Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ribi
nagyúr
Én is Avatart láttam IMAX-ben. Szerintem jó volt, a térhatás tény hogy kicsit fura, mert nincs az az igazi átment, hanem van aki kicsit előrébb, van aki kicsit hétrébb van, de maguk a tárgyak/emberek viszont síkban vannak. Legalábbis nekem így tűnt. De akkor is jobb volt mint a sima 2D. Feje senkinek sem fájdult meg kicsit sem és ahogy hallgattam a beszélgetéseket a kifele haladóktól, másnak sem. Tény, hogy nem tökéletes, de ugye mindent el kell kezdeni valahol. Az olyan típusú mozi ahol le tudod venni a szemüveget és úgy is látod az egy átbaszás. Avatartnál bármikor is vettem le a szemüveget mindig baromi homályos volt a kép és a teljes kép, nem csak részek.
Aki meg nem látja jól az így járt, akinek meg megfájdult tőle a szeme az menjen el szemészhez, mert valami baj van a szemével és ne szarozza le technológiát a saját szemproblémája miatt. Szerintem...
Amúgy meg nem kötelező 3D-ben nézni.Ijk: "brutális felárat kell fizetni érte, hogy már tényleg csak annak éri meg, aki nem tud mit kezdeni a pénzével"
Ja manapság egy mozijegy 1300-1500, Imax volt 1800. UBAZZ az a 300 forint BRUTÁLIS. Azóta is a kölcsönt fizetem -
Ijk
nagyúr
Nekem olyan volt ez a 3D élmény, hogy elsőre tényleg nagyon tetszett, aztán a második filmnél már kevésbé, és a legutóbbinál már inkább zavart. Jó poén ezt néha kipróbálni, főleg amikor nagy az újdonság ereje, de végig azt éreztem mintha megtaposták volna a szemeimet.
Állítólag hozzá lehet szokni, de köszönöm akkor én inkább kihagyom. Valószínűleg azért jelez vissza ilyen reakcióval a szem, mert nem tesz jót neki. Ráadásul még olyan brutális felárat kell fizetni érte, hogy már tényleg csak annak éri meg, aki nem tud mit kezdeni a pénzével.
Sokat kell még ennek fejlődni, majd visszatérünk rá 5-10 év múlva. -
veector
senior tag
a mai 3D televíziók technológiája teljesen ártalmatlan az emberi szemre
az jó, de melyik technológia? shutteres, polarizációs, anaglif? bár anaglif 3d tv-ről nem hallottam, biztos vagyok benne hogy bántja a szemet. viszont shutteres vagy polarizációs nem tudom elképzelni hogy bántaná a szemet
mellesleg a cikkben a képen a jobb oldali gyerek ásít. nézzétek meg a szemét. a bal olyan felemás -> ezek alapján ők nem érzékelik a 3d-t
-
misx
senior tag
Engem sem izgat ez a 3D. Pláne nem szemüveggel (amúgy is szemüveges vagyok, nem kell mégegy). Az lesz itt a gond, ha 10 év múlva már csak 3D-s tévét árulnának és a "régi jó dolgokból nem maradna semmi".
A fiatalok egyébként is fogékonyabbak az újdonságokra, ahogy az ember öregszik, egyre kevésbé lesz az, inkább a régi bevált (saját fiatalkorában lévő) dolgokhoz fog jobban ragaszkodik. Remélem a retró mindig is a reneszánszát fogja éli. -
BiP
nagyúr
Van olyan mozi, ahol piros-kékben nyomják a filmet 3d-ben?
Na, az, ahogy tuti nem nézném meg. Otthon még elmegy, de moziban már nem fizetnék olyanért. (emelett még meg is fájdul tőle a szemem/fejem, de az más tészta.) A polárosoktól semmi bajom, shuttert és szemüveg nélkülit nem próbáltam.
Amúgy a 3D-t nem tartom hülyeségnek, a legtöbben azok fikázzák, akik valamiért nem látják jól. (lehet, hogy nekem is ezért nem tetszik a piros-kék minősége?)
-
jamez
senior tag
Ezek a szemüveges 3D megoldások csak az első lépés.
Hamarosan úgyis kijönnek a szemüveg nélküli Tv-k meg monitorok. Csak nyilván a mai cuccokat is el lehet még adni addig...
én megnéztem az LG 3D tv-jét. nem rossz a rá készült filmmel. nekem semmi bajom nem volt tőle. -
ArGab
őstag
Ez érdekes, pár hónapja meg pont azt olvastam valahol, hogy pont erősen terheli a szemet. Mivel a két képből az agy 3D-s képi világot állít elő, a megjelenő objektumokat automatikus reflexként követné a szemünk a térben azzal, hogy ráfókuszál, de mivel valójában csak egy fix távolságú megjelenítőt nézünk, életlenné válik az egész, és emiatt ismét ráfókuszál, míg meg nem találja a megjelenítőt. Persze ezt mind a pillanat törtrésze alatt, de 3D nézése közben folyamatosan ezt játssza a szemünk, és a szemet ez terheli le, emiatt fárasztó 3D-t nézni, és azt is írták, hogy nagyobb mennyiségben káros is lehet. Idővel persze rájön az agyunk, hogy mi is a helyzet, és "kikapcsolja" ezt az automatikus reflexet, de ez ugyanúgy káros.
Ugyanezen ok miatt okoz egyértelműen gondot gyerekeknél, mert ők még fejlődési szakaszban vannak. -
Lewzke
őstag
Szerintem is marhaság . Amiután megnéztem az Avatart 3D-s szemüvegekkel 1 óráig fájt a fejem . Ez amolyan egyet előre és hármat vissza dolog . Nem éri meg azért az extra 3D hatásért , akkor jobb ha az ember leül megnézi egy jó nagy monitoron 2D-ben, jó hangrendszerrel, 2 üveg sör mellett . Inkább a sörtől kóválygok mint ettől a szemüvegtől.
Egyébként nekem egyáltalán nem tűnik reálisnak a 3D-s kép , olyan mint egy hologram de a valósághoz sok köze nincs. Még akkor is ha elméletileg sikerült megvalósítani , hogy két különböző szögből felvett képet kapjanak a szemeid. -
wikings2
őstag
Én megnéztem már rengeteg filmet 3D ben moziban... Hát szemüveg nélkül valami homályos nagyon a kép , (kb. mint a mosott szar) szemüveggel meg amit belecsempésznek mondjuk 120 percből 10 perc 3D.
Ezzel nekem semmi bajom nem lenne, ha kiírnák valahova hogy most tedd fel a szemcsüd mert jön a 3D rész, de sajnos nem megvalósítható mivel szemcsi nélkül nagyon torz a kép, és a szemüveg 120 percen át hordása után , nagyon szokott fájni a fejem a szemem környékén, szerintem megterhelő, és felesleges ilyenért ráfizetni. (1k helyett 2,5k 10perc 3D ért....pénzkidobás)
De ez csak saját vélemény.
Nekem nem jött be ... -
Én azt tudom mondani,hogy a szem letakargatását mindenki egy kicsit megérzi... De szerintem annyira nem fogjuk megérezni, hiszen a nap 24órájában nem 3d-s tartalmakat fogunk nézni... Szerintem a Valkó Eszter műsorát senki nem fogja 3D-ben nézni,mert nem lesz olyan látványos, csak a filmeknél...De mégis....Van olyan aki egymás után 4-5-6 filmet megnéz?
-
domi007
őstag
válasz
juliabrilke #5 üzenetére
LOL vazze XD
-
Márton
nagyúr
Te a kivételek egyike vagy.
Gyerekeknél valóban csak óvatosan, de felnőtteknél már
heti néhány film egyáltalán
NEM BÁNTJA A SZEMET! -
DriderG
tag
Hülyeség az egész. Nem tudom ki volt az a hülye, aki elkezdte ezt az egészet tömeges méretekben nyomatni, mondván hogy ez lesz (inkább: ennek kell lennie) a jövő. A Toy Story 3-on voltam, és mivel nem volt sima vetítés, csak 3D-s "élmény", ezért csak így lehetett nézni. Először bizakodtam, hogy biztos fejlődött már ez a technológia az utóbbi 7-8 évben, de hiába a javított piros-kék eljárás (Dolby Digital 3D), és hiába látszódnak a színek is rendesen, de csupán parasztvakítás az egész. Ahelyett, hogy fejlődne a képminőség, van néha-néha egy kis mélységérzeted, viszont homályosabbnak tűntek a körvonalak, illetve a kisebb színelhajlásokkal is számolni kellett. Szívesen kipróbálnék más technológiákat: polarizált szemüveg (IMAX3D, RealD), illetve kíváncsi vagyok az aktív szemüveges megoldásokra is, viszont az számomra egyértelmű, hogy vagy nagyon gyerekcipőben jár még a technológia, vagy csupán az eladhatóságra hajtanak a marketingesek.
-
rolkaDb
aktív tag
Én még nem próbáltam hosszútávon a 3d-t de nem jön be.
-
makraipeter1
tag
Csak szerintem ne játsszon az 5-8 éves gyerek PS3 3D-vel?
Anyuci-apuci kiviszi a játszótérre a gyereket, és amíg a gyerek játszik, ő kényelmesen intézi az üzleti dolgait note/netbookon -
Spancho
senior tag
Én csak a U23D-t láttam moziba ,de az se volt valami nagy 3d (mondjuk qva jó volt 3x is megnéztem ,de nem a 3d miatt) Csak 1-2 utólag kidolgozott effekt meg szerkesztés látszodott úgy mint ha térben kijönne 1 kicsit.Szerintem az én szememet nem csapja be ez a béna 3d fejlődnie kell még. A mediaM-ben kiprobáltam egy 600k-s 3d-tv-t demo program futott rajta , és ott is csak a kis csillámok meg az ici pici részeknél látszodik a 3d ,szóval aki most ilyeneket vesz az vagy hülye ,vagy neki már mindegy mert annyi pénze van hgy mindent megvehet
-
mrlujoak
veterán
3D.
Tetszik. Nagyon.
Eleddig elég sok filmet néztem végig különböző technikájú 3D megoldással.
Ezek közül a fantasztikus IMAX mozi nyújtotta lehetőséget ugye otthon nem tudom élvezni, így (költséghatékony) otthoni használatra marad a red-blue, és a green-magenta technikával készített 3D.Azt vettem észre, hogy a legkevésbé szemet, és agyat megterhelő filmek, nekem a green-magenta technikával készítettek voltak, a red-blue esetében volt színtorzulás a filmen, és azzal a szemüveggel végignézett filmek után volt a legnehezebb visszaállni a való világra.
Szemüveg nélküli 3D-s képet/filmet még nem néztem, így arról nem tudok véleményt alkotni.
Egyébként ha a hagyományos (azaz a kék-piros és/vagy zöld-magenta) szemüveges mozit választjuk otthon akkor érdemes egy normális, nem papírkeretes szemüveget beszerezni, mert nem csak kényelmesebb a hagyományos napszemüveg forma, de a színezett lencse is nagyobb, így kevésbé szűrődik be oldalról a "való világ"...
Internetről már nagyon finom áron lehet venni (én pl Hongkong-ból hozattam, potom 1500 forintnak megfelelő fontért a két szemüveget)Aztán kíváncsi voltam, hogy útközben is tudom-e élvezni a 3D-s hatást, így a Vivaz-omra konvertáltam le az egyik idei Oscarra jelölt filmet (nem, végül nem az nyert sajna), és néztem meg azt tömegközlekedve. Nem, a szemüveg nem volt feltűnő, hiszen majdnem egy tökéletes napszemüveg...
Élvezhető minőségben jött vissza a 3,2"-os kijelzőn is, így elégedettséggel nyugtáztam a kísérletet, és vállalom be mondjuk egy 3 órás vonatúton, azt, hogy nem laptoppal feszítek...A cikkben is szerepel, hogy egy idő után fárasztó is tud lenni. Igen, az.
Még úgy is, hogy a két különböző szemüveghez tartozó filmet nézek meg egymás után.
De még egy hosszabb film után is visszatérve a való világba olyan formában indulok meg előre, mint egy részeg srác a kocsmából.
Bele se merek gondolni mi lesz csemetéinkkel mondjuk egy jópár órás 3D-s lanparty után...Elnézést, hogy ennyit írtam, de remélem pár embernek - pláne szülőnek - építő jellegű dolgot is tudtam említeni.
üdvözlettel: mrlujoak
-
zsolt19900
őstag
én meg szemüveges vagyok feltettem a cinemás rendes műanyagkeretes szemüveget, persze törölgetés után
nehogy már koszos legyen és tökéletesen láttam mindent semmi nem fájt
meg ilyesmi, a barátaim akikkel voltam, azoknak sem volt semmi bajuk
-
kisninja
őstag
Ha egy kicsit visszább nézünk az időben akkor rájöhettek, hogy a sztereó hangzáshoz is két épp egészséges fül kell.
-
euchi
aktív tag
"Külön problémát jelent, ha valaki az egyik szemére nem lát, vagy más egészségügyi károsodása van. Ilyenkor sajnos nincs mit tenni, mivel a jelenlegi 3D-s technológiákhoz szükség van két jól működő szemre."
Ezt kicsit megmosolyogtam.Nem a jelenlegi, hanem az összes és mindenkori 3D-s technológiához kell két egészséges szem.
Az már egy egészen más dolog, hogy az ember egy szemmel is meg tud tanulni tájékozódni, hogy "ne menjen fejjel a falnak", pont úgy, ahogy a 2D-s filmekben és játékokban is el tudja helyezni a dolgokat a térben.
-
veector
senior tag
Anaglifnél tényleg erősen dolgozni kell. Annyira, hogy még nekem is fáj, pedig tökéletes látásom van.
Shutternél viszont ez szerintem nem jöhet elő. Ott nem kell úgymond "bebandzsítani" hogy lehessen látni a háromdét, ott gyakorlatilag készen kapja a szem a képet. Max a 60-60Hz-cel lehetnek problémák. -
törölt tag
Nekem nagyon bejön a 3D-s film.
Sajnos valóban nagyon sok ismerősöm nem képes "felfogni" a 3D-t.
Akiknek eleve rossz a szemük, már hátrányban vannak s tényleg "rá kell állítani" az agyat.
De ha az megvan, klassz dolog! -
ArGab
őstag
Sima teremben csak digitális vetítővel vetítenek 3D-t, a Cinema City összes terme Dolby 3D technikát használ (kivéve persze az IMAX). Az hogy nem látta a 3D-t attól is erősen függ, mit nézett. Ha valami pénzlehúzás miatt utólag átkonvertált valamit, pl. Titánok harca, akkor nem csoda, mert abban 3D állítólag nem nagyon volt, szemüveg nélkül is simán lehetett nézni végig.
-
ronson
őstag
Hiába írom én, hogy káros az egészségre, csak bele van buzulva mindenki a 3D-be és ezzel hajtják előre a piacot.
Ha rajtam múlna tiltva lenne az egész.
-
törölt tag
"Külön problémát jelent, ha valaki az egyik szemére nem lát, vagy más egészségügyi károsodása van. Ilyenkor sajnos nincs mit tenni, mivel a jelenlegi 3D-s technológiákhoz szükség van két jól működő szemre."
Az még hagyján. Már magához a térlátáshoz is szükség van két szemre. Aki csak az egyik szemével lát, az a valódi életben sem lát semmit térben.
-
keIdor
titán
Szerintem egy rakás szar ez a 3D. Nem tudom miért lett hirtelen ilyen hypeolt...
Én érzékelem, de megfájdul tőle a szemem... kell a fenének. -
Sicilian
addikt
Ez hülyeség, kamuzott a tesód, de ha belegondolsz te is rájöhetnél, hogy miért..
Egyébként meg biztos ember függő, de nekem speciál nem fáj tőle a szemem.
Mondjuk nekem 1 külföldi moziban volt hozzá szerencsém és nem 1 papírtokos szemüveget nyomtak a kezemben
Ez ilyen magyar specialítás lehet, jó a gagyi is a magyarnak alapon ... -
g4mer
senior tag
Nálam spec. az avatarnál egy óra múlva megfájdult a szemem a 3D miatt.
-
juliabrilke
veterán
A kis csókának olyan feje van, mint a gonosznak a Sikoly filmben.
-
törölt tag
Nekem még nem volt szerencsém 3D-t nézni, de testvérem azt mondta hogy nem látta a 3D-t és állítása szerint szemüveg nélkül ugyan olyan volt mint szemüveggel (Cinema City 35mm-es 3D filmet nézett).
De ennek ellenére szívesen kipróbálnám.
Mondjuk az is lehetett az oka, hogy nem látta, hogy ő nincs oda a technikáért.. ellentétben velem akit nem is igazán a mozifilm érdekel hanem a mozi működése -
Himym
senior tag
Azt hiszem kiamraok az egész 3D-ből így sem tökéletesek a szemeim ne, hogy már még ez is tegyen rá egy lapáttal am kipróbáltam és látom a 3D-t de nagyon rosz egy 10 perc után újra a valódi világot nézni.
-
DemonDani
addikt
12% nem is érzékeli, az szép.
Valaki beruház több százezres feláron 3Dre és végén kiderül h nem is képes az agya "normálisan" kezelni a látottakat.... -
Drenadar
veterán
Nekem sem jön be a 3d...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Sony a Nintendóhoz hasonlóan figyelmezteti a szülőket.
- Asus TUF RTX 4090 24GB GDDR6X Gaming Videokártya! BeszámítOK!
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Ryzen 7 5800X / RX 7600 XT 16GB / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB + 1TB SSD / 650W
- AKCIÓ !! 16.2" MacBook Pro M4 MAX - 16C CPU / 40C GPU / 48 GB RAM / 1 TB / 1 ÉV APPLE GARANCIA
- Félkonfig napi használatból! Leírást, olvasd!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- Samsung S23 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállásal
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Strix X570-F Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest