Új hozzászólás Aktív témák
-
poirot
őstag
Mostanában elég sok oldalon totál lefagy a Vivaldi. Ilyenkor csak jobb egérgomb/ablak bezárása segít.
Pl. ha Hirkereso.hu -ról megnézek egy 444.hu-s hireket.
Ti tapasztaltátok ilyent ?
-
repvez
addikt
Ma frissult a böngésző,de azt hittem, hogy modositanak pár dolgon amit a fórumba is jeleztek már páran.
Az egyik az , hogy ha uj lapot nyitsz meg akkor autómatikusan mellényit még egy kezdőoldalt is, az még nem is lenne olyan baj hanem ,hogy azt hagyja aktivon és nem azt amit megnyitottál .A másik meg, hogy 2x kell a linkeken kattintani a kedvencek menüben .
LEhet , hogy ezek kis hibák ,de sokkal jobb lenen ha ezek megváltoznának.
-
repvez
addikt
Rendben átjött minden könyvjelző .Esetleg azt lehet valahol állitani, hogy a speed dial oldalon ahol a legtöbbet használt oldal csempéje jelenik meg, hogy ott a csempe képe az adott oldal ikonja legyen ahogy gyárilag? mert most ha frissitettem az ikont akkor az épen aktuális oldalnézet jelenik meg rajta kicsiben és sokkal jobban mutatna ha csak egy ogo lenne ott.
És a pluginokat bővitményeket hogyan lehet betölteni vagy keresni , létezik hozzá kereső?
Androiddal össze lehet kapcsolni mint a chromot vagy van android verziója?Eddig nagyon tetszik a böngésző , az IE után csak ebben tudom megtenni, hogy bal oldalon fixen legyen rögzitve mappákba a könyvjelzőim eddig ezért nem váltottam az IE-ről pedig sok oldalon nagyon lassan tölt be meg a YT nál is szakadozva töltött be , de a könyvjelzők miatt maradtam , de a vivaldinál ezt meg tudom tenni és minden eddigi probléma eddig megyszünt ami IEben volt.
Márcsak egy bövitményt kell bele épiteni és akkor csak ezt az egyet kell használnom a mostani 2 helyett.
-
poirot
őstag
A könyvjelzőket az explorerből simán importálja. Fájl/adatok importálása.
Nekem gondom volt az előzőnél, beta 1, win 10 alatt, hvg.hu lapokat nem hozta be, most simán hozza. Más lapnál még nem tapasztaltam ezt, minden megy.
A chrome bővítményeit használja, illetve abból nagyon sokat, személy szerint én egy reklámblokkolót raktam fel, müködik.
-
repvez
addikt
letöltöttem a béta2-t. vaalaki tudja, hogy IE11ből hogyan lehet a könyvjelzőket áthozni ?
Illetve ahogy nézem a YT képe szebb mint IE alatt viszont a kép közepe tördelt, olyam mint ha a v-sync nem lenne , ezt eddig nem vettem észre videoknál csak játékoknál.illetve van, olyan dolog ami napi szintű használatban gondot okozna amit nem jelenit meg vagy lefagy tőle? MElyek azok a részek ami még hiányos a béta mivolta miatt? Bővitményeket hol találok hozzá vagy miket támogat?
-
Tomi_Sci
őstag
Elég idegesítő, hogy ha elkezdek írni valamit a címsorba, akkor először a keresés aktív, majd a könyvjelzők, és csak legalul az előzmények. Ja és az auto kiegészítés teljesen random dolgokkal operál. Jó lenne, ha meg lehetne csinálni úgy, mint Chromeban, hogy a javaslatok vegyesen vannak könyvjelzők és előzmények közül, és valóban az van feljebb, amit gyakrabban látogatok. Így egy új lap felkeresése kész tortúra.
-
kovacs65
őstag
Itt a Béta 2 is.
Halad a dolog. -
LLKobe
veterán
Nekem már csak a keresési javaslatok hiányoznak, ha az benne lesz, mehet élesbe.
-
meszike91
senior tag
válasz
Ra's al Ghul #152 üzenetére
Nem, ez még csak béta.
-
Ra's al Ghul
senior tag
Érdemes a Chrome-ról váltani Vivaldi-ra?
-
Pierre75
senior tag
Az asztalim 1 hónapja kidöglött, így laposon szokom az életet. A win10 fürgébb, mint a 7-es volt ezen. Az IE11 30% cpu-ja rendben is lenne, amellett lehet tenni venni. De a Vivaldival jelen pillanatban 80%-nál már szuszog a gép. Abban bízom, hogy legalább az opera fogyasztására le tudják majd szorítani.
Arra nincs ötleted, hogy Opera, Vivaldi pl itt a Prohardveren is sokkal vékonyabban jeleníti meg a betűket, mint az IE11, ahol jobban olvasható így a szöveg. Ez nem állítható vhol?
-
poirot
őstag
válasz
Pierre75 #145 üzenetére
Na jó, azért lehet, hogy a procik is számítanak, meg a többi számítógép alkatrész.
Az enyém asztali gép, 2 GB-os VGA kártya, i7-es processzor, 16 GB RAM, 1 éves gép. Szerintem hellyel-közzel azonos laptoppal hasonlítsd a tiédet, ha lehet azonos op.rendszer alatt, mert csak úgy van értelme.
üdv.
-
-
poirot
őstag
Még egy problémám van, az előbb elfelejtettem;
Rengeteg oldalon az alábbi felugró csík alul. Hiába kattintok rá, hogy rendben, egy idő múlva ugyanazon a webhelyen, ismét megkapom. Melyik bővítménnyel lehet ezt egyszer és mindenkora mindenhonnan letiltani?
"A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás"
A sütik engedélyezve vannak természesen.
-
poirot
őstag
Win 10 64 bit-es alatt a hvg.hu oldalait nem hozza be.
Valaki tud erre megoldást? Illetve bővítményt hiányol, gondolom a flah-t, de azt már felraktam és mégsem látja, azokat.Valaki erre?
Különben, ha ezeket megtudnám oldani a win 10 alatt, semmi bajom nem volna. A win 8.1 alatt müködik.
-
Ra's al Ghul
senior tag
Érdemes a Chrome-ról váltani Vivaldi-ra?
-
kovacs65
őstag
Nekem most a linkekre kattintva sokkal lassabban tölt. 2-3 napja.
?? -
Pierre75
senior tag
Nem tudom jár-e még vki erre, de hátha.
Meguntam, hogy az Opera egyre lomhább. (az Ie11 mellette villám) Döcögősen indul Vivaldi is, amiben viszont elég gyengécske: az a Youtube lejátszás. Bő 2x akkora erő kell neki a feladatkezelő szerint, mint az IE11-nek. Ez másnál is így van, vagy tudjam be a bétának? Amúgy tetszik. van mit javítani rajta, de használható. -
poirot
őstag
Most raktam fel a win 10 alá a Vivaldi-t. Ugyanaz a verzió, mint a win 8.1 alatt. Az win 8.1-ről rámásoltam a Default könyvtárat, minden jó lett, kivéve a jelszavakat nem másolta át, azt újra kellett beírnom, illetve egy fórumot szoktam figyelemmel kisérni, annak a mentett linkje itt a win 10-en nem müködik, az alábbiakat írja ki;
Ez a weboldal átirányítási körbe került.
Mig a win 8.1-nél, illetve a win 10 Microsoft Edge-nél is kapásból megjeleníti.
-
Orlin
addikt
Sziasztok!
Napi szinten használom már és nekem nagyon szimpatikus és ami fontos,hogy tényleg foglalkoznak vele a fejlesztők.Még böngészőben nem nagyon láttam vasárnapi frissítést...
Egy kérdésem lenne.A könyvjelző sávon a mappában levő oldalakat ne tudom megnyitni az egéren középső gombbal.Ezt be lehet valahogy állítani?Köszi!
-
poirot
őstag
válasz
Ra's al Ghul #123 üzenetére
A Chrome-ot nem használtam, csak akkor mikor nem figyeltem és egy másik progival "felpofátlankodta" magát. Az Opera egy régebbi 12.15-ös verzióját használtam, vagy 8 évig, mivel az már sok mindent nem tudott elindítani, video, stb., átálltam a Vivaldira, apró kis kényelmetlenségek, picit fapados érzet, de már ezt használom majd 2 hete.
-
Ra's al Ghul
senior tag
Sziasztok!
Sokat hallottam már a böngészőről munkahelyen meg ismerősöktől.
Mit gondoltok érdemes kipróbálni? Tudom, még béta de mennyire jobb/rosszabb (inkább mi a különbség) a Google Chomre-tól illetve az IE11 -től? -
válasz
#16820480 #119 üzenetére
Csak 10 hsz.-el korábban írtam róla.
Aztatat mondják, bétás, fogadjuk el.
Én inkább visszatértem a tűzrókához... -
törölt tag
Nálatok is hibásan működik Vivaldi alatt a PH!-s hozzászólás írásnál néhány gomb? Például a link beszúrásánál nem törli ki magától a http://-t a felugró párbeszédablakban, és a beszúrás után nem lesz újra aktív a szövegdoboz, hanem külön bele kell kattintani.
-
Tomi_Sci
őstag
Nem sikerült elérnem, hogy egy tabot le tudjak húzni új ablakká, vagy át tudjam tenni másik ablakba. Beállítás kérdése vagy még hiányzó funkció?
-
didyman
őstag
válasz
sz.balazs.95 #115 üzenetére
Azon a rókán nem a 64 bit fog segíteni.
Az meg, hogy a böngésző által foglalt memória mekkora részben gyorsítótár és mekkora részben munkaterület, nem egyértelmű. De oké, az irdatlan mennyiségű fülek miatt ütköző korlát egy jó indok.
-
poirot
őstag
Az importálás nagyon jól müködött, viszont exportálás nincs. Pontosan honnan, melyik file-okat kell elmenteni, ha újra akarom húzni a windows rendszeremet?
A másik; figyelmetlenségből a 32 bites verziót raktam fel, működik, semmi gond, viszont a 64-es szeretném fel rakni, mennyire lesz kompatibilis a kimentett könyvjelző/password, illetve beállítások a 32 illetve a 64 bitesnél? Próbálta valaki?
Hol lehet azt kiválasztani, hogy alapból hívja pdf nézőt, ha egy pdf-et akarok megnézni, ne a letöltés oldalon kelljen rákattintanom, ugyanez az alap képnéző meghívásánál is. Vagy tudjuk be a bétának?
Köszi a válaszokat.
-
Nálam azért sok-sok bétás dolog feltűnik még. Például itt akarok egy linket berakni. Link gombra rákattint, feljön az ablak, ahova az URL-t be kell másolni, és megy is, ekkor ugye a [link] szöveg ki van jelölve, ha elkezdenék írni, normális böngészőben a [link] helyére megy a beírt szöveg. Itt viszont megáll a tudomány, nem csinál semmit, egérrel rá kell kattintsak a szövegdobozra, hogy írni tudjak (és a [link] kijelölése így ugyebár el is tűnik).
Egyre jobban kiábrándulok belőle. Szép és vannak jó ötletek benne, de összeségében egy tűzróka vagy annak folyományai (WaterFox, Pale Moon) használhatóbb, és nincsenek azokban olyan hibák, ami miatt a hétköznapi használat idegesítő lenne. A Vivaldiban sajnos egyre-másra találok ilyeneket....
-
didyman
őstag
Ez eddig curvajó. Az Operát szerintem le is törlöm a francba. Gyors, nem lassú zoomolt állapotban sem a görgetés (ez egy rohadt nagy hátránya az Operának amúgy), egyelőre jól viselkedik, omlás nem volt, illetve, amikor facebookon kibontottam vagy 800 bejegyzésnyi előzményt, akkor eldőlt csak az a fül, de csak azután, hogy fület váltottam
Még inkompatibilitásba nem futottam bele, ezzel együtt ez egy nagyon használható béta. És mennyi apróság, ami hiányzott, kész felüdülés használni. A memóriahasználat? ...Lehet mit csiszolni rajta, ez is elszalad 2,5 G fölé 17 füllel (egek, a 9-es Opera olyan 300 MB volt mindenféle nyitott PDF-fel, kutyafülével, huszoniksz füllel), viszont, ami nagyon pozitív, hogy egy-egy fül bezárásával egészen markánsan csökken a foglalás, és nem növekszik apránként tovább. Akárhogy is, ez nagyon ígéretes.
-
Benőke
őstag
"A Vivaldi a Chromium motorjára épül"
Akkor nó tenksz.
-
válasz
V.Stryker #103 üzenetére
Van benne valamilyen szinkronizálás? Pl könyvjelzőket, stb. mint a chrome
Impotálni tudsz, de nincs olyan, mint a Chrome féle megoldás, vagy a Tűzróka Sync.
Sziasztok,
Van benne valamilyen szinkronizálás? Pl könyvjelzőket, stb. mint a chrome.
Illetve most a chrome vagy régi opera bővitményeket támpgat?Chome web store.
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Van benne valamilyen szinkronizálás? Pl könyvjelzőket, stb. mint a chrome.
Illetve most a chrome vagy régi opera bővitményeket támpgat?
-
Rems
újonc
Egész jól szuperál már Debian alatt , remélem a privát ablak mellett lehet majd privát privát fület is nyitni , meg arra az e-mail kliensre is kíváncsi lennék
Saját kiegészítői szerintem nem lesznek , az összes browser egyre inkább a chrome storet használja (hamarosan a róka is). -
M_AND_Ms
veterán
Köszönöm!
És így natív ablakban már az hiba sem jön elő, hogy kétmonitoros kiterjesztett desktopon, ha a Vivaldi a jobb monitoron van, akkor a Vivaldi menü megnyitva átugrik a bal monitorra.Már csak a Notes / Jegyzetek funkciót kéne megcsinálni olyanra, mint amilyen a régi Operában volt. Mert ez most valami más.
A billentyűparancsoknál pedig nem lehet a Backspace-t kiosztani egy adott funkcióhoz (történetesen az "Előző előzmény"-hez, pedig ez defacto böngészőszabvány)Jó lesz ez! Be is állítottam alap böngészőnek.
-
sz.balazs.95
veterán
Mégis letöltöttem
Illetve vele együtt a Line Chrome web appot is, ami meg is jelent a Dash-ben az appok között, viszont ha rámegyek, akkor simán csak a Vivaldi jön be helyette.
Hogyan lehetne ezt működővé varázsolni? (Ubuntu 14.04 LTS-ről van szó egyébként)
amúgy érdekes, hogy minden kicsit homályosan jelenik meg, csak néha élesedik ki, de annyi, amúgy homályos minden, kép, szöveg, stb.
-
LLKobe
veterán
válasz
Trailblazer #97 üzenetére
Ne siess, messze van ez még a véglegestől.
-
LLKobe
veterán
válasz
Trailblazer #95 üzenetére
Feature for a default zoom is not yet implemented.
Ez van, ez még béta.
-
Trailblazer
veterán
Köszi.
Nekem egy igazi bajom van ezzel a böngészővel: ugye fullhd a felbontás, az oldalak alap zoom-ja 100%, és mindegyiket külön egyenként kell 130-140%-ra állítani jobbra alul a csúszkával, hogy olvasható is legyen számomra a tartalom. Ugyan a beállítások között szerepel egy olyan, hogy "user interface scale", de ez ugye valóban csak az ui-t állítja. Erre nincs valami megoldás, hogy a weboldalak tölltődjenek egy előre definiált nagyításban?
-
LLKobe
veterán
válasz
Trailblazer #84 üzenetére
ITT találod a leírást hozzá.
Közben sikerült feltennem a chrome-os youtube center kiterjesztést is, tökéletesen működik.
Youtube-hoz kötelező -
törölt tag
Valóban nem sokat, de például email klienst szerintem már lassan 10 éve nem használok, az imént említett okokból. Jegyzetekből is leginkább olyat, amit tudok magammal hurcolni, tehát vagy telefon, vagy valami cloud újabban.
Egyébként egy darabig próbálkoztam 12-es Operával, amíg nem csinálták meg az újat linxura, de nagyon lassú votl szegény, meg több oldalnál voltak megjelenítési gondok, scriptek nem működtek, és hasonlók.A jelenlegi Opera amúgy most 2-3 frissítés óta azt játsza, hogy kezelhetetlenségig belassul a UI, de közben a rendszer tökéletesen megy, nem prörög a processzor, nem fogyott el a memória, csak az Opera nem reagál (illetve de, ilyen 0,5 fps sebességgel). Chrome csak egyszerűen kényelmetlen és ronda külsőleg, ezért van minden reményem a Vivaldiban jelenleg. Bár ha már a Chrome alkalmazásboltban tudja magát Chrome-nak álcázni, akkor megoldhatnák, hogy hasonlóan tegyen a webes Whatsapp-nál is, mert jelenleg nem hajlandó vele menni az oldal.
-
Leszedtem a portable változatot.
-
didyman
őstag
válasz
#16820480 #48 üzenetére
Valószínűleg nem voltál régi Opera-használó. Pont az volt a lényege, hogy egy nagyon eltalált csomagot kaptál, amit nem kellett reszelgetni-bővítményezni, hanem úgy volt jó. És nagyon jó. Az egyes modulok akkor töltődtek be, ha használtad azokat, amúgy meg elfértek a lemezen, mert méretben jellemzően nem volt nagyobb, mint akármelyik másik böngésző. Az a felület nem lehetne sík inkább?
-
Rodi 4.80
senior tag
Kipróbáltam, nekem eddig tetszik. Operás vagyok, talán azért.
-
Trailblazer
veterán
-
Nekomajin
aktív tag
válasz
Trailblazer #52 üzenetére
Akkor ezek szerint nem csak nálam csinálja ezt. Viszont nem kell újraindítani a böngészőt. Elég, ha kétszer gyorsan lenyomod a start menü gombot a billentyűzeten, és működni fog.
-
meszike91
senior tag
Azt be lehet állítani, hogy a kezdőlap gombra a speed dial nyíljon meg?
-
Off: van a Tab Plus Mix-hez hasonló addon Chrome (és folyományai) alá?
Vagy mód arra, hogy több sorba helyezze el a tabokat, ha sok tabot nyitok meg? -
M_AND_Ms
veterán
Viszont azok a funkciók úgy vannak bent, hogy legjobban integrálódnak a programba, a legkevesebb erőforrást eszik, a nem okoznak ütközést egymással és legkevésbé gyanítható, hogy olyan dolgokat is tesznek a háttérben, amit nem szeretnél.
Míg egy kiegészítő, akármilyen jól is van megírva, mint külső elem épül rá a rendszerre, abban zavart és akadást okozhat, ráadásul nem tudhatod, hogy ki, milyen egyéb rejtett "funkciót" futtat a háttérben.Pl.: az autódba, a ma oly divatos ledes világítás gyárilag szépen és jól van beépítve, vagy utólag raktad rá a lökhárító aljára két lemezcsavarral. mindkét esetben világít, de ugye, azért van különbség?
-
Gyula84
veterán
válasz
Stauffenberg #46 üzenetére
Nálam a laptop csinálja ezt (4GB ram) én a CPUnak tudtam be a lassulást a ram kihasználtságot nem is néztem még
-
PistiSan
addikt
Otthon teszteltem anno egy előzetes verziót, de akkor még elég kezdetleges volt, most céges gépen próbáltam volna ki, de indítás után rögtön leáll a működése.
-
vadtehen
csendes tag
Értem, hogy ők a kiegészítők nélkül használható lehetőségeket bővítik. De ennek mi az értelme? Belekerülnek olyan funkciók, amiket meglehet, hogy az életben nem fogok használni, mert nincs igényem rájuk. Nekem akkor hatékony egy böngésző, ha az alapfeladatát ellátja, és azt még az igényeim szerint tudom bővíteni. Ilyen a Firefox, és ezért imádom.
-
fojuzer
aktív tag
Hm nos talán lehetne a móködését szemléltetöen bemutani? Esetleg 1 videon?,ha lenne reá fordithato,idö.szekértelem! Esetleg mert sokakat érdekelne ha nem Szakmérnökök/Infos,számtechnika/ csak felhasználok!
-
MongolZ
addikt
válasz
Ez érdekes. Nekem krómos operával 30 fül mellett nagyon ritkán kap bele 4Gb-ba összesen. Pedig tudna még bőven terjeszkedni.
-
hemaka
nagyúr
Kiprobaltam, nem rossz, bar nem hozza azt az elmenyt, mint amikor megjelent a Chrome. Bar azota a Chrome sokat lassult(azt nem neztem meg, hogy egy regebbivel mi lenne a helyzet) es mar nem az igazi, de megszoktam.
Azert fent hagyom es neha ranezek, de lassan mar vicc kategoria a gepem, IE, Edge, Chrome, FF, Vivaldi
Bar inkabb csak weboldal tesztelesre vannak fent, fixszen a Chrome van hasznalatban. -
törölt tag
Én nem használok email klienst már évek óta. Úgyis webmail a fő felület, nem saját szerveren vannak a levelek, úgy meg kb pont azt tudja, ha megnyitom egy rögzíett lapon a webmailt. Illetve általában többet is tudnak a webamil felületek egy átlagos kliensnél.
Biztos vagyok benne amúgy, hogy még sokat fog fejlődni. Az elmúlt fél évben a jóformán használhatatlanból átment majdnem jó elsődleges böngészőnek státuszba nálam, szóval ahhoz képest, hogy kicsi a fejelsztőcsapat, eléggé odateszik magukat.
-
.LnB
titán
Én használtam egy rövid ideig, és fogom is még a jövőben, sőt lehet leváltom vele a Chrome-ot, mert hosszútávon az a tervem. De nekem olyat csinált, hogy sose indult nagy ablakba. És nem tudom miért. Mindig kicsiben. Ezek melett volt még pár funkció ami fura volt, vagy hiányzott. De én is nagyon sokáig Opera-t használtam. És nagyon szerettem. Mostanra meg kezd elegem lenni a Chrome-ból.
-
dlaj
őstag
Próbálta (vagy tudja) már valaki, hogy a droidos Chrom-ban mentett könyvjelzőket szinkronizálja-e?
-
Apollyon
Korrektor
Sajnos ez nem opensource, így részemről nem vetekedhet a Mozilla böngészőivel.
-
Trailblazer
veterán
válasz
#16820480 #48 üzenetére
Az új Operával nekem 3-4 újabb verziója óta az volt a bajom, hogy egyszercsak behülyült minden előjel nélkül, és hiába kezdtem gépelni pl. egy Facebook-hozzászólást, vagy akár ide egy kommentet, nem csinált semmit. Mintha a keyboard nem működne. Ez a böngésző újraindítása után javult csak meg. Próbálgattam az addonokat ki-bekapcsolgatni, de nem jutottam eredményre, mi okozhatja. Így hát egy idő után meguntam, ekkor jött a Vivaldi.
-
válasz
Az, hogy hány gigát zabál le a RAM-ból a böngésző, függ egy pár dologtól. Leginkább persze attól, milyen oldalakat nyitsz meg. 9gag, Facebook, stb. ha sokat pörgeted simán megzabál magába több száz MB-ot.
Én Waterfoxot és PaleMoon-t használok otthon, TabPlusMix-el 80-100 füllel. Csak azokat az oldalakat (füleket) tölti be, amelyikre rákattintok, de most a PaleMoon például csak 1,3 gigát eszik, pedig 20 aktív fül van fent.
Szóval én azért itt nem annyira a böngészőt, mint inkább az oldalakat vonnám kérdőre...
-
törölt tag
válasz
ff alatt kíváncsiságból megnyitottam 10 fület (a zöme különböző híroldal), így 450MB a firefox.exe fogyasztása, és még jön hozzá a plugin-container.exe ami 5MB.
úgyhogy számomra nem világos, hogyan lehet akkora memóriafogyasztást generálni, hogy egy 4GB rammal rendelkező gépet lelassítson.
(nem vonom kétségbe, amit írtál, csak nem értem) -
törölt tag
Egy pár hete ezt használom linuxon elsődlegesnek, tetszik a flat felület, meg pár funkció, bár még tényleg nem elég stabil azért néha. Viszont attól tartok, hogy addig fog tetszeni, amíg tele nem pakolják az olyan funkciókkal, mint email kliens, meg egyebek.
Jó lenne amúgy. Vagy kellene belőle egy minimal kiadás, amiben azok a felesleges cuccok nincsenek benne.A Chrome felülete katasztrófa, nullát fejlődött 46 verzió alatt ilyen téren, ráadásul egyre lassabb. Az új Opera ebben sokkal jobb, de ott meg (megint) sikerült megcsinálják, hogy pár weblap nem megy vele rendesen (ami Chrome és Vivaldi alatt is hibátlan, pedig mind ugyanúgy webkit). Nem is értem mivel etetik ott a fejlesztőket
-
arktos
tag
a képernyőképek és leírt funkciók alapján dézsávűm (
) van:
http://hu.maxthon.com/ -
Stauffenberg
nagyúr
Ennek elég lesz 4GB RAM, hogy elfusson 10-15 füllel?
Az irodai gépem már nagyon izzad ha 7-8 fülnél több van megnyitva, végigpróbáltam a Firefox-Chrome-Opera-Edge tengelyt, de semmi. Az Edge bírta a legkevésbé, állandóan összeomlottak a fülek már 5-6 megnyitott oldalnál.
Tényleg ide jutottunk 2015-ben? Nem elég internetezésre 4GB RAM? A háttérben nem fut semmi a számlázón kívül, de az nudli fogyasztásban. A böngészők gyilkolnak. Még a Photoshop is vígan futkorászik nagy méretű PSD fájlokkal.
-
FoLey-v
addikt
Ha így haladnak akkor lassan leváltom az Operámat Vivaldira. Kicsit döcögösen megy és többet tud már mint a többi böngésző.
Remélem lesz 64bit-es változat is. .)
Apropó kezdőoldali háttérképet lehet hozzáadni mint operában?
-
törölt tag
Létezik belőle portable verzió? Helyesírást ellenőrizni tud?
Régi (tízes előtti operát valahol lehet még taláni? Portable lenne a tuti.) -
leviske
veterán
Azért nem ártana, ha a marginális felhasználóbázissal rendelkező Fx esetén is megoldanák az adatimportot.
-
Tetszik az oldalsó sáv, így végre kihasználják a ma elterjedt, széles képernyős monitorokban rejlő lehetőséget.
-
9gag-nél megpróbálkoztam a loginnel, úgy, hogy a Google-os felhasználómmal léptessen be. Megnyitja az új ablakot, üresen, és úgy marad.
Nem tűnik rossz kezdeményezésnek, de ez még sajnos az Edge-el vetekszik készenlét terén. Mondjuk pozitív, hogy ennél legalább ezt még elismerik.
-
gtamate2
veterán
Én egy hete Torch browsert használok és nagyon bejött, lehet erre is ránézek majd.
-
LLKobe
veterán
A krómopera egy vicc, nulla tudás, főleg ha a régi operához hasonlítod, aminek messze a legnagyobb volt a tudása. Alapból többet tudott mint a többi 15 kiegészítővel megspékelve.
Ez lesz az igazi új opera, már bétaként többet tud a legtöbb böngészőnél. Engem 5 perc alatt megvett kilóra
-
didyman
őstag
Végre! A krómoperát sosem tudtam megszokni és a mai napig jó néha elindítani a 12-es Operát, és annyival jobb használni is. Kíváncsi vagyok, mi lesz belőle, bár a chromium motor szkeptikussá tesz. Remélem, hogy nem az lesz ennek is a szépsége, hogy megeszik 1-2 GB RAM-ot.
És máris: Felhasználói felület skálázása. Mekkora ötlet, mennyivel normálisabb, mint a ctrl+görgő. Az oldal témájára színeződő sávok meg..Áh, máris elvakult vagyok.
-
MongolZ
addikt
Az nem a Vivaldi hibája, nekem Operánál is ugyanezt dobta, ha jól emlékszem, akkor a tűzfalnál kellett mókolni, hogy engedélyezze.
Én nagyon nagy régi Opera rajongó vagyok, eddig jobb híjján az "új" Operát használtam. Nagyon régóta benne vagyok a Vivaldi tesztelésében, a kezdeti kb. 2-3 percenkénti összeomlások szerencsére a múlté, most már sokkal stabilabb az egész, viszont még rengeteg hiányossággal küzd, ami közül nekem a legfontosabb az egérmozdulatok kezelése. De nálam már elérte azt a szintet, hogy beállítsam alapértelmezett böngészőnek
(#31) Kékes525: Mivel az elsődleges célközönség a régi-új Opera felhasználók, ezért egy kicsit még várnod kell :/
-
Linuxra próbáltam letölteni (64bit RPM) a weboldalukról...
Package vivaldi-beta is broken, integrity check has failed.
Error: INVALID:vivaldi-beta-1.0.303.52-2.x86_64(file-9e77df28): Signature verification failed [4-Signatures public key is not available]
Header V4 RSA/SHA1 Signature, key ID bf1700f8: NOKEY
Header SHA1 digest: OK (d8972995848ab599d77cbc5e21cd70a3d04fc9a6)
V4 RSA/SHA1 Signature, key ID bf1700f8: NOKEY
MD5 digest: OK (466b33b14f9232e4fe1d7bc81e9689a1) -
Danny365
őstag
Nem tűnik rossznak, de nekem a PC-s pályafutásom legnagyobb szopása volt a böngészőváltás (Firefoxról Chrome-ra). Egyszerűen annyira beépül a böngésző a mindennapokba, hogy az embernek nincs kedve az újat megszokni, legalábbis nekem nincs. így valószínűleg ez most kimarad számomra.
Ennél jobban csak a Winamphez ragaszkodom, az egy örök szerelem.
-
Trailblazer
veterán
Múlt héten tértem át rá, mert elegem volt a FF és az (új) Opera hülyeségeiből. Egyelőre bejövős, bár itt is akadnak még hiányosságok. Importálni sikerült az adatokat, könyvjelzőket utóbbiból, Chrome extension-öket megeszi, nagy baj nem lehet.
-
zseko
veterán
Kár hogy az Opera így sz.rik a 'gyerekére', és egy másik böngésző kell ahhoz hogy ugyanazt tudja mint az régen. A chat, irc, levelező, legfőképp a jegyzetek voltak nagy kedvenceim, a könyvjelzőben is sok oldal el volt/van mentve, de most már csak weblapon érem el ömlesztve, mert valami idióta fejlesztő (vagy vezető, tökmindegy) úgy gondolta hogy ez így jó, mert a chrome-ot kell majmolni.
-
-
Notebookomon fél éve már elsődleges böngésző, nagyon bejön. Amint stabil lesz asztalin is váltok.
A @vivaldi.net-es e-mail cím pedig fantasztikus. -
hemaka
nagyúr
Bár nekem a Chrommal sincs bajom, de ez is tetszik, főleg ez a flat design és a sebessége is jó. Kipróbálom, hátha beválik.
-
-
tatararpad
őstag
Az importálgatások miatt egy böngészőváltás kb. 0 költséggel jár, így nem hit kérdése a dolog, hanem tesztelheti mindenki aki akarja. Amúgy meg emögött nem áll nagy cég aki orrba szájba tudná nyomni, tehát ugyanúgy egy radar alatti böngésző lesz szvsz mint az Opera volt.
-
vjozsef
senior tag
Persze.
Almodj kiralylany...
Ez a "csinaljunk egy gyors, es sallangmentes biongeszot, mert az jo" cimu dolog mar parszor elverzett amikor egy ido utan mindenki belerakja a sajat szarjat, es az egesznek a vegen semmi ertelme nem lesz, lasd Chrome.
En ezekben mar nem hiszek.
-
Drótszamár
őstag
Feltettem. /illetve frissítetetem a preview verziót/
Beállítottam a natív ablakok használtatát, azt hogy alul legyenek a fülek, újraindítottam, és már össze is omlott
-
petya2012
őstag
nekem tetszik
bár van ami nem megy egyenlőre -
LLKobe
veterán
válasz
sz.balazs.95 #12 üzenetére
Vivaldi alól írok, ez baromi f*sza!! Már lépne is elő első számú böngészőnek, de sajna a mouse gesture rész elég kezdetleges még, az meg nekem kell.
-
sz.balazs.95
veterán
Én szerintem kivárom a stabil kiadást.
Addig nincs veszélyben a foxi. -
LLKobe
veterán
Már teszem is fel, imádtam az operát, de az új verzió csak megcsúfolása mindennek...
-
FLATRONW
őstag
Nekem az Opera a kedvencem. Főleg a gyors hívója miatt, de a sebessége is rendben van.
Ez is jónak néz ki, tetszik, hogy több gyors hívót csoportot is létre lehet hozni. Jelenleg azonban szörnyen lassú az egész böngésző, de ha elérik az Opera sebességét, akkor talán meggondolom a váltást. -
Zsoleszhun
addikt
A html5 tesz: YOUR BROWSER SCORES 521 OUT OF 555 POINTS
Elég gyors még most -
Rakom is fel, kíváncsi vagyok rá!
-
daninet
veterán
Eddig a Chromeból csináltam kb 10 bővítménnyel "régi operát", de most nekimegyek ennek is, jól láthatóan halad a projekt.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP ProBook 430 G4 Pentium 4415U (bios jelszavas)
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Thinkpad P16s notebookot vennék
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest