- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
goshtone
csendes tag
a cikk teljesen rendben van, viszont egy valami bántja a szememet, ami kábé mindenhol felbukkan:
- az angol discrete és discreet nem ugyanaz;
- az angolban "discrete" video card fordítása helyesen magyarul: különálló videokártya, aminek így van is értelme; de semmiképpen sem
- diszkrét videokártya, másnéven tapintatos, titoktartó, ami angolul "discreet".Ergo, magyarban a diszkrét kicsit hülyén hangzik. Bocs.
-
kekegsm
őstag
De, tiszta. Csakhogy akár cég, akár nem, akár 1000db-ot vesz, akár nem, nem fogja a feléért megkapni.
Mondjuk egy 300eFt-os (kisker ár) megkap 210-220 körül, de nem 150eFt-ért. Esetleg ha egy kifutó, raktáron beöregedett típus, akkor belefér a 180-190eFt, de ilyenből nem öregszik be 1000 darab.
Szóval a te példád jelentősen sarkított, erre akartam rámutatni.
-
brd
nagyúr
Úgy értve nem (feltétlen) rossz, csak drága. 3G modul, pótakksi' és SSD nélkül, ill. i5-tel szerelve 400-420 e HUF körül van az ára. E 4 bővítés kerül 280 e HUF-ba? Azonkívül, ha nézünk pl. egy Lenovo T410-et, az is legalább ezt tudja (igaz, nagyobb 1-2 centivel hosszban, szélességben, és pár 10 dekával nehezebb), de ez 400-410 e HUF körül van (SSD és pótakku' nélkül persze, de eleve 9 cellás az akku', ill. 6 cellással ez is könnyebb lenne természetesen).
-
Khelben
nagyúr
Látom, még mindig nem tiszta.
Valaki belinkelt ide egy kiskerből üzleti notebookot mondván, hogy egy cég nem fog ennyiért notebookot venni. Erre mondtam én, hogy egy cégnek nem annyiba kerül egy notebook, mint amennyi a kiskerben az ára. Tehát lehet, hogy mégis meg fogja venni a 300ezres gépet, mert neki csak 150ezerbe fog kerülni. -
kekegsm
őstag
Nem fizettetek rá Áfa-t? Adócsalók vagytok? :-)
Ha a bruttó ár 100e, a nettó pedig 80e, és mint vállalkozás visszaigénylitek az ÁFA-t, az nem kedvezmény. Az Áfavisszaigénylés.
Az is lehet, hogy az az 56% volt a noti ára, csak olyan magas árréssel dolgozott a bolt.
A gyártók sem hülyék. Ha veszel egy notit, és buknak rajta 1000Ft-ot, az 1000 notinál már 1millió forint ugye... Szóval minél többet veszel, annál többet bukik rajta...
-
brd
nagyúr
Ezen a sz*ron mi kerül ennyibe? Nem tudtam rájönni, valaki segítene?
-
Napfénysüti
nagyúr
Abból indultam ki a felbontásnál hogy egy TP X300/301 is 13-as méretű üzleti notebook és ha jól emlékeszem annak is 1440*900 a felbontása. Ráadásul talán nem túlzás azt mondani hogy az kategóriabeli ellenfele ennek a Fujitsu gépnek. Bár már átvette helyét a T400s/410s ami picit nagyobb. Nekem egy sima TP T400-am van ami ugyan egy picivel nagyobb(nem hinném hogy túl sokkal) és az 1440*900-as felbontás ezen tökéletes dacára annak hogy speciel rövidlátó vagyok. Tartottam is tőle mielőtt megvettem hogy nem lesz jó de nagyon pozitívan csalódtam és már nem is állnék vissza kisebb felbontásra ekkora méretű kijelzőn. Ráadásul munkám miatt rengeteg dokumentumot olvasok és ott bizony látom hogy nagyon is számít a sorok száma...
Nah én igazából ezek miatt mondtam hogy csalódás a kijelző felbontása. Egyébként ezt a felbontást a konzumereknél kezdték el bevezetni de nagy sajnálatomra egyre több üzleti gépben is látom.
Pedig úgy vélem itt elsősorban a "munkafelületet" (nem szó szerint) kellene szem előtt tartani.
-
kekegsm
őstag
"1000 darabos megrendelés esetén nem az általad felsorolt árakon mennek a gépek, hanem mondjuk feleannyiért."
:-)
Szép is lenne.
Még 10%-os kedvezmény is szép lenne...
Ez messze nem így van, ahogy leírtad. d900t szerintem sokat tudna erről mesélni.
Ha 1.000.000 darabot vennél, akkor sem lenne feleannyi, egyszerűen azért, mert a gyártótól a kiskereskedőig (disztribútorral, nagykerrel a kettő között) max 15-20% árrés fut át. De legtöbbször csak 1-2%-okról van szó, sőt sokszor 0, ha egy szuperakciós árat akarnak kihozni belőle.
-
fotel
aktív tag
válasz
Napfénysüti #128 üzenetére
Jogos, én 1600x900-at használok és kellemes. A hosszú üzemidő azért fontos, hogy unalmas repülőutakon kitartson az aksi filmnézés közben is
-
zsigus
őstag
Ja bocs rosszul írtam
HD ready 1280x720p, és 16:9-es a képaránya is mert az 1366x768 is 16:9-es felbontás. Tehát filmezésre OK.Tudtam, h valami nem stimmel
-
zsigus
őstag
A Filmes felbontások :
1920x1080p: Full HD,
1366x720p pedig a HD ReadyEnnek 1366x768 van vagyis mondhatni 720p-s de mégsem az mert nem 16:9-es a képaránya, más képarány ergo más felbontás.
De végül is az 720p-s filmek elmennek rajta, csak egy kicsi fekete sáv lesz a képernyő alján/tetején, a képarány miatt. Bár nem erre használják.Megnéznék egyébként, egy 13"-os kijelzőt FHD felbontással
Jelenleg maximum 15-16"-os kijelzők Full HD-sek mert nem tudják jobban lekicsinyíteni a képpontokat, és kisebb területre bezsúfolni ugyanannyi pixelt.
De végül is amit Napfénysüti említett az még beleférne. 1440x900 -
d900t
senior tag
válasz
Napfénysüti #123 üzenetére
nem egészen. az az 1920x1080. mostanában már ez utóbbi a divat.
-
fotel
aktív tag
válasz
Napfénysüti #123 üzenetére
Nagy felbontást szerinted csak filmre lehet használni?
-
d900t
senior tag
válasz
Napfénysüti #100 üzenetére
"Számomra kissé csalódás ha az árát is nézem. Ez a felbontás és arány a kijelzőnél eléggé vicc kategória egy ilyen drága és elvileg komoly üzleti gépben. "
Akkor egy elegáns mozdulattal átlibbennék a lámázáson, felhívnám a figyelmet, hogy az üzleti gépeknél nem véletlenül alapkövetelmény a dokkolhatóság.
Az én gépem is éppen dokkon figyel, és teljesen elvagyok az így kapott 1920x1200-as felbontással. -
Khelben
nagyúr
Nekik semmi szükségük nincs arra, hogy 12 órás üzemidő legyen akkuról
De.
Sokkal olcsóbban megússzák
1000 darabos megrendelés esetén nem az általad felsorolt árakon mennek a gépek, hanem mondjuk feleannyiért.
nincs szükségük sem presztízsre, sem üzleti desingn-ra sem semmi hasonló dologra
De. Az üzleti design itt a strapabírást meg a jó használhatóságot jelenti (matt kijelző, jó bill, jó zsanér, jó hűtés, stb)
Játék:
Azonnal otthagynám a céget, ha elkezdenének azzal foglalkozni, hogy a holtidőkben mit csinálok (net, játék, stb). De szerencsére nálunk senkit nem érdekel. Van egy határideje a melónak, azt tartsd be, aztán hogy napközben a melóhelyen vagy este otthon csinálod, az senkit nem érdekel. Sőt, ha épp nincs kedvem, nem megyek be. Most is megy a wow a business class notebookomon
Szerk: látom közben dabadab leírta a mondandóm nagy részét, sebaj, megerősítem.
-
zsigus
őstag
Deathmatch az komoly
Nálunk azért nem volt ennyire durva, de azért itt sem szeretett senki unatkozni, nekem őszintén szólva nem sok dolgom volt, szóval belefért. De visszagondolva azért elég húzós volt, kitehettek volna szó nélkül ha éppen benéz a CEO. És nem voltunk épp eldugott helyen.
Sajnálom is, hogy otthagytam azt a munkát -
zsigus
őstag
Dolgoztam, de nem programozóként!
És játszottam is, nem egyszer igaz, hogy csak az alap win-es játékokkal de hidd el van olyan alkalom amikor lehet és unaloműzőként jó is.
Persze ez cégtől is függ, nálunk inkább az internet volt a sláger, nem egyszer láttam a főnökömet is az expressz-en
Pedig egy manager-től kicsit többet várnék, példamutatás miatt is.Programozónál a hordozhatóság számíthat a rugalmasság miatt, de az üzemidő nem. Sztem útközben nem programoz senki.
-
dabadab
titán
"Nekik semmi szükségük nincs arra, hogy 12 órás üzemidő legyen akkuról, mert vonaton, buszon, meg utazás közben nem fognak programozni."
De.
"Ott pedig a hordozhatóság számít, nem az akkuidő."
A hordozhatóság szintén a BC gépek erényei közé tartozik.
"nincs szükségük sem presztízsre, sem üzleti desingn-ra"
A BC gépek nem a presztízsről szólnak, pont olyan munkagépek, mint egy bulldózer. Az "üzleti design" meg olyan dolgokat takar, mint a strapabíró, könnyű, kicsi gép, a jól megtervezett, hatékony és csendes hűtés, alacsony fogyasztás, jó minőségű billentyűzet, meg ilyenek. Márpedig ezekre elég hasznos dolgok egy programozónak is.
"Sztem a felirat pedig elég egyértelmű (Your Best Friend On The Move), és nem dolgozóknak szánták ezt."
Miért, a dolgozók nem utaznak?... Dehogynem, elég sok, multiknál dolgozó embert ismerek, akik állandóan úton vannak.
Ez a munkahelyi játék téma meg... hát, izé... látszik, hogy még nem dolgoztál nagyvállalatnál
-
zsigus
őstag
Csak egy dolgot nem értek. Miért veszik az ilyen gépeket a programozók amikor:
1; Nekik semmi szükségük nincs arra, hogy 12 órás üzemidő legyen akkuról, mert vonaton, buszon, meg utazás közben nem fognak programozni. Ott pedig a hordozhatóság számít, nem az akkuidő.
2; Sokkal olcsóbban megússzák akkor ha vesznek valamilyen jó minőségű integrált, egyszerű gépet aminek jobb a kijelzője, és erősebb a procija mert az max. 300e-be kerül nem félmillióba, mint egy üzleti gép
3; nincs szükségük sem presztízsre, sem üzleti desingn-ra sem semmi hasonló dologra
Sztem van munka gép, ami a programozóknak kell [link], és van business class gép ami a főnökeiknek kell, manager-eknek, igazgatóknak, üzletkötőknek stb. [link],
Ha már a HP-ról volt szó, itt elég egyértelmű az ár különbség az egyik 300e-től a másik 530e-től indul, ugyan olyan procival. Sőt programozási célokra a HP-nek vannak munkaállomásai is
[link]
Bár ez már inkább 3D-hez van.Ez a kategória azoknak van akik tényleg folyton úton vannak, tárgyalásról tárgyalásra járnak, és a hordozhatóság\üzemidő a legfontosabb.
Sztem a felirat pedig elég egyértelmű (Your Best Friend On The Move), és nem dolgozóknak szánták ezt.
Hidd el bármennyire is "kis" cég a noti gyártásban a Fujitsu, ők is tisztában vannak az igényekkel, nem véletlenül lett ez ilyen amilyen.Játék:
Ha programozókról beszélünk akkor sztem meg tudják oldani azt, hogy az sw korlátait átugorják, de ha hw-esen nem tudnak (csak max. pasziánszot és hasonlókat) akkor más a helyzet. Hidd el vannak olyan pofátlan emberek akik még játék DVD-t is bevinnének a munkahelyi gépükre, és felnyomnák rá, de ezen próbálkozhat. -
dabadab
titán
A "business class" gyakorlatilag az enterprise kategoria, vagyis a nagyvallalati felhasznalasra szant gepek, marpedig ebben a kornyezetben az "uzletemberek" (gondolom ok a salesesek akarnak lenni, vagy nemtom) csak egy kis reszt tesznek ki es mondjuk naluk sem az a jellemzo, hogy egy szal Word futna a gepen. Annal a nagyvallalatnal, ahol en dolgoztam, a gepek elsopro tobbsege programozok kezeben volt, egesz egyszeruen, mert szoftverfejleszto ceg volt, ott meg programozok dolgoznak. Es igen, igen, a nagyvallalati programozok pont a celcsoportba tartoznak. Szoval erdemes nem csak a feliratot elolvasni, hanem ismerni annak a jelenteset is.
Azt meg, hogy az alkalmazott ne tudjon jatszani, egyreszt nem nagyon lehet megakadalyozni, masreszt meg az ilyesmit szoftveresen szoktak megoldani (a ceges gepeken a legtobb felhasznalonak nincs rendszergazdai jogosultsaga, nem telepithetnek semmit).
-
zsigus
őstag
Ja és ez egy business class gép, elsősorban ÜZLETI célokra lehet, hogy használják másra is, de ettől függetlenül üzletemberek igényeit nézték amikor tervezték. Nem tudom miért erőltetitek ennyire a programozást, biztos van aki erre használja, de nem erre tervezték!
Legyetek szívesek elolvasni a feliratot! És hagyjuk a programozást innentől. -
zsigus
őstag
Én egy üzleti gépnél elvárnám, hogy ne tudjon játszani az alkalmazottam, viszont a proci legyen erős, hogy a gép ne legyen lassú.
És a notik piacán vagy erős hw-es "multimédia" gép van vagy gyenge és olcsó (netbook, vagy belépőszint).
Létezik ugyan közép kategória is de a proci nem elég erős ehhez, nem véletlenül van i7 benne.
Ezért külön kategória az üzleti gép. Az igények és az elvárások szülték.
Persze régen csak üzleti sz.gép létezett, de azóta kicsit változott a világ.
És kategorizálva van minden. -
dabadab
titán
"Szerinted a kijelző felbontása mennyire befolyásolja azt, hogy pl. egy pályázatot mennyire írnak jól meg a gépen."
Azert az ilyen gepeken valamivel bonyolultabb dolgok szoktak futni, mint egy szal szovegszerkeszto, marpedig a Visual Studio (meg ugy barmelyik IDE), a nagy Excel-tablak meg a tobbiek szeretik a nagy felbontast.
"Sőt a cégek el is várják azt, hogy hw szempontjából gyenge legyen a gép, mert nem szeretnék azt, hogy a beosztott játszon munkaidőben."
En abszolut nem talalkoztam soha meg ilyen "gyenge legyen a HW" szemponttal. Olyannal igen, hogy "menjen sokaig akkurol".
-
kekegsm
őstag
válasz
Nekem 13 colra elég lenne bőven az 1280x800 is.
Persze, egy full HD-n több látszana az Excel táblából, de vajon jobban is látod? Napi 8-10 órát nézni a miniatűr betűket szerintem fárasztó
-
zsigus
őstag
Igen, de azt is el lehet mondani, hogy az a 100e Ft-os gépük a maga kategóriájában a konkurenciához mérten jobb.
ThinkPad-ek is indulhatnának az alacsony árkategóriában de mégsem teszik (nem tudom miért mert egyértelmű, hogy ott van a nagyobb pénz), bár eléggé rossz példa ez mert tényleg nincsenek egy "hullámhosszon" a HP és a Lenovo.
De a HP-nek is van konkurenciája az olcsó gépek között, és mivel ők a piacvezetők valószínű, hogy ott többet nyújtanak mint a többiek.
Egyébként kíváncsi lennék egy olyan statisztikára ahol összemérik a HP csak üzleti és a Lenovo csak üzleti gépeit lehetséges, hogy nem lenne olyan nagy eltérés a két cég között, mint amilyet te látsz. Csak üzleti gépeket vagyis az 500e Ft -os kategória amit mondtál. -
zsigus
őstag
válasz
Szerinted a kijelző felbontása mennyire befolyásolja azt, hogy pl. egy pályázatot mennyire írnak jól meg a gépen.
Már 1000szer elmondtam és mások is, hogy ez egy üzleti gép business class, szóval sem HD videózásra, sem játékra sem multimédiára használják/veszik. Hanem üzleti ügyek intézésére.Persze egy átlag (valamennyire hozzáértő ember) azt mondja, hogy fele ennyiből is lehet jó gépet venni ami akár még korlátozott mértékben játékra is alkalmas, de ez nem átlag embereknek és nem otthoni használatra készült, hanem cégeknek.
Sőt a cégek el is várják azt, hogy hw szempontjából gyenge legyen a gép, mert nem szeretnék azt, hogy a beosztott játszon munkaidőben.
Egyébként nem tudom mi a bajod kijelzővel:
13,3" és 1366x768-as felbontás, ami ekkora kijelzőhöz bőven elég, még home notinál is, az arány pedig, ilyen lett. -
kekegsm
őstag
Igen, jól mondod, bár a memória az nem értem, miért közepes mennyiségű.
Egy üzleti notebooknál nem számít a csilivili külső, sőt. Egy üzleti tárgyalásnál vicces, ha valaki vakítani akar a noti külsejével, nem veszik komolyan. Egy építkezésre ha kiviszed a gamert, akkor hamar lekopik majd a szép lakkozás.
A videókártya teljesítménye nem számít. Egy ilyen integrált kártya bőven elég az Excelhez, powerpointhoz, Acceshez. Viszont negyedannyit fogyaszt mint egy überbrutál 458452156 FPS-es monstrum.
proci az kell, mert gyorsnak kell lennie.
Az üzleti gépeknél a strapabíróság (kopásálló, bizonyos mértékig ütésálló, cseppálló, rázkódásálló), megbízhatóság (válogatott alkatrészek, és jó minőségű alkatrészek), biztonság (HDD rázkódásvédelem, ujjlenyomatolvasó, TPS, stb),akkuüzemidő a fontos.
Akiknek a munkájukhoz kell a laptop, azok nagyáltalánoságban leszarják a DX11-et, hidd el. És az megéri nekik a +100 vagy akár +200 ezer forintot, hogy ha leesik a gépük, akkor nem fog elszállni az előző pár év munkája.
-
kekegsm
őstag
Nem arról van szó, hogy ki az okosabb és ki a keményebb, hanem ha hülyeséget írsz, azt miért ne hagynám szó nélkül.
Egyébként az ITben dolgozom, most már lassan 15 éve, voltam gyártásban, voltam adatközpontban, most éppen kereskedelemben. És pont ez utóbbi alapján tudom, hogy pl. Hp vagy Dell több érkezik vissza garanciálisan (az eladott gépek számához viszonyítva) mint lifebook. Az Amilo egy más tészta, az tényleg csúcsvacak.
Azonkívül egy ilyen teljesítményű proci az melegszik, akárki is csinálja a körítést, lehet az Apple, Lenovo, Dell, Fujitsu, bárki.
-
kekegsm
őstag
Legalább te mint hozzáértő ne mondj ilyet. Jól tudod, hogy a Lifebookok echte japán gépek, és szerintem tisztában is vagy vele, hogy hány és hány cég használja őket, olyan cégek, akik ezerszer is meggondolják, hogy mire adják ki a pénzüket.
Az FSC idején a lifebook jött a japánoktól (F), míg az amilo meg esprimo a németektől (S).
-
Napfénysüti
nagyúr
Most olvasom csak a fórumot. Egy megjegyzés azoknak akik ebbe valami brutál VGA-t tennének: tudjátok ti hogy mi az a notebook és mire való (eredetileg illetve egy ilyen business gép)? Az életben találkoztatok már vele?
Elvakult gamer fanoknak vannak megfelelő topikok is csodálatos atomerőmű gépekkel...dabadab: 101-essel abszolút egyetértek.
-
dabadab
titán
"Ezt azért nem mondanám ilyen egyértelműen, hogy a minőségnek nincs köze a piaci részesedéshez."
Igen, azt például nagy általánosságban el lehet mondani, hogy a legjobb minőségű termékek nem piacvezetők, azon egyszerű okból, hogy a minőség nincs ingyen - gondolom téged sem lep meg, hogy többet lehet eladni 100 kHUF környéki HP 500-ból, mint 500 kHUF-os X200s-ből.
-
Napfénysüti
nagyúr
Számomra kissé csalódás ha az árát is nézem. Ez a felbontás és arány a kijelzőnél eléggé vicc kategória egy ilyen drága és elvileg komoly üzleti gépben. A fedél hajlékonysága szintén fura(számomra nem éppen dícséretes
). Az üzemidő viszont egész jó lett. Összességében nem kellene akkor se ha ennyit áldozhatnék rá. Úgy gondolom van jobb alternatíva a piacon.
-
zsigus
őstag
Ezt azért nem mondanám ilyen egyértelműen, hogy a minőségnek nincs köze a piaci részesedéshez.
Bár sokat nyom a latba a marketing, mostanában főleg de azért sok negatív tapasztalattól előbb utóbb elterjedt volna a hír, hogy sz*rok a termékeik. És már elég régen vezetnek.Kirrr:
Most is van azért olyan notijuk ami azért sztem nem rossz pl. Pavilon sorozat, bár az nem ez a kategória. -
dabadab
titán
"Azt szeretnék neked elmondani, hogy a LifeBook nem FSC gyártmány hanem Fujitsu csak itt az EU-ban adják (adták) Fujitsu-Siemens névvel"
Ezt értem, nem is véletlenül nem gyártmányt, hanem terméket írtam, mivel a mai világban az, hogy valamit igazán ki gyártott, mindig trükkös kérdés. Ellenben az tény, hogy a Lifebook Fujitsu-Siemens termék volt mifelénk, meg lehet nézni, az volt a neve, hogy Fujitsu-Siemens Lifebook, Fujitsu-Siemens logó volt rajta, a FuSi weboldalon ott szerepelt a termékek között, ott volt a FuSi reklámanyagaiban - ezek után azért elég vicces dolog kijelenteni, hogy nem, azok nem FuSi gépek voltak.
"Nem mondanám azt, hogy sz*rok a Fujitsu termékei, nem tudod, hogy meddig bírják a strapát"
Mondom, használtam, pár évig, ráadásul céges laptop volt, így elég sokat láttam - meg elég sok Thinkpad T2x meg T4x gépet is ismerek, azok lényegesen jobbak bírták a strapát, ill. alapból jobb gépek voltak.
-
fotel
aktív tag
Tudnám mitől lenne ez nekem rossz hír
Ha más is gyártana ilyen kiépítéssel ilyen tömeggel és formatervvel notebookot akkor lett volna választáso de így nem volt.
A legendás, sokak által etalonnak tartott ThinkPad-ek után sem tűnik defektesnek, sőt, a T500-zal nem is igazán voltam megelégedve.
-
wj
csendes tag
Én ilyen notebookot használok már több mint 2 hónapja, csak a vékonyabb (magnézium borítású) képernyővel és a Core i7-es CPU-val. Azon túl, hogy masszívan összerakott, minőséget sugárzó darab, ez a proci, az SSD-s vinyóval karöltve kevesebb mint 10 másodperc alatt bootolja be a Win7-et. Nagyon meg vagyok vele elégedve, pedig átlagosan 12 órát használom naponta, úgyhogy hamar kibukna, ha valami hibája lenne.
Mivel ez a sokadik notebook a kezeim között, van összehasonlítási alapom.(LIFEBOOK S760
33,8 cm (13.3") HD magn. T&L LED w\ Cam
Intel Core i7-620M 2.66GHz 4MB
4 GB DDR3 1066 MHz PC3-8500
DVD Super Multi (reader/writer)
SSD SATA 128 GB
UMTS Sierra Wireless Gobi2000
Intel Centrino 6200 802.11a\b\g\n (WW)
Bluetooth module V2.1
No Modem
Country Kit EU
Keyboard w\o TS Spillproof H
License EU/MM - Windows 7 Professional
Rec.DVD Win7 Prof. 32+64bit MuLi A/B/C
Win7 Pro64 MuLiC+OfficeReady
Drivers&Utility DVD(XP/Vista/7) LIFEBOOK
OEM Office 2007 PRO (GB)
Portreplicator\AC Adapter\EU-Cable Kit
1st Battery 6cells, 5200 mAh
Fingerprint sensor & SmartCase Logon+ SW) -
zsigus
őstag
Mondtam én olyan, hogy nem lehet másra használni? Sztem nem, de az biztos, hogy az üzleti gépekben egyikben sem nagyon van Diszkrét VGA, csak IGP.
Igen vannak akár 3D fejlesztésre is notik de ez nem azok közé tartozik, ez business notebook, nem pedig Home vagy WS.Mielőtt írnád, hogy nem 3D fejlesztésre használjátok tudom, csak példa volt.
-
Palyuka
csendes tag
Csak, hogy tisztán lássatok. Ez a notesz, NEM kisvállalati környezetbe szánt készülék. Hogy miért van egy ilyen CPU és "szar" VGA benne?
VGA OK - keveset fogyaszt, nem játszanak, terveznek rajta (arra ott van a Fujitsu Celsius)
Core i7-nek értelme?Nem egyértelmű nagyvállalati szegmensben?
POLICY + sok helyen VDI. Csak a Core i7 tudja ezeket:Intel® Virtualization Technology for Directed I/O (VT-d)
Intel® Trusted Execution Technology
AES New Instructions -
zsigus
őstag
Azt szeretnék neked elmondani, hogy a LifeBook nem FSC gyártmány hanem Fujitsu csak itt az EU-ban adják (adták) Fujitsu-Siemens névvel. Legalábbis én ezt vettem ki, és ez lehetett a tartalmi hiba.
Mindenesetre az egyesüléssel eléggé elba**ták az Európai piacot, ha inkább maradt volna a Fujitsu az eredeti névnél a notiknál akkor most nem hátrányból indulna.
Sok év kell nekik ahhoz, hogy ne bóvliként tekintsenek a termékeikre, de én örülnék neki ha sikerülne maradniuk ebben az üzletágban is.Nem mondanám azt, hogy sz*rok a Fujitsu termékei, nem tudod, hogy meddig bírják a strapát, ha megnézed a HP üzleti notijait akkor meglátod, hogy azok sem néznek ki másképp. Persze most ne az Amilo-kra és az Esprimo-kra goldolj, hanem a drágább modellekre.
Majd pár év múlva kiderül, hogy meddig lesz jó az új széria, addig az üzletemberek meg majd eldöntik, hogy kell e nekik ez vagy sem. -
zsigus
őstag
Csatlakozom, egy üzleti gépbe teljesen felesleges egy diszkrét VGA, amikor csak kapcsolattartásra, e-mail-ezésre, dokumentumok kezelésére, vagy éppen prezentációra használják.
Nem tudom, hogy miért kell ennyi embernek VGA, amikor egy üzletember talán félévente egyszer pasziánszozik és azt hiszem arra ez is megfelel.Igaz, hogy ennek az IGP-nek nem a legjobb a teljesítménye és sokan az ATI IGP-khez hasonlítják, de mivel az ATI nem gyárt az Intel-nek chipset-eket, és az összes többi cégnek is be van tiltva (az Intelen kívül persze), hogy gyártsanak ezért szerintem felesleges erről vitázni.
Kivéve annak aki meg tudja oldani azt, hogy egy ATI HD 4200 menjen egy Core i7-essel
Ebbe a gépbe teljesen felesleges nagyobb VGA, még ha fele ilyen erős lenne akkor is megfelelne, a lényeg az, hogy a win menjen rajta.
-
novodns
csendes tag
sokan hiányolják a készülékből a videókártyát.
azt gondolom, hogy nagyon árulkodó egy másik Lifebook (E780) adatlapjáról vett adat:
akku üzemidő egy akkuval akár 12 óra (két akkuval 18 óra)
ha ugyanezt a modellt NV GT330 kártyával kérjük, akkor egy akkuval csak 5 óra (két akkuval 8 óra)üzleti környezetben a 5-ből 4 felhasználó inkább a hosszabb akku-üzemidőt igényli a videó teljesítmény helyett
-
novodns
csendes tag
Kedves dabadab!
Csatoltam egy képet a két vállalat területi felépítéséről.
A Fujitsu Siemens a Fujitsu-tól teljesen eltérő vezetőségű és teljesen különböző beszerzési politikát folytató vállalat volt.
Az Amilo az FSC, a Lifebook a Fujitsu gyártmánya - habár a gyártmányt szó az Amilo esetében erős, hiszen ugyanott, Tajvanon és Kínában készültek, ahol a HP, Dell noteszgépek készülnek a mai napig is.
Ázsiában és Amerikában nem ismerik a Fujtisu Siemens-et és az Amilo-t is érdeklődve nézegetnék, mint a Trabantot az Audi gyárban.
Mi sem ismerjük (még) az összes Lifebookot, pedig van egy-két igazán tetszetős darab, ami szerintem itthon is keresett lenne. Pl
http://www.notebookcheck.net/Fujitsu-LifeBook-LH700.30188.0.html
http://www.pocketables.net/2010/03/review-fujitsu-lifebook-uh900-loox-ug90.htmlA Fujitsu számára fel van adva a lecke, hogy a márkát feljebb pozícionálja. Most még mindenki Suzuki-ként ismeri a gyártót, miközben valójában egy japán felsőkategóriás gyártó, mint a Lexus.
Ugyanakkor a Fujitsu Siemens német és hazai vezetőinek megköszönhetjük, hogy elérhető árban biztosítottak célnak megfelelő notikat, amelyekből a mai napig is több tízezer darab működik a magyar háztartásokban probléma nélkül (csak az elégedettek nem kiabálnak)
-
dabadab
titán
Hát akkor nézzük:
1. "az Amilok meg a Lifebookok is az ő termékeik"Ebben mi a nem igaz? Mégis, akkor kinek a termékei voltak ezek? Mert én bizony FujtisuSiemens logót láttam a Lifebookon meg az Amilon is (most meg nyilván simán Fujitsu van mindkettőn).
2. "És a Lifebookok a maguk kategóriájában nem túl jó gépek (ahogy ezt remekül illusztrálja a tesztben szereplő darab is), semmiképpen nincsenek pl. a Thinkpadek szintjén."
Erről lehet mondani, hogy vélemény, de legalább megalapozott: több évig használtam Lifebookot (többfélét is, céges gép volt) meg Thinkpadet is (ez meg az enyém), láttam a különbséget.
-
d900t
senior tag
Átolvasva, jogos.
Korábban már rudit is sikerült kiosztanom egy balul sikerült teszt után.Úgy gondolom, hogy egy "szaklapnak" nagy a felelőssége a tartalmat tekintve, legyenek azok akár a fórumon belül is. ez itt nem a nők lapja café IT fóruma.Nem tartom szerencsésnek, amikor valaki moderátor státuszban leint valakit, aki egyébként tökéletesen fogja meg a lényeget (kekegsm), majd az egészet lezárja egy bődületes tartalmi tévedéssel.
Az ilyen esetekben nem lehetsz te sem elnéző magaddal, sem pedig parci veled.Nagyon nem szerencsés, ha valaki moderátor státuszban ragaszkodik a vélt - egyébként téves - igazához. A státuszod felelősséggel is jár, mert a hozzászólásaid nyilvánvalóbban hitelesebbek a megtéveszthető olvasók (kekegsm kedvéét: lámák) szemében, mint például az enyém.
-
-
d900t
senior tag
Hát ez sem egészen így van:
Volt szerencsém ebben a gyárban járni. Láttuk az alaplapgyártó részleget. A kasztni préselő üzemet is. Akkor még a vinyó és a RAM is Fujitsu volt, tudtommal azóta ez már nem így van.
Jártunk az összeszerelő sor mellett is. Azzal mondjuk nem volt teljesen szerencsénk, mert éppen egy másik neves japán "gyártó" gépeit szerelték össze, mert bérmunkában ilyesmivel is foglalkoznak. -
dabadab
titán
Akkor legy szives, dontsd mar el, hogy mit akarsz mondani. Ha egyszer azt mondod, hogy a '99-es fuzio elott nem volt a Siemensnek notebookja, akkor az nem igaz, mert volt, a Siemens-Nixdorf gyartott notebookokat. A kezdetek alatt meg a notebookok szeleskoru megjeleneset ertettem, ami ugy '90 tajan tortent.
Azt meg mondjuk meg mindig nem ertem, hogy mire fel a kioszto hangnem.
-
d900t
senior tag
"Akkor miért made in japan van az aljára írva?
Egyébként nekem mindegy hol gyártják, a lényeg a minőségbiztosítás és a tervezés."
Azért, mert az üres bareboneokat átviszik japánba és ott szerelik bele a legendás japános precizitással a vinyót és a RAM-otegyébként anno ugyanezzel a trükkel lett made in germany az amilóból és a toshiba satellitebol is.
További rossz hír számodra, hogy a Quanta nem egy szimpla szerződéses gyártó, mert a tervezés nyűgjét is átvállalják a megbízótól, sőt ha kell a dizájnolást is. (SONY esetében ez utóbbi nem játszik)
egy kis olvasnivaló, bár a ph-n is meg szokott jelenni fordításban:
-
Magnum_
nagyúr
a teszt tetszett, de azért ez az ár nem sok egy kicsit ezért a gépért??
-
d900t
senior tag
"Ez pont nem igaz, a Siemens-Nixdorfnak nagyjából a kezdetek óta voltak notebookjai."
Egyre jobban megyünk bele a vetésbe. Kezdetektől fogva bajosan, mert a Siemens-Nixdorf nevetcsak a Nixdorf felvásárlása után vette fel a cég. Azonban már ekkor is Fujitsu gépeket lehetett Siemens(-Nixdorf) néven kapni. egyedül a halvány pasztellzöld színében tért el az eredeti modelltől. A kapcsolat egyébként nem meglepő, mert a Fujitsu alapítója maga a Siemens.
-
fotel
aktív tag
-
rolkaDb
aktív tag
Nem rossz ki noti. A cikk is jó lett.
-
d900t
senior tag
Hát mit is mondjak...itt sem kell szofisztikált tudás ahhoz, hogy valakiből moderátor legyen.
Akkor helyzet igen rövidre szabva.
A Fujitsu és a Siemens alapított egy közös céget, mely kizárólag Európában ügyködött, minden más régióban megmaradt a Fujitsu. A Siemensnek nem volt notebookja, a Fujitsu pedig akkor (is) nyűglődött európában, mert a Japánban gyártott - ergo méregdrága - LifeBookokkal nem tudott labdába rúgni.
A közös cégnek német vezetősége lett, melynek első dolga lett körbenézni a piacon legolcsóbban gyártó tajvani - később kínai - beszállítók között. Semmi nem számított csak az ár. Ezek lettek az Amilók. A LifeBookok továbbra is megmaradtak a piacon, de egyre inkább háttérbe szorultak az Amilók mögött. Nagyon nehéz volt elmagyarázni a halandóknak, hogy a Metro áruházakban kapható olcsó fusi és a hozzá képest baromi drága LifeBook között mi a különbség. Ez egyértelmű, hiszen még itt is totál homályban tapogatóztok.kb. 5-6 év elég volt arra - illetve kellett hozzá - , hogy az Amilo projekt totálisan devalváljon egy értékes brandet. Azt hiszem, hogy a közös vállalat koporsójába mi is bevertünk egy szöget, amikor - mint notebook kereskedő cég - egy japán gyárlátogatás során feltettük a kérdést a japóknak, hogy ebben nekik mégis mi is az üzlet. Annyi bizonyos, hogy hatalmas balhé lett belőle, mert az itteni FS vezetők mehettek Augsburgba rapportra.
Ezután egy éven belül vége lett a közös vállalatnak, a fujitsu kivásárolta a Siemenst. További egy év kellett ahhoz, hogy a cég megszabaduljon a korábban lekötött kinai volumentől. Mostanra nagyjából elfogyott a készlet.
Ezentúl kizárólag a Fujitsu által Japánban gyártott LifeBook barebone-okra épül a Fujitsu palettája. Napokon belül kapható lesz a LifeBook A széria, mely árban nagyjából pariban lesz a többi márkával, cserébe Japán gyártást és minőséget adnak 3 év garanciával.
Nincs még egy gyártó, akinek a belépő modeljle meg tudja közelíteni ezt a szintet.Nos, igen röviden kb. ennyi a háttér történet. Évekbe telik, mire beépül a köztudatba.
-
fotel
aktív tag
Ezért az árért vaio z-t kapni jobb kijelzővel és gpu-val már. Mondjuk van egy három éves lifebook e8110-em is és nagyon kellemes csalódás volt.
-
wierra
senior tag
-
benoce
tag
Az való igaz, hogy az FSC-t nem szabad minden esetben keverni az anyacéggel, mert ugye 1999-ben állapodtak meg egy közös (joint venture) cégben a Siemensel. Nagyon sokan nem is ismerik a japánban maradt részét, ez bizony nem lett megosztva a gajdzsinokkal.
1999-ben 50/50% részben egyeztek meg, és 10 éves időtartamban, ahol is eldöntötték hogy felülvizsgálják a dolgokat egy évtized múlva. Megtörtént. Szétváltak.Bizony, van egy olyan zárt rész ami számunkra megfoghatatlan, hasonlóan az Epson vagy Sharp notikhoz, ez lenne az FMV márka Fujitsu szinten. FMV = Fujitsu Multimedia Vision
Most kezdik a portfóliókat nemzetközi szinten összemosni.
Ennek az első jele az A széria, amit valóban Németországban (kimondott eu országoknak) raknak össze. Hála az EU szabályozásoknak.
Ne magyar szokás szerint fikázzuk a terméket, vagy egymást. Türelem, 3 év és kiderül ér valamit ez a széria. Biztos vagyok benne, hogy a piacon a Fujitsunak is van helye.Az árakkal valóban vannak problémák, de szerintem megoldják azt is.
-
Tidus
addikt
Nálam a design bejön matt külső és kijelző, ki nem állhatom a csilli villi laptopokat, újjlenyomat karc por, minden látszik.
Viszont az ár eléggé húzós, ennyiért jobbat is lehet, komolyabb felszereltséggel.
Amúgy tetszet a bemutató. -
X-Master
tag
A Business kategóriás laptop az azt jeelnti, hogy erős közepes processzor, közepes mennyiségű ram, harmatgyenge vga, és ósdi szürke dizájn majdnem fél milláért?
Nem is tudtam.
Ennyi pénzért már olyan profi, játékra is alkalmas, akár 4magos procis dx11-es laptopot is simán lehet venni, hogy az eszméletlen. Nem értem mi kerül ezen ennyibe.
-
Atos23
senior tag
Az arcodból visszavehetnél, ez egy fórum, nem pedig "ki az okosabb és a keményebb majomszínpad"
Egyenlő vele minőségben, sőt ha hozzáértő lennél, esetleg még IT-ben is dolgoznál, tudnád, hogy annyi baj van velük, mint az FSC-vel. Ugyanúgy elmegy a BGA, ugyanúgy rossz a hűtés, és ugyanúgy behal az alaplap.
-
Dr_Syrex
senior tag
hát van még mit javítani, van hova fejlődni
-
dabadab
titán
"Szóval a sok lámának:
A Fujitsu nem egyenlő a FujitsuSiemens-el."
Nem kellene lámázni, mert de.
A cég régebben Fujitsu Siemens Computers (FSC) néven futott, tavaly áprilistól már csak simán Fujitsu, de az Amilok meg a Lifebookok is az ő termékeik. És a Lifebookok a maguk kategóriájában nem túl jó gépek (ahogy ezt remekül illusztrálja a tesztben szereplő darab is), semmiképpen nincsenek pl. a Thinkpadek szintjén.
-
kekegsm
őstag
Szerencse, hogy nem téged kér a céged, hanem egy hozzáértőt...
Szóval a sok lámának:
A Fujitsu nem egyenlő a FujitsuSiemens-el.
A Fujitsu egy japán cég, vérprofi gépeket gyárt, amik picit sem maradnak el egy Thinkpadtől, Latitudetől, Tegratól (Elitebook/Probook párost most nem említem, mert a HP minősége nagyságrendeket eset az utóbbi időben)
A lifebook az nem amilo. A lifebook mindig is drága volt, és jó. Az amilo olcsó volt és vacak.
-
waverider
senior tag
köszönjük a remek kis tesztet!
reménykedhetek egy FS TH700 típus tesztjében is? -
Atke
senior tag
Szerintem ennyi pénzért jóval minőségibb notebookot is lehet venni. Példának ott a HP 8440P
igaz kell még bele 2gb ram, meg Magyar billentyűzet, de azt hiszem még így is bőven kijön 410.000-ből. Sőt, még SSD-t is rakhatunk bele, illetve egy plusz akkumulátort is vehetünk hozzá. és még maradna szerintem elinni is mit
....
-
Atos23
senior tag
Ez így összhatásra kb. egy 150 ezres notebook.Pl. ugyanaz a régi, bezajosodó retek hűtő, mint az Amilo szériában.
Ha egy cég a régi rossz véleményeket meg akarja szüntetni, akkor bizony először az árat tartsa viszonylag lent, valós minőség, és erős hardverkiépítés mellett. Így a User pár év alatt magától rájön, hogy ez tényleg jó, és nem is túl drága, akkor veszek már magamnak is egy ilyet.
Ha jól értem, Ők bejelentik hogy innentől fáin minőséget gyártanak, és ez abban mutatkozik meg, hogy extrém drága lesz, ellenben a minőséget nem lehet bizonyítani 1-2 hónap alatt.Ha a cégem megkérne, hogy vegyünk 50 bármilyen márkájú, de erős és hosszú életű notit a usereinknek, Isten ments, hogy félmillás Fujitsut ajánljak. Utánna meg ha 3 évesen már 30-40 elpusztult belőle, engem részesítenek egy alapos anális bakancsmasszázsban.
Szal várjon türelemmel a Fujitsu 2-3 évet, míg kiderül a valós minőség.
-
válasz
eszterencs #39 üzenetére
Egy régi sony kártya igencsak tudja nyomni a pocakomat.
Hozzátenném, egyik sem kicsi -
dabadab
titán
"teljesen felesleges egy ilyen kijelzőhöz és integrált vga-hoz a core i7"
Ja, mert ha lecserélnék a VGA-t egy gyorsabbra, a CPU-t meg lassabbra, akkor sokkal kiegyensúlyozottabban futna rajta a Visual Studio, igaz?....
Komolyan, ennyire nehéz elképzelni, hogy egy laptopot nem csak játékra lehet használni, hanem mondjuk dolgozni is lehet rajta? Főleg egy Lifebooknál, ami eleve a vállalati felhasználóknak készül, ott egy VGA-val szemben elég sokszor annyi az elvárás, hogy adjon valami képet és minél kevesebbet fogyasszon.
-
eszterencs
HÁZIGAZDA
Basszus, már megint elfelejtettem beírni a szerzőt...
én csak szerkesztettem a cikket, nem én írtam, de ha nem töltöm ki a "szerző" rovatot feltöltésnél, a motor automatikusan engem rak be...
Amúgy részben egyetértek a hozzászólással, mert én is rengeteget használom a gépemet ölben, és a hangcsatlakozóból kiálló dugó engem is zavar elöl, viszont a memkártyaolvasó annyira nem, mert abban "elmerül" a kártya.
-
Tolkarius
tag
Nekem nagyon tetszik, bár ebbe is az a bosszantó h a videokártya írtózatosan gyenge... egy ilyen kaliberü géphez dupla kéne bele, egy ilyen gagyi intel sima netezéshez, és egy szükség szerint aktiválható komolyabb kártya... Mert azért mégiscsak...
-
Findzs
addikt
az ára szerintem nem tükrözi a minőségét
egy ilyen árkategóriájú notinak fehér bill meg ezüst csuklótámasz és kék szúrófényű led olyan gagyi bóvli hatást kelt, nem beszélve a gyenge fedélrőlteljesen felesleges egy ilyen kijelzőhöz és integrált vga-hoz a core i7
vannak kellemes tulajdonságai mint pl: a plusz akku meg a matt kijelző de összességében átgondolatlan és ár/érték arányba gyenge -
Flashback
addikt
Bizonyára feltűnt az olvasónak a touchpad melletti korong alakú valami. Nos, ez ugyancsak egy érintőpad, csak épp ez gördítésre szolgál.
Sony Vaio-k is tudják ezt, csak ott nincs erre külön rész, a fő touchpadon keresztül. -
-
Kiba. ronda
-
banhammer
veterán
Kicsivel több, mint 400 ezer Forintot elkérni ezért a gépért rablás.
-
dabadab
titán
válasz
spirit007 #11 üzenetére
A pöcökegér akkor tud nagyon jó lenni, ha az ember elsősorban gépel és csak néha kell egerezni, mert ilyenkor nem kell emiatt elvenni az embernek a kezét a home row-ból (itt persze feltételezzük, hogy a felhasználó tud gépírni).
A tapipad - pöcökegér mondjuk inkább vallási kérdés, engem a tapipad zavar (főleg az, hogy sokszor véletlenül nyomom meg), a gépemen ki is kapcsoltam.
A "normális" jelző meg nem véletlen, volt szerencsém olyan Lifebook szériához, amin volt ugyan, de valami rettenetesen használhatatlan vacak volt. -
XuChi
addikt
Ilyen jó cpu mellé azárt kár volt az intel gma
.
-
zsigus
őstag
válasz
MuzikJunkie #18 üzenetére
Nekem előtte egy ASUS volt, még régebbi P4-es, de a táska cipzárja össze vissza karcolta, érdekes módon az FSC-n egy karc nem volt pedig ugyanabban hordtam.
Én kellemesen csalódtam benne, nekem is csak erre volt pénzem akkor amikor vettem de egy kis memória bővítéssel (1+1Gb) megúsztam olcsón. Bár gyanítom már nem lehet kapni főleg annyiért. -
Zanik
addikt
"Tőle jobbra kapott helyet a memóriakártya-olvasó, amit a hang ki- és bemenet jack aljzatai követnek. Jó helyet kapott mindegyik, hiszen ezek elég gyakran használt dolgok, és így tényleg kéznél vannak."
Elnézést kell kérjek eszterencs-től, de ezzel a fenti kijelentésével valahogy nem tudok egyetérteni, mert szerintem pont nincs jó helyen az a két dolog, ugyanis ölben használva a gépet bizony zavaró lehet egy kiálló jackdugó, vagy hogy épp a hasunk alól kell kikapni az SD-kártyát. Én személy szerint sokkal praktikusabbnak tartom a noti jobb oldalára (előre) tenni ezeket a dolgokat, ahonnan bármikor kényelmesen kikaphatom a füllhallgató zsinórját vagy a memóriakártyát. Mondom mindezt úgy, hogy balkezes vagyok.
-
Na hát igen, a régebbi Lifebookok is híresen könnyűek voltak, és persze kevéssé strapabíróak
Ennek ellenére még ma is kéne egy 7010 vagy 7020, de ez is.
-
Ha megnézed a videot, akkor műanyag az egész ház. Ezt megszokhattuk pont a probook szériánál. Hajlik a gép alsó fele, amikor bepattinják a szűrő keretét. Nem hiszem hogy nagy erőhatásnak van kitéve. Hozzá teszem, a probookoknál egyes helyeken már fémeket is használnak. Pl nézd meg ezt a gépet,[link] nézd meg az árát, és nézz pár videót róla. Szerintem nincs akkora különbség, mint amennyit az árkülönbség indokolna. Oké, i3 van benne, de most őszintén. Mi az, ami annyira porcesszorigényes, és menet közben kell elvégezni ?
Az akksija is kisebb, tudom. Ellenben tuti vásárolható hozzá nagyobb kapacitású.
Nem vagyok hp fan egyébként, távol áll tőlem a márka minden tekintetben. -
benoce
tag
Pöcökegér hiányzik, sajnos beáldozták.
Szeretjük a LifeBook szériát, sokat bírnak, nem nagyon nyűgösek (azért volt egy-két széria, ami az anyád kategória), lehetett ütni-vágni, céges környezetben úgy sem volt gazdája. -
MuzikJunkie
aktív tag
Ha belesasolsz az infómba, akkor látod, hogy van egy Dell gépem is. Nem gyalázom jobban, mint a V5505-öt, de mégis jobban karcolódik, mint ez.
Strapa a plasztik az FSC-n nagyon. Touchpad kezd picit kopni, de így is csak napfényben látni, egyébként nem.
Hardveresen meg azt csippantom benne, hogy gyárilag 2 gigás modult pakoltak, így könnyen fel tudtam húzni 4 gigára a ramot és a Pinnacle hasít rajta, mint atom.Bár a cikkben szereplő gép burkolata lehet, hogy nem állja meg a helyét első blikkre a prémium kategóriában, de tény, hogy FSC tudja a kopásálló plasztik titkát.
-
pukkancska
tag
Hát...Nem rossz...nem rossz..De az ára... Hát, az elég húzós.
Még nem láttam ilyen köröcskét, a tapipad mellett,de kiváncsian megnézném, hogy milyen.
Szép kis gép.. Az a 3 év garancia az nagyon jó , de ennyi pénzért ez kell is! -
hodostamas
addikt
Jó lett a videó teszt, főleg a képernyő bemutatós, ilyen lehetne minden noti tesztnél
Gondolom az ára nem lesz valami alacsony, ott meg ilyen képernyő hajlítás, háát.. -
Misi1979
őstag
Abszolut nem gyozott meg. Minimal design es muanyag, ez nalam nem premium-kategoria.
-
zsigus
őstag
válasz
MuzikJunkie #1 üzenetére
Egyetértek, nekem is volt egy Esprimo V5505-ös gépem, kb. 1 évig használtam (elég rendesen) és tökéletesen működött! Már azóta eladtam de sem egy karcolás sem semmi baja nem volt, igaz hogy nem csillogott-villogott de a célnak tökéletesen megfelelt. És 88e Ft-ot fizettem érte újonnan, garanciával!
-
Nem estem hasra. Ennél olcsóbb kategóriában is van hasonló ajánlat, sőt ...
Arról nem is beszélve, hogy ekkora dobozba mi a fenének ekkora procit belerakni ?
Látszik is a hűtő hangján, meg a proci hőfokon. Talán egy i3 jobban illene bele. HP-ban féláron találni hasonló konstrukciót, igaz annak alapból kisebb az akksija, bár gondolom vásárolható hozzá nagyobb. Még mindig olcsóbb mint ez a csomag. -
Surfym@n
senior tag
-
Entryy
aktív tag
Tudom,h nem a graf az erőssége ennek a kategóriának,de ezt miért kell erőltetni/alkalmazni
Intel GMA HD
Valami kis 5xxx ati vagy nv 330 valami.
Tudom TimelineX 3820TG-434G50MN, de mégiscsak egy ACER, HP Envy 14 meg már nagy.
Nekem még ODD sem kéne csak ilyesmi felszereltség mellé egy közepes VGA.
-
Surfym@n
senior tag
Nagyon szupi kis gép, optimálisnak mondható hardver és akksi...
Ha 16:10es lenne a monitor és lenne pöcökegér, meg bill.fény akkor sztem versenyezhetne a ThinkPadekkelel meg a Dell-lel.
Az alján jól láttam, van rajta port-replikátor?
Nem írtatok róla... -
bolvar
senior tag
hát az a pót aki nem sokat dob legalábbis én sokkal többre számítottam.de ötletnek nem rossz.
-
MuzikJunkie
aktív tag
Nekem Esprimo Mobile V5505 (is) van.
Kényszerből vettem, mert hirtelen meghalt a HP-m és csak erre volt zsém. Aztán kellemesen csalódtam benne!Bluetooth, 3G modem (előző tulaj tette bele) satöbbi, tök olcsón, és hiába gyilkolom, semmi baja. (le is kopogom)... Lehet ez már egy jobban összerakott széria, de ha az új Lifebook minimum ennyire lesz tartós, akkor lehet odavész az FSC = foscsi beidegződés.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Megvizsgáltuk, mire képes a Fujitsu felsőkategóriás Lifebook laptopja, az S760.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ford topik
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Xbox Series X|S
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- GTA VI
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- ÚJ, GARIS! Dell Latitude 5450 - 14" FHD / Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe SSD / HDMI 2.1
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- Új Acer Predator HELIOS NEO 16 Gamer Tervező Laptop -35% i9-14900H 32/1TB RTX 4070 8GB 2,5K 240Hz
- ASUS Vivobook Pro 14 OLED - RTX 3050 - R7 5800H - 16GB RAM - 500GB NVME SSD
- Lenovo Legion 5 15ACH6H
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! ASROCK Radeon RX 9070 16GB GDDR6 Steel Legend OC Videokártya
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest