- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ASUS blog: TUF A14 notebook, a mini játékgép
- Gaming notebook topik
- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Dell asztali gépek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
vicze
félisten
Az nem architektúra függő vagy hozzárakod az ARM-hez vagy nem. Exynos 4(4 magos)/5 tudja, és OMAP 5 is tudni fogja (ha lesz egyáltalán...), Sanpdragonok tudják. Amennyire olvastam minden A15-ös tudni fogja, csak ugye van jelenleg 1 szem...
Jó nem úgy mondom, hogy 0 előrelépés, hanem így nincs semmi technikai előnye a többiekkel szemben hosszútávon, ha jön a 4magos Exynos 5, akkor szinte minden téren jobb lesz, elvileg ott a Mali-T658 lesz benne, ami végképp gyorsabb lesz. Most kb. 2-3 hónapos piaci előnye lesz a nVidiának, az a kérdés mennyire tudják kihasználni. Igazából azt mondom, ha egy A7-es mag az 5. még jó is lehet, de ha nem akkor elég rossz lesz a fogyasztás mivel a A15 nem túl spórolós...
Ja igen és a Qualcomm nagyon hallgat pedig ott is jönnie kéne lassan egy frissítési ciklusnak. -
vicze
félisten
Na kiszivárgott.
Remélem legalább az 5. mag egy A7-es... De emgint maradt a szinkron órajelen járó 2-4 mag, 0 előrelépés. -
válasz hitvanyalak #19 üzenetére
Ha jól tudom, akkor a szintetikus tesztekben elér Flopsok összevethetőek a mai VGA-k teljesítményével, de nyilván sok értelme nincs...
Külön honlapról/táblázatól nem tudok.Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
vicze
félisten
Nem egészen. Nem csak az S4-re vonatkozik (csak ott kiugró, nyilván jól demonstrálható), hanem minden más megoldásra Exynos 4/5 OMAP 5 (ha egyszer kiadják), és még a NovaThor is.
Következőket állítottad:
"Az energiagazdálkodása mind a mai napig a legjobb"
"proci része a T33-nak, felveszi a versenyt az S4-ekkel"
Na most erre a kettőre próbáltam rácáfolni, talán sikerrel, ha van ellenérv szívesen hallgatom.Sose mondtam, hogy szar és használhatatlan, hiszen jól működik pontosan úgy ahogy kitalálták és megbízhatóan teszi a dolgát. Technológiailag tartom nem jó megvalósításnak, és hibás elgondolásnak magát az 5. magot. (Elsőre tök jól hangzott, csak miután egyre jobban utána olvastam, annál rosszabb és rosszabb dolgok derültek ki.) Végső soron nem rossz, de van jobb és olcsóbb.
Mellesleg szegény N4 is egy elbaltázott konstrukció lett végül, hiszen a HW-san azonos Optimus G-nél semmi ilyen gond nincs, szóval nem a SoC hibája...Attól mert lassabb a Tegra GPU-ja ugyan úgy futtat minden játékot, nyilván valóan, ezt se cáfoltam.
Ők voltak az első a 4 maggal, most ők az utolsók teljesítményben, ez természetes.Tegra4 akkor tudna igazán nagyot szólni jelenleg, ha LITTLE.big-et valósítaná meg egy 2-2-es felállásban, tehát 2 A15 és két A7 aszinkron frekvencián skálázódó magokkal, és egy bitang erős GPU-val. Jelenge ezzel tudnának a konkurencia elé kerülni.
-
hitvanyalak
senior tag
Persze értem, de összehasonlításképpen, mondjuk egy adreno 220 van olyan erős, mint anno egy 6600 nvidia? Ilyesmire gondolok, vagy ehhez elég megkeresnem a technikai adatoknál valamit?
A lamellák is néznek engem. Bőrömre csíkokat festenek.Énemből csíkok lefeslenek. Felváltva vagyok én is fény vagy árnyék. Apró komolykodó árnyjáték. Fény-árny csíkokban mérem a perceket.
-
vinibali
őstag
válasz hitvanyalak #17 üzenetére
futuremarknak vannak különböző rendszereken működő mérőprogramjai, egyfajta referenciaként ez szolgálhat. de egy Tegrával nem tudsz emuláció nélkül(vagy még azzal sem) asztali pc(x86)-re írt progikat elfuttatni
BIOS/UEFI írás, helyreállítás, törlés, mentés! https://www.bvinarz.org/bios-iras/
-
hitvanyalak
senior tag
Van olyan oldal, ami a mobil grafikus gyorsítókat, naqyjából összehasonlítja régebbi-újabb videókártyákkal? Értem ezt úgy, hogy elméleti alapon mondjuk egy tegra 3 rendszer elbírná-e futtatni ezt és ezt a játékot?
Remélem nem kérdeztem marhaságot.A lamellák is néznek engem. Bőrömre csíkokat festenek.Énemből csíkok lefeslenek. Felváltva vagyok én is fény vagy árnyék. Apró komolykodó árnyjáték. Fény-árny csíkokban mérem a perceket.
-
Hmm...
Nem veszed észre, hogy saját magaddal vitatkozol a semmiről? Ki mondta, hogy nem jobb az S4? Annyit állítottam, hogy igen léteznek olyan terültek ahol a Tegra még mindig jobb, és hogy összességében azt ráhúzni, hogy "rossz" igen felelőtlen kijelentés. Nyilván, ha annyira rossz lenne nem épített volna rá a Google egy referencia modellt. Vagy őket is én vezettem meg?az nVidia fizet a fejlesztőknek, hogy más GPU-n deaktiválják, az effekteket, hogy piaci előnyhöz jussanak, ez miben is mutatja meg a GPU technikai előnyét?
Semmiben, pusztán annyiban, hogy lehet az S4-ben van akkora kapacitás, hogy meghatározza a pi-t csak a hajamba kenhetem. Plusz azt jelenti, hogy a Tegra3 igenis képes futtatni a legújabb mai játékokat, ugyanúgy mint bármi más.Amúgy nincs több mondanivalóm. Szerinted szar a Tegra (tiszteletben tartom a véleményed) szerintem meg teljesen használható, és mind a mai napig megállja a helyét. Most mindenki örül, hogy leírta a véleményét és lassan elmegyünk aludni.
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
vicze
félisten
Hm hát jól megmutattad...
Csak akadnak kisebb problémák...
CPU teljesítmény:
Aki tényleg azt hiszi, hogy 4db Cortex-A9 mag ugyan olyan gyors, mint 4db Cortex-A15 utasításkészletet használó Krait (nem A15-ös), az nincs tisztában a technikai hátérrel.
Csak megsúgom, hogy a benchmarkok kb. képtelenek a technikai fejlődéssel lépést tartani, és kis millió dolgot súlyozás nélkül néznek, tehát a CPU nagyobb pontszáma eltörpül a többi mellett.
Pontosan a Linpack az egyetlen általánosan használt teszt, ami a CPU nyers erejét mutatja és azt is, hogy a sok mag hogyan skálázódik. Itt végképp kitűnik az architektúra előnye, és hogy a gyártók CPU-ja hogyan skálázódik több magra. (A skálázódás Tegra 3-nál sokat javul, mert a 2-nél ez a 0-koz konvergált...)Energia gazdálkodás:
A 5. mag az egyik legrosszabb és legszánalmasabb mérnöki megoldás. Csak hát az nVidai csodás mérnökei képtelenek voltak megoldani, hogy a magok aszinkron módon legyenek kezelve, azaz külön-külön órajelen, és így kikapcsolható is lenne egyesével bármelyik, érdekes minek másnak ez megy...
Tehát meséld el hogy miért jobb, az 500-as fix órajel és a állandóan futó szinkron órajelű 4 mag váltogatása? Ja igen magasabb fogyasztás eredményez a kapcsolgatás, és a sok mag egyszerre történő használata magas órajelen.
Csak hogy megalapozzam link
Mindegyik tesztben kis fogyasztású feladatot végeztek (böngészés), itt a Tegránál csak a 5. mag jár, illetve néha váltogat. És az eredménye az, hogy a két One X (csak a SoC a különbség) 1,5x-es különbséget produkál.
Szóval miért jó a Tegra3 energiagazdálkodása?
(A Optimus G-t nézd, a N4 egy elcseszett konstrukció sajnos...)GPU:
"tegra3-on néznek ki a legjobban az androidos játékok", tehát továbbra is ott tartunk, hogy az nVidia fizet a fejlesztőknek, hogy más GPU-n deaktiválják, az effekteket, hogy piaci előnyhöz jussanak, ez miben is mutatja meg a GPU technikai előnyét? De legalább a ****vakítás megvan... -
MODERÁTOR
Nexus 7 nekem egy óra alatt 1% merülést produkál, ha csak úgy "van" magában. Tegra 3 igen is jó, más kérdés, hogy már van nála jobb.
Szerk.: Azt sem felejteném el, hogy az Nvidiának van már egy "kevés" tapasztalata a grafikus vezérlők terén is.
[ Szerkesztve ]
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
Személyeskedés nélkül inkább nézzük a tényeket.
Kezdeném ezzel a tesztel: [link]
Ahhoz képest, hogy a tegra3 egy évvel korábbi fejlesztés, a linpack-et leszámítva nem sokkal marad le a legerősebb S4 mögött.
Folytatom azzal, hogy ott van az ötödik mag, ami ugye a maga 500mhz-vel nem eszik sokat, így üres, és minimum járatban alig fogyasztanak vele a telók.
Az S4 süt. Ez sem kitalált mese. Volt szerencsém egy órát játszani a nexus4-en, és bizony már a kellemetlen érzés határát súrolta a prociból áradó meleg.
Végül, pedig akár bullshit akár nem, a tegra3-on néznek ki a legjobban az androidos játékok. (legalább is a többségük)
Pár kép a végén: [link]Szerintem ezek után lehet azt mondani, hogy az S4 jobb, mert összességében így is van, aláírom, csakhogy mint már írtam az egy évvel újabb fejlesztés, így ez a minimum elvárás volt. Viszont azt beböfögni, hogy a Tegra egy kalap ..., meg hogy ki kit fizetett le, nem éppen bölcs dolog.
Ez az én véleményem.Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
vicze
félisten
Mi van??? Melyik párhuzamos univerzumból írsz, ahol jó az Tegra3 energiagazdálkodása?
Gyenge GPU, rosszul skálázódó magok, vicc kategóriába számító energia gazdálkodás, mi a fene benne a jó?
(A legerősebb GPU revizó is egy 2éves PowerVR fele, jelenleg a csúcskategóriában messze elmarad mindnetől, egyedül a (le)fizetett fejlesztők hitetik el, hogy a Tegra jó valamire...) -
-
.mf
veterán
A CES már itt a nyakunkon, adatok szivárogtak már ki róluk?
A Wayne-nél ugyan mondják, hogy új IGP lesz, de mi a helyzet a középkategóriás Grey-jel? Ha már annyira a skálázhatóságra tervezték azt az IGP-t, a kistestvérbe is juthat vajon?szerk:
Sanya, ugyan én bevallottan alig követem az ilyen híreket, de még én is tudom, hogy a Nexus 7 és asszem 10-ben, néhány felsőkategóriás telefonban és tabletben az van, tehát vannak bőven.[ Szerkesztve ]
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Sanya
nagyúr
nagyon jó a tegra3 SoC is, de hány termék használja az ASUS 7"-os tabletjén kívül?
[ Szerkesztve ]
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
dchard
veterán
Az integrált LTE-be teljesen biztosak vagytok? Az nVIDIA felvásárolta az Icerát, de tudtommal nekik nem volt LTE licenszük, csak 3G. Ha tényleg lesz olyan Tegra amiben lesz integrált LTE akkor nagyon boldogok lehetünk, mert a Qualcomm végre valódi konkurenciát kap, és a túlárazott rádiós megoldások ára végre elindul lefelé. Régóta esedékes már ez...
MOD: találtam egy ilyet:
De gyanús, hogy csak a Sampling megy, és hogy 10MHz-et támogat csak, miközben az LTE-nél minden UE category-ban kötelező a teljes 20MHz-es sáv támogatása...
Dchard
[ Szerkesztve ]
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
DriderG
tag
Nem rossz dolog ez, hogy két árszegmensben is gondolkoznak, mivel így a jövőben kaphatunk egy olcsóbban előállítható Tegrás platformot (az integrált 3G/4G/LTE-nek és a 28nm-nek köszönhetően) és a csúcstelefonokban meg megjelenhetnek a CUDA magok, illetve a DX11 támogatás is, ami a Windows 8 RT elterjedése szempontjából lesz jó. Kíváncsi leszek, melyik lesz az első játék, amelynek Windows-os változatát portolják majd RT-re is...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- War Thunder - MMO Combat Game
- Digitális Állampolgárság Program
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, bontatlan - Gari 2030.01.28. - ig - Eladó!
- Eladó 13600KF-em, garis a Konzolvilághoz 2026.03.20-ig utána 2028.03.20-ig Intelhez-jegelve epicpwnz
- Intel Core i9-14900 LGA1700 processzor - 12 hó magyar bolti garival! -
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- KÉSZLETEN! ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest