- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen egeret válasszak?
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen TV-t vegyek?
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mephi666
nagyúr
pisix-el nekem olyan problémám volt (megfelelő topikban írtam is), hogy az nfs shift-tel szívtam ezerrel win7 alatt... (minden más csontra ment, az viszont szórakozott) egyszer elindult, aztán nem és csak win98 módban ment teljesítményromlással... szórakoztam újabb fiziksz-el meg vga driverrel és úgy "meggyógyult", csak a win kezdett randomra fagyni... de úgy, hogy még flash animációk közben is... (játék közben viszont terhelés alatt ritkábban fagyott) és a shift megjavult... ment, mint a golyó, holott elég gyenge a procim is... az atisok is szidták a játékot, hogy erős kártyával is akad indulásnál... kikövetkeztettem, hogy win7 alatt randomra vagy ment a physix+játék, vagy lehalt indulásnál... de ha ment, akkor jól ment... új driverrel elindult rendesen, csak jöttek a fagyások (driversweeper-rel takarítottam drivertelepítések előtt, ahogy kell) win98 módban meg úgy ment, mintha a physix ki lett volna kapcsolva... szaggatott... káromkodtam jó pár sort és gyalultam az új fizikszet meg drivert és ment vissza a régi, amivel azóta is stabil a rendszer... ennyit erről...
...ez egy példa, hogy nvidiásként is lehet szívni a fiziksz-el meg driverrel
nem tudom mi lehetett végső soron a gond, mert a win7 egyébként kő stabil és az új driver környékén lehetett valami gáz... talán nem szerethette a giga lapomat, amin van egy (letiltott) integrált vga is?
-
zozoo83
tag
http://hirek.prim.hu/cikk/74960/
Nah éppen ezért én fel se telepitem soha a pisixet a gépemre, nekem ne tiltogasson semmit a videokártyámon, foglalkozzon a saját szarával.. Ilyen üzletpolitika mellett ne számitson arra hogy egy ATI-s áttér az NV-hez!!!!!
Eddig se raktam fel szerencsére és simán fut minden.. -
tocsa
senior tag
válasz
#72042496 #12 üzenetére
De kulonbseg van akozott, hogy valami "nem tamogatott", vagy pedig "tiltott":
- nem tamogatott: hasznalhatod ugy, de nem lesz hozza supportod es tamogatasod
- tiltott: le is van tiltva szoftveresen
Ha jol erteme z a hir arrol szol, hogy tiltott is a dolog. Ha nincs eleg penzuk a szoftver laborukban kitesztelni, akkor miert szimplan csak "nem tamogatott"? Azaz nem adnak hozza supportot, ha ilyen konfig miatt sirsz. Miert kell tiltani?
Nagyon nem jo ez a marketing politika. Az nV kezdheti lehuzni a rolot. -
FragMaster
addikt
válasz
Bj Brooklyn #24 üzenetére
9.0c-nél valamivel több, hisz van benne pl tesszellátor.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
FireGL
aktív tag
"A PhysX karinál volt a felhördülés, hogy Win 7 mellett már nem ment a kártya"
Win7 alatt is működésre lehet bírni a a Physx kártyát: régi drivert feltelepíted neki (ezzel még nem fog működni) és egy újabb drivert rátelepítesz, viszont nem szabad engedni hogy eltávolítsa a régi drivert. Ennyi.
-
Szerintem, ha előzőleg el kellett tüntetni, és most is ott van, akkor ezután is ott lesz. Legfeljebb nem fog egyből működni a legújabb driverrel. Nem feltétlenül kell mindig azonnal frissíteni a drivert, hiszen "csak" a PhysX-ért felel. Ha valami nem műxik, majd várunk a következő mod-ra.
-
BiP
nagyúr
Nem, elolvastam. Az utolsó sorig
Amikor először olvastam a tiltásról pár napja, akkor gondoltam bele, hogy ez nem is olyan rossz kombináció, úgyis lesz hozzá fix. És lőn.v.tom: sajnos még semmilyen
Amúgy invesztálni nem akarok. Pont ez az. Egy gyengébb kártyára akarok váltani, ami még épp elég a Physx-hez. Mondjuk ha azt nézem, drágább, mintha csak kicserélném Ati-ra, valóban. De van pár játék, ami physx-szel szebb, és ha olcsón megoldható, annyit megérhet. -
v.tom
őstag
Az nvidia elért arra a pontra az életciklusában, ahol kénytelen profilt váltani, mert különben lehetetlen helyzetbe kerül.
Nem a vga piacba való invesztálás a nyerő, mert véges időn belül eljön az, amiről már sokszor esett szó. A két nagy gyártó (intel, amd) komplett platformjai mellett az nv képtelen labdába rúgni. Próbálkozott anno a via felvásárlásával, aminek nyomán ő is beszállhatott volna a platformépítők zárt körébe, de nem lett sikeres a vállalkozás. ->
Az amd, mikor felvásárolta az ati-t, a magas túlértékelés mellett is sikeresen bebiztosította magát.Ha az nvidia nem váltana profilt, hanem erőltetné tovább a saját elképzelését a grafikus chipekről, akkor annak biztos halál lenne a vége. Kb ilyesmi az oka annak, hogy az nv kilép. Elhagyja a süllyedő hajót.
-
A zöldek maguk alatt vágják a fát
-
Az NVIDIA elmondta, hogy a GeForce társkártyával történő PhysX számítások tiltása más gyártó videokártyája mellett nem a felhasználók ellen szól. A vállalatnak egyszerűen nincs kapacitása az összes piacon lévő termékkel ellenőrizni a technológia működését, így nem tudnak a felelősséget vállalni az esetlegesen előforduló hibákért sem.
ja... mert olyan hatalmas erőfeszítés volna beleírni az EULA-ba, hogy csinálj vele, amit akarsz, de ha elb*szod, akkor az a te bajod
-
BiP
nagyúr
Én pont nemrég gondolkodtam egy ilyen ATI+Nvidia combón. Szerintetek melyik az az nv kari, ami ati kártya (pl. 48x0 vagy 57x0) mellett physx számolásra használva nem fogná vissza a cuccost?
Most egy 8800gts512 van, de szerintem ez kicsit ágyuval verébre lenne, ha csak physx-re használnám. Plusz még pénzt is spórolnék, ha kisebbre váltanék. 8600gt? 9600gt? -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
antikomcsi #99 üzenetére
Ja értem már.
Hát ezt elírtad ... pedig jó poén lett volna.
-
antikomcsi
veterán
Elírtam, azt akartam írni, hogy vista tulajokat nem érint.
Pont, hogy win7-ben menne a dolog, viszont vistán eddig sem ment WDDM 1.1 hiányában, így őket nem korlátozza ez a tiltás.
XP, és win 7 tulajok használhatnának egy időben ati, és nv kártyát, hack nélkűl is, ha nem tiltanák le nvidiáék a fizikszet, vista tulajok viszont amúgy sem, mert a WDDM 1.0 csak egy vga meghajtót kezel egy időben. Erre gondoltam, kicsit irónikus humorral, úgy látszik nem sikerült.
-
Sanyix
őstag
válasz
Brutális eb #92 üzenetére
Hát az nvidia versenyével csak veszítettünk... jöttek a jókis atin rejtélyesen szaggatós játékok nvidia logoval, sőt még ma is jönnek, meg ugye a nemkell dx10 10.1-is jól hátráltatva fejlődést, stb.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem ... az eddigi játékok nem használhatják a DX11 többszálú működését. Azért gyorsulnak, mert a Win7 jobban bánik a VGA memóriával. DX10.1-es kari esetén sokkal kevesebb helyett foglal az Aero. Ellenben ha egy játékot DX11-re írtak, akkor a kód az alacsonyabb futtatási szinteken is többszálú munkavégzést preferál. Persze az AMD és az NV már mondta, hogy itt a nem DX11-es futtatási szint nem hoz komoly gyorsulást a multi-threading miatt.
-
DemonDani
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #83 üzenetére
Melyik boltban kapsz S3-at?
-
-
Brutális eb
addikt
Mindig nvidia karim volt mégis 1 alkalommal bepróbáltam egy ati cucosst.
Csalodtam benne(nem a hardverben a driverekkel szoptam)Visszatértem nvidiára ezután is kizárolag ezt használok.
Rossz tapasztalatom volt az atival mégsem siránkozok forumokban,hogy nvidia powa nvidia foreva meg ilyen gyerekes baromságok.....
Kinek ez kinek az.
A fiziksz szerintem jó dolog a 8800 gt frankón kezelei pedig nem mai darab.
Akinek nem jön be az Nvidia üzletpolitikája az ne szájkaratézzon írjon nekik esetleg készítsen saját grafikus kártyát az biztossan könyebb vagy ne vegyen a termékeikből.Legyen konkurencia árverseny stb...Ezzel csak mi egyszerü felhasználók nyerhetünk.
-
zuchy
őstag
Csak akkor lesz probléma, hogyha csak erős kait lehet venni. PL i7.
Legolcsóbb 60k. A régebbi széria gyártását leállítják, így úgyis elkapkodják majd, mert olcsó...
Azt lesz drágáért gyenge kari. Persze ez egy elég pesszimista hozzáállás.
Reméljük ilyen nem fog bekövetkezni.(#87) Solten:
De így is megy a szekér, igaz kicsit döcögősen, de megy. Még.
-
Solten
őstag
-
mad1
veterán
Mar eppen ideje a peticio,mar ugy is regota csexte a csorom
Ezzel csak mindenkit maguk ellen forditanak.Kamu genyok. -
JohnR
aktív tag
Ne fossatok már
Saját maguk konkurenciái lesznek. Ha neked a következő 5 évben elég lesz az 5870-ed ereje, akkor ki a f@sznak adják el az új kártyáikat 150 ezerért?
Mindig fognak vmit csúcs áron adni, és lebutítják (vagy a selejtet eladják) a szegényebb rétegnek. Ennyi. Nem kell túl lihegni ezt a piacosdit. Aztán majd eldöntöd, megveszed-e a csúcsot pofátlanul magas áron, vagy beéred a középmezőnnyel is, kevésbé pofátlan áron.
Már most is erős konkurenciát jelent az előző sorozat csúcskategóriája, mert elég a teljesítménye... Ha az árakat fenntartanák örökre, akkor ki venné meg a termékeiket?
Gondolkodjatok, ne csak sírjatok állandóanVéér István meg fizessen, és kuss
-
atti_2010
nagyúr
válasz
LackoMester #58 üzenetére
Azért mester ezt nem várnám tőled mert egy kezdő hibájába estél:A hd 4870 nem a megjelenésekor vetted 55 rugóért az 5570-en pedig a festek sem száradt meg, így nem is lehet összehasonlítani.
-
jani00
tag
üdv
Érdekes tőlem mehet az nvidia sajnálni fogom nagyon mert szerettem a blikk féle híreket olyan mókásak voltak.Most az ati kibírta sok sok éven keresztül a szívatást.Ideje profitálni belőle.
-
DemonDani
addikt
Hát azt hogy mennyire etikusan csinálják a dolgaikat valszeg mi sosem fogjuk megtudni, de azért sztem az már monopólium ha egyetlen gyártó van akinek van hasznosan erős GPUja, most S3? lol XD
Hát ha én gyártok egy autót amiből csinálok évi 20 darabot, és mellettem egy gyártó van de az a piac 99,99999999%-át birtokolja akkor nem monopólium mert még én is csinálok autót?
Elvileg értem hogy nem, dehát azért.
Meg tegyük fel hogy nem lesz gubanc mert ugye magától elmegy az nv nincs mit tenni, de az árakkal a hézag ugyan úgy megmarad (amire nem is reagáltál így gondolom egyetértesz) -
vhunor
őstag
-
(#4) rudi: Ez nagyon jól sikerült.
Szép ez a nyilatkozat, kár, hogy messziről bűzlik a kamutól.
-
zuchy
őstag
Azért mert a PhysX egy API, egy olyan API, aminek van egy olyan lehetősége, hogy külső grafikus gyorsítóval besegítsen a számolásban. Nagyon sok játék használja a PhysX-et, de kevés használja ki a GPU-s számolást. Egyszóval ami nem Nv-PhysX-es játék, hanem csak simán a PhysX API-t használja, az csak a CPU-n számol.
-
JanR
addikt
Oooo, mire irtad most a nem-et?
1, NEM - mint, nem ageia kartyam van
2, NEM - mint, nem lesz a VGA-mhoz rendses win7 driver?Ne haragudj, de nem tulzottan tudtam ertelmezni a hozzaszolasod, ezert kerdezek vissza. Nagyon nem mind1, hogy lesz-e W7 driver a notimhoz, vagy sem, mert szeretnem majd hasznalni a W7-et a notimon
-
hejesírásó
senior tag
úgy féltem az AMD-atit mint annak idején Anakint.
Szép és jó, de valahol, vmi megváltozott (nvidia profil váltás). és nézd meg mi lett belőle....
-
bossvico
senior tag
Há mivan ezekkel?
Amúgy azt nem értem, hogy nekem 4850 van a gépembe, akkor miért nyivákol pár játék, hogy telepített fizix nélkül meg se nyikkan, úgy se tudja kihasználni.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
DemonDani #57 üzenetére
Nekünk felhasználónak az a jó, ha mindenki a gyártófüggetlen API-kat támogatja, így a monopóliumra való törekvés ki van zárva.
Miért maradna egy GPU gyártó? Az Intelnek 2010-ben itt lesz a Larrabee-je, és szeretne ezen a piacon i versenyezni, sőt a Fermi variánsok is le lesznek hozva ide (úgy ahogy), de itt marad az S3 is. Az EU a monopóliumra való törekvést bünteti az, hogy az AMD lesz az egyetlen, aki a gamer társadalomra építi a termékét nem érdekli őket. A jó hardvert sose büntették csak az etikátlan piacpolitikát.
-
DemonDani
addikt
válasz
LackoMester #58 üzenetére
55ért biztos nem a piacra dobásakor vetted, most viszont igen 99ért, ez még most nem valós alap.
Majd csak a következő generációnál érezheted az nv hiányát inkább, most ez még nem ilyen feltünő mint ahogy beállítod. Ennél sokkal rosszabb lesz. (halkan jelzem jön egy Fermi nevű izé amiről semmit nem tudunk gyakorlatilag UGO = Unidentified Graphic Object)
-
LackoMester
addikt
eltakaritják az Nvidia-t a VGA piacról,azt majd az Intel jól nekiesik az AMD-nek,ez lesz,csak idö kérdése..egyébként nagy kár lenne
(tavaly a 4870-met 55 rugért vettem,most az 5870-met 99-ért,mert ugye az nVidia sehol sincs DX11 terén...nem volna jó,ha az AMD mégjobban elfusson az árakkal)
-
DemonDani
addikt
Persze, ezt tudom.
De mi felhasználók vagyunk. Nekünk jó lenne a CUDA támogatás akár gyengébb formán is de lenne, most meg mi van? Nagyjából semmi ami GPGPU... DXVA meg esetleg talán konverter.De szted mit fog ahhoz szólni többek közt az EU ha egyetlen desktop gpu gyártó marad?
És mi felhasználok majd akkor is örülhetünk a jó áraknak?Hát majd a francokat...
Akkor jön el nekik a Kánaán! Azt tesznek amit akarnak, annyiért adnak ahogy akarnak, és hülyék lennének nem úgy tenni mert az AMD nem éppen az a cég aki fürdik a haszonban. (ezután lassan azzá válik...)Sok usert milyen jó látni
Érzvelnek az AMD mellett, maguk ellen...
Higgyétek el addig jó amíg van Nvidia. Aki ha csak látszólag is de vetélytárs!infectedmann:
Enélkül nincs fejlesztés10.1-es gamek mind atira optimalizáltak mert 10.1et csak atin tudtak optimalizálni és visszafelé ugyan ez a CUDA-s holmikra igaz.
-
infectedmann
őstag
Én alapból utálom ezt a PhysX baromságot meg hányingert kapok attól ha egy játék egy bizonyos cég kártyáira vannak optimalizálva.
Úgy büntetném az ilyeneket, hogy még többé a gondolat se forduljon meg a fejükben. -
JanR
addikt
Na most mely kartyak tartoznak az AGEIA osztalyhoz. Teszem fel, az en notimban van egy M9600GT es vista-t hasznalok. Ott a programfiles-ba tepelit valami AGEIA cuccost. Akkor ez most az jelenti, hogy nekem is AGE. kartyam van es nem lesz hozza rendese W7 driver?
-
P00By
nagyúr
Maguk alatt vágják a fát, de már nem érdekes
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
DemonDani #45 üzenetére
Az AMD és az Intel azért nem akar a CUDA-t, mert akkor megfordulna az egész dolog. Az NVIDIA lenne az ipari szabvány tulajdonosa, így az AMD és az Intel csak talpnyaló lehetne alattuk a GPU-knál. Hiába lenne integrált cumójuk, ha a legújabb CUDA-t csak az NV támogatná, így egyeduralkodók lennének a PC-s GPU piacon.
Az AMD és az Intel helyében én sem támogatnám az ellenségem előretörését. Most nagyon egyszerűen el lehet takarítani az NV-t az útból. Ez az AMD és az Intel érdeke. Kevesebb konkurens lesz a piacon.
-
Fáraó
őstag
Ha megmaradnának a jelenlegi/régi profiluknál pár éven belül csődbe mennének a diszkrét VGA-k piacán.
Lehet, hogy nem érdekli őket a mi lelkivilágunk miközben kivonulnak a piacról, de már a saját jóhírüket sem kímélik? Akit most átvernek az sztem sosem fog NV-t venni a jövőben. -
DemonDani
addikt
Azért az is érdekes hogy mindenki szidja az Nvidiát mint a bokrot mert most ez a menő, de azt mindenki elfelejti ami a cikk végén van. Bizony a CUDA nyitott, és a kedves AMD magasról tesz rá. Pedig ne felejtsük el hogy ezen egyszerű lépéssel már mennyivel jobb lehetne nekünk... Hasznosabb mint a DX10.1... Noha már most talán kialakul a konkurencia CS meg OCL, de ezeknek fejlődniük kell egyből nem lesz minden CS meg OCL támogatásos, és ezen ajánlat már 1 éve is volt nem ujjkeletű a dolog, és akkor bizony még kanyarban sem volt konkurencia (most érnek a kanyarhoz...)
És miért van ez így? Mert az AMDnek nincs hozzá kedve... azért elgondolkodtató szerintem.
-
vhunor
őstag
Mert ezen a piacon nem lehet megülni egy seggel két lovat. Nincs annyi forrásuk/nem éri meg, hogy a GPGPU és a gamer piacra is külön, dollármilliárdokba és évekbe kerülő fejlesztéseket finanszírozzanak.
A PC-s játékpiac amúgy is egyre zsugorodik, a játékok 80-90%-a konzolport, azokhoz pedig (leszámítva a GTA4 féle förmedvényeket) a legtöbb esetben ma egy sima 9800gt/gtx260 (és ezek ATI-s megfelelői) is elég.
-
Azért mennek el, mert nincs x86 procijuk, amibe beépítenék a kisebb VGA-kat, ahogy az AMD, és az intel is fogja csinálni.
A VGA profit nagy része a kisebb VGA-kból jön amit hamarosan a prociba fognak integrálni. Így a lóvé nagyobbik részétől elesnek. A maradék meg nem elég, hogy fenntartsák a GPU üzletágat, így jobban megéri máshova menni.Abu megelőzött.
-
Móci
addikt
Nincs geforce, nincs physix. Érthető, de mocskos húzás.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az csak egy tényező, hogy máshol több pénz van. A másik dolog a PC platformosodása. Az AMD és az Intel folyamatosan integrálja majd a GPU-kat a CPU-ba. Ezzel azt a piacot ölik meg, amiben az NV él. erre lett volna megoldás a CUDA, de ez nem jött be, így kénytelenek lassan feladni a harcot. Nyilván ők sem akarják, de ha nincs esélyed egy piacon, akkor jobb ha időben lépsz.
ttt1: a fórumok szerint az a megoldás működik, ami a hírben van. A másik driver módosítás sok embernél nem használt.
-
ttt1
őstag
Bár én töltöttem le modositott drivert amivel bekapcsolhato a pisics pont ilyen esetekre .Ezt nem probálta valaki?win7
-
mephi666
nagyúr
jah, de nem értem, hogy miért szállnak ki abból, amivel meggazdagodtak? kell profilváltás is a cégeknél időnként, de miért akarnának teljesen kiszállni abból, amiből 10éven keresztül szedték a pénzt... elég nagy a cég és ha plusszal jönnek ki a vga fejlesztés/eladásból, akkor miért érné meg teljesen kivonulni és ilyen f@szul csinálni az egészet?
oké, hogy más ágazatokban még nagyobb a pénz, de én úgy látom a környezetben meg több helyen is, hogy normál esetben megmarad az ember az eredeti profilnál... még akkor is, ha az időlegesen nem annyit hoz, mint a "szép időkben"... később ez még fellendülhet és akkor még nagyobb lesz a bevétel is...
-
Integra
titán
hejj, nem semmi, tudatosan verik a saját koporsójukba bele az utolsó szögeket, ritkán lát az ember ilyen stílszerű kivonulást az adott piacról..
-
rudi
nagyúr
Izé, kapd le a szemellenzőt! Nézz globálisan a VGA és egyéb hardverek (konzolok, multimédiás cucco, notik, telefonok, kis kézi okosságok) piacaira. Mint mondtuk már sokszor, az NVIDIA nem igazán a VGA biznisz felé mozgolódik már egy ideje. A GT200 sem egy elsősorban gémer GPU volt, a Fermi meg még annyira sem lesz az. Kiszálnak, morálisan rondán csinálják, de őket nem a mi lelki világunk érdekli, hanem a profit.
-
finest
addikt
Ha engedélyeznék, legalább eladhatnának egy csomó középkategóriás karit társkártyának. Az, h nem garantálható a működés elég szar kifogás, amikor kijátszva beüzemelhető a dolog és még működik is...
-
rudi
nagyúr
válasz
Szerintem azért az X1950 jóval fölötte állt a cuccnak, és nem konkretizálnám ennyire a DX9.0c-re, mert az PC-n is volt, a Box pedig halom olyan dolgot tud, ami túlmutat rajta. Ráadásul, milvel zárt, konkrét hadver, olyan részeit is kihasználják (pl. tesszelátor), amit a DX9-es hardvernél nem.
-
mephi666
nagyúr
közeledik a 3dfx felvásárlásának 10éves évfordulója... csak nehogy a ződek is ugyanúgy járjanak, mert amennyi ződséget csinálnak és beszélnek az elmúlt években az szánalmas...
teljesen logikátlan lépéseket tesznek, amit fel nem tudok fogni... mintha a saját pénztárcájuk ellenségei lennének... (habár pék tudja, hogy kik és miért mozgatják a szálakat a háttérben... akkor érteném meg egyedül őket, hacsak porkavarás miatt csinálnák ezeket az idiótaságukat és lenne egy "ütőkártyájuk", ami mindent visz...)
-
Muton
addikt
válasz
antikomcsi #26 üzenetére
jobb ez így, mert simán kinézem belőlük, h ez esetben egy random fatal error generáló is lenne a háttérbe, aztán röhögve mondogatnák, h "mi szóltunk, h nem 100%"
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
antikomcsi #26 üzenetére
Mindenkit érint a korlátozás. A hack nélkül senki sem tehet a Radeon mellé GeForce-ot, operációs rendszer független a dolog. A PhysX karinál volt a felhördülés, hogy Win 7 mellett már nem ment a kártya, de ezt az NV azzal magyarázza, hogy nincs Win 7 driver, de a régi oprendszereken működni fog.
A konzolhoz: Nincs értelme DX-hez hasonlítani a konzol GPU-kat. Teljesen más az SDK hozzájuk. A Xenos rengeteg olyan dolgot tud, amit csak most építettek be a DX11-be. A fejlesztőnek itt az a fontos, hogy legyen egy olyan PC-s API, amit egyszerű használni, és visszafelé kompatibilis. A DX10-et egyszerá volt használni, de nem volt visszafelé kompatibilis. A DX11 már az.
-
hejesírásó
senior tag
"Az NVIDIA elmondta, hogy a GeForce társkártyával történő PhysX számítások tiltása más gyártó videokártyája mellett nem a felhasználók ellen szól. A vállalatnak egyszerűen nincs kapacitása az összes piacon lévő termékkel ellenőrizni a technológia működését, így nem tudnak a felelősséget vállalni az esetlegesen előforduló hibákért sem. "
ez mekkora BS! rájuk ne szakadjon a plafon
-
Sanyix
őstag
felejtsék már el ezt a kicseszett pisixet...
-
antikomcsi
veterán
Ez valóban nem szép dolog. Viszont letiltás helyett beírhatnák a végfelhasználói feltételekbe, hogy nem tudják 100%-ig garantálni minden hardverral a kompatibilitást.
Aztán eldöntheti a felhasználó, hogy így jó e neki, vagy nem.
Viszont jó hír, hogy a korlátozás nem érinti a felhasználók legnagyobb részét, akik példáúl XP-t használnak.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
-
Bj Brooklyn
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #20 üzenetére
A Xenos egy hibrid rendszer, egy egyesített shader modelles X1950-nek lehetne felfogni; a R600-as elődje/ prototípusa..., ha nagyon sarkosítani akar az ember.
rudi #23: Csak DX 9.0c van benne, de mivel cél platform és adott egy állandó rendszer, így nagyon sok mindent ki lehet belőle "sajtolni", de ezt szerintem te is tudod.
-
rudi
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #20 üzenetére
És mégis kinéznek rajta a játékok, pedig csak valami DX9,5 környékit tud
-
rudi
nagyúr
válasz
Barthezz2 #18 üzenetére
Kétlem, hogy Te vagy én vagy akárki, innen a billentyűzet mellől jobban tudná, hogy nekik teljes céges szinten mi a jó az NVIDIA-nak. Csak egy példa: az átnevezgetés is baromság a mi szamünkkel nézve, mégis nyereséggel jöttek ki belőle. Szóval lehet a részeket bírálni, de az egész ismeret nélkül tök fölösleges. A legjobb ítálet amit tehetsz, hogy ha vásárlásra kerül sor, akkor Radeont veszel.
-
Terelnek itt ezerrel, mikor mindenki fel van háborodva. Mégis milyen kompatibilitási hibák léphetnének fel? Adják ki amúgy is azt a sok beta driver-t, aminél sosincs semmilyen garancia. Szerintem azokban pedig tiltsák le a GeForce kártyákat, ha egy játék van telepítve a gépre, biztos ami biztos. Örülnének, hogy többet vesznek ilyen mellék kareszt a gépbe, hiszen ők már amúgy sem a játékos kártyákra összpontosítanak. Csak maguk alatt vágják a fát.
-
dabadab
titán
válasz
Mr.Csizmás #9 üzenetére
O, tenyleg, az elso Xboxban volt csak nv (egy nemileg butitott GeF3).
-
rudi
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #9 üzenetére
Az mi is? Valami alap HD 2000-as alatti cucc? Azért a Forza 3 azon is szép
-
rudi
nagyúr
válasz
darkarthur #11 üzenetére
Hogy vinnék már csődbe? Tegrán, Teslán, Ionon szépen lehet keresni. Az csak egy dolog, hogy a GeForce vonalat visszafejlesztik, mert nincs benne lóvé - pontosabban máshol több van.
-
törölt tag
Ezt csak most jelentették be? A hivatalos honlap FAQ-ja alatt már sokkal régebb óta feltüntették kerek perec, hogy a PhysX csak nVidia GPU mellett támogatott.
Az Ageia kártyák tulajait sajnálom, de az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy már a kezdetek kezdetén lehetett sejteni, hogy abban a formában nincs jövője a cuccnak. Sőt, mostanra már az a kérdés, hogy ebben a formában van-e neki...
-
darkarthur
senior tag
Amennyire okos döntéseket hoznak mostanában, még a végén csődbe viszik a céget
Én megitn csak az anno beolvasztott 3DFx-et sajnálom! -
rudi
nagyúr
Anno az NV-nél volt egy nagy okostalálkozó. Ott megvitatták, hogy a géme VGA-ban már nincs olyan nagy biznisz. Akkor arra is kitértek, hogyan lehet pénzminimummal tovább vinni a gémer vonalat legtovább. Ennek része volt az is, hogy a PhysX fejlesztőjét, az AGEIA-t megvették pár éve, és a technológiáját úgy állították be, mint GeForce egyediséget. Most kb. abból áll az NV játékos VGA politikája, hogy időnként megfizetnek egy nagyobb fejlesztőcsapatot, ami csinál egy komoly játékot, ami kihasználja a PhysX-et. A legutóbbi példa erre az új Batman játék, és amire még emlékezni szoktak, az a Mirror's Edge.
-
emmm
őstag
Mit is mondanak erre? Bla-bla-bla...nagyon rezeg a kamufaktor....
-
FTeR
addikt
nme mintha számítana, de a vistás driverek jók lesznek w7 alá is, max a w7-es extrák fognak hiányonzi belőle.
-
rudi
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #1 üzenetére
A GeForce hajó valamikor a GT200 környékén futott zátonyra. Most már csak 3D Stereo kapitány és PhysX elsőtiszt maradt a fedélzeten, de már utóbbi is erősen menekülőre fogta. Még jó, hogy a felhasználókat a Radeon hajó kimentette, csak nehogy a jövőben konkurens nélkül az AMD hajózási társaság nagyon megdráguljon, mert akkor minden gémer átáll az Xbox és PS légitársasághoz
-
00roli00
aktív tag
LOL.
-
smkb
őstag
Az AGEIA PhysX kártya mennyire "régi", hogy arra már nem lesz támagoatás Win7 alatt?? Én nem úgy emlékszem hogy ez valmi őskövület lenne.. "korrekt" indok...
-
Mr.Csizmás
titán
nvidiának már elég hosszú az orra...(pinokkió)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EVGA RTX 2070 XC GAMING 8GB GDDR6 Videokártya!
- Intel ARC B580, 2 év gyári garancia! Számlával, garancialevéllel, gyári dobozában!
- GIGABYTE GeForce RTX 4070 WINDFORCE OC V2 12GB GDDR6X 192bit
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest