- Házimozi belépő szinten
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Projektor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Milyen videókártyát?
- Új firmware javítja a fekete képernyős problémát a friss GeForce VGA-kon
Új hozzászólás Aktív témák
-
hallador
addikt
válasz
#32839680 #55 üzenetére
Ja értem, tehát volt egy ilyen ideiglenes probléma, amit javítottak, ezért szar az egész, és ilyen nem történt soha Custom cuccokkal. Tehát ha van ami tegyük fel 2 hétig rossz, akkor érvényes a termék 3 éves életciklusára, akkor is, ha amúgy a termék valójában nem lassul, pl nálam sem csinált ilyet.
Én nem igazán értem a logikád, de biztos.
-
Laslow
senior tag
válasz
#32839680 #64 üzenetére
Köszönöm a tájékoztatást! Soha nem használtam a wipe funkciót, úgy voltam vele, hogy ha ilyeneket kellene bűvészkednem, akkor szóljon a telefon, vagy csinálja meg maga. Ha hamarabb beszélünk, lehet, hogy használhatóbb maradt volna a végére a Pixelem, de magára vessen a Google, hogy nem tudott gyors maradni a frissítések után: most iOS-es lettem...
-
Laslow
senior tag
De igen: én például egyedül azért cseréltem le a Pixel 3a telefonomat, mert rajta a stock Android rendszer már borzasztó lassú volt, gyakran és sokat kellett várnom rá. Eleinte tök jó gyors telefon volt, de frissítésről frissítésre egyre lassabbá vált. Milyen már az, hogy pl a kikapcsolt kijelzős telefonon dupla bekapcsológomb nyomàsra elindítanám a gyári kamera szoftvert, hogy gyorsan lefotózzak valamit, és néha akár már 3-5 másodpercet is várnom kellett hogy megjelenjen a kamera szoftver és exponálhassak? Amikor évekkel és frissítésekkel ezelőtt megvettem a Pixelt, ez minden esetben tizedmásodpercek alatt végbement, most meg... De az egész rendszer működése akadozott már, bármikor bármire lefagyhatott 1-1 másodpercre.
-
ROBOTER
addikt
-
törölt tag
Az alapötlet szerintem nem volt rossz, csak kommunikálni kellett volna és egy ki-be kapcsolható opció formájában elhelyezni. Előfordulnak olyan szituk amikor nagyobb szükségem lenne a hosszabb üzemidőre, mint a gyorsaságra. Mert pl a k..va szifonom basszus kikapcsolva minusz tízre merül a fiókban egy hét alatt, meg az eladásra szánt beköltözésre visszaállított szifon szintén minuszra merül a fiókban. Azt meg igazából ki sem lehet kapcsolni, mert kikapcsolom, elteszem és amikor előkerül már ébred is.
Amúgy meg ba...ák meg, fizessenek, van miből. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
bLaCkDoGoNe #28 üzenetére
Nem, szerintem inkább azért, mert ekkora ügyön hülyék lennének ingyen dolgozni.
-
-
ROBOTER
addikt
válasz
aprokaroka87 #49 üzenetére
Oprendszer függetlenül ez a véleményem. Aki az alapoknál kezdte, és nem csak mások által megírt könyvtárakat húz be vágósúlyra hizlalva a "Hello World!" alkalmazást, az érti, hogy ez hazugság. Olyan teljesítmény van a kezünkben, ami felfoghatatlan, csak lustasággal és szándékos lassítással lehet azt a teljesítményt kihozni belőle, amivel időnként találkozik az ember.
-
hallador
addikt
válasz
#32839680 #44 üzenetére
Nagyon érdekes nekem is Xiaomi A2 Lite van és nem találkoztam vele, szóval akkor nem arról van szó, hogy valami hulladékot telepített rá ami miatt nem ment?
A Munkatársamnak pont Nokia 7 Plus volt soha nem találkozott ilyennel, amit írsz.
Ennyi erővel minden bughalmaz, csak az a repülő amit te használsz.... -
ROBOTER
addikt
válasz
aprokaroka87 #47 üzenetére
Azt, hogy a laggolás nem csak a teljesítményigényes feladatoknál jelentkezik, hanem az egész rendszer fos lesz általában. Ezt rohadt nehéz megindokolni. Két lehetőség marad: igénytelenség vagy szándékosság
-
ROBOTER
addikt
Igen, a telefonkönyv azért jelentkezik be lassabban, mert régen elég volt az egy keresztnév, ma már a kettő a jellemző, emiatt a 8 mag 2 GHz-en kevésnek bizonyul, hiszen másodpercenként csak 100 milló ASCII karaktert tud kiküldeni a képernyőre, ami nyilván 300%-kal lassítja ezt a felfoghatatlanul megnövekedett igényt.
-
Byga007
aktív tag
Jelentem 2016 ban vásárolt Samsung Galaxy s7, a legutolsó szoftverre felfrissítve köszöni szépen jól van nem lassú nem akadozik szépen megy. Persze egy mai játékkal már lehet meggyűlik a baja de próbálj mef értelmesen egy 6 éves, akár számítőgéppel játszani mai játékokkal. De böngészész filmezés a röccenésmentes.
-
hallador
addikt
válasz
beyruth82 #41 üzenetére
Tehát az Oxygen OS nem Stock Android. Na itt ennyi a lényeg.
Nem csak Nexuson van, mert az már nincs, hanem Pixelen van, ha a google gyártja, de minden Android One telefonon Stock Andriod van.
pl: Nokia, Pixel, Moto.A OP gyári állapotában nem futtat Stock Androidot.
-
-
hallador
addikt
válasz
beyruth82 #39 üzenetére
Ez nem személyeskedés, mert nem állítottam semmit, hanem kérdeztem. Meg is van a probléma. A félreértés mögött, ha jól érzem.
2 évig használtam OP-t amin az Oxygen OS volt. Bugok, akadasok, lassulasok azon is előfordultak. Ilyen minden telefonon előfordul. 3 év hasznalat után meg végképp.
És az Oxygen OS-nek mi köze van a Stock Androidhoz?Meg is van a probléma. A félreértés mögött, ha jól érzem.
Nem tudod mi az a Stock Android. Nem szégyen, a probléma, hogy úgy akadékoskodsz, hogy nem tudod mi micsoda.
Szerinted ez rendben van?
-
Az előtted írt személyeskedő kommentre nem reagaltam, erre se szívesen de kéretik mellőzni ha lehet! Ez nem a facebook. Egy szint alá ne menjünk már! Köszönöm! Igen az vagyok természetesen.
2 évig használtam OP-t amin az Oxygen OS volt. Bugok, akadasok, lassulasok azon is előfordultak. Ilyen minden telefonon előfordul. 3 év hasznalat után meg végképp.
-
-
Alogonomus
őstag
Már kezd unalmas lenni ez a sokadik szándékos lassítás miatti per. Vagy fizessen az Apple globálisan egy igazán nagy kártérítést, vagy kötelezzék az akkumulátorok ingyenes egyszeri cseréjére, de cserébe tiltsák be a kormányok a továbbiakra a lassítással kapcsolatos bármilyen per lehetőségét. Ja és persze tiltsák be a lassítás lehetőségét.
A jelenlegi helyzet csak a korlátlan számú rókabőrt lehúzni próbáló ügyvédeknek kedvez. -
Shyciii
veterán
válasz
beyruth82 #22 üzenetére
Én most is azt használok a Note 10 mellett egy Oneplus 7T Pro-t, és jelenleg jobban fut az Android 11-es verzió rajta, mint anno az Android 10-es, és semmilyen lassulásom nincsen (sőt, iszonyat reszponzív a felület még egy mostani csúcs Samsung, Huawei, Xiaomi stb-vel összehasonlítva is), úgyhogy tényleg nagyon borzalmas ez az android...
-
balaaazs
senior tag
Ki indítja ezt a pert? A hivatkozott közel 25 millió felhasználó fejenként 30 fontért?
-
Tikakukac
titán
A user érdekében. Mindig, mindent.
Attól fiúk, mert kimondom ezerszer, hogy 1+1=3 még nem lesz igaz. Nyilván ahogy mindenben, itt is van egy réteg, aki felnyalja az asztalt is az ilyen dumák után.
-
Hát anno samsung note 4 egy főverzió frissítés után botrányosan rossz lett és volt pár xiaomi a kezemben (most is az van) amik szintén tudnak produkálni egy-egy frissítés után. Azt nem mondom hogy teljesen használhatatlanokká váltak, de rengeteg gond lehetséges egy-egy rosszul sikerült frissítés után. De persze ez lehetséges egy pár hónapos modell esetén is.
-
Igen, csak sajnos nem opció, hogy az eredeti főverziót megtartsa az ember és arra kérjen csak biztonsági-stabilitási frissítéseket, mint PC-n.
Engem k.rvára nem érdekelnek a csilivili extra fícsörök évente - najó, fejlesztett kameraszoftver pl lehet - de azt meg megoldom gcam-mel.
-
gr1975
csendes tag
imádom mikor azzal magyaráznak meg valamit, hogy az a vevő érdekében történik...
elhiszi ezt még valaki?? -
-
Rage47
veterán
Örülök hogy kiderült ez anno, mert nem tudtam már, mi a baja a 6s-emnek. Szerencsére ingyen cserélték az akksit. Egyébként azóta is jó telefon érekes módon, ketten is használják a családban.
-
Így van. 10éve még nem voltam rákattanva annyira a frissítésekre, ma már eszem ágában nem lenne kihagyni a biztonság miatt. Viszont a baj az, hogy a "biztonság" mellett más is jön.
Nem kell összeesküdni: elég telibeszarni a 2évvel ezelőtti architektúrával való kompatibilitást akár app akár rendszer szintjén.
Apple-re se almáék írják az alkalmazásokat.
#8: elég baj az nekünk. Az oprendszer arra van, hogy működtesse a vasat, nem arra, hogy égesse az erőforrásokat.
-
Frissíteni kell mindenképp.Biztonsági és alkalmazasfrissítések nélkül használni a telót? Bár a szándékosság amit írsz nagyon is reálisan hangzik.Nem erdeke egyetlen gyártónak se, hogy hosszú evekig egyetlen termékét használjuk. Viszont elég nehéz kivitelezni.Android esetén a szoftvert, alkalmazasokat nem a telefongyártók csinálják hanem más tőlük független cégek. Elég nagy meló lenne egy ilyen "összeesküvést" tető alá hozni....
-
joey04
titán
válasz
Viktor0610 #4 üzenetére
ne már
-
pechman8
tag
" nem a tervezett elavulás miatt került sor, hanem azért, hogy védjék a felhasználókat"... hát persze...
-
-
joey04
titán
Majd ha lesz usb c, nem lassulnak végre!
-
Ha nem frissítesz semmit, mitől lassulna? Nekem anno 4éven át Gingerbread-en volt egy sgs2-m, tök jól ment, semmi baja nem volt. Gondoltam felhozom aktuális szintre = 2 főverziónyi frissítés: kampec. Évekig túrázásra használt GPS nem talál jelet, böngésző 2 tabbal már használhatatlan, memória instant betelik, pedig pár hónappal korábban a régi verziókon ment minden.
Ez minimum hanyagság, de bőven mondanám, hogy szándékosan terelik a júzert a dobdel-vegyélújat útra.
-
Még szerencse, hogy androidon nincs ilyen probléma. Itt nem kell szándékosan lassítani mert lassul a rendszer magától 1-2 év után 😂😂😂
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 11 Pro 64GB Space Gray / Szép állapotban / 100 % AKKUMULÁTORRAL / 12 hónap jótállással
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest