Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Projektor topic
- Effektíve TKL méretűek a Corsair legújabb, numerikus paddal ellátott klaviatúrái
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen SSD-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Benőke
őstag
Senki nem mondta h Linux alatt nem maradhatnak ott dolgok. Majd jön valaki néllam okosabb aki kifejti hogyan működik, spec nem tudom. De van olyan hogy a függőséget szünteti meg és maga a csomag ott marad, mert a java pölö tipikusan olyan amit más is használhat.
Nem tereltem a szót simán leírtam a helyzetet hogy win alatt is ot hagy bőven szemetet. Magát az Operát többé kevésbé leszedi, de mondjuk ez kizárólag a programokra vonatkozik, de mást feltol illetve létrehoz, azokt is illő lenne leszednie. Arról nem beszélve amit össze szemetel a program a használata alatt.
2 külön verziót fel lehet Linux alatt is tenni, egyformát nem tudom. FF ből nekem is 2 volt...
-
Benőke
őstag
"Telepítéskor a C:\Program Files (x86)\Opera\ helyett más elérési útvonalat adok meg és egyúttal az AppData és a Local útvonalának neve is változik és az unistallnál ugyanúgy eltávolít mindent, mint az alapértelmezett útvonalon lévő szoftvertnél."
Na de ebben mi az extra ficsőr hogy oda telepíted ahova akarod?
Van aki szórakozik azzal hogy a 4-8 akárhány particióján szanaszét vannak installálva a programok. Spec csak 1-2 program esetében aminek egyszerűbb elérési utat akarok, mert nem akarom mindenhova a "Program Files\GipszJakabRTT\FreeVirus Killerversion1.0" -hez hasonló elérési utakat gépelgetni. A programok nagy többségénél erre semmi szüksg, de mondjuk jó h ott van ennyi.Ezek csak csak az alap programok amikről te beszélsz, még telenyomja az júzer mappáit is meg szemetel minden felé. 2 hónapja szedtem le az Operát a Vistam ról és tegnap este takarítás közben még mindig találtam utánna szemetet kb 100Mb -ot.
A Program File -s ból sem szedett le mindent 2-3 file maradt a könyvtárral együtt ahogy az lenni szokott az esetek nagy többségében. Illetve a registry -ben is ott volt. És ez egy mezei normál Uninstall volt...Abszolútte nem érzem Rutin feladatnak...
-
Benőke
őstag
Azért egy Banki autómatánál nem kéne ágyúval lőni verébre ezért van rajta XP.
Ez közel sem super kritikus dolog, kritikusnak tekinthető az ügyfél szemszögéből, a bankok meg tesznek rá. Ezért van az hogy a banki ügyfélszolgálatokon van egy halom bankkártya amiket a gép benyel amikor lefagy az oprendszer. -
Benőke
őstag
"de ettől még nem aggódom, hogy be fog-e bootolni a rendszer, a Linux meg gondol egyet és GRUB error. Ilyenkor mondanom sem kell, hogy a Windows sem érhető el egy dualbootos konfigon, mert a GRUB felülírja a Windows bootmanagerét."
Nem láttam még GRUB errort (wineset sem), de ha van akkor újra lehet rakni hasonló képpen mint egy Wines bootmanagert aztán ennyi. -
Benőke
őstag
"Egyet mondj még: Mennyire egyszerű megoldani egy olyan alap dolgot Linuxon, mint a fő Opera (ami eleve nincs is benne a repóban se sajna, amiben állítólag minden "lényeges" szoftver benne van
) külön helyre települjön a heti snapshotoktól. Ugyanis Linuxon mindennek megvan a maga helye. Továbbmenve: Ez a külön helyre telepített Opera egy esetleges "takarítás" alkalmával minden egyes fájljával együtt legyen eltávolítva, majd újra felrakva, mikor arra kerül a sor? Ez Windows alatt rutinfeladat, nem kell cmd-ben ügyködni hozzá. Hogyan oldható meg Linuxon?"
Rutin Feladat Windows -on? Hát ez jó vicc volt...
Win alatt ugye sok probléma abból származik hogy unstallnál nem töröl le mindent, a registry -ben ot hagy egy halom szemetet és ez a szemét halom folyamatosan nő és emiatt lassul a rendszer majd a végén pedig összeomlik és elhalálozik.
Windowst használok alapvetően szal ismerem a rendszert és hogy teleszemeteli a gépet egy install, de azért kiváncsi lennék erre a rutin feladatra. Bár egyszreűbb mint Linux alatt ez biztos... Na de sz h Rutin lenne. -
Benőke
őstag
bár nem helyeslem, hogy két évig ülnek egy hibán, a hivatalos blogban le lett írva, hogy annyira csekély volt a hiba kihasználása (kvázi nulla),
Hát vannak még most is olyan hibák amik a mai napig nincsennek kijavítva a Vista -ban. Ráadásul azért elég problémás ha beüt. Pölö a minap futottam bele hogy a Vista úgy gondolta az Update Szolgáltathás egyik szervizére nincs többé szűksége és törölte. MS Szupport: Installáljam ujjra a win -t. Hát THX b.....g.
Ahogy láttam nem voltam egyedül a bajommal rengetegen belefutottak ebbe és ez a kezdetek óta fennál, de leginkább nem foglalkoznak vele. Értem én hogy mondjuk 1-2% -os előfordulása van de annak az 1-2% -nak magyarázhatod hogy így biztonság megy úgy frissítés. Arról nem beszélve h arra sem találtam megnyugtatólag semit hogy egy másik telepítés esetében ez nem fog megismétlődni. Illetve ez az XP -ket is érintette, azzal a különbséggel hogy egy XP -t ettől még weben keresztül lehetett ápgrédelni, a Vista -t már nem lehet. -
Benőke
őstag
másrészt pedig nem Word-öt használ már egy jó ideje a html megjelenítéshez.
Office 2003 -ig Word -öt használja. 2007 -et nem tudom.kicsit nem ártana kiszakadni a 98-2001-es korszakból és elkezdeni megnézegetni, hogy működnek a modern MS szoftverek. kicsit idejétmúltak ezek az érvek.
Az a 2001 -es inkább 2006-7. -
Benőke
őstag
"neha a tuzfal szonelkul letilt dolgokat"
nem, nem tilt. főleg nem szó nélkül.Na itt kiigazítanék, mert sajnos de csinálja.
Bár nem a tűzfal hanem a Proxy. Voltak lúzerek akiknek bármit
tilthattál minden ment aztán csókolom.
UNKNOWN user UNKNOWN weboldal a logban és engedélyezve.
Legalábbis Win 2003 -on ezzekkel volt tele a Log file.Lehet mi nem voltunk elég tájékozottak a megoldáshoz de 2 év alatt nem sikerült megoldani aztán tettünk rá magasról.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Peugeot, Citroën topik
- Futás, futópályák
- Sorozatok
- Azonnali játékos kérdések órája
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Playstation 5 lemezes - Gran Turismo 7, Tony Hawk's Pro Skater 1-2 eladó!
- ROG Ally (2023) RC71L + JSAUX HB1201S
- Vadonatúj, bontatlan iPhone AIR 256GB fekete és kék KÁRTYAFÜGGETLEN! 1 év Apple garancia!
- 3D nyomtatás kiváló minőségben / számlával / akár 9 színnel / széles anyagválaszték,
- HP,15.6",250 G6,8.gen.core i5 (8X4,0Ghz)8-32GB RAM,256GB-1TB SSD,nagyon jó akku,Win.11,szép
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- iKing.Hu - Motorola Razr 40 Ultra Glacier Blue 8 GB RAM / 256 GB tárhely Használt, karcmentes
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest