Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
válasz
VateRicsi #215 üzenetére
Én a 2011-es Samsung PDP-mhez tudom hasonlítani. Kb. olyan, hogy S-PVA -> H-IPS -> PDP, nagyjából hasonló mértékű ugrásokkal.
De én még S-PVA-val is jól elvoltam egy darabig (azon láttam azért rendesen a lassú szüre váltásokat, de tűrhető volt), a H-IPS-en már alig lehet észrevenni (inkább csak ha figyelsz rá), és a PDP mozgásmegjelenítése is messze áll azért a tökéletestől (itt is van egy minimális foszforlag, és néha kiszemcsésedik a ditherzaj mozgóképen, ami legalább olyan rossz tud néha lenni, mint az LCD utánhúzása, de összességében persze azért jobb a PDP mozgóképhez...)Kicsit bánom is hogy nem tartottam meg az U2410-est is erre-arra.
-
VateRicsi
aktív tag
válasz
janos666 #214 üzenetére
Köszi a választ. Tudom h nem jobb a kép a tévén (8. generációs Samsung plazma) mint ezen a monitoron, hiába a specifikációjában szereplő 0,001 ms frissítési és a 3 000 000 : 1 kontraszt érték. Viszont a tévét már ismerem és nincs utánhúzása, a monitort pedig még nem láttam, ezért kérdeztem. A válaszod azt jelenti hogy nyugodtan vegyem meg, nem lesznek szellemképek a pörősebb játékoknál sem? Nem a 16 ms késés aggaszt, mert pl. rádiós egeret használok aminek megint van egy kis késése, hanem az hogy egy monitoron átszáguldó lövedék ne csíknak látszódjon.
-
janos666
nagyúr
válasz
VateRicsi #213 üzenetére
Az a 0.001ms TV gondolom egy plazma vagy CRT. A TV-knek (ha digitális, nem régi analóg CRT) általában magasabb az input lagja, mint az U2711-nek, mert több valós idejű képmanipuláló ketyeg bennük. A TV-den a 0.001ms a vezérlőjel kiküldése és a foszfor kisülése közt mért érték, az egérkattintás, és a monitoron megjelenés közti idő más, és progresszív kijelzőknél mindig lesz egy képkockányi késés (~16.66ms). És mellesleg az adott technológia válogatja, de a foszfor felvillanása és kialvása közti "foszforlag" néha még zavaróbb is lehet, mint ezeknek a H-IPS-eknek az utanhúzása.
-
VateRicsi
aktív tag
Üdv!
Egy Dell UltraSharp U2711 vásárlásán gondolkodom. Az egyik kérdésem h van valakinek ezzel tapasztalata játék terén? Gondolok itt a 6 ms-re, nem tudom jelentkezik-e utánhúzás. Most egy 0,001 ms-es tévét használok monitorként. A másik kérdésem, hogy tud-e valaki bármilyen helyet, ahol meg tudom nézni működés közben (bemutatóterem, üzlet, stb.). Anélkül nehéz eldönteni, hogy a 30-40 % felbontás növekedés megéri-e az árát.
-
raus
aktív tag
Hat nekem elmeny minden egyes alkalom amikor leülök a C-PVA-s Eizo-m ele. Van valoban utanhuzasa de minden massal böven karpotol erte. A nativ 3000:1 kontrasztarany az pedig odaver.
-
janos666
nagyúr
Feketejük ezeknek sincs es nem elörelepes egy TN utan.
Feketében nem, de minden másban igen, és nem is kicsi.Annak idején egyáltalán nem bántam meg az ~1000:1 kontrasztarányú S-PVA-ról ~800:1 kontrasztú H-IPS-re váltani, mert érzékelhető volt a feketeszint emelkedés is, de eltűnt a gamma shift, ami odakozmálta néha a sötétszürkéket. Na meg a rosszabb és egyenetlenebb VA válaszidőt is könnyű elfeledni, ha megszabadult tőle az ember.
A c-PVA egy meg egy rakás hulladék abból ítélve, amit eddig láttam. Szó szerint képes csóvákat rajzolni a mozgó sötétszürke képek köré, és úgy, hogy közben látható overshot-ot is produkál már az overdrive.
-
raus
aktív tag
Jok ezek a monitorok es kimeritöen alapos a teszt is de az IPS az IPS marad. Feketejük ezeknek sincs es nem elörelepes egy TN utan. Pedig a filmnezeshez es jatekhoz, de fenykepekhez es minden kepi tartalomhoz vegülis kell a jo nativ kontraszt. Szerintem aki jo monitort akar annak tovabbra is egy PVA panel kell, vagy olcsobb alternativaja es meg jobb kontraszttal rendelkezö C-PVA panel.
-
Muerte
addikt
válasz
gabrielarky #208 üzenetére
Én sem tudok a kettő közül választani,ha vki látta már élőben egymás mellett mindkettőt légyszives irjon egy kis véleményt róluk.
-
gabrielarky
tag
válasz
janos666 #207 üzenetére
Köszi a választ, úgy néz ki mindenki más kihalt már innen
Vannak már boldog Asus tulajdonosok akik esetleg megosztanák a tapasztalataikat?
Mondjuk mivel gyakran foglalkozom grafikával is (web, .PDF prosik készítése) elég jónak tűnik ez a szerkesztett anyag valós méretben történő megjelenítése. Aztán meg lehet hogy egy parasztvakítás az egész, de ez az ami miatt pl. vacillálok a kettő között.
Illetve hogy filmnézés és játék (Starcraft II, WoW és Team Fortress 2 amiket tolni szoktam, ha van egy kis időm munka és gyerek mellett, illetve majd Diablo 3 lesz még
) szintjén mi a differencia a kettő között.
-
janos666
nagyúr
válasz
gabrielarky #206 üzenetére
A Dell-nek is jó a garanciája.
Egyébiránt szerintem mindegy melyiket veszed (gyakorlatilag majdnem ugyan az a panel és elektronika), de az U2410-hez olcsóbban tudsz hozzájutni (az ASUS magához híven itt is drágább, mint mindenki más, aki ugyan azt árulja...). -
gabrielarky
tag
Sziasztok!
A tesztben szereplő Dell és Asus között vacilálok. Itthon is szoktam Photoshopolni webes munkák miatt, de persze filmet is néznék, játszom is (WoW, Starcraft 2.)
Úgy 2007 óta van a létező legjobb képű 19" LCD Monitorom, a Samsung 970P, akkoriban 117ért vettem de volt ahol 140ért adták, az összes többi 19" akkoriban 70-80 körül mozgott. Azt kell mondjam megérte, még úgy is, hogy 2.5 évvel a vásárlás után megjelent egy függőleges középső csík. 2 héttel a gari lejárta előtt vittem be és teljesen kicserélték a képernyőt benne, újabb 3 év gari
A képe gyönyörű, de most már váltani szeretnék 24"-ra de azt sem szeretném, hogy ha esetleg játszom vagy filmet nézem, akkor gáz legyen a monitorral, emiatt nem tudom, hogy érdemes lenne-e Asus-t venni és többet költeni, mert lehet a Dell pl. jobb játékra, univerzálisabb.
-
kispal1980
tag
Lightroom 3ban tudja valaki hogy hol kell beállítani az icc profilt?????????
Vagy a WINDOWS-ét használja?
Bár nem hinném hogy a win-ét használja , mert mentés után sokkal élénkebbek a színek vaalmiért!
Valakinek van ötlete??????
-
i are robot
senior tag
Egyik sem, egy 2709-esem van, és ahogy az aláírásomban szerepel, épp árulom.
Viszont, 2410-est és 2311-est is kalibráltam már, és bár hosszútávú tapasztalatom nincs velük, de szerintem mindkettő elég jó monitor. A 2410 ismert okokból nyilván valamivel jobb, a 2311 viszont sokkal költséghatékonyabb, és bár papírforma szerint kompromisszum a nagytesójához képest, nem annyival egyszerűbb, mint amennyivel olcsóbb. Ilyen Asust viszont még nem láttam élőben, úgyhogy arról nem tudok nyilatkozni.
-
Muerte
addikt
válasz
i are robot #202 üzenetére
Neked 2410 van vagy 2311? Irnál róla néhány személyes tapasztalatot ha megkérlek?
-
i are robot
senior tag
Addig még van egy kis idő, szóval én azt tanácsolnám neked, hogy beszélj Old Artisttal, vagy Brekkel (oaziscomputer), és próbáld összekötni egy bp-i utaddal, hogy egy előre megbeszélt időpontban meg tudd nézni egymás mellett mindkettőt. Sokat számít ám az is, hogy mennyire szimpatikus élőben, nem lehet mindig a paraméterei és neten található tesztek alapján eldönteni. Aztán meg az is előfordulhat, hogy éppen akkor amikor venni akarod, csak az egyik lesz elérhető, szóval az élet is eldöntheti ezeket a dilemmákat, láttunk már pár ilyen esetet.
-
Muerte
addikt
Üdv!
Két hónap múlva szeretnék venni egy 24-es IPS-t.Elovastam az összes tesztet a dell-ről és az asusról és nem tudok dönteni melyikük legyen.Asusnak szebb a feketéje a teszt szerint,de olyan véleményt nagyon megköszönnék aki élőben látta már mindkettőt egymás mellett.Sajnos vidéken lakom és az időm is eléggé behatárolt nincs nagy mozgásterem emiatt.Főleg a szokásos net ,játék,film-re kellene.
Előre is köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mégis marad a Windows 10 ingyenes frissítése
- Egér probléma
- Silent Hill f teszt
- World of Tanks - MMO
- VGA kibeszélő offtopik
- Búzasörrel nyitnak Európa felé a Xiaomi villanyautói
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Assetto Corsa EVO
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- SAMSUNG AI Smart VA monitor 32" M7, 3840x2160, 16:9,
- LG UltraGear 27GP850-B GAMING IPS Monitor! 2560x1440 / 165Hz / 1ms / FreeSync / G-Sync!
- Samsung S32R750UE monitor - 4K/UHD - pár fekete pötty a panelben - HDMI - asztalra csavarozható!
- LG UltraGear 27GR95QE-B Gamer Oled Monitor!27"/2k/240hz/0,03ms/HDMI 2.1/Konzolhoz is/Beszámítok!
- EIZO FlexScan EV2750 fekete 27" 2560x1440 2K IPS monitor PIVOT, HDMI - több db - Made in Japan!
- LG 48B4 - 48" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Xiaomi Smart Band 9 Pro // Számla+Garancia //
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) Samsung 3200MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- BESZÁMÍTÁS! HP EliteDesk 800 G1 TWR brand számítógép garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest