- Milyen házat vegyek?
- Tápokról alaposan - mélyvíz
- Steam Deck
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
5leteseN
senior tag
válasz
cog777 #45196 üzenetére
Minek is "amúgy"?
DIY/Cs(ináld-)M(agad) Rpi 5 -na jó:4,5- recept, annak, aki türelmetlen:
Egy méterre kapható/vágott alulemez hűtő és egy régi VGA kártya ventivel megvan 2,5 GHz-nek a hűtés, +Yt, + gugli(kulcs-szavak kb: RPi, overclock)....de szinte biztos, hogy a VGA hűtőborda is jó rá.
...
-
5leteseN
senior tag
válasz
BestofJAVA #44907 üzenetére
Csak futólag találkoztam "vele", de Google "barátunk"(vagy ellenségünk) egy jó oldalt ajánl ITT, ahol azt (is) írják sok egyéb hír mellett, hogy 64 bites is van már!
-
5leteseN
senior tag
Próbálkozó kedvű Pi4 tulajdonosoknak, belefutottunk: MX-Linux van már a Rpberry-re is, asztali gépen több ismerősöm kapta általam, jó tapasztalok vannak, szinte minden tud magyarul is, és jól gazdálkodik az erőforrásokkal!!!
Érdekelnek a Pi-s tapasztalatok is, "Köszönném"!
-
5leteseN
senior tag
válasz
BestofJAVA #44886 üzenetére
Nekem a Ventoy van erős kipróbálás alatt, egy 32GB-os pendrive-ot "tolok" most 10 Linux-Windows iso-val.
Mindegyiket jól indítja, előtte menü, automatikusan bővíti, amikor új iso-t másolok rá, stb...Szerintem átlagos felhasználónak tökéletes.
Van telepítője, leírása W/Linux alá, asszem' magyarul is.
Így jár, aki lassan írja a hsz-t("megelőztek"): Én!
-
5leteseN
senior tag
válasz
JulianSinulf #44863 üzenetére
Hasonló tapasztalataim vannak kb 10 éves korú tápokig, tenyérnyi ventikkek, legkevesebb öt évre tervezett élettartammal, alacsony fordulattal, böséges élettartam-tartalékkal.
Amelyiknek pedig venti gondjai vannak, nem érdemes -szerintem- javítgatni, mert a VGA-k elszállt Wattjai miatt fillérekért (szerencsével ingyen is) lehet 2-3-400 W-os tápokat kapni, szabályzot fordulatú ventikkel is.
...de szerintem a kilós elektronikai nagykerekben még mindig szokott lenni "kilóra" az innen-onnan-csődből-... vehető venti is a Pi4-re, kis szerencsével bordával együtt....a "Vargánés" tápokkal kell csak vigyázni! ...ha még vannak/"élnek" még olyanok!
-
5leteseN
senior tag
-
5leteseN
senior tag
Szolíd felvetésem egy korábbi/aktuális problémára -erre: ami a Pi4-re csatlakoztatott további fogyasztók(HDD,SSD,...) esetében merült fel, az eredeti tápegység túlterhelésének formájában, ami az egész rendszer instabilitását okozta, amire lehetséges jó válasz-, hogy a sokaknál ,és nálam is, kallódó PC-táp "hegyek" egyik még megbízható darabját használni az 5V-os feszültség biztosítására.
A tizen+ Amperekre méretezett, általában ventivel is rendelkező tápok bőven (túl)teljesítik a Pi bármilyen reális A-igényét, csak a rövid tápkábelt kell kivitelezni, hogy ne legyen zavaró feszültségesés.
Vannak tápok, amik eleve kicsivel 5V felett adnak ki, egyszerű és gyors fesz-méréses válogatással(terhelten!) meg lehet találni a legalkalmasabbar a rendelkezésre álló készletből.Nekem -még kívülállóként - jó ötletnek tűnik. ???
-
5leteseN
senior tag
válasz
wassermann #44835 üzenetére
-
5leteseN
senior tag
Ha mindkét eszköz tud Wifit, akkor csak idő kérdése, hogy legyen program is, amivel műxik az XGODY majd "kijelzőként".
Az RPi nek is van wifije, dupla, lehetne -szerintem-, de azt a gadgetversus-os 400e-es AnTuTu -t nem tudom le-/benyelni még mindig valóságosnak.Új RPi 4B áron meg lehet már venni többszörös tudású -korábbi flagship- telefont.
...de minden is lehetséges, még nincs eldöntve. -
5leteseN
senior tag
Azért tettem idézőjelbe a "kijelző"-t, mert -ahogy írtam korábban - valójában ez egy komplett XGODY Tab10 tablet (Android 11 Go-val), de az Allwinner A133-as CPU olyan kis teljesítményű, hogy emiatt alig használható, ezért van nálam ilyen módon átminősítve kijelzővé-akkumulátorrá a 1200*1920 IPS-es, +8000 mA-es akkus gép.
Azt a továbbélést tervezem a részére -a korlátai feloldásaként-, hogy egy sokkal nagyobb teljesítményű, jól használható, de viszonylag kis kijelzős -divatja múltával immár olcsó- telefon (Pl: OnePlus 5/5T, Huawei Mate Q10/10 Pro, ...) "kijelzőjeként" folytatja nálam pályafutását, a mobiltelefon kijelző klónozását tervezve, az eddigi segítségek alapján most van keresés alatt erre megoldás, sajnos szinte biztosan csak vezeték nélküli megoldással, ami lehet, hogy zavaró késleltetést hoz magával a játékoknál.
A tableten belüli kijelzőről nincs információm.
-
5leteseN
senior tag
válasz
body007 #44823 üzenetére
Azért, mert a gyakorlatilag csak kijelzőként és akkuként(8000 mA) használható, fillérekért vett 1920*1200-es IPS "kijelzőimet" akarom (jól) használhatóvá tenni.
Erre egy lehetséges megoldás lehet a Pi 4B, vagy egy korábbi -immár használtan/nem divatos, ezért megfizethető- flagship-közeli telefon, aminek tükrözném a kijelzőjét.
...vagy valami jobb/más megoldás!
+ Szabadidő hasznositás 5leteseN. -
5leteseN
senior tag
ITT szereplő adatok alapján az Rberry Pi 4B 400.000+ AnTuTu pontot tud a kijelző szerepre kinézett 10.1'es tablet eredeti processzorával összehasonlítva.
A 400e-es értéket tartom hihetetlennek, 8 Core-os, 10nm-es, 3-4 évvel újabb, Cortex A-73-as CPU-k tudnak ennyit.
A Pi 4 B-ben egy 2019-es, 28nm-es konstrukció dübörög, 4 Cortex A-72-es maggal.Vki le tudná esetleg futtatni valamelyik AnTuTu-t otthon?
Előre is
és
.
...mindez egy vásárlás előtti érdeklődés része .
-
-
5leteseN
senior tag
Üdv!
Meglepően magas AnTuTu értékeket találtam a Pi 4 B-re -400e feletti !!! - ahhoz képest, hogy egy négymagos, 28nm-es csíkkal gyártott CPU-ról van szó.
Mi a helyzet ezzel a számomra hihetetlennek tűnő értékkel, van valakinek saját mérése?
Van már rá Android portolva ami használja a hardveres gyorsítás lehetőségeit?
+1: Az 1,5 GHz-es és magasab órejeles változzatok közötti különbség???
Előre is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szerver rack szekrény 42U gurulós zárható 200x100x60
- ASUS ROG STRIX B450-F GAMING II Alaplap + AMD Ryzen 7 5700X3D
- Eladó fullos Asus Tuff PC Plusz Monitor +...
- ASUS PRIME B760M-K D4 + Intel I5 12400F + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged