Hirdetés
- Mini-ITX
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Computex 2025: új VGA-k és CPU-k az AMD előadásán
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Egérpad topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Computex 2025: mindenkinek elérhető AI szuperszámítógépeket vizionál az NVIDIA
-
PROHARDVER!
Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mikk2000
őstag
A bios helyes, 4 magos felismeréséhez másik frissítés kellene?
Ez egy önellentmondás. Mivel ha a bios helyes lenne, 4 magosnak látná. Mint írtam fentebb, a lap manuálja szerint 1066 FSB-t támogat a lap hivatalosan, tehát lehet abban valami, hogy az 1333 eléréséhez tuningolni kell, ilyenkor persze a ramra is figyelni kell, a lényeget speed leírta, de egy tuning nem fér bele egy hozzászólásba, esetleg a lap topikja?Azt is meg tudom erősíteni, hogy teljesen hülyeséget mutat hőmérsékletre xeonoknál még a coretemp is, ami pedig tulajdonképpen semmi másra nem jó csak a cpu-k hőmérsékletének mutatására. Tehát a kapott hőfok magasabb lesz mint a valós, másrészt egy láthatóan rossz bios által szolgáltatott hőfok adattal pláne nem kéne foglalkozni.
Én a xeonosítást magamnak csináltam meg, ráadásul nem is az itteni leírás alapján, mert az gigabyte-nál nem működött. Xeonosítás után kiolvastam megvan-e a megfelelő mikrokód az elkészült bios fájlban, és megvolt. Javaslom te is kérdezd le, miután megtudtad minek kéne benne lenni, mert ott valami nem lesz tiszta szerintem. Vagy kutatsz a neten újabb verziót, vagy megcsinálod magadnak lépésenként ellenőrizve, itt szerintem mindenki segít majd ha elakadsz valahol. A jelenlegi működő proci kódja is maradjon meg... ha helyhiány miatt törölni kellene
A lap pontos típusára és revíziójára nagyon kell ügyelni! Ha a bios nagyon el van rontva, vagy nem megfelelő, akkor nem fog indulni a lap egyáltalán és újra kell íratnod valakivel jópénzért + utaztatás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mini-ITX
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Bestbuy játékok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Computex 2025: új VGA-k és CPU-k az AMD előadásán
- Autós topik
- További aktív témák...
- Philips Hue Play HDMI Sync Box (4K) eladó
- Honor Magic 6 Pro 512 Gb Black
- Gigabyte GA-A75 + AMD A8 -3870 + 16GB Corsair DDR3 + 240GB Samsung 840 Pro + Alpenföhn brocken hűtő
- Elite Dragonfly G3 13.5" FHD+ IPS érintő i5-1235U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Apple Watch Ultra 2 49mm Újszerű/2025.11.18.Apple Gar./Akku 100%/p4269
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- HP ProoBook 745 G7 laptop /Ryzen 3 4300U/4GB DDR4/256GB NVMe (Erősen "B" kategóriás esztétikailag)
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Bomba Ár! Fujitsu LifeBook E780 - i5 I 3GB I 160GB I 15,6" HD I DP I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest