- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Hisense LCD és LED TV-k
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Apple asztali gépek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsigus
őstag
Deathmatch az komoly
Nálunk azért nem volt ennyire durva, de azért itt sem szeretett senki unatkozni, nekem őszintén szólva nem sok dolgom volt, szóval belefért. De visszagondolva azért elég húzós volt, kitehettek volna szó nélkül ha éppen benéz a CEO. És nem voltunk épp eldugott helyen.
Sajnálom is, hogy otthagytam azt a munkát -
zsigus
őstag
Dolgoztam, de nem programozóként!
És játszottam is, nem egyszer igaz, hogy csak az alap win-es játékokkal de hidd el van olyan alkalom amikor lehet és unaloműzőként jó is.
Persze ez cégtől is függ, nálunk inkább az internet volt a sláger, nem egyszer láttam a főnökömet is az expressz-en
Pedig egy manager-től kicsit többet várnék, példamutatás miatt is.Programozónál a hordozhatóság számíthat a rugalmasság miatt, de az üzemidő nem. Sztem útközben nem programoz senki.
-
zsigus
őstag
Csak egy dolgot nem értek. Miért veszik az ilyen gépeket a programozók amikor:
1; Nekik semmi szükségük nincs arra, hogy 12 órás üzemidő legyen akkuról, mert vonaton, buszon, meg utazás közben nem fognak programozni. Ott pedig a hordozhatóság számít, nem az akkuidő.
2; Sokkal olcsóbban megússzák akkor ha vesznek valamilyen jó minőségű integrált, egyszerű gépet aminek jobb a kijelzője, és erősebb a procija mert az max. 300e-be kerül nem félmillióba, mint egy üzleti gép
3; nincs szükségük sem presztízsre, sem üzleti desingn-ra sem semmi hasonló dologra
Sztem van munka gép, ami a programozóknak kell [link], és van business class gép ami a főnökeiknek kell, manager-eknek, igazgatóknak, üzletkötőknek stb. [link],
Ha már a HP-ról volt szó, itt elég egyértelmű az ár különbség az egyik 300e-től a másik 530e-től indul, ugyan olyan procival. Sőt programozási célokra a HP-nek vannak munkaállomásai is
[link]
Bár ez már inkább 3D-hez van.Ez a kategória azoknak van akik tényleg folyton úton vannak, tárgyalásról tárgyalásra járnak, és a hordozhatóság\üzemidő a legfontosabb.
Sztem a felirat pedig elég egyértelmű (Your Best Friend On The Move), és nem dolgozóknak szánták ezt.
Hidd el bármennyire is "kis" cég a noti gyártásban a Fujitsu, ők is tisztában vannak az igényekkel, nem véletlenül lett ez ilyen amilyen.Játék:
Ha programozókról beszélünk akkor sztem meg tudják oldani azt, hogy az sw korlátait átugorják, de ha hw-esen nem tudnak (csak max. pasziánszot és hasonlókat) akkor más a helyzet. Hidd el vannak olyan pofátlan emberek akik még játék DVD-t is bevinnének a munkahelyi gépükre, és felnyomnák rá, de ezen próbálkozhat. -
zsigus
őstag
Ja és ez egy business class gép, elsősorban ÜZLETI célokra lehet, hogy használják másra is, de ettől függetlenül üzletemberek igényeit nézték amikor tervezték. Nem tudom miért erőltetitek ennyire a programozást, biztos van aki erre használja, de nem erre tervezték!
Legyetek szívesek elolvasni a feliratot! És hagyjuk a programozást innentől. -
zsigus
őstag
Én egy üzleti gépnél elvárnám, hogy ne tudjon játszani az alkalmazottam, viszont a proci legyen erős, hogy a gép ne legyen lassú.
És a notik piacán vagy erős hw-es "multimédia" gép van vagy gyenge és olcsó (netbook, vagy belépőszint).
Létezik ugyan közép kategória is de a proci nem elég erős ehhez, nem véletlenül van i7 benne.
Ezért külön kategória az üzleti gép. Az igények és az elvárások szülték.
Persze régen csak üzleti sz.gép létezett, de azóta kicsit változott a világ.
És kategorizálva van minden. -
zsigus
őstag
Igen, de azt is el lehet mondani, hogy az a 100e Ft-os gépük a maga kategóriájában a konkurenciához mérten jobb.
ThinkPad-ek is indulhatnának az alacsony árkategóriában de mégsem teszik (nem tudom miért mert egyértelmű, hogy ott van a nagyobb pénz), bár eléggé rossz példa ez mert tényleg nincsenek egy "hullámhosszon" a HP és a Lenovo.
De a HP-nek is van konkurenciája az olcsó gépek között, és mivel ők a piacvezetők valószínű, hogy ott többet nyújtanak mint a többiek.
Egyébként kíváncsi lennék egy olyan statisztikára ahol összemérik a HP csak üzleti és a Lenovo csak üzleti gépeit lehetséges, hogy nem lenne olyan nagy eltérés a két cég között, mint amilyet te látsz. Csak üzleti gépeket vagyis az 500e Ft -os kategória amit mondtál. -
kekegsm
őstag
Legalább te mint hozzáértő ne mondj ilyet. Jól tudod, hogy a Lifebookok echte japán gépek, és szerintem tisztában is vagy vele, hogy hány és hány cég használja őket, olyan cégek, akik ezerszer is meggondolják, hogy mire adják ki a pénzüket.
Az FSC idején a lifebook jött a japánoktól (F), míg az amilo meg esprimo a németektől (S).
-
zsigus
őstag
Ezt azért nem mondanám ilyen egyértelműen, hogy a minőségnek nincs köze a piaci részesedéshez.
Bár sokat nyom a latba a marketing, mostanában főleg de azért sok negatív tapasztalattól előbb utóbb elterjedt volna a hír, hogy sz*rok a termékeik. És már elég régen vezetnek.Kirrr:
Most is van azért olyan notijuk ami azért sztem nem rossz pl. Pavilon sorozat, bár az nem ez a kategória. -
zsigus
őstag
Azt szeretnék neked elmondani, hogy a LifeBook nem FSC gyártmány hanem Fujitsu csak itt az EU-ban adják (adták) Fujitsu-Siemens névvel. Legalábbis én ezt vettem ki, és ez lehetett a tartalmi hiba.
Mindenesetre az egyesüléssel eléggé elba**ták az Európai piacot, ha inkább maradt volna a Fujitsu az eredeti névnél a notiknál akkor most nem hátrányból indulna.
Sok év kell nekik ahhoz, hogy ne bóvliként tekintsenek a termékeikre, de én örülnék neki ha sikerülne maradniuk ebben az üzletágban is.Nem mondanám azt, hogy sz*rok a Fujitsu termékei, nem tudod, hogy meddig bírják a strapát, ha megnézed a HP üzleti notijait akkor meglátod, hogy azok sem néznek ki másképp. Persze most ne az Amilo-kra és az Esprimo-kra goldolj, hanem a drágább modellekre.
Majd pár év múlva kiderül, hogy meddig lesz jó az új széria, addig az üzletemberek meg majd eldöntik, hogy kell e nekik ez vagy sem. -
novodns
csendes tag
Kedves dabadab!
Csatoltam egy képet a két vállalat területi felépítéséről.
A Fujitsu Siemens a Fujitsu-tól teljesen eltérő vezetőségű és teljesen különböző beszerzési politikát folytató vállalat volt.
Az Amilo az FSC, a Lifebook a Fujitsu gyártmánya - habár a gyártmányt szó az Amilo esetében erős, hiszen ugyanott, Tajvanon és Kínában készültek, ahol a HP, Dell noteszgépek készülnek a mai napig is.
Ázsiában és Amerikában nem ismerik a Fujtisu Siemens-et és az Amilo-t is érdeklődve nézegetnék, mint a Trabantot az Audi gyárban.
Mi sem ismerjük (még) az összes Lifebookot, pedig van egy-két igazán tetszetős darab, ami szerintem itthon is keresett lenne. Pl
http://www.notebookcheck.net/Fujitsu-LifeBook-LH700.30188.0.html
http://www.pocketables.net/2010/03/review-fujitsu-lifebook-uh900-loox-ug90.htmlA Fujitsu számára fel van adva a lecke, hogy a márkát feljebb pozícionálja. Most még mindenki Suzuki-ként ismeri a gyártót, miközben valójában egy japán felsőkategóriás gyártó, mint a Lexus.
Ugyanakkor a Fujitsu Siemens német és hazai vezetőinek megköszönhetjük, hogy elérhető árban biztosítottak célnak megfelelő notikat, amelyekből a mai napig is több tízezer darab működik a magyar háztartásokban probléma nélkül (csak az elégedettek nem kiabálnak)
-
d900t
senior tag
Átolvasva, jogos.
Korábban már rudit is sikerült kiosztanom egy balul sikerült teszt után.Úgy gondolom, hogy egy "szaklapnak" nagy a felelőssége a tartalmat tekintve, legyenek azok akár a fórumon belül is. ez itt nem a nők lapja café IT fóruma.Nem tartom szerencsésnek, amikor valaki moderátor státuszban leint valakit, aki egyébként tökéletesen fogja meg a lényeget (kekegsm), majd az egészet lezárja egy bődületes tartalmi tévedéssel.
Az ilyen esetekben nem lehetsz te sem elnéző magaddal, sem pedig parci veled.Nagyon nem szerencsés, ha valaki moderátor státuszban ragaszkodik a vélt - egyébként téves - igazához. A státuszod felelősséggel is jár, mert a hozzászólásaid nyilvánvalóbban hitelesebbek a megtéveszthető olvasók (kekegsm kedvéét: lámák) szemében, mint például az enyém.
-
d900t
senior tag
"Ez pont nem igaz, a Siemens-Nixdorfnak nagyjából a kezdetek óta voltak notebookjai."
Egyre jobban megyünk bele a vetésbe. Kezdetektől fogva bajosan, mert a Siemens-Nixdorf nevetcsak a Nixdorf felvásárlása után vette fel a cég. Azonban már ekkor is Fujitsu gépeket lehetett Siemens(-Nixdorf) néven kapni. egyedül a halvány pasztellzöld színében tért el az eredeti modelltől. A kapcsolat egyébként nem meglepő, mert a Fujitsu alapítója maga a Siemens.
-
d900t
senior tag
Hát mit is mondjak...itt sem kell szofisztikált tudás ahhoz, hogy valakiből moderátor legyen.
Akkor helyzet igen rövidre szabva.
A Fujitsu és a Siemens alapított egy közös céget, mely kizárólag Európában ügyködött, minden más régióban megmaradt a Fujitsu. A Siemensnek nem volt notebookja, a Fujitsu pedig akkor (is) nyűglődött európában, mert a Japánban gyártott - ergo méregdrága - LifeBookokkal nem tudott labdába rúgni.
A közös cégnek német vezetősége lett, melynek első dolga lett körbenézni a piacon legolcsóbban gyártó tajvani - később kínai - beszállítók között. Semmi nem számított csak az ár. Ezek lettek az Amilók. A LifeBookok továbbra is megmaradtak a piacon, de egyre inkább háttérbe szorultak az Amilók mögött. Nagyon nehéz volt elmagyarázni a halandóknak, hogy a Metro áruházakban kapható olcsó fusi és a hozzá képest baromi drága LifeBook között mi a különbség. Ez egyértelmű, hiszen még itt is totál homályban tapogatóztok.kb. 5-6 év elég volt arra - illetve kellett hozzá - , hogy az Amilo projekt totálisan devalváljon egy értékes brandet. Azt hiszem, hogy a közös vállalat koporsójába mi is bevertünk egy szöget, amikor - mint notebook kereskedő cég - egy japán gyárlátogatás során feltettük a kérdést a japóknak, hogy ebben nekik mégis mi is az üzlet. Annyi bizonyos, hogy hatalmas balhé lett belőle, mert az itteni FS vezetők mehettek Augsburgba rapportra.
Ezután egy éven belül vége lett a közös vállalatnak, a fujitsu kivásárolta a Siemenst. További egy év kellett ahhoz, hogy a cég megszabaduljon a korábban lekötött kinai volumentől. Mostanra nagyjából elfogyott a készlet.
Ezentúl kizárólag a Fujitsu által Japánban gyártott LifeBook barebone-okra épül a Fujitsu palettája. Napokon belül kapható lesz a LifeBook A széria, mely árban nagyjából pariban lesz a többi márkával, cserébe Japán gyártást és minőséget adnak 3 év garanciával.
Nincs még egy gyártó, akinek a belépő modeljle meg tudja közelíteni ezt a szintet.Nos, igen röviden kb. ennyi a háttér történet. Évekbe telik, mire beépül a köztudatba.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Megvizsgáltuk, mire képes a Fujitsu felsőkategóriás Lifebook laptopja, az S760.
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Torrent meghívó kunyeráló
- Gitáros topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Hisense LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Asus RoG STRIX G17 Notebook! WQHD 240Hz / Ryzen 7845HX RTX 4070 / 32GB DDR5 / 1TB NVMe! BeszámítOK
- Lenovo Ideapad 3 14ADA05 20GB RAM 256GB M.2 SSD
- MacBook Pro 16" 2021 / M1 Pro / 16GB / 512GB / Space Grey (117)
- 16" m1pro macbook pro minden gyári tartozékával, tökéletes műszaki állapotban, megkímélve.
- ÚJ, GARIS! Dell Latitude 5450 - 14" FHD / Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe SSD / HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! KFA2 One Click OC RTX 4080 16GB GDDR6X Videokártya!
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + fejhallgató garanciával hibátlan működés
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest