Hirdetés
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kell(ene) a hűtés a MacBook Neónak
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Fujifilm X
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Apple MacBook
- E-book olvasók
- SONY LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
steveetm
őstag
válasz
moli.hu
üzenetére
Igen, ha 0-24 ben pörgeted 100%-on, talán, de szerintem annyi sem. Idle alatt, ahogy olvasgattam 200mAh körül van, ofc attól is függ mit kötsz rá, de a 800mAh az nekem nagyon erős túlzás. De, ha 400al számolok, az éves szinten akkor is ~800Ft. Ehhez akkor számoljuk hozzá, hogy bootolás és lekapcsolás során biztosan többet fogyaszt a pi, így imho nagyon-nagyon kevés indok marad amellett, hogy energiatakarékossági okoból kapcsolgatva legyen. Nyílván heti kevés használat esetén azt mondom ok, de egy tv hátuljára kötve éves szinten sem leszel az 1700 forintos megtakarítás közelében sem.
Ha kiszámolod az időráfordítást arra, hogy megcsináld a pi szabályszerű indításának/leállításának automatizálását+ anyagköltséget, akkor biztos vagyok benne, hogy minimum jópár év alatt megtérülő "megtakarításról" beszélhetünk csak.De javítsatok ki, ha valakinek más számai vannak, én csak olvasgatni tudok még

Üdv.: steveetm
Új hozzászólás Aktív témák
- QuantaPlex T42S-2U node szerver
- Asztali PC , R7 5700 , RTX 4060 , 16GB RAM , 512TB NVME , 1TB HDD
- S. Mario PC! Hogy fusson a Super Mario! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- APC SRT1000RMXLI - Szünetmentes tápegység - új ára 640.000Ft
- HP UPS R5500 XR intl (326528-002) - Szünetmentes tápegység
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Lenovo T14 Gen3 Ryzen5 6650U -Refurbished, Garancia!
- LG UltraGear 45GX90SA-B Monitor
- HP ProBook 440 G6,14,FHD,i5-8265U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- GYÁRI TÖLTŐK: USB-C / DELL / LENOVO / HP / FUJITSU / TOSHIBA / Asus / Macbook /// Bp,/MPL/Foxpost
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

wassermann