A CES-en mutatkozik be az új generációs Tegra

Az NVIDIA megerősítette, hogy a következő év elején megrendezendő CES alkalmával bemutatják az új generációs Tegra termékeket. Ezt az iparág gyakorlatilag nyílt titokként kezelte, vagyis a nyilatkozaton valószínűleg nem lepődhetett meg senki, de mégis jobb ezt biztosan tudni, mint szimplán csak sejteni.

Chris Evenden elmondása alapján az új generációs SoC fejlesztések mellett a februárban megrendezendő MWC (Mobile World Congress) alkalmával a partnerek is bemutatják az újdonságokra épülő megoldásokat, amelyek nyilván okostelefonok és tabletek lesznek. Az NVIDIA szóvivője arról nem adott bővebb tájékoztatást, hogy hány termékre lehet számítani. Ez a stratégia megszokott a cégnél, ugyanis a Tegra 3 idején is inkább a gyártókra hagyták a termékbejelentéseket.

A korábbi útitervek alapján két lapka készül. A Grey kódnevű megoldás az első olyan Tegra lesz, mely integrált 3G és 4G/LTE modemet tartalmaz, és elsősorban a középkategóriába szánt okostelefonok piacát célozza meg. A Wayne kódnevű megoldás már egy komolyabb fejlesztés lesz, és a Tegra 3 közvetlen utódjának tekinthető.

A pletykák szerint a Wayne SoC négy darab ARM Cortex A15-ös processzormagot rejt, emellett az IGP szempontjából egy valóban új generációs fejlesztéssel áll elő a cég, amely a jól skálázhatóra tervezett Kepler architektúra alapjaira épít. Itt természetesen nem kell túlzottan sok CUDA magra gondolni, nyilván a korlátozott fogyasztási határok miatt az NVIDIA is csak mértékkel építi be a feldolgozókat, de így is jelentős előrelépés lesz az aktuális GeForce ULP megoldáshoz képest, főleg a technikai tudás tekintetében. Az új generációs Tegra SoC-ok egyébként már a TSMC 28 nm-es technológiáján készülnek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés