Hirdetés
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wheeler8
csendes tag
Sziasztok!
Felraktam a legújabb raspbian lite image-et egy 4 GB-os micro sd kártyára. Megcsináltam szokásos dolgokat:
ssh fájl, wpa_supplicant.conf file hozzáadása boot partícióhoz, hogy menjen szépen headless üzemmódban. Azonban nem csatlakozik a wifire. (pi3-mal és zeroW-vel is próbáltam) Rákötöttem monitorra az eszközt és azt látom , hogy sudo iwlist wlan0 scan parancsra kilistáz egy csomó wifi hálózatot, de az enyémet pont nem. Állítgattam a wifilocalizációs lehetőségeket, az United States-szel scanneltem be a legöbbet (21-et), Hungary-val 4-et csak. Egyik esetben sem szerepelt a sajátom, pedig korábbi image-eknél nem volt ilyesmivel gond. A Rpi mellett lévő pc-m szerint a saját wifim jele a legerősebb (UPC), a PC 28 wifit lát, abból 1 UPC WiFree, a RPi listájánál a 21ből kb minden harmadik volt WiFree
.
Van valakinek ötlete?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen széket vegyek?
- Call of Duty: Black Ops 7
- Milyen monitort vegyek?
- Hobby rádiós topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Képregény topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Új i5 12400F/G.byte B760M.DS3H/32GB DDR4,3200MHz.ARGB/1TB M.2/750GOLD/RTX5070 OC 12GB DLSS4/WIN11PRO
- Eladó Ryzen 5 + RTX 2060 Super - 8 GB RAM - B450m
- 96GB DDR5/ RTX4080/ Ryzen7 8700F alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- Kezdő Gamer PC / Számítógép! Csere-Beszámítás!R7 1700X /GTX 1060 6GB /16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
- Apple Mac mini M4 / M4 Pro garantáltan a legjobb ár, bontatlan, EU-s, garanciális
- LG 27UN880-B - 27" IPS ERGO - 3840x2160 4K - 60Hz - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync - Mac
- Samsung Galaxy Z Fold4 Graygreen Duplakijelzős produktivitás, 120 Hz, Garancia 2026. 03. 22-ig
- Honor Magic V3 Black Hajtogatható csúcsmobil, nagy főképernyő + fedlapi kijelző 12/512 GB
- Xiaomi 11T 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó 2 db pixel 7
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

.
wassermann