Hirdetés
- Apple MacBook
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Ne várj sokat a vásárlással: drágulás a láthatáron
- Megérkezett a hardverszállítmány
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- A jövőre utal a CoD: Black Ops 7 egy új beállítása?
- Home server / házi szerver építése
- Ezzel jobban keresel, mint az arannyal
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
=WiNTeR=
senior tag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
15" szerintem arra pont jó, hogy az asztalon elférjen, és egy wireless egérrel tudjon az ember dolgozni rajta, de másra igazából nem, statikus az egész. Igazából azért is lenne jó egy tablet, mert néha más is használja a notebookot a családban, így jól jönne egy tab, amit (samsung ativ smart pc esetén) akár jegyzetelésre is lehet használni hála a billentyűzetes dokkolónak.
#41: Én is egy ilyen árazásban reménykedek, de a gyártók nagy azonnali hasznot várnak ezektől a taboktól szerintem. Egyébként az Atomos tabokban elvileg nincs ventilátor. -
=WiNTeR=
senior tag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Laptopot (Acer 5755G) viszek a főiskolára, oda kell az erő néha (pl virtualizációra), de a néhány órás üzemidő és a 3kg+ súly nem valami baráti. Otthon / utazás során ha éppen csak netezni szeretnék, vagy a kedvenc sorozatomból egy részt megnézni, akkor egy melegedő "szörnyeteget" nem mondanám túlzottan kényelmesnek, éppen ezért egy olcsó (~600g-os súllyal rendelkező) x86-os tablet nem hiszem, hogy hülyeség lenne.
Tény, hogy inkább tartalomfogyasztásra, mint tartalom-előállításra jó a tab, de az előbbi feladatkörét a mai tabok már kitűnően kiszolgálják szerintem. -
Peetee(tm)
aktív tag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Szívemből szóltál. Idő múlásával lehet változik majd a hozzáállásom.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Én lassan 1,5 éve használok tabletet (iPad2) és kb. 85%-ban ban kiváltja a PC-t. Szerintem a tablet messze az évtized találmánya az informatikában. Csak felkapod és gombnyomásra bekapcsol, nincs boot, azonnal kiválaszthatod, hogy melyik programot akarod elindítani. Rengeteg nagyon hasznos alkalmazás van rá. Persze ez egy személyi számítógép, nem munkaeszköz vagyis ezen jellemzően tartalmat fogyaszt az ember, nem előállít. Ráadásul ez csak egy iPad, aminek rengeteg korlátja, meg baromságai vannak, hála az Applenek, de még így is messze megér az árát.
Egyébként pár hónapja használok egy Macbook Air-t is és az is hihetetlen jó hardver, csak ne OS X lenne rajta. Persze vannak jó oldalai, de egy Windows-al messze jobb lenne. Az OS X nagyon gyakran logikátlan és egyszerűen nincs egyben. Állitólag korábban sokkal jobb volt, csak a Lionnal kivettek pár hasznos megoldást.
-
matteo_szg
őstag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
A tartalomfogyasztás passzív befogadás?
-
kovy79
őstag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Azt tedd hozzá, hogy szerinted "fail"!
Egyetértek erdokével, nekem is sokszor praktikus, kényelmes a kis tablet-em (pedig kis 7"-os, "gagyi" noname). Igaz, hogy nem "aktívan", hanem "passzívan" használom, de sokszor. -
erdoke
titán
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Azt még megértem, ha valakinek valami nagyon tetszik, és akkor elkezd mellette téríteni. Azt viszont sose tudtam felfogni, miért ágál valaki körömszakadtáig valami ellen. Főleg úgy, hogy igazából nem is ismeri. Kb. 13 éve van laptopom, sokáig volt combos asztali gépem is, másfél éve ARM-os tabletem. Eszembe nem jutna az asztali gépek topikjába járni, hogy győzködjem az embereket, mekkora baromság olyat venni.

-
lenox
veterán
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
.Amugy 11 inches tablet 1kg korul, 800 dollar feletti arral (gondolom joval), miert venne valaki ilyet pl. macbook air helyett (az is 11 inch, 1 kg, megy rajta macos es win is ha kell, i5, ssd stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Gitáros topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Trollok komolyan
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
- BestBuy topik
- Ekkor startol és ennyit gyártanak a Galaxy TriFoldból
- Parkside szerszám kibeszélő
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Szép állapotú Wireless Xbox Stereo Headset
- Ryzen 7 5800X3D + Strix B550-A + 32GB Corsair Dominator + RX 7900 XTX NITRO+ 24G + 1200W 80+ plat
- HP ZBook Fury G8 - RTX A3000 - ajándék dokkolóval és laptop hűtővel
- Heatkiller Tube 100 D5 - full extra
- Gigabyte AORUS 17 - i7-12700H - RTX 3070 Ti - 32GB RAM - 1TB M2 SSD -FHD 360H- eredeti csomagolásban
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3093, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 12 64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 100% akku
- Xiaomi Poci F4 Gt 128GB,Átlagos,Adatkabel, 12 hónap garanciával
- HP Omen gamer szék Citadel
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

.