- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Vezetékes FEJhallgatók
- HP notebook topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ASUS notebook topic
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- OLED TV topic
- Hisense LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Misi_D
tag
válasz
Vasti74 #48455 üzenetére
Nem akartam túl sok időt belefeccölni, ez tűnt jelenleg optimálisnak. Nyilván nem voltam teljesen képben az első töltő vásárlásnál, azt megszívtam, ennyi épp elég is volt belőle... Plusz szó volt róla, h lehet az rpi oldalán is a hiba, így mindenképp biztosra akartam menni a töltő+kábel oldalról, ha így is hibát tapasztaltam volna, akkor visszaküldeném a gyári adaptert.
-
Misi_D
tag
Nem tudom a régi kábellel tesztelni, az egyben volt, nem szétszedhető az adaptertől - arra akartam utalni az egybe' cuccal.
Teljesen jogos, nem 20A, elírtam, 20W lett volna, azaz a teljesítményt akartam írni, elnézést!
Tehát, az új adapter egy Cellect "utazó" adapter az MM-ből, type-c és usb-a kimenetekkel. Most rákeresve látom, h 18W az usb a-n, 20W pedig a type-c-n: [link]
Arról fogalmam sincs, h ez a márka mennyira megbízható, azt persze sejtem, h biztos nem az adapterek csúcsa. De kicsit kezdek elbizonytalanodni, h a specifikációban mit jelent ez a két sor...:
Kimeneti töltés: 5-2,4A
Kimeneti feszültség: 5V/3,4AAz alaplapon elfáradó alkatrészek kapcsán, ha készítek róla fotót, kép alapján kb behatárolható, h ilyen irányban érdemes-e tovább menni?
Thx!
-
Misi_D
tag
Sziasztok!
Évek óta használok egy rpi3b+-t, Libreelec+Kodi fut rajta, a családi "moziközpont". PC-ről, hálózati megosztással látja a lejátszandó dolgokat, azaz nincs rákötve HDD vagy egyéb. 0-24-ben megy, néha kell neki egy reboot, de amúgy nagyon jól elvagyunk vele. Nagyon régi a rendszer rajta, de annyira ezt nem érzem gondnak (netre nincs kiengedve). Viszont, az a gond, h egy ideje elkezdett megjelenni egy villámjel a jobb felső sarokban. Nem folyamatosan, de lejátszás közben elég gyakran, ill. mappaváltáskor is, s egyre gyakrabban. Azt találtam róla, h ez firmware szintű jelzés, és az undervoltage-t jelöli. Eredetileg vmi noname egybe' kábel+adapter cuccal volt bekötve az áram, de ezzel évekig nem volt gond. Gondoltam a noname adapter kezdi megadni magát, kicseréltem most egy új, 20A-es adapterre és egy új micro-USB kábel kombóra (tehát most külön-külön vannak), de meglepetés: nem történt változás, ugyanúgy gyakran megjelenik a sárga villám... Mit tudnék még tenni az ügy érdekében? Lehet más ok, ami miatt megjelenik ez a jelzés?
Köszi előre is a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- GTA VI
- Vezetékes FEJhallgatók
- EAFC 25
- Kuponkunyeráló
- HP notebook topic
- Horizon Forbidden West
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- Gamer Gép- Gigabyte Z790, Intel i7 14700, 32GB DDR5, RTX 4070 Ti Super, 1 TB M.2 SSD, 1300W
- Brutál ERŐMŰ! Lenovo P710 / 2x Xeon E5 (44 mag!) / 256GB DDR4 / 2x 512 SSD / 8TB HDD / ASUS 1660 6GB
- Eladó a csótány PC! i5-12400, 16GB RAM, GTX 1660 Super, SSD + HDD
- Eladó magas teljesítményű gamergép AMD Ryzen 7, RTX 4060 Ti, 32GB RAM!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest