, hogy valamilyen etel jo-e, max megcsinalni nem tudod, szoval kar az ilyen tekintelyelvu ervelesi hibakkal jonni)"Ezt gondolom tobb evtizedes statisztikara epited amit be is tudsz mutatni."
Persze, a rendorsegtol es a biztositoktol el is kerheted, esetleg a jegyzotol is megkererdezhetet a talalt targyak kapcsan.
Arrol meg mar gondolom hallottal, hogy a rablasok egy resze is ugy kezdodik, hogy megkerdezik mennyi az ido... -
Reggie0
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Renault, Dacia topik
- Linux kezdőknek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- PlayStation 1 / 2
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Bomba áron dobozos új GIGABYTE /I7-13620H 16GB 1 TB SSD Nvidia RTX 4050 6GB 144 Hz FHD IPS/
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13700H RTX A1000 32GB 512GB NVMe gar
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- Lenovo ThinkPad P17 Tervező Vágó Laptop -50% 17,3" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- MacBook Pro 14 M2 MAX 4(!)TB SSD 32GB RAM HUN
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- 30+ típus!!! Lenovo Thinkpad X1 Carbon, Thinkbook, 2-in-1 Workstation, Yoga, 5-14.gen. Ultra 7!!!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest