Új hozzászólás Aktív témák
-
veector
senior tag
a mai 3D televíziók technológiája teljesen ártalmatlan az emberi szemre
az jó, de melyik technológia? shutteres, polarizációs, anaglif? bár anaglif 3d tv-ről nem hallottam, biztos vagyok benne hogy bántja a szemet. viszont shutteres vagy polarizációs nem tudom elképzelni hogy bántaná a szemet
mellesleg a cikkben a képen a jobb oldali gyerek ásít. nézzétek meg a szemét. a bal olyan felemás -> ezek alapján ők nem érzékelik a 3d-t
-
ArGab
őstag
Ez érdekes, pár hónapja meg pont azt olvastam valahol, hogy pont erősen terheli a szemet. Mivel a két képből az agy 3D-s képi világot állít elő, a megjelenő objektumokat automatikus reflexként követné a szemünk a térben azzal, hogy ráfókuszál, de mivel valójában csak egy fix távolságú megjelenítőt nézünk, életlenné válik az egész, és emiatt ismét ráfókuszál, míg meg nem találja a megjelenítőt. Persze ezt mind a pillanat törtrésze alatt, de 3D nézése közben folyamatosan ezt játssza a szemünk, és a szemet ez terheli le, emiatt fárasztó 3D-t nézni, és azt is írták, hogy nagyobb mennyiségben káros is lehet. Idővel persze rájön az agyunk, hogy mi is a helyzet, és "kikapcsolja" ezt az automatikus reflexet, de ez ugyanúgy káros.
Ugyanezen ok miatt okoz egyértelműen gondot gyerekeknél, mert ők még fejlődési szakaszban vannak.
Új hozzászólás Aktív témák
ph A Sony a Nintendóhoz hasonlóan figyelmezteti a szülőket.
- Apple iPhone SE 2022 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Fotó állvány eladó
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest