Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ddekany

veterán

válasz dezz #150 üzenetére

"Azért az itteni tesztek még mindig sokkal használhatóbbak, mint egy pár másik oldalon.

Az lehet, de azért szomorú, hogy ennyire nincs piaca a komolyabban szakszerű teszteknek. Most átfutottam a második felét is a tesztnek, és ilyenek vannak:

Cikkből: "Ebben a tesztben ki szokott jönni, hogy a TN+film panelek már szemből nézve is a szélek felé sötétednek, sokszor ugyanez igaz a PVA-panelekre is, és most az IPS-ek sem kápráztattak el minket különösebben"

A VA panelek középen (jobban mondva szemből) sötétednek, nem a szélük felé... persze ez még mindig jobb, mint mikor az előző teszteben a jelenséget a tesztelő (másik személy ahogy elnézem) a széleken való bevilágításnak tulajdonította. Most nevezzetek kukacosnak, de azért a három alap típus-család jellegzetességeit illene ismerni ha valaki monitort tesztel, egyéb esetben a bizalmam meredeken zuhanni kezd. Aztán... "nem kápráztatták el"... Legalábbis feltéve hogy a fotók minden tesztben kb azonos távolságról és beállításokkal készülnek (ami szvsz megint elég alapvető lenne), és hogy valamennyire visszaadják amit az ember szemmel látna, ezek a barna teszt eredmények nagyon jók, kivéve a Fujitsu-ét ami meg simán nem rossz (bár nem tudom hová tűnt a vörös az utóbbi képről).

"Cikkből: A szürke gradiensekre is vetettünk egy pillantást (balról jobbra, fentről lefelé)"

Ez is gyanús. Lehet nekem maradt ki valami, de mi a jelentősége egy szürke gradiens tesztnél annak, hogy "balról jobbra" vagy "fentről lefelé"? Ezek nem arról szólnának, hogy a sávosodást kiszúrjuk? (Meg persze arról, hogy alul és felül mennyit vág a cucc, vagy mennyire rontja el a meredekséget a sötét végen... de utóbbiakra vannak speciálisabb tesztképek.)

A kontrasztos mondatra (is) meg már janos666 beszólt... Reakciót nem láttam. Úgy általában ilyesmikre nem szokott lenni reakció a cikk írók részéről, ami azért kicsit furcsa, mégis csak a szakmaiságukat firtatják... legalább bannolnának érte. :DDD Lehet nem is nagyon olvassák a fórumot...

Új hozzászólás Aktív témák