- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- Acer notebook topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kompakt vízhűtés
- Hisense LCD és LED TV-k
- Fujifilm X
- Hobby elektronika
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Milyen SSD-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
attila9988
őstag
válasz
julius666 #119 üzenetére
de egyszerűen nem képes felfogni a valóságot, hogy az emberek többsége digitális analfabéta lényegében.
Én meg nem értek az autókhoz. Nincs is autóm. Ilyen olyan okokból nem is kaphatnék jogosítványt. Nem tudok megszerelni egy motort ha baj van vele. DE Tudom mi a kormány, tudom mi a sebességváltó, a gázpedál. Azt is tudom hol jelzi ki a meglévő üzemanyagot, és egyes márkákat is meg tudok különböztetni. Ha megerőltetném magam, bizonyára a motorháztető alatt is megtalálnék ezt azt. Pedig soha életemben nem vezettem, és valószínűleg nem is fogok, ergo egyáltalán nem vagyok szakember, mégis ismerek pár dolgot a témával kapcsolatban....
Ennél jobb példa talán nincs is. Az a ti bajotok, hogy túl fölényesek vagytok, és azt képzelitek, hogy az informatika alap szinten is valami elérhetetlenül bonyorult dolog, amit az átlagember képtelen felfogni... De ez nem így van. És ha valaki a "kereső" fogalmának megértéséhez is gyenge agykapacitással rendelkezik, az bizony szellemifogyatékos kategória.... Ráadásul még az orrába is dugják a választási lehetőségeket, amihez csak olvasni kell tudni.. Azt hiszem a 8 általános iskolai év alatt, ennek megtanulása az emberek többségének nem okozhat gondot. Itt most nem informatikáról van szó, csak arról, hogy egy vacak mezőbe be kell írni mit keresel.... hát mi ebbe olyan állatira bonyolult? Elég sok embert tanítottam már bizonyos programok használatára (amire éppen igény volt) és érdekes módon meg szokták érteni hogy hogyan is kell kezelni őket, az ehhez kapcsolódó fogalmakkal együtt. Nyilván nem megyek bele olyan mélységekig a témába ahogy az az adott embernek már szükségtelenül sok lenne, de elhihetitek hogy nem egy kereső mezőn szoktak fennakadni.
-
attila9988
őstag
Ne is.. ha nem tudsz semmi érdemlegeset. Szerinted mindenki annyira h..lye (már bocsánat) hogy nem tud egyetlen fogalmat megjegyezni. Ha tényleg csak ennyi agya van, akkor pl két különböző telefont sem tudna kezelni, pedig erre általában képesek az emberek annak ellenére is, hogy minden teljesen máshol van rajta. Azt is meg tudják érteni, ha két különböző márkájú dvd lejátszó-t kell kezelniük. Mi a fenéért ne értené meg azt, hogy többféle módon kereshet, illetve hogy egyáltalán mi az a kereső?
-
attila9988
őstag
Fenét. Nem kell, hogy tudja, mi az, hogyan működik és hogyan tud változásokat elérni a működésében.
Nem kell hogy tudja mi az? Te tudod mi az a bicikli? Tudod mi az a kenyér? A logikád szerint nem kellene, mert kint áll az udvaron a kétkerekű izé, és ha véletlen nem pont ott lenne ahol szokott, akkor idegbajt kapsz? A kenyeret meg csak meg kell enni.
A te logikád szerint a világon minden termék típusból csupán egyetlen egynek kellene létezni, mert ha kicsit is különbözik, azt már nem bírja felfogni senki sem..... tudod te hogy ez mekkora hülyeség?
-
attila9988
őstag
miért nehéz megérteni, hogy az IT-hoz laikus usert nem érdekli egyik kifejezés sem
Nem is kell hogy érdekelje... de ha használja, akkor tudnia kell hogy mi az. Te tudod hogy mi az a csavarhúzó? Biztos tudod, pedig nem vagy műszerész, és nem is érdekel téged a téma. De a csavart feltehetően ki, és be is tudod csavarni.
-
attila9988
őstag
Ha telepíti az internet explorer -t, akkor majd el tudja olvasni hogy mi van az ablakba írva... A böngésző választónál is ki van írva hogy mi az a böngésző... A keresőnek meg a neve is adja magát... Paraszt logika. Kereső? Azzal biztos keresni kell..
Ne magyarázzátok már meg hogy mérnök informatikus diploma kell ahhoz, hogy valaki megértsen egy pofon egyszerű fogalmat. Hihetetlen.
-
attila9988
őstag
Szándékosan írtál mindent angolul hogy jobban kihangsúlyozd hogy szerinted mekkora óriási iq szint kell ahhoz, hogy valaki megértse mi az a kereső?
Ne mond már nekem hogy ez olyan óriási dolog... Egy darab fogalom, egy néhány szavas magyarázattal, és kész. Aki ennyit nem tud megérteni, az ne is menjen számítógép közelébe... Ha csak egyszer életében keresett a kuglival, akkor már tudja mi az a kereső. Vagy ha bennvolt egyetlen darab általános iskolai számítástechnika órán...
Nem kel a felsorolt fogalmak mindegyikét ismernie az összes embernek... de ha valamit napi szinten használsz, akkor ugyan tudd már hogy az micsoda.. Nem azt hogy hogy működik, nem a technikai hátterét, hanem hogy az micsoda.....
Kiskorodban ha apádat megkérdezted hogy hogyan kell beletenni a szeget a falba, akkor elmondta neked hogy itt van ez a szerszám, ez a KALAPÁCS. Ütögeted vele a szeget, amíg be nem megy... Nem mondta el neked hogy a vasfejet hogyan öntik ki, meg a nyelet hogy faragják, de azt igen hogy hogy működik, és hogy mi az... érted?Amikor először leültél internetezni, biztos volt valaki, aki elmondta, hogy ha keresni akarsz az interneten, akkor kell b..meg egy kereső... Hogy mi az? Az egy olyan dolog amibe beírod amit keresel, és az megmondja neked hogy az hol van a neten. Igaz? Ha erre az volt a válaszod hogy "őőőő eeeee aaa eztet én nem bírom megérteni" akkor továbbküldenek a doktor bácsihoz. Egyéb esetben ezentúl tudni fogod mi az a kereső....
-
attila9988
őstag
Attól még adott a választás lehetősége. Ha valaki szellemifogyatékos, esetleg analfabéta, arról már igazán nem a microsoft tehet. Szerintem teljesen korrekt módon be lehet ma már állítani az explorert is. Én nem vagyok egy nagy microsoft párti marketing ember, ezt gondolom tudni lehet abból amiket szoktam írni. De amivel most kötöszködtök az már kukacoskodás. Mit kellene tenni az explorer telepítőjébe? Egy bazi nagy google logót egy "IDE KATTINTS" felirattal?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OnePlus 8 Pro - a túlgondolt
- Villanyszerelés
- Futás, futópályák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Acer notebook topic
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- EA Sports WRC '23
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Eladó Lian Li O11D MINI-X gépház
- Lenovo ThinkPad P17 Tervező Vágó Laptop -50% 17,3" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- FSP DAGGER PRO ATX3.0(PCIe5.0) 850W Sfx tápegység
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest